torstai 2. maaliskuuta 2017



HUUTO!




Tällä kertaa kirjoitukseni on hyvin poikkeuksellinen. Päätin kommentoida blogikirjoittajan Naskalin ajatuksia kirjoitusta "Olen valkoinen heteromies, ja siitä kovin pahoillani". Kirjoitus on päivätty 17. helmikuuta 2017 ja on soitteessa:



Kirjoitus on pitkä ja kovin rankka. Se on myös hyvin avoin ja rehellinen. Siksi  kommentoiminen on vaikeaa. Mutta voinen esittää omia mielipiteitä asioista? Toivon, etten loukkaa kirjoittajaa, koska asia voi olla hyvin herkkä. Aloitan kohdasta: " Jos mietitte mistä tässä avautumisessa on kyse, niin tietenkin siitä, kun amerikkalainen rap-artisti Princess Nokia pyysi konsertissaan valkoisia miehiä siirtymään syrjään naisten ja tummaihoisten tieltä, ja sen jälkeen julisti, että alue on syrjinnästä, seksismistä ja rasismista vapaa.

Katselin tuossa muutamia Prinsessan videoita ja minulle tuli tunne, ettei hän ole juuri maininnan arvoinen henkilö. Ensinnäkään hän ei osaa laulaa, joten hänen täytyy "räpätä". Hänen pääasiallinen toimintansa perustuu ulkonäölle ja varsinkin paljaan pinnan ja seksismin näyttämiselle. Hän on ottanut keinoksi jonkinmoisen asenteen  rasismista ja feminismistä. Hän käyttää rasismia itsensä mainostamiseen. Tällä mainonnalla on oleellinen osa aiheessa. Jotkut amerikkalaiset  bisnesfirmat tekevät rahaa näillä ajatuksilla ja hänellä, kuten hän itsekin. Itse en tunne häntä ollenkaan enkä voisi ottaa häntä enkä hänen puheitaan mitenkään vakavasti. Pikkutyttö, joka rahastaa  tyhmien ihmisten avulla. Ei ota itse ollenkaan huomioon, että on itse rasisti, jos syrjii valkoisia miehiä. Se on myös selvää syrjintää! Itse en menisi ikinä hänen konserttiinsa.





Seuraavaksi kommentoisin koulukiusaamista. Tämä on Suomessa suuri ongelma, jonka eteen ei Suomessa tehdä juuri mitään. Ollaan menty semmoiseen äärimmäisyyteen, että oppilaat saavat tehdä käytännöllisesti katsoen mitä haluavat eikä opettajilla ole mitään keinoja pitää järjestystä yllä. Tämä on ns. "vapaan kasvatuksen" syy, joka on mielestäni mielipuolinen menetelmä. Jos ihminen aiheuttaa haittaa toisille, oli hän sitten minkä ikäinen tahansa, on tämä pystyttävä estämään vaikka lievää väkivaltaa käyttäen. Elämme yhteiskunnassa eli yhteisössä, joissa elää muitakin ihmisiä ja tämän on jokaisen otettava huomioon. Opettajilla pitäisi olla oikeus käyttää myös fyysisiä menetelmiä estääkseen koulukiusaamista tai häiritsemistä tunnilla. Tällä hetkellä koulukiusatut ovat ryhmä, joilla ei käytännössä ole mitään oikeuksia ja muita keinoja, kuin vaihtaa koulua. Asia pitäisi olla tasan päinvastainen, ensimmäisestä kiusaamisesta kiusaajalle varoitus ja toisesta koulun vaihto. Tämä koskisi myös kiusaamista vierestä seuraajia. Kiusaamistapauksen aikana olisi oikeus käyttää fyysisinä menetelminä esim. tukistamisella, korvatillikalla tai laittamalla kiusaaja maahan ja tukkimalla hänen suunsa. Tähän toimenpiteeseen voisi osallistua usea opettaja yhtä aikaa. Seurauksena myös ankarammat rangaistukset olisi otettava käyttöön. Tämä kaikki koskisi myös tapauksia, jotka tapahtuisivat kouluajan ulkopuolella, jos samat kiusaajat ovat kyseessä. 

 Nykyiset tavat, keskustelut ja kaikkinaiset neuvottelut ovat täysin tehottomia ja naurettavia. On todettu, että ne eivät johda mihinkään. Kiusaaminen vain useimmiten jatkuu tai jopa pahenee. Usein kiusaajan vanhemmat ovat täysin välinpitämättömiä tapausta kohtaan tai jopa asettuvat kiusaajan puolelle. Joten kaikkinaiset sopimismenetelmät, keskustelut ja kättelyt ovat mielestäni täysin mielipuolisia eivätkä johda minkäänlaiseen lopputulokseen. Rangaistusten on tunnuttava ja sillä olisi oltava seuraamuksia, jotta sillä olisi vaikutusta. Myös opettajilla, jotka sallivat koulukiusaamisen on oltava seuraamuksia. Heidän on saatava myös rangaistus asiasta, jos eivät puutu kiusaamiseen. Kiusatuksi tulleella pitäisi olla oikeus jäädä kotiin, jos kiusaaminen ei lopu. Tällöin koulu olisi velvollinen järjestämään kotiopetusta kiusatulle. Näillä menetelmillä voisi olla tehoa kiusaamisen vähentymiseen.

Tämä on liian vakava asia, jotta siihen ei puututa. Sen verran kuin olen tullut lukeneeksi asioista, kiusatuksi tulleelle jää usein elämänikäisiä traumoja ja vaikutuksia koko loppuelämäksi. Tämä lisää ihmisten masentuneisuutta ja jopa itsemurhia. Näin kiusatut ovat kertoneet. Ja tämä ei todellakaan ole pieni asia. Tutkimuksissa on todettu, että kaikkien kouluampumisten taustalla on koulukiusaamista. Joten kaikille olisi parempi, jos kouluissa olisi jonkinmoinen kuri ja järjestys ja opettajilla enemmän oikeuksia puuttua asioihin. Tukkapöllyt ja korvatillikat eivät ole ihmiselle mitenkään vaarallisia, mutta koulukiusaaminen on! Kaikki pitää asettaa oikeisiin suhteisiin. Jos ihminen ei ole henkisesti kyllin kypsä tajuamaan aiheuttamaansa vahinkoa, on hänet pakotettava siihen lievää fysiikkaa käyttäen, joka ei vahingoita häntä mitenkään. Kasvaessaan hän mahdollisesti alkaa ymmärtää syyt ja seuraukset.

Kännyköiden tuominen kouluun olisi lailla kiellettävä. Pysykööt ne kouluajan koulun ulkopuolella. Ihan hyvin on kouluissa pärjätty ilman kännyköitä jo satoja vuosia. Tämä lisäisi sosiaalista kanssakäymistä esim. välitunneilla. Ja jos joku kuvaa jotain kouluajalla olisi se ankarasti rangaistava teko. Mennään jo ihmisen yksityisyyden puolelle. Salaa opettajista kuvatut videot, jotka asetetaan nettiin - sen pitäisi olla rangaistavaa. Kännykät jääköön kotiin ja koulusta tultua vasta voisi ryhtyä käyttämään niitä.




Naskali kirjoitti, että häntä on "ryssitelty" kiusaamisen yhteydessä vain koska hänen nimensä on vierasperäinen. Tämä osoittaa ihmisen täydellistä sivistymättömyyttä ja tyhmyyttä. Venäläinen kulttuuri on maailmankuulua. Esimerkiksi kirjallisuus, maalaustaide, näyttämötaide, baletti ja klassinen musiikki hakee vertaistaan koko maailmassa. Venäjän pitkä historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Näissä asioissa Suomi jää kyllä kauas jälkeen 99 vuoden historiallaan. Itse osaan myös venäjää englannin ja ruotsin ohella ja auttavasti ukrainaa eikä minua ole juuri "ryssitelty". Muuten venäläisten käyttämä haukkumanimi suomalaisista on "Tshuhna", mutta harvoin sitä kuulee missään. Suomessa esiintyy vielä paljon sivistymättömyyttä ja tyhmyyttä.





Edelleen Naskali kirjoittaa: Miehenä minut on myös lain voimalla ja vankilan uhalla pakotettu valitsemaan joko asepalvelus tai siviilipalvelus, joista jälkimmäisen pasifistina valitsin. Siviilipalveluksessa olen saanut kokea syrjintää - naisten harjoittamaa sellaista - ja minua on kohdeltu lainvastaisesti. Olen saanut kuulla työtovereideni puhuneen selkäni takana "sivari voi hoitaa, ei sillä ole parempaakaan tekemistä". Siviilipalveluksessa minut on yritetty pakottaa lainvastaisesti terveyttäni haittaaviin tehtäviin, jotka eivät ole kuuluneet työnkuvaani. Kun olen kieltäytynyt niistä, minut on - taas lainvastaisesti - määrätty kurinpalautukseen. Kyseisistä kurinpalautuksista olisi pitänyt antaa pöytäkirja luettavaksi, mutta ei annettu.

Se, että Suomessa pakotetaan miehet astumaan armeijaan vankilan uhalla on ihmisoikeusrikkomus. Jos ihmisellä on vakaumus elää ilman väkivaltaa ja aseita se kuuluu ihmisen ajattelun vapauteen ja oikeuteen omaan mielipiteeseen ja näin demokratiaan. Jos ihminen toimii vakaumuksensa mukaisesti ja kieltäytyy asepalveluksesta ja hänet suljetaan vankilaan - se on demokratian ja kaikkien ihmisoikeuksien vastaista. Suomella on lukuisia  kansainvälisen tuomioistuimien tuomiota ihmisoikeusrikkomuksista, kun meillä on suljettu ihmisiä vankiloihin heidän kieltäydyttyään ase- ja siviilipalveluksesta. Lisäksi "meidän demokratiassamme" on ihmisillä eriarvoinen asema, koska jollakin uskontokunnalla tai maakuntalaisilla on vapautus armeijan palveluksesta. Tämä ei ole enää demokratiaa, koska henkilökohtainen vakaumus olla käyttämättä väkivaltaa vastaa täysin uskonnollista vakaumusta. Olen itse käynyt armeijan ja se oli elämäni hyödyttömintä ja tyhmintä aikaa. Isot ihmiset juoksemassa pitkin metsiä pyssyt käsissä kuin pikkupojat pyssyleikeissään. On järkevämpiäkin tapoja puolustaa maamme rauhaa.  Julistan täten henkilökohtaisesti itse kieltäytyväni nyt näin julkisesti kaikenlaisesta ase- ja siviilipalveluksesta tai kertausharjoituksista!

Tunnen vain kaksi valtiota, joilla on pakollinen asepalvelus. Toinen on Suomi ja toinen on Venäjä (taitaa vielä olla Pohjois-Koreakin). Tosin Venäjällä asepalvelus on aika suosittua nykyään ja siellä on kieltäytyminen tehty aika helpoksi. Se on kuitenkin harvinaista, koska isänmaallisuus on siellä hyvin arvostettua ja armeijaan mennään mielellään. Siellä suorastaan kilpaillaan pääsystä joihinkin armeijan yksiköihin.  Tietääkseni meillä Suomessakin on paljon innokkaita asepalveluksen kannattajia, joten asepalvelus voisi meilläkin pohjautua kokonaan vapaaehtoisuuteen. Tämä koskisi myös tasapuolisesti naisia. En näe mitään syytä, miksi näin ei voisi menetellä. Demokratian vastaisesti pakottaa ihminen asepalvelukseen on rikos ihmisyyttä kohtaan. Selvästikin blogin kirjoittajaa on kohdeltu rikollisesti ja vieläpä siviilipalvelun aikana usealla eri tavalla lakeja rikkoen. Tästä pitäisi nostaa syytteet tätä siviilipalvelun tarjoajaa vastaan!





Edelleen Naskali kirjoittaa:  Minun suurin ongelmani on se, etten kykene nukkumaan silloin kun haluan. Koko elämäni olen taistellut univaikeuksien kanssa. Voitko kuvitella millaista helvettiä se on, kun kaikista lääkkeistä huolimatta kieriskelet sängyssä vähintään kaksi tuntia joka yö ennen kuin saat unta?


Tähän minun on vaikea itse ottaa kantaa, koska minulla ei ole riittävää asiantuntemusta. Varmasti osasyynä on perinnöllisyys ja geneettiset tekijät, kuten hän itse kirjoittaa, mutta olen myös varma, että huomattavana osasyynä on elämässä koetut tapahtumat ja masennus, ja nämä kaikki syöttävät toinen toisiaan. Minusta kirjoittajan pitäisi ehdottomasti saada psykologista tai psykiatrista apua. Mutta tämä on varsin vaikeaa Suomessa tällä hetkellä. WHO:n mukaan Suomi on maailman kolmanneksi epätasa-arvoisin valtio maailmassa terveydenhuollossa. Tiistaina 31.1.2017 Helsingin sanomissa oli uutinen, että Suomi saa kiitosta terveydenhuollostaan ja erityisesti kustannustehokkuudestaan. Koko juttu on täyttä paskakirjoitusta, koska kustannustehokkuus tarkoittaa sitä, että käytetään mahdollisimman vähän rahaa terveydenhuoltoon. Jos on varaa itse maksaa tai kuuluu työterveyden piiriin saa hyvää hoitoa, mutta jos ei ole rahaa eikä töitä, ei saa juuri mitään hoitoa tai se on ala-arvoista.

Erityisen vaikeaa se on psykiatrian puolella. Suomessa psyykkisiä sairauksia, kuten esimerkiksi masennusta, yritetään hoitaa pääasiassa lääkkeillä ja nämä lääkkeethän potilas joutuu itse maksamaan. Suurimmassa osassa tapauksista lääkkeistä ei kuitenkaan ole mitään apua masennukseen. Tutkimusten mukaan parhaat tulokset saadaan yhteistoiminnassa lääkkeiden ja psykoterapian avulla. Tässä kuitenkin Suomessa priorisoidaan. Katsotaan tarkasti kenelle myönnetään psykoterapiaa ja kenelle ei. Ei katsota sitä, kuka tarvitsisi psykoterapiaa eniten, vaan kenestä tulisi eniten hyötyä. Tässä taas tämä kustannustehokkuus.  Tämä on inhimillisesti ja eettisesti katastrofaalista.





Jo psyykkiseen hoitoon pääsy on tehty erityisen vaikeaksi. Joitakin vuosia sitten muistaakseni Lahdessa nuori mies pyysi päästä hoitoon masennuksen takia. Häntä ei otettu. Tuloksena hän kuristi nuoren tytön kuoliaaksi urheilukentällä. Tämä oli ainoa tapa päästä hoitoon! Pari vuotta myöhemmin toinen nuori mies hukutti nuoren polkupyöräilijätytön ojaan päästäkseen hoitoon. Maassamme on siis niin, että köyhän ainoa mahdollisuus päästä hoitoon on näköjään tappaa joku täysin sivullinen henkilö. Entäpä Myyrmannin pommi? Tekijällä oli masennustausta. Uskon myös, että kouluampumistapauksilla on jotain tekemistä myös masennuksen kanssa. Suomi EI ansaitse mitään kiitosta terveydenhuollostaan, koska se tapahtuu eriarvoisesti ja epäeettisesti. Se, että otetaan rahaa terveydenhuollosta ja annetaan sitä sotalaivojen, panssarivaunujen, tykkien ja taisteluhävittäjien ostoon, ei ole kustannustehokasta vaan suoranaista huiputtamista. Suomessa on hyvin eriarvoinen ja kehno terveydenhuolto ja siihen pitäisi ehdottomasti osoittaa enemmän varoja. Kustannustehokkuus tarkoittaa Suomessa käytännössä sitä, että eriarvoistetaan ihmisiä.

Kirjoittaja on kirjoittamalla henkilökohtaisista ongelmistaan avoimesti näistä aiheista osoittanut suurta rohkeutta. Nykyään tuntuu siltä, että esim. näillä ns. "sateenkaari-ihmisillä" on enemmän oikeuksia kuin tavallisilla heteromiehillä. Tai niin sanotut "feministit" ovat enemmän oikeutettuja kuin tavalliset miehet. Jo koululaitoksemme syrjii miehiä, koska se on tehty sellaiseksi, että tytöt ja myöhemmin naiset pärjäävät niissä paremmin. Meillä naiset kouluttautuvat keskimäärin paremmin ja pitemmälle kuin miehet. Yliopistoissa ja korkeakouluissa on nykyään aina naisenemmistö. Maahanmuuttajia ja pakolaisia autetaan enemmän ja helpommin kuin omaa köyhää kansanosaa ja varsinkin nuoria miehiä. Sitten ihmetellään, miksi on ongelmia. Tavallisilla nuorilla miehillä, joilla ei ole koulutusta, työtä eikä rahaa on suuria vaikeuksia elämässä. On siis niin, että Suomessa syrjinnän kohteita ovat tavalliset valkoiset nuoret miehet, joilla ei ole koulutusta eikä työtä ja saattaa olla terveydellisiä ongelmia, joita ei hoideta. Olisiko aika muuttaa asenteita? Olisiko jo korkea aika ajatella myös meitä tavallisia suomalaisia miehiä? Tämä on ihmisarvokysymys ja tasa-arvokysymys!

Toivon kirjoittajalle kuitenkin voimia ja kärsivällisyyttä taistella itsensä puolesta! Elämä on kuitenkin niin lyhyt. Ymmärrän täysin tuossa tilanteessa olevan ihmisen ajatuksia riistää itseltään henki. Se on helposti tehty, mutta kun sen kerran tekee, takaisin sitä ei saa. Sanon suoraan, että elämä ei ole oikeudenmukaista, ei koskaan. Vain saduissa ja romanttisissa roskafilmeissä on niin. Todellisuudessa elämä on usein rankkaa taistelua olemassaolon puolesta. Nykyaika on sellaista, että todellisuudessa jokainen taistelee omasta paikastaan niistä lähtökohdista lähtien, joihin on syntynyt. Jotkut syntyvät keskelle sotaa, jotkut harvemmat kultainen lusikka suussa. Ihmisellä sinänsä ei ole arvoa, vain rahalla tai ihmisen tuotolla on. Toivon, että asiat muuttuisivat ajan myötä ja ihmisistä tulisi inhimillisiä! Ihmisen olisi jo aika kehittyä!

Vaikka yhteiskuntamme on nuoria työttömiä, kouluttautumattomia miehiä sortava, toivon kirjoittajan löytävän paikkansa tällaisessa maailmassa. Onnekseen - kuten hän kirjoittaa - hänellä on hyvät vanhemmat ja hienot ystävät. Se on jo paljon. Läheskään kaikilla ei ole näin. Toivon hänen pystyvän ratkaisemaan uniongelmansa sen vaikeutta väheksymättä! Toivon hänen löytävän nuoren, kauniin ja ymmärtäväisen tytön rinnalleen! Toivon hänelle voimia jatkaa elämäänsä ja toivon että hän pystyy ratkaisemaan kaikki ongelmansa meidän eriarvoisessa ja epäoikeudenmukaisessa yhteiskunnassamme!


Lue alkuperäinen kirjoitus osoitteesta:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!