maanantai 20. maaliskuuta 2017



JUHLAPÄIVÄ





Krimillä vietettiin juhlapäivää! 16.3.2017 tuli kolme vuotta siitä, kun äänestettiin Krimin liittämisestä Venäjään. Kaikkialla Krimillä järjestettiin juhlakulkueita ja ihmiset riemuitsivat. Virallisesti Krim liittäminen tapahtui 18.3.2014 ja tämä päivä 18.3. on virallinen juhlapäivä Krimillä. Juhlintaa vietetään paitsi Krimillä, myös kaikkialla Venäjällä Vladivostokista Kaliningradiin. Juhlintaa nimitetään Venäjällä "Krimin kevääksi".



Maaliskuun 16. p:vnä 2014 Krimillä suoritettiin kansanäänestys, jossa 96,77 prosenttia kannatti Venäjään liittymistä. Venäjä hyväksyi äänestyksen tuloksen 18.3.2014 ja näin täysin verettömästi Krim liitettiin Venäjään. Tästä eettisestä teosta Venäjä sai länsimaiden ensimmäiset pakotteet. Mutta se mikä on huomionarvoista on, että ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa kansa äänesti liittymisestä kotivaltioon, ja se myös toteutui. Ja tämä kaikki tapahtui täysin verettömästi.


Moskovassa 18.3.2014 allekirjoitustilaisuus.



Euroopassa ja Yhdysvalloissa tekoa väitetään laittomaksi. Se ei vastaa kuulemma kansainvälisiä lakeja, säädöksiä tai sopimuksia. Tämä merkitsee sitä, että kansalaisten, tavallisten ihmisten ja alueen asukkaiden tahtoa ja toiveita ei voida tunnustaa, koska ne ovat kaikenlaisten ihmeellisten lakien vastaisia. Jos näin on eikö lakeja pitäisi muuttaa? Eikö olisi korkea aika ajatella ihmisiä eikä kylmiä mielipuolisia lakipykäliä?

Tapahtumasta asetettiin sanktioita Venäjää ja Krimiä vastaan. Ukraina katkaisi elintärkeän makean veden tulon huhtikuussa 2014, vesi johdettiin suoraan Mustaan mereen ja näin ollen täysin hukkaan. Vettä oli käytetty pääasiassa maatalouteen. Venäjä porasi kaivoja ja näin asia järjestyi. 21.11.2015 ukrainalaiset ääriainekset katkaisivat sähkön tulon Krimille. Venäjä toimitti nopeasti tuhansia sähköaggregaatteja ja muutamassa päivässä vedettiin sähkökaapeleita merenpohjaa pitkin Venäjältä Krimille ja rakenteilla on neljä voimalaa. Nykyisin sähköä saadaan ihan tarpeeksi ja jopa luovutetaan ajallisesti ja paikallisesti Ukrainan puolelle.

Lännessä nähtiin pieniä vihreitä miehiä. He olivat erikoisjoukkojen sotilaita, jotka sulkivat Krimillä olevien sotilastukikohtien portit. Näin ei minkäänlaista verenvuodatusta päässyt tapahtumaan. Voisi helposti kuvitella, jos näin ei olisi tapahtunut, Ukrainan armeijan sotilaat olisivat tulleet ja mahdollisesti ammuskelleet siviilejä holtittomasti. Verenvuodatukselta tuskin olisi vältytty. Myöhemmin ne ukrainalaiset sotilaat, jotka halusivat palata Ukrainaan olivat vapaat lähtemään, mutta vain pieni joukko lähti Krimiltä. Suurin osa jäi Venäjän kansalaisiksi ja venäläisiin tukikohtiin sotilaiksi.


Pieni vihreä mies kukitetaan!


Voidaan miettiä mitä olisi tapahtunut, jos Krim olisi jäänyt Ukrainan yhteyteen. Krimin asukkaista suurin osa on venäläisiä ja kotikielenä käytetään venäjää. Näin on myös Itäukrainassa Donetskissa ja Luganskissa. Siellä käydään sisällissotaa ja on tapettu jo ainakin10 000 ihmistä. Odessassa yli 40 prosenttia väestöstä puhuu äidinkielenään venäjää. Siellä poltettiin elävältä 48 venäjämielistä ihmistä. Vieläkään tapausta ei ole tutkittu eikä ketään saatettu vastuuseen. Jos näitä ajatellaan, voi vain miettiä mitä Krimillä olisi tapahtunut. Luojan kiitos, että Krim pääsi eroon Ukrainasta! Siellä vallitsee nyt rauha eikä tarvitse pelätä käyttää kotikielenä venäjää.



Krimiä ja Venäjää vastaan on asetettu sanktioita. Tosin suurimmat kärsijät sanktioista ovat itse sanktioiden asettajat varsinkin Euroopassa. Väkilukuun ja tuotantoon suhteutettuna suurin kärsijä sanktioista on Suomi. Tästä voimme kiittää erittäin tyhmää hallintoamme, joka ei pysty itsenäiseen ajatteluun eikä Suomen etujen puolustamiseen. Venäjällä tavallinen kansa ei edes muista, että Venäjää kohtaan on jotain sanktioita, mutta sitäkin tietoisempia ollaan, että Krim kuuluu Venäjään. Varsin yleisesti venäläisten politiikkojen kesken arvellaan, että sanktioista ei tulla pääsemään koskaan ja tähän on asennoiduttu. Toisaalta on olemassa piirejä, jotka eivät haluakaan, että sanktiot otettaisiin pois. Varsinkin maataloustuotannossa toivotaan, että sanktiot olisivat pysyviä, koska he hyötyvät siitä.

Moskova 18.3.2017 "Krimin kevät".

Varsin yleinen ja kasvava mielipide Euroopassa on lopettaa tämä tyhmä sanktioiden pitäminen. Krim kuuluu Venäjään. Monet poliitikot ajavat asiaa Euroopassa. Hämmentävää on se, että Venäjän ja Yhdysvaltojen välinen kauppa on vain kasvanut sanktioiden aikana. Monet eurooppalaiset poliitikot ja kaupparyhmät ovat vierailleet Krimillä vaikka vierailut kuuluvat sanktioiden piiriin. Myös Euroopasta ja jopa Ukrainasta käydään lomailemassa Krimillä. Sukulaissuhteita on runsaasti paitsi venäläisten ja krimiläisten myös krimiläisten ja ukrainalaisten välillä.

Lentosuukkoja Krimille! Puhelimessa lukee KRIM VENÄJÄ IKUISESTI


Ilman muuta on selvää, että Krim on pysyvästi osa Venäjää. Hienoisena yksityiskohtana voisin kertoa, että geologit ovat havainneet Krimin niemimaan liikkuvan kohti Venäjää n. kolme millimetriä vuodessa. Tämä johtuu alueen geologisesta toiminnasta eikä ole mitään mielikuvitusta. Joskus tulevaisuudessa Krim on siis todellakin Venäjässä kiinni.


Sevastopol

Ukrainan toiminta Krimiä kohtaan on ollut vastenmielistä, vieraannuttavaa ja katkaisevaa. Länsi Euroopan ja Yhdysvaltojen tulkinta lakeihin ja säännöksiin on ollut poliittista, epäinhimillistä ja epäeettistä. Mitään demokratiaa se ei ainakaan ole, koska ei ole kuultu kansan, krimiläisten omaa ääntä ja tahtoa. Onneksi Venäjä on pystynyt puolustamaan kansan oikeuksia ja toteuttamaan kansan toiveet ja pelastamaan väkivallalta ja verenvuodatukselta. Jo yksikin ihmishenki on sen arvoinen.







Krimin kevät 18.3.2017 "KRIMIN KEVÄT - TOIVEET TOTEUTUVAT!"



Asiaan liittyviä osotteita:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!