perjantai 17. maaliskuuta 2017



EUROVISION 2017





Hän hyvin kaunis nuori nainen. Hänen nimensä on Julia Samoilova (Юлия Олеговна Самойлова). Hän on Venäjällä hyvin suosittu laulajatar. Tänä vuonna hänet valittiin esiintymään Venäjän edustajaksi Eurovision laulukilpailussa. Kappaleen nimi on "Flame is Burning". Esiintymiskappaletta voi katsoa ja kuunnella osoitteesta:




Itse löysin hänet vuonna 2013 ja siitä lähtien olen seurannut hänen uraansa ja kuunnellut hänen laulujaan. Ihastuin häneen, kun näin ja kuulin hänen esiintyvän vuonna 2013 laulukilpailuissa kappaleella "Malitva" (Молитва, suom. Rukous). Esitys on häkellyttävä! Kannattaa katsoa! Kappale löytyy esimerkiksi osoitteesta:




Kyllä, hän liikkuu pyörätuolilla! Siitä huolimatta hän on mielestäni hyvin kaunis paitsi ulkoisesti myös sisäisesti. Hän on lapsesta saakka joutunut käyttämään pyörätuolia. Kun hän oli lapsi lääkärit sanoivat hänen vanhemmilleen, että Julia ei elä kauan. Nyt hän on jo 27-vuotias. Mutta hän on hyvin positiivinen ja valoisa luonne. Hän itse kertoo, että hänen suurin intohimonsa on laulaminen. Kerrotaan, että kerran hänen liikkuessaan kaupungilla nuori mies polvistui hänen eteensä ja sanoi, että Julia oli pelastanut hänen henkensä. Nuori mies oli aikonut tappaa itsensä, hirttää itsensä. Mutta sitten hän oli nähnyt Julian esiintyvän televisiossa. Tämä oli vaikuttanut häneen niin voimakkaasti, että mies oli muuttanut mielensä eikä siitä lähtien ole ajatellut tappaa itseään. Vuonna 2014 Julia esiintyi Sotshin talviparalympialaisten avajaisissa. Esitys on hyvin kaunis ja liikuttava:





Julia Sotshissa paralympialaisten avajaisissa.

Miksi nyt kirjoitan Juliasta? Kirjoitan siksi, että hänet on valittu Venäjän edustajaksi eurovision laulukilpailuun tänä vuonna, mutta Ukraina yrittää estää kaikin keinoin hänen osallistumisensa. Laulukilpailut järjestetään Kiovassa toukokuussa ja mm. Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU yrittää löytää kaikki keinot, jotta Julia ei voisi esiintyä laulukilpailuissa. Yhtenä keinona on ollut vedota kyseenalaiseen Ukrainan lakiin, jossa kielletään pääsy Ukrainaan, jos on esiintynyt Krimillä. Julia on pitänyt Krimillä konsertin kesällä 2015. Turvallisuuspalvelun lehdistösihteeri Olena Glitjanskaja kirjoittaa omalla Facebook-sivuillaan, että päätös tehdään Ukrainan lainsäädäntöön ja kansalliseen turvallisuuteen pohjautuen. Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin pitää valintaa Venäjän provokaationa. Julia on lisätty ukrainalaiseen netissä olevaan "mustaan listaan", jossa on tiedot kaikista Ukrainan vihollisista. Paljon muutakin Ukrainassa kirjoitetaan asiasta. Tämä on selvää asian politisointia. Netistä löytyi heti seuraavana päivänä 13.3.2016 mm. seuraava kuva (kuvassa palava pyörätuoli) ja teksti, jossa ukrainalainen Marina niminen tyttö (Zivotinja Apokalipsa) kirjoittaa "Lämmin vastaanotto Julia Samoilovalle Ukrainaan Eurovision laulukilpailuun 2017". Heti mieleeni tulee ne 48 ihmistä, jotka poltettiin Odessassa elävältä hengiltä vuonna 2014.




Minusta Ukrainan käyttäytyminen on halpamaista ja vastenmielistä. Jos Ukrainan viralliset tahot haluavat kieltää osallistujan pääsemisen kilpailuihin olisi se siirrettävä jonnekin muualle. Euroviisujen toimikunta on ilmoittanut, että se ei puutu Ukrainan asioihin. On Ukrainan sisäinen asia, laskeeko se Julian maahan laulamaan kilpailukappaleensa. 

Laulu ei sisällä mitään poliittista. Lisäksi pystyykö Ukraina takaamaan Julian turvallisuuden, jos hän tulee maahan? Ukrainassa on runsaasti erilaisia väkivaltaisia ääriaineksia ja natseja, jotka voivat tehdä mitä tahansa. Minusta tässä olisi protestin paikka!

Täytyy myöntää, että itse en ole koskaan katsonut Eurovision laulukilpailuja. Minusta esiintyjät ja laulut ovat niin huonoja ja heikkoja, ettei asia ole kiinnostanut minua. Lisäksi olen pitänyt näitä kilpailuja aina poliittisina. Olen kuunnellut esimerkiksi viime vuoden voittajan kappaletta Jamala. Tämä on sanoiltaan selvästi poliittinen ja Venäjän vastainen ja olen varma, että juuri siksi se voitti viime vuonna. Itse musiikillisesti en kuule siinä mitään ansiokasta. Euroviisujen säännöt kieltävät politiikan käytön esimerkiksi sanoituksissa, mutta käytännössä sitä ei noudateta. Näiden sääntöjen mukaan Jamala olisi pitänyt kieltää. Euroviisut ovat koko historian ajan olleet poliittisia.

Esimerkiksi Minnesotan yliopiston vieraileva viestinnän professori Mari Pajala sanoo: "Kyllä Euroviisuissa aina näkyy Euroopan politiikka ja alusta lähtien on näkynyt. Se on mielestäni aika hassua, että järjestäjät yrittävät niin paljon korostaa sitä, että viisut eivät ole poliittinen kilpailu. Politiikkaa on mahdotonta välttää tällaisessa kilpailussa, missä kappaleet tulkitaan maiden edustajiksi." 

Mutta Julian kappaleessa minä en kyllä näe mitään poliittista. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että musiikin pitää yhdistää ihmisiä ja kansoja eikä erottaa heitä. Tuskin katson tänäkään vuonna euroviisuja. Verkossa löytyy lukuisa määrä Julian kauniita esityksiä, joita katson paljon mieluummin kuin euroviisuja.
 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!