tiistai 14. maaliskuuta 2017



MIKSI KELLOT EIVÄT SOI? 



Mosul on kaupunki Irakissa. Se on sijaitsee Tigris-joen varrella. Se on Irakin toiseksi suurin kaupunki ja aikoinaan siellä oli yli 1,3 miljoonaa asukasta. 6.3.2017 siellä on ainakin 50 asukasta vähemmän. Tuona päivänä amerikkalaiset lentokoneet pommittivat 33 panttivankia ja vähintään 17 siviiliä hengiltä. Näin on ilmoitettu virallisista lähteistä. Jos yhden päivän aikana pommitetaan 50 siviiliä hengiltä, voi vain miettiä, kuinka monta henkeä on pommitettu 17. lokakuuta 2016 lähtien tähän päivään saakka. Silloin alkoi Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten hyökkäys Mosuliin, jota Isis hallitsee. Hyökkäys jatkuu yhä ja samoin pommitukset. Isisillä on tapana käyttää siviilejä ihmiskilpinä, mutta se ei Yhdysvaltoja häiritse. Eiväthän nämä ihmiset ole amerikkalaisia.



Hän menetti vaimonsa.

Suomessa lokakuussa 2016 saatiin päähän soitella kirkonkelloja syyrialaisen kaupungin Aleppon uhreille. Yli sata kirkkoa soitti kelloja. Sitten saatiin päähän järjestää YK-päivänä 24.10.2016 mielenosoitus Syyrian rauhan puolesta. Operaatio oli naurettava tai oikeammin kaamea. Ei tiedetty, mitä tehtiin. Syyrialaiset joukot venäläisten avulla saivat vallattua Aleppon jo aikaa sitten ja siellä vallitsee nyt rauha. Mutta Mosulissa soditaan yhä. Isis otti kymmeniä tuhansia ihmisiä ihmiskilviksi Mosulissa. Taistelu on ollut tiukkaa ja siellä odotetaan humanitaarista kriisiä. MISSÄ OVAT KIRKONKELLOT? Miksi ne eivät soi? Missä ovat mielenosoitukset? Meillä vallitsee kaksinaismoralismi.



Barack Obama sai viimeisinä päivinään presidenttinä päähänsä näyttää, että hänkin pystyy johonkin. Hän päätti noudattaa Venäjän ja Putinin esimerkkiä ja hyökätä Mosuliin samaa tekniikkaa käyttäen, jolla Venäjä oli saanut loistavia tuloksia Syyriassa mm. Palmyrassa ja Aleppossa. Muutenhan Obama on saanut aikaan pelkästään sekaannusta ja tuhoa vähän joka puolella maailmaa. Näihin tuhoihin voidaan lukea Afganistan, Pakistan, Irak, Syyria ja Libya. Venäjällä on ennestään loistavaa kokemusta Tsetsenian terroristien, Georgian sodan ja nyt Syyrian sodan tuloksissa. Venäjä on voittanut ne kaikki. Joku huutaa nyt, entäpä Ukraina! Hän ei ymmärrä, että Venäjä ei ole Ukrainan sodan osapuoli. Jos olisi, olisi Ukrainassa nyt ihan toisenlaista. Voin sen vakuuttaa.



Eipähän onnistunut Obama, yksi Yhdysvaltain historian huonoimmista presidenteistä, poistamaan terroristeja Mosulista. Hyökkäyksen Mosuliin, joka alkoi lokakuussa 2016 olisi pitänyt päättyä suureen voittoon vielä ennen Obaman presidenttikauden loppua, mutta ei päättynyt. Se jatkuu yhä ja joka päivä. Siviilejä kuolee yhä, mutta siitä ei puhuta, vaan vaietaan huolellisesti. Amerikkalaisilla on semmoinen tapa, että tiedotusvälineitä ei päästetä tapahtumapaikoille ja heille annetaan vain niitä tietoja joita halutaan. Sensurointi on ankaraa. Mosulista ei saada juuri mitään tietoja ja nekin tiedot mitä sieltä saadaan ovat amerikkalaisten sensuroimia. Miksi Suomessa kellot eivät soi?

 Amerikkalaisten suunnitelma Mosulin valtaamiseksi. Ajettiin terroristeja Palmyraan Syyriaan


Kun Aleppoa vapautettiin terroristien käsistä kaikki tiedotusvälineet olivat täynnä juttuja inhimillisistä kärsimyksistä ja suuresta humanitaarisesta katastrofista. Puhuttiin koulujen ja sairaaloiden pommittamisesta. Sitten kun Aleppo oli vapautettu huomattiin, että yhtään koulua tai sairaalaa ei oltu pommitettu. Mutta todisteet eivät kelvanneet lännen tiedotusvälineille. Missään tiedotusvälineissä ei kerrottu tätä. Tosin sairaalat ja koulut, jotka oli muokattu terroristien ase- ja pommitehtaiksi, kärsivät muuten sodasta, mutta niitä ei oltu pommitettu, joka on huomattava ero. Terroristit olivat tuhonneet niitä. Ainoa sairaala joka tuhoutui kokonaan oli venäläinen kenttäsairaala, jonka terroristit tuhosivat kranaatinheitin-tulella. Samalla kuoli yksi venäläinen lääkäri ja kolme sairaanhoitajaa.



Todellisia kuvia Mosulista ei näytetä. Näytetään vain loistavia kuvia tankeista, tykeistä, raketinheittimistä, lentokoneista, jotka ovat parhaillaan ampumassa tai pommittamassa Mosulia. Kuolleista ihmisistä, tuhotuista rakennuksista ja infrastruktuurista ei näytetä minkäänlaisia kuvia. Aleppossa oli kaikki päin vastoin. Kuka tahansa toimittaja saattoi kuvata ja kertoa vapaasti mitä tahtoi. Huippu oli se kun kuvia väärennettiin. Aleppon kuvia alettiin kuvata Egyptissä. Otettiin pikkulapsia, puettiin rääsyihin ja värjättiin punaisella värillä ja kuvattiin erilaisilla raunioilla. Nämä kuvat sitten lähetettiin erilaisille tiedotusvälineille, jotka maksoivat niistä ja kirjoittivat, että tämmöistä on Aleppossa.


Todellinen kuva Mosulin esikaupungista.


Terroristeilla on seuraavanlainen menetelmä Mosulissa. He menevät tavallisten asuintalojen katoille, joissa tavalliset ihmiset asuvat. Sitten he tulittavat näiltä katoilta. Tulitusten jälkeen he poistuvat kiireen vilkkaa paikalta. Asukkaat ovat taloissaan tietämättä mitä tehdä. Amerikkalaiset lentokoneet tulevat paikalle ja pommittavat asuintalot raunioiksi. Samalla talon asukkaat jäävät pommitusten alle. Näin kertovat Mosulista pakenemaan päässeet siviilit. Mutta tämä ei vaikuta länsiliittoutuman toimiin. Tästä ei myöskään kerrota missään tiedotusvälineissä, ei edes meillä. Miksi kelloja ei soiteta?

Pelkästään tämän talon raunioihin kuoli 25 siviiliä 13.3.2017 amerikkalaisten pommituksissa.


Viisivuotiaan tyttären hautajaiset.

Nyt kun humanitaarinen katastrofi tapahtuu Mosulissa kaikki tiedotusvälineet ovat vaiti. Tai oikeammin ne ilmoittavat suurista sotilaallisista voitoista ja kuinka loistavasti Yhdysvallat liittolaisineen sotii terroristeja vastaan. Ei kerrota, että pommitetaan siviilejä surutta vaikka Isis käyttää heitä ihmiskilpinä. Kaupungissa on yhä yli 700 000, joidenkin tietojen mukaan yli 800 000 siviiliä. Ei heillä tunnu olevan mitään ihmisarvoa. Sehän tiedetään, että amerikkalaiset pommit eivät tapa siviilejä vaan terroristeja. Nehän tappavat hellemmin. lempeästi, kivuttomasti, melkein kuin olisi äidin sylissä. Sehän on kuin pelkkää hellää hyväilyä. Sen lisäksi ne tappavat eettisesti ja moraalisesti, oikeaoppisesti. Ne eivät tuota sellaista raakaa tuskaa, kuin venäläiset pommit. Vai mitä luulet? Minkäänlaista humanitaarista apua Mosulissa ei olla järjestetty. Miksi kellot eivät soi?




Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Myöskään sotilaallisesti ei mene niin loistavasti kuin amerikkalaiset kehuvat.  Amerikkalaisten kehittämä irakilainen eliittiosasto ns. "Kultainen divisioona" on menettänyt jo yli 50 prosenttia vahvuudestaan. Muilla sotilasosastoilla on menetys  jopa lähes 40 prosenttia. Näistäkään ei puhuta mitään. Puhutaan vaan, että hyökkäys etenee päivä päivältä.

Amerikkalaisen liittoutuman panssariajoneuvo tulessa.


Syyriassa Aleppo vapautettiin 22.12.2016 ja siellä vallitsee nyt rauha. Siviilit palaavat kaupunkiin ja kaupunkia jälleenrakennetaan. Koulut ja sairaalat ovat aloittaneet toimintansa. Aikaisemmin oli vapautettu Palmyran antiikkinen kaupunki 27.3.2016, mutta sillä on vain symbolinen merkitys. Siellä pidettiin 6.5.2016 kuuluisa konsertti, jota johti Suomessakin hyvin tunnettu venäläinen Valeri Gergijev.  Sittemmin Palmyra menetettiin Isisille uudelleen 11.12.2016, koska Mosulista tuli terroristeja valtaamaan sen (ks. karttaa alussa). Strategisesti pidettiin tärkeämpänä vallata Aleppo, josta on helpompi edetä pohjoiseen terroristeja vastaan. Aleppon valtauksen jälkeen keskityttiin uudelleen Palmyraan, joka vallattiin takaisin 2.3.2017. Tässä Venäjän hyökkäyksen strategisella suunnittelulla  ja ilmavoimilla oli huomattavan tärkeä  merkitys.

Valeri Gergijev johtaa konserttia 6.5.2016 Palmyrassa. 



Palmyrassa syyrialaiset joukot käyttivät lippuja, joihin oli ommeltu sirppi ja vasara. Tämä kuvaa voitonlippuja, jota neuvostoliittolaiset käyttivät Berliinin valtiopäivätalon katolla toisen maailmansodan aikana. Syyrialaiset sanovat, että tämä on venäläisen avun vertauskuva.



Syyriassa on tämän jälkeen keskitytty pohjoisen Syyrian vapauttamiseen ja taisteluihin osallistuvat Syyrian, Turkin ja Iranin sotilaat ja Venäjän ilmavoimat. Ollaan saatu huomattavaa menestystä esimerkiksi sillä, että entisiä terroristeja on armahdettu, jolloin usein he liittyvät Syyrian joukkoihin "hyvittääkseen tekonsa" kuten he itse sanovat. Siitä on se hyöty, että he tuntevat terroristien asemat, tavat ja jopa henkilökohtaisesti persoonat ja nimet. Seuraava operaatio on todennäköisesti Raqqa-kaupungin vapauttaminen.

Irakissa vallitsee humanitaarinen katastrofi. Mosulin pakolaiset kertovat, että Yhdysvallat liittolaisineen pommittaa Mosulia täysin umpimähkään. Ihmisiä kuolee jatkuvasti. Mitään turvakäytäviä tai humanitaarista apua ei olla järjestetty. Miksi kelloja ei soiteta?


Mosulista paenneita siviilejä



Yhdysvallat meni Irakiin öljyn takia, kutsumatta, väkivalloin, tuhansien kilometrien päähän omista rajoistaan. Samalla se synnytti islamilaisen terrorismin, joka levisi lähivaltioihin. Nyt se ei pysty edes poistamaan tätä uhkaa. Venäjä kutsuttiin Syyriaan. Sen laillinen hallitus ja demokraattisesti valittu presidentti kutsuivat Venäjän sinne. Toinen syy on hyvin yksinkertainen. Venäjä puolustaa rajojaan. Syyriassa on voimakas terroristikeskittymä. Sieltä on lyhyt matka Venäjälle ja oli uhka, että terroristeja siirtyy pienten islamilaisten valtioiden kautta myös Venäjälle. Tällöin on jo huomattavasti vaikeampaa puolustautua terroristeja vastaan. Paljon helpompaa on tuhota ne terrorismin syntysijoilla. Tästä Venäjällä on jo kokemusta.

Syyriassa on laskettu n. 200 000 - 300 000 ihmisen menehtyneen sodan aikana. Irakissa on laskettu, että siellä on kuollut jo yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Mosulia uhkaa humanitaarinen kriisi. "Kenelle kellot soivat?" Kenelle eivät soi?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!