torstai 15. maaliskuuta 2018




VAALIT -  POLIITTINEN ASE 




Venäjällä järjestetään 18.3.2018 presidentin vaalit. Nämä ovat jo viidennet Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Mutta kaikkein eniten vaaleista on puhuttanut Yhdysvaltojen viimeiset vaalit. Niistä on puhuttu jo toista vuotta. Niistä kohistiin jo paljon ennen vaalien lopputuloksen selviämistä. Yhdysvaltojen hyvin omituisen demokratian vuoksi vaaleissa eniten ääniä saanut vaaliehdokas ei suinkaan aina voita vaaleja. Niin kävi tälläkin kertaa. Loppuehdokkaista vähemmän ääniä saanut republikaanien  presidenttiehdokas Donald Trump pääsi presidentiksi, vaikka demokraattien ehdokas Hillary Clinton sai enemmän ääniä. Tästä nousi hirveä sisällissota Yhdysvalloissa, joka jatkuu yhä. Vaikka molemmat ehdokkaat ovat ihan sekopäitä kuten patologinen  psykopaatti Clinton ja sekopäinen ailahteleva Trump, heidän kannattajansa jatkoivat toistensa solvaamista. Vähitellen taustalle nostettiin "venäläinen tekijä". Lähinnä demokraatit ryhtyivät syyttämään venäläisiä vaaleihin sekaantumisesta ja Trumpin suosimisesta. Tästä tuli eräänlainen mantra, vaikka mitään todisteita ei ole koskaan esitetty.


Lukuisia erilaisia versioita on esitetty tänä kahtena vuotena. Tässä on turha lähteä käymään kaikkea läpi. Mutta aina nostettiin syylliseksi Venäjä. Paitsi, että monia amerikkalaisia syyllistettiin venäläisillä yhteyksillä esitettiin lukemattomia versioita venäläisten sekaantumisesta näihin vaaleihin, aina poliittisesta kybersodankäynnistä erilaisiin vakoilijoihin asti. Viimeisin versio on 13 vakoilijan nimeäminen syylliseksi vaaleihin sekaantumiseen. Yksi yhteinen tekijä näillä kaikilla on. Jokaisesta on sanottu, että meillä on todisteet tapauksista, mutta koskaan ei näitä todisteita ole esitetty julkisuuteen. Siis julkisuuteen ei ole esitetty todisteita, mutta lehdistöön ja tiedotusvälineille on kerrottu, että Venäjä on sekaantunut tähän ja tähän ja todisteet on, mutta näitä todisteita ei vain esitetä. Ne ovat niin sanotusti "salaisia". Toisaalta nämä Venäjän sekaantumisen tutkijat eli ns. analyytikot ovat semmoisia, että yksikään heistä ei osaa sanaakaan venäjää. Todennäköisesti käyttävät Googlen kääntäjää.


Tämä on vähintäänkin epäilyttävää. Mutta ihmiset ovat ihmisiä ja uskovat, että jos sanoma tulee tarpeeksi arvovaltaiselta taholta se on totta. Asiaa ei osata epäillä. Tietenkin on paljon mahdollista, että erilaisia poliittisia toimia on tapahtunut, mutta kukaan ei pysty sanomaan, kuka tai ketkä ovat niiden takana. Pidän todennäköisimpänä, että kyseessä on sisällissota Trumpin kannattajien ja vastustajien sekä demokraattien ja heidän vastustajiensa välillä. En usko, että Venäjän valtiolla on tämän kanssa mitään tekemistä, ja esitän syyn miksi. Motiivi puuttuu! Venäjällä ei ole mitään syytä puuttua näin kehnojen amerikkalaisten presidenttiehdokkaiden väliseen kamppailuun. Kumpikin ehdokas on Venäjän kannalta niin huono, että ei ole mitään väliä kumpi tuli valituksi. Ymmärtäisin, jos osallisena olisi ollut jokin Venäjän kannalta parempi ehdokas, mutta kahden näin kehnon välillä on aivan yhdentekevää kumpi valitaan. Siis Venäjältä puuttuu kokonaan motiivi. Tämä on oleellisen tärkeää!

Jotkut puhuvat, että Venäjä yrittää järjestää Amerikassa epäjärjestystä ja vastakkainasettelua. Mutta jos muistellaan Amerikan omaa historiaa on se täynnä vastakkainasettelua ja sisäistä taistelua. Tämä heijastuu rajusti nykypäivään. Vielä muutama vuosikymmen sitten tummaihoiset olivat paarialuokkaa eivätkä saaneet edes istua busseissa valkoisten paikoille, käydä valkoisten koulua tai samoissa ravintoloissa valkoisten kanssa. Vähää aikaisemmin he olivat orjia. Ku Klux Klan vielä sukupolvi sitten tappoi ja pahoinpiteli tummaihoisia. Kuka tietää tai muistaa vielä Mustien panttereiden raa'an murhaamisen? Poliisit tappavat yhä tummaihoisia ilman mitään syytä. Vaikka muuta sanotaan, vieläkään tummaihoiset eivät ole tasavertaisia ns. valkoihoisten kanssa. Demokraattien ja republikaanien välillä on aina ollut suurta poliittista skismaa. Yhdysvaltojen eteläosassa on aina ajateltu eri tavalla kuin pohjoisosissa, jne. jne...  Ei näihin eripuriin tarvita Venäläisiä. Yhdysvallat on hyvin monin eri tavoin jakaantunut kansa ja nyt kun on erittäin voimakas poliittinen vastakkainasettelu presidentin valinnasta johtuen nämä kärjistyvät. Puolet kansasta ajattelee, että se puoli, joka äänesti Trumpia on idiootteja, ja taas päin vastoin. Mutta kaikkein voimakkain syy on maailman muuttuminen. Yhdysvaltojen hegemonia on häviämässä ja Kiina ja Venäjä ovat astumassa rinnalle tai menemässä jopa ohi. Rooli "maailmanpoliisina" on häviämässä. Tämä ei vain mene amerikkalaisten kaaliin.


Palmiro Togliatti

Mutta nyt sitten itse asiaan! Vähintäänkin vuodesta 1947 lähtien Yhdysvallat on pyrkinyt vaikuttamaan maailmassa eri valtioiden vaaleihin. Ensimmäisiä oli Italian vaalit vuonna 1948. Kommunistit olivat kaikkien mielipidetiedustelujen mukaan ylivoimaisesti suosituimpia kun fasistit oli saatu kukistettua. Washington käytti 360 miljoonaa dollaria (nykyrahassa 1,5 miljardia dollaria) kukistaakseen kommunistit. Suosittiin kristillisdemokraatteja. Palmiro Togliatti oli Italian kommunistipuolueen johtaja. Häntä ammuttiin kesällä 1948. Toimittiin myös lukuisin muin tavoin. Italiaa seurasi Kreikka, jossa kommunistit olivat ylivoimaisesti suosituimpia. Syntyi sisällissota 1946 - 1949, johon Yhdysvallat osallistui ja he voittivat tietenkin tämän sodan. Sinne saatiin lopulta eri vaiheiden jälkeen sotilasjuntta hoitamaan asioita. Tässä astuvat kuvaan kokemukset Serbiasta, josta lähtien näitä kokemuksia käytettiin sitten ympäri maailmaa. Jätän Jugoslavian kuitenkin käsittelemättä, vaikka se kuuluu tähän samaan kategoriaan.  Yhdysvaltojen toiminta maailmassa jatkuu vastaavana yhä tänä päivänä. He eivät kiellä sitä. He taistelevat "demokratian" puolesta.


Dow Levin

Yhdysvaltalaisen politiikan tutkijan Dow Lewinin mukaan Yhdysvallat on ainakin 81 tapauksessa sotkeentunut eri valtioiden vaaleihin. Tämä lienee vain osa totuudesta. Taistelu demokratian puolesta on täyttä puppua, koska valtaan on nostettu diktaattoreita kuten Anastasio "Tachito" Somoza Nicaraguassa tai  Augusto Pinochet Chilessä. Sanonta "onhan hän sika, mutta hän on meidän sikamme" on ihan yleistä ollut Yhdysvaltojen historiassa. Kongressi rahoittaa ja lähinnä CIA toteuttaa muiden organisaatioiden kanssa tätä toimintaa.

Osa niistä valtioista, joiden vaaleihin USA on sotkeentunut


Ilman muuta on selvää, että hyökkäykset Afganistaniin ja Irakiin olivat pahimmanlaatuista sotkeentumista valtion sisäisiin asioihin. Kun Irakin sota alkoi tekosyyllä kemiallisista aseista, 90 prosenttia amerikkalaisista ei edes tiennyt missä Irak sijaitsee. Sota jatkuu yhä. Värivallankumousten sytyttäminen Georgiassa ja Ukrainassa oli suunnitelmallista ja tietoista toimintaa. Yhä uusia seikkoja paljastuu Ukrainan värivallankumouksista. Varsinkin Maidanin provokaatiot ovat törkeää sekaantumista valtion sisäisiin asioihin.  Absurdius oli huipussaan kun alkoi Venäjän ja Georgian välinen sota ja osa amerikkalaisista senaatin ja edustajainhuoneen jäsenistä ihmetteli, miten ihmeessä venäläiset ovat päässeet Amerikkaan Georgian osavaltioon sotimaan? Selvää sekaantumista valtioiden sisäisiin asioihin olivat värivallankumoukset Arabimaissa. Pahin oli Libyan tuho. Sama kohtalo olisi kohdannut Syyriaa, ellei Venäjä olisi tullut pelastamaan.

Se kuuluisa kuva. Colin Powell esittelee Irakin "kemiallista asetta".


Neuvostoliiton hajotessa 1990-luvun alussa Yhdysvallat sekaantui täysin syntyvän "uuden" valtion Venäjän asioihin. Ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin oli amerikkalaisten valitsema. Hän oli alkoholisti ja täysin amerikkalaisten johdettavissa. Hän kutsui amerikkalaisia suurliikemiehiä ja taloudellisia " neuvonantajia"  neuvomaan ja ohjaamaan uutta Venäjää. Suurvaltaa alettiin hajottaa  ja sitä alettiin surutta ryöstää. Vallitsi täydellinen kaaos. Suurin osa ihmisistä eli köyhyydessä ja kurjuudessa, kun erilaiset oligarkit ja amerikkalaiset liikemiehet varastivat ja ryöstivät valtion omaisuutta. Ryöstettiin valtion varoja mistään piittaamatta ja sitä tekivät myös jotkin venäläiset, jolloin syntyi satumaisen rikkaiden oligarkkien luokka. Tätä aikaa on sanottu ja kutsutaan yhä länsimaissa Venäjän demokraattisimmaksi ajaksi. Suunniteltiin jopa Venäjän liittämistä EU:hun ja Natoon ja näistä käytiin jopa neuvotteluja. Jeltsinin kuoltua 1999 uudeksi presidentiksi valittiin Vladimir Putin. Hän olikin jo toista maata, kuin sekopäinen Jeltsin ja rupesi määrätietoisesti järjestelemään asioita. Venäjän onneksi sillä oli maailman suurin ydinasearsenaali. Muuten sitä ei enää olisi olemassa.

Ymmärrän hyvin ydinaseiden merkityksen Venäjälle ja muullekin maailmalle. Jos Muammar Gaddafilla olisi ollut ydinase käytössään, Libya olisi edelleen voimissaan. Samoin jos Irakilla olisi ollut ydinase käytössään, sinne ei olisi koskaan hyökätty ja terrorismin merkitys olisi aivan toista, mitätöntä luokkaa kuin nykyään. Tätä taustaa vasten Pohjois-Korean ja Iranin pyrkimykset saada ydinase ovat hyvin ymmärrettäviä. Se on itsenäisyyden tae. Tämä näkyy hyvin ydinasevaltioiden, kuten Israelin toimissa. Ja tätä taustaa vasten näkyy hyvin Yhdysvaltojen käytännön toiminta sen puuttuessa eri valtioiden sisäisiin asioihin. Jos Pohjois-Korealla ei olisi ydinasepelotetta, sitä tuskin enää olisi olemassakaan. Iran on tällä hetkellä kovan paineen alla, koska sillä ei ole ydinasetta. Tästä on Yhdysvallat pitänyt huolen.

Yhdysvallat on harrastanut erilaisia sanktioita paitsi Pohjois-Koreaa ja Irania vastaan myös ennen kaikkea Venäjää vastaan. Näihin sanktioihin ovat osallistuneet useat muut valtiot myös EU:ssa. Syinä pidetään milloin osallistumista Itäukrainan sotaan, milloin Krimin liittämistä emämaahan, milloin osallistumista USA:n presidentinvaaleihin. Venäjällä suhtaudutaan sanktioihin niin, että ne olivat täysin odotettavissa eikä niistä päästä koskaan pois. Vaikka Venäjä luopuisi esimerkiksi Krimistä sanktiot ovat pysyviä. Sanktioista kärsivät myös itse niiden asettajat. Sanktioiden tosiasiallisena syynä on Venäjän voimistuminen yhdeksi maailman hallitsevaksi tekijäksi ja tarkoitus on heikentää Venäjää. Itse asiassa sanktiot ovat päinvastoin vahvistaneet Venäjää ja lujittaneet kansan sisäistä yhtenäisyyttä. Sotilaallista valmiutta ja merkitystä on kasvatettu, kuten viime kirjoituksessani osoitin. Venäjän merkitys maailmanpolitiikassa on kasvanut ja tulee kasvamaan yhä.

Nyt 18.3. ovat siis Venäjän presidentin vaalit. Yhdysvallat sekaantuu myös näihin monin tavoin. Yhtenä keinona käytetään kybersotaa, kuten niin monet muutkin valtiot. Vain hyvästä syystä, sanovat amerikkalaiset, vain demokratian puolesta. Oikeutus tulee siitä, että levitetään "demokratiaa", vaikka oikeana syynä on omien intressien levittäminen. Tässä astuvat kuvaan kokemukset Serbiasta, josta lähtien näitä kokemuksia käytettiin sitten ympäri maailmaa. On melko selvää, että Vladimir Putin tulee valituksi Venäjän presidentiksi, mutta yhtenä tarkoituksena on yrittää saada kansalaisten äänestysprosentti mahdollisimman alhaiseksi. Tässä käännytään nuorison puoleen erilaisten nuorison käyttämien välineiden ja verkostojen, esimerkiksi YouTuben ja internetin kautta "miksi mennä äänestämään, jos tulos on jo selvä"? Näin toimii nimenomaan amerikkalainen salainen palvelu.


Megyn Kelly haastatteli Putinia 1. ja 2. päivä maaliskuuta.

Kuuluisa amerikkalainen NBC:n journalisti Megyn Kelly haastatteli Presidentti Putinia 1. ja 2. päivä maaliskuuta 2018. Megyn on kuuluisa siitä, että hänen haastattelunsa ovat kovinta luokkaa. Hän oli haastatellut Putinia jo aikaisemminkin, mutta silloin häntä syytettiin liiasta helläkätisyydestä. Tällä kertaa hän ei ollut hellä. Haastattelu esitettiin Yhdysvaltojen televisioissa kahdessa osassa parhaimpaan katseluaikaan. Haastattelu on jaettu kahteen lähes tunnin mittaiseen osaan. Olen nähnyt haastattelun kahteen kertaan molemmat osat. Haastattelussa Megyn kysyi Putinilta mm. miksi Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin? Putin vastasi: "Minä pyydän teitä kuuntelemaan minua ja viestimään teidän katsojillenne  ja kuuntelijoillenne mitä minä nyt sanon. Me keskustelimme amerikkalaisten kollegoittemme kanssa ja kaiken lisäksi vielä valtionne edustajien kanssa. Kun he esittävät, että jotkut venäläiset sekaantuivat USA:n vaaleihin,  me sanoimme heille ja vieläpä aivan äskettäin, että tehän aivan toistuvasti ja yhtämittaa sekaannutte meidän poliittiseen elämäämme. Ja kuvitelkaahan, he eivät edes kieltäneet sitä. Viime kerralla he vastasivat meille, "kyllä me sekaannumme, mutta meillä on oikeus siihen, koska me tuomme demokratiaa, mutta te ette saa." Onko se teidän mielestänne yleinen sivistynyt tapa järjestää kansainvälisiä asioita?" Megyn kysyi: "Siis teidän mielestänne Amerikka on sekaantunut teidän vaaleihinne?" Putin vastasi: "Kyllä, jatkuvasti he sitä tekevät." Kelly kysyi: "Mutta venäläiset eivät ole siis sekaantuneet Amerikan vaaleihin?" Putin vastasi: "Ei, eivät ole!" Kelly: "Venäjä ei siis sekaantunut Amerikan vaaleihin?" Putin: "Ei me emme sitä tehneet!" Loppusanoiksi tästä aiheesta Putin sanoi: "Meillä ei ole minkäänlaista syytä sekaantua Amerikan vaaleihin. Ei ole syytä!" Kelly: "Tarkoituksena järjestää kaaosta?". Putin: "Kuulkaahan minua! Vähän aikaa sitten presidentti Trump sanoi hyvin oikean asian. Hän sanoi jos Venäjä asetti päämääräkseen aiheuttaa kaaosta niin siinä se onnistui. Mutta se ei suinkaan tapahtunut meidän aiheuttamanamme, vaan teidän sisäisistä ongelmistanne. Venäjällä ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Mutta jos teillä on sellainen näkökanta, että teillä on oikeus viedä demokratiaanne, mutta meillä ei ole, se aiheuttaa konflikteja. Täytyy kunnioittaa partnereita, silloin he tulevat kunnioittamaan myös teitä." Käännös on minun tekemäni ja voimakkaasti lyhennetty. Mutta asia tullee selväksi. Haastattelu kannattaa katsoa netistä alkuperäisenä ja lähes kahden tunnin mittaisena, jolloin moni muukin asia selvinnee.

Maailmassa on kaksi valtiota, jotka ovat voimakkaasti kehittymässä: Venäjä ja Kiina. Yhdysvallat on menettämässä yksinvaltaisen hegemoniansa. Tämä aiheuttaa voimakasta kitkaa valtioiden välillä. Kiinalla oli Kommunistisen puolueen kokous äskettäin. Sieltä kuultiin sensaatiomainen uutinen. Aikaisemmin Kiinassa oli yhden lapsen politiikka, jolla tarkoitettiin sitä, että perheessä sai olla vain yksi lapsi. Nyt uusi politiikka korostaa, että perheillä on suotavaa olla monta lasta. Kiinalla on ylivoimaisesti maailman suurin armeija. Taloudellisesti Kiina menee lähivuosina Yhdysvaltojen ohi. Sotilaallisesti Kiina on korottanut puolustusbudjettiaan voimakkaasti. Uudenaikaista tekniikkaa kehitetään ohi Yhdysvaltojen. Vaikka puolustusbudjetti Kiinalla on paljon pienempi kuin Yhdysvalloilla, on siellä kuitenkin paljon halvempaa valmistaa sotilaallisia tarvikkeita. Tämä merkitsee sitä, että tulevina vuosina Kiina menee kaikessa ohi Yhdysvaltojen. Venäjällä on jo nyt kehittyneempää sotatekniikkaa kuin Yhdysvalloilla. Venäjällä ja Kiinalla on voimakasta yhteistyötä myös sotilaallisesti.  Maailma on jo käytännössä muuttunut kolminapaiseksi. Olisi hyödyllistä ajatella missä Suomi on tässä skenaariossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!