perjantai 2. maaliskuuta 2018




TALVEN TAPAHTUMIA 



Kim Yo-jong

Maailmalla tietenkin eniten varmasti uutisoitiin tänä talvena olympiakisoista Pyeongchangissa, tai siis ainakin Suomessa.. Kuten edellisellä kerralla kirjoitin kisat olivat poliittiset. Hämmästyttävä oli Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin nuoremman sisaren Kim Yo-jongin vierailu kisoissa ja tapaaminen Etelä-Korean presidentin Moon Jae-Inin kanssa. Tämä antaisi positiivista ennustetta koreoiden välien suhteiden lämpenemisestä ja hyvää merkkiä maailman rauhan puolesta. Mutta vielä hauskempaa oli venäläisillä. Amerikkalaiset lähtivät kotiin 9 kultamitalin kanssa, mutta venäläisetpä toivat kotiin lähes 30 kultamitalia. Kun lasketaan yhteen jääkiekkojoukkueen jokaisen  jäsenen saamat kultamitalit venäläiset voittivat yli kaksinkertaisesti amerikkalaiset kultamitalit. Laskekaapa vaikka kultamitalien määrä! Hah, hah, leikkiähän tämä tietenkin on. Mutta maailmassa tapahtui muutakin.

 Venäläiset toivat kotiin eniten kultamitaleita. Laskekaa vaikka!


Ukrainassa tapahtui se kauan odotettu Mikheil Saakashvilin karkoitus  Ukrainasta. Tämä tapahtui 12.2.2018 hänen ollessaan ravintolassa syömässä. Sinne syöksyi joukko naamioituneita sotilaita, jotka hyökkäsivät Saakashvilin kimppuun väkivaltaa käyttäen kaatoivat lattialle ja raahasivat kahteen pakettiautoon. Sieltä ajettiin suoraan lentokentälle ja yksityiskoneella lennätettiin Puolaan Varsovaan. Koko tapahtuma oli hyvin väkivaltainen ja nopeasti suoritettu. Puolassa Saakashvili piti niska kipeenä heti lehdistötilaisuuden ja ilmoitti, että palaa vielä Ukrainaan ja pistää presidentti Poroshenkon vankilaan. On ihmetelty paljon, miksei Saakashviliä lennätetty Georgiaan, jossa tätä Georgian entistä presidenttiä odottaisi parinkymmenen vuoden vankilatuomio. Nyt tämä maaton ja passiton mies oleilee pitkin Eurooppaa. On mielenkiintoista nähdä mihin hän seuraavaksi pystyy. Hänelle on asetettu kielto tulla Ukrainaan vuoteen 2021 asti.

Saakashvili (nuolen kohdalla) vangittiin kesken syömisen ravintolassa...

ja kiskottiin raa'asti tukasta autoon.

Toinenkin asia tapahtui Puolan ja Ukrainan välillä. Pari päivää edellisen tapahtuman jälkeen Puola ilmoitti, että natsitaustaisia ukrainalaisia ei tulla enää laskemaan maahan. Ukrainassa natsit ovat saaneet paljon valtaa ja entisiä ukrainalaisia natseja on nostettu kunniaan ja heille on pystytetty muistomerkkejä ja järjestetty juhlatilaisuuksia heidän kunniakseen. Nyt nämä uusnatsit eivät pääse enää Puolaan. Puola on ilmoittanut myös, että se ei hyväksy Ukrainaa koskaan EU:n jäseneksi. Samaa ovat ilmoittaneet Unkari ja Romania (ukrainailaistamissyistä, joista voinen kirjoittaa myöhemmin). Ukrainassa 27.2.2018 yöllä Uschgorodissa räjäytettiin ja poltettiin täydellisesti Unkarin kulttuurikeskus. Lienevät natsit olleet asialla. Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto kommentoi, että "Ukrainassa tapahtuu kummallisia prosesseja. Tämä näkyy lakisäännöksissä, joilla Ukrainan parlamentti Rada vakavasti kaventaa vähemmistöjen oikeuksia."

Venäjällä on mietitty myös, että Ukrainalaisia uusnatseja ei pitäisi päästää enää maahan. Ukrainassa venäjän kansalaisilta vaaditaan viisumi, kun taas Venäjällä ukrainan kansalaisilta ei vaadita mitään viisumia. Nyt Puolan esimerkkiä noudattaen ajateltiin, että näitä ukrainalaisia natsitaustaisia henkilöitä ei olisi syytä päästää maahan. Toistaiseksi ei olla tehty mitään päätöstä. Israelista ilmoitettiin 26.2.2018, että ukrainalaisia aletaan karkottaa maasta ja rajalta heitä käännytetään joukoittain takaisin päästämättä Israeliin. Taustalla lienee Ukrainan natsimielinen hallitus ja sen toimenpiteet. Olisikohan suomalaisten myös harkittava tällaista päätöstä. Ukrainalaisia natseja ei pitäisi päästää maahamme, niitä on meillä jo omastakin takaa ihan liikaa.

Venäjän tiedustelupalvelu ilmoitti 27.2.2018, että se on saanut selville kuka murhasi 30.6.2014 Ukrainassa venäläisen journalistin Anatoli Sergejevitsh Kljanin. Käskyn tulitukseen antoi ukrainalainen upseeri  Nikolai Malomen. Tapahtumat etenivät suurin piirtein seuraavasti: Oli juuri alkanut sota Ukrainan ja Itä-Ukrainan välillä. Ukrainalaisten sotilaiden äidit tulivat rintamalle bussilla hakemaan poikiaan pois sodasta. Busseissa oli suuret nimikyltit "TULKAA KOTIIN POJAT. ÄIDIT PYYTÄVÄT TEITÄ!". Mukana oli kuvausryhmä. Kun ukrainalaiset sotilaat näkivät bussit he rupesivat Nikolai Malomen käskystä tulittamaan busseja. Tällöin Kljaniin osui kaksi luotia. näihin hän vähitellen kuoli ennen kuin hänet ehdittiin viedä sairaalaan. Kun Nikolai Malomen saadaan kiinni häntä odottaa nyt oikeustoimet ja vankilatuomio Venäjällä. Murharikos ei koskaan vanhene! Tapahtumista on olemassa videoita, joissa näkyy, kuinka Kljanin vähitellen kuolee. Hänelle on pystytetty muistotaulu Venäjän TV1 ulkoseinälle. Olen nähnyt lukemattomia kertoja hänen kuolemastaan näillä videoilla.

 Anatoli Sergejevitsh Kljan

Videoita  Anatoli Kljanin murhasta. Kannattaa katsoa!




Nikolai Malomen



Brysselissä järjestettiin  14. - 15. helmikuuta natokokous, jossa Suomea edusti tietenkin Jussi Niinistö, tämä natohullu (olin vähällä kirjoittaa natsihullu, mutta en kirjoittanut). Münchenissä järjestettiin 16. - 19. helmikuuta vuotuinen turvallisuuskokous, johon osallistui n. 500 maailman johtavaa poliitikkoa. Tunnelma oli huolestunut. Yhtenä pääteemana oli Euroopan turvallisuuskysymys ja omien joukkojen perustaminen, koska Donald Trumpin nousu Yhdysvaltojen presidentiksi koettiin Naton heikentymisenä varsinkin Euroopan turvallisuuden kannalta. Tämä hajottaa EU:ta.

Natomaat Euroopassa

Ydinaseet Euroopassa. Britannialla ja Ranskalla ovat omat ydinaseet. Saksassa, Hollannissa, Belgiassa Italiassa ja Turkissa on yhdysvaltain ydinaseita, Venäjällä omansa.

Venäjän keskipitkän matkan ohjusten kantomatkat Euroopassa kattavat koko Natoalueen. Kaliningrad ja Kapustin Jar eivät ole ainoita tukikohtia, joissa on ohjuksia. Suomen asemaa harkitsisin tarkasti, mihin asemaan joutuisimme, jos liittyisimme Natoon. Olisimme ehdottomasti ensimmäisiä tulilinjalla, sillä rajojemme lähellä on lisää näitä tukikohtia.



Yhtenä teemana oli North Sream 2 putken rakentaminen Venäjältä Saksaan. Saksassa ja Keski-Euroopassa koetaan asia tärkeäksi, koska energiaa tarvitaan yhä enemmän ja luonnonkaasu on puhtaimpia energiamuotoja. Yhdysvallat, Puola ja Baltian maat vastustavat putken rakentamista. Tosin Yhdysvalloilla on oma lehmä ojassa, koska se haluaa myydä omaa liuskekaasuaan Eurooppaan, mutta hinta on kova. Toinen tärkeä tekijä putken rakentamiselle on päästä irti Ukrainan kaasun epävarmasta välittäjän roolista. Koska tahansa Ukraina voi keskeyttää kaasun jakelun Eurooppaan, kuten se on jo aikaisemminkin tehnyt. Tämä on yksi erimielisyyttä aiheuttava tekijä Euroopassa ja jakaa Eurooppaa.

Suomea edusti kokouksessa presidentti Sauli Niinistö. Hän sanoi mm. - "Yhä selkeämmin näkyy, että Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat, vaihtelevin kokoonpanoin, istuvat niissä pöydissä, joissa maailman menoa säädellään. Venäjä ja Kiina ovat nousseet Yhdysvaltojen rinnalle maailman vaikuttavimpina tekijöinä". Näihin Niinistön sanoihin minäkin yhdyn - maailma on nyt jo kolminapainen ja lisää voi olla tulossa. Eurooppa on jäämässä sivuroolin asemaan ja YK:n rooli  sen kun kutistuu. Huolestuttavimmaksi aiheeksi nousi kuitenkin kysymys Ukrainan sisällissodasta ja sekavasta tilanteesta. Tämä on Euroopan suurin ongelma. Puhuttiin paljon YK:n asettamista rauhanturvaajista, mutta mistä turvaajat? Idea oli alunperin Venäjän presidentin Vladimir Putinin kehittämä, vaikka moni väittää, että se olisi Ander-Fogh Rasmussenin keksintöä. Niinistö lupasi suomalaisia joukkoja Ukrainaan rauhanturvaajiksi. Mutta on otettava huomioon, että siellä taistelee jo nyt amerikkalaisia, puolalaisia, baltialaisia, saksalaisia ja monen muun maan joukkoja molemmin puolin. On siellä jopa suomalaisia taistelijoita. Lisäksi amerikkalaiset ovat aseistamassa  ukrainan armeijaa uusin asein. Heillä on myös sotilastukikohtia Ukrainan alueella. Ensiarvoisen tärkeää olisi luoda keskusteluyhteys ukrainalaisten ja itäukrainalaisten johtajien välillä. Tätä taas nykyiset Ukrainan johtajat eivät halua. Olisi hyvä saada alkuun Minskin 2 sopimus. Ensiksi pitäisi saada aikaan tulitauko joukkojen välille.

 Ukrainassa jatkuivat erilaiset mielenosoitukset, joista osa oli hyvinkin väkivaltaisia.

Molemmat kuvat ovat 18. helmikuuta 2018 Kiovasta.

Toisaalta Euroopassa on näkyvissä jo kyllästymistä koko Ukrainaa kohtaan. 20. helmikuuta tuli neljä vuotta täyteen Maidanin murhien aloittamisesta. Maidanilla kuoli yli 100 ihmistä (joidenkin tietojen mukaan 106 - 109), mutta yhä vieläkään ei olla aloitettu mitään tutkimuksia näistä murhista eikä ketään ole asetettu syytteisiin. Italialaisen toimittajan Gian Micalessin dokumentti "Ucraina, le verita´ nascoste.Parlano i cecchini di piazza Maidan" (engl. Ukraine: the hidden truth), josta olen kirjoittanut jo aikaisemmin, käsitteli asiaa, mutta tämä ei ole tuottanut mitään reaktiota Ukrainan hallinnon piirissä. Epävirallisten ulkomaalaisten tutkimusten mukaan murharyhmiä oli useita mm. georgialaisia, amerikkalaisia, baltialaisia ja puolalaisia murharyhmiä, jotka toimivat rahasta ja käskyistä. Todennäköisesti varsin korkeassa asemassa Ukrainan hallinnossa olevat ovat asian takana ja tästä syystä asiaa ei halutakaan tutkia. Toinen asia, jota ei tutkita ja ketään ei olla asetettu syytteisiin on Odessassa tapahtunut 48 ihmisen murha polttamalla.

Israelin ILand TV julkaisi 27.2.2018 Anna Stefanin ohjaaman dokumentin "Särkyneiden toiveiden tori", joka toistaa italialaisen Micalessin ohjaaman dokumentin asiat todeksi. Dokumentissa käydään huolellisesti läpi tapahtumia ja näin näytetään uudelleen todeksi, mitä Micalessin dokumentti oli kertonut. Osittain haastateltiin samoja henkilöitäkin, mm. näitä georgialaisia ampujia. Kaiken takana osoitetaan olevan Ukrainan nykyjohdon korkeita henkilöitä. Mm. Mikheil Saakashvili palkkasi näitä murhaajia. Ukrainan parlamentin jäsen Sergei Paschinski toi ampujille aseet ja amerikkalainen Brian Christopher Boyenger antoi käskyt ja osoitti maalit. Anna Stefan haastatteli dokumentissa myös Ukrainan oikeusviraston syyteosaston päällikköä Sergei Gorbatjukia miksei asioille tehdä mitään, vaikka syylliset tiedetään? Gorbatjuk vain änkytteli dokumentissa, että asioita yritetään tutkia. Heti käy selville, ettei asioille tehdä mitään. Dokumentista on tulossa toinen osa.

Israelilaisen dokumentin ohjaaja Anna Stefan.

Aseiden tuoja Sergei Paschinski .

Murhaaja ja käskyjen antaja amerikkalainen Brian Christopher Boyenger.

Ukrainan oikeusviraston syyteosaston päällikkö Sergei Gorbatjuk. Asioille ei tehdä mitään!

 Olen käsitellyt asioita mm. osoitteessa:



Ukrainassa jatkuvat yhä mielenosoitukset ja mellakat. Saakashvilin kannattajat ovat jatkuvasti osoittaneet mieltään hänen karkottamista vastaan. Toisaalta natsimieliset ääriainekset ovat hyökkäilleet Esimerkiksi Kiovassa väkivaltaisesti eri kohteita vastaan. Hyökättiin mm. Venäjän kulttuurikeskukseen, jossa samanaikaisesti oli yli 50 lasta harjoittelemassa teatterinäytöstä varten. Hyökättiin Sberbankin konttoreita vastaan, vaikka ne eivät enää ole venäläisessä omistuksessa. Hyökättiin kirkkoihin, jotka ovat Venäjän ortodoksisen kirkon alaisuudessa. Väkivalta jatkuu jo yli neljä vuotta. Ukrainalaisten väkiluku laskee voimakkaasti. On laskettu, että alunperin 52 miljoonan kansasta on kohta jäljellä enää 20 miljoonaa ukrainalaista. Tällä hetkellä se on n. 40 miljoonaa, joidenkin tietojen mukaan 37 miljoonaa. Monet ennustelevat, että Ukrainalla alkaa 5 - 6 vuoden sisällä sota ja kohtalo tulee olemaan samanlainen, kuin entisellä Jugoslavialla. Maa jaetaan osiin ja sinne syntyy joukko uusia pienempiä valtioita, kuten entisessä Jugoslaviassa kävi. Henkilökohtaisesti en toivo tätä, mutta tällaisia ennusteita on esitetty.

Ukrainalla on valtavat velat joka puolelle. Ukraina on kuuluisan hedelmällisen musta mullan aluetta. Euroopassa ja Yhdysvalloissa puhutaan nykyään ihan yleisesti, että velkojen vastapainoksi voitaisiin ottaa Ukrainalta ilmaiseksi tätä mustaa hedelmällistä maa-aluetta. Jo nyt amerikkalaiset suuryritykset ryöstöviljelevät geenimanipuloituja tuotteita niillä alueilla, joita ovat hankkineet suuria määriä pilkkahintaan pienviljelijöiltä. Minusta tämä on hyvin epäeettistä.

Suomessa valittiin siis uusi-vanha presidentti. Mutta tärkein uutinen oli, että Suomeen perustettiin  Työstäkieltäytyjienliitto. Tämä on selvä vastaveto hallituksen kehittämälle ns. Aktiivimallille. Aktiivimalli on erittäin eriarvoistava ja epärealistinen pakotemalli työttömille, joka tulee vaikeuttamaan monen ihmisen elämää. Työstäkieltäytyjienliitto antaa vinkkejä työstä välttelyyn ja vaatii kaikille vastikkeetta 1 400 euroa kuussa. Tämä olisi siis perustuloa ja vähentäisi eriarvoisuutta Suomessa. Ongelmina pidetään veronkiertoa, hallintarekistereitä, systeemejä, joissa työn tulokset eivät jakaudu tasaisesti vaan päätyvät erilaisille holding-tileille tai veroparatiiseihin. Jotkut pakotetaan tekemään "paskatöitä" ilman palkkaa. Perinteiset puolueet ja ammattiliitot eivät aja näiden ihmisten asiaa. Liitto vaatii karensseja työnantajille ja selvityksiä työviranomaisille millä tavoin yritys on edistänyt työn vähentämistä ja jakanut voittojaan ihmisten hyvinvointia edistävällä tavalla. Kaikki työttömille osoitetut karenssit on lopetettava jne. Liiton tavoitteena on täystyöllisyyden sijaan TÄYSTYYTYVÄISYYS! Kuulostaa todella hyvältä nykysuomessa!

Toinen ilouutinen Suomesta oli, että 24.2.2018 aseistakieltäytyjä selvisi ilman rangaistusta kieltäytymisestään. Jos tästä tulee normi merkitsee tämä huomionarvoista demokraattista kehitystä Suomessa. Suomi kulkee tässä ihmisoikeuksien rikkomisessa jälkijunassa. Suurimmalla osalla ihmiskunnasta asepalvelus on vapaaehtoista. Tämä on ihmisarvokysymys. Jos ihmisellä on vakaumus kieltäytyä aseen käytöstä tämä pitäisi riittää. Siviilipalvelu on myös rangaistumuoto, jota ei pidä hyväksyä. Se, että osalle suodaan kieltäytyä aseista (esim. jehovantodistajat)  ja osalle ei on eriarvoistavaa. Suomessa vapaaehtoinen asepalvelus on ihan riittävä. Kyllä täällä riittää erilaisia "aseenkäyttäjiä" ihan riittämiin. Euroopan ihmisoikeusvaltuutettu sekä Amnesty International ovat moittineet Suomea siviilipalvelumiesten syrjinnästä. Amnesty International on pitänyt suomalaisia siviilipalveluksesta kieltäytyneitä totaalikieltäytyjiä mielipidevankeina ja vaatii heidän ehdottomasti vapautettavaksi. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu antoi Suomelle huomautuksen 29.3.2006. Niin kauan kun Suomella on näitä mielipidevankeja Suomi ei ole Länsimainen demokratia. Suomi rikkoo YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta. Itse olen käynyt Suomen harmaissa, mutta nyt varmaan olisin totaalikieltäytyjä. Olen jo ilmoittanut julkisesti, että kieltäydyn kaikenlaisista kertausharjoituksista. Toivon tietenkin mahdollisimman monen tekevän samoin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!