maanantai 19. maaliskuuta 2018




SAIMME NAAPURIIN PRESIDENTIN



Putin Punaisella torilla kiittämässä kannattajiaan.



Kuten monet ehkä huomasivat naapurissamme Venäjällä pidettiin presidentinvaalit 18.3.2018. Tulos oli odotettu. Presidentiksi valittiin Vladimir Vladimirovits Putin. Hänen äänimääränsä oli ennennäkemätön, häntä äänesti 76,67 prosenttia äänestäjistä. Äänestysprosentti oli Venäjällä myös ennätyksellinen  67 %. Tällaista ei aikaisemmin ole Venäjällä nähty. Meillä Suomessa oli vähää aikaisemmin myös presidentinvaalit ja näillä vaaleilla oli yhteisiä tekijöitä. Tiedettiin jo etukäteen kenestä tulee seuraavalle vaalikaudelle presidentti. Niinistöstä tuli Suomen presidentti tosin pienemmällä äänestysmäärällä, kuin putin, hän sai vain 62,6 prosenttia äänestäjien äänistä.

Innokkaita Putinin kannattajia Punaisella torilla



Ulkomailla sai myös äänestää lähetystöjen kautta. Niin meillä Suomessakin Venäjän kansalaiset saivat käydä äänestämässä Tehtaankadulla Venäjän lähetystössä. Lähetystön edessä luikertelikin pitkä jono äänestäjiä. Meillä tosin vastapäisellä puolella katua muutama idiootti osoitti mieltään tapahtumaa vastaan. He eivät vissiin ole kuulletkaan mistään äänestysrauhasta. Olisi sen verran pitänyt kunnioittaa äänestysrauhaa, että tämä mielenosoitus olisi voitu järjestää vähän kauempana, kuin suoraan äänestäjien edessä. Esimerkiksi vaikkapa eduskuntatalon edessä tai Senaatintori olisivat olleet sopivia paikkoja. Kyllä sieltäkin ääntä olisi kuulunut. Poliisit eivät juuri reagoineet tähän epäkorrektiin tapahtumaan. Mitähän olisi tapahtunut, jos olisi mennyt osoittamaan mieltään Suomen presidentin vaalien aikaan suurimpien vaalipaikkojen edustalle?


Tosin Ukrainassa mentiin vieläkin pitemmälle. Siellä kiellettiin Venäjän kansalaisia kokonaan äänestämästä. Sotilaat sulkivat kaikki Venäjän edustustot ja estivät venäläisiä pääsemästä äänestämään. Tämä on ukrainalaisten käsitys demokratiasta. ETYJ on edellyttänyt Ukrainaa turvaamaan venäläisten äänestysmahdollisuudet suurlähetystöissä ja konsulaateissa, mutta tästä Ukraina on vähät välittänyt.


Putin oli siis ylivoimainen voittaja näissä kisoissa. Toiseksi tuli Venäjän Kommunistipuolueen Pavel Grudinin ja kolmanneksi suomalaistenkin hyvin tuntema Vladimir Zirinovski.

 Putin pitämässä puhetta kannattajilleen.

Putin tapaamassa kampanjansa vapaaehtoistyöntekijöitä.


Putin sai heti lukuisan määrän onnitteluja maailmalta. Ensimmäisiä oli Kiinan Xi Jinping, Intian Narenda Modi, Japanin Shinzo Abe, Valko-Venäjän Aljaksandr Lucashenka, Kuuban Raoul Castro, Iranin Hasan Ruhani. Lisäksi Kasakstanin, Armenian,  Azerbaidzanin, Serbian, Tadzikistanin, Moldavian, Kirgisian, Uzbekistanin, Venezuelan, Bolivian, Turkin, Syyrian, Egyptin ja monien muiden valtioiden päämiehet onnittelivat Putinia. Jopa Ranskan Emmanuel Macroni teki sen. Mutta mitään en ole kuullut meidän Niinistöstämme. Minä itse henkilökohtaisesti vaatimattomasti onnittelen Vladimir Putinia ja toivon hänelle kaikkea hyvää ja onnistunutta presidenttikautta!

Tänään 19.3.2018 presidentti Putin kutsui kaikki presidenttiehdokas kilpailijansa luokseen ja ehdotti yhteistyötä Venäjän hyväksi.



Talon seinälle heijastettu kuva; Kaipasitte minua?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!