maanantai 26. maaliskuuta 2018



"POMMEJA" EUROOPASSA 


Ukrainassa räjähti 27.9.2017


Epäilemättä talven tärkein tapahtuma maailmassa oli Venäjän presidentin vaalit. Tarkistuslaskennan jälkeen Vladimir Putinin todettiin saaneen jo ennakkolaskennassa saadun äänimäärän eli 76,7 prosenttia äänistä. Kaikkialta maailmasta hän sai onnitteluja. Kiinan Xi Jinping oli yksi ensimmäisiä onnittelijoita, kuten vähää aikaisemmin presidentti Putin oli onnitellut Xi Jinpingia hänen päästessään jatkamaan Kiinan presidenttinä. Jopa Yhdysvaltojen presidentti Trump soitti ja onnitteli Putinia, vaikka häntä oli kielletty tekemästä sitä.  Myös meidän Sauli Niinistömme onnitteli Putinia, kuten minä oli kehottanut häntä tekemään. Näin sitä päästään suuriin piireihin, heh! Myös Euroopassa onniteltiin Putinia, paitsi pari oli joukosta poissa. Britannian, Puolan ja Ukrainan johtajat eivät onnitelleet Putinia. Olkoon se heidän häpeänsä!


Trumpin ilmoitus Twitterissä onnitteluistaan Putinille.


Putin oli julistanut nimikilpailut koko Venäjän kansalle 1.3.2018 pitämässään puheessa. Piti keksiä nimet kolmelle uudelle aseelle. Tulokset julkaistiin 22.3.2018. Raketti, jolla on ydinmoottori sai nimen  Буревестник (Burevestnik), jonka kääntäisin Myrskyn tuojaksi, taistelulaserase sai nimen Пересвет (Peresvet), jonka kääntäisin Etuvaloksi ja sukellusase sai nimeksi Посейдон (Poseidon), ei kaivanne kääntämistä. Kuuluisin nimi venäläisillä aseilla on kai "Katjusa", raketit, jotka tunnettiin ympäri maailmaa toisen maailmansodan aikana.

Буревестник (Burevestnik), ydinvoimalla liikkuva ohjus.

Пересвет (Peresvet) laserase

Посейдон (Poseidon)


Sitten palaisin viimekertaiseen aiheeseeni pikaisesti. Kyse on siis venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian murhayrityksestä. On käynyt ilmi, että Skripalin oli vieraillut useita kertoja vuoden aikana Venäjän lähetystössä Lontoossa. Hän olisi halunnut palata Venäjälle, jossa hän olisi halunnut nähdä vielä äitinsä, veljensä ja muut  Venäjällä asuvat sukulaisensa.  Tästä hän keskusteli mm. vanhan kouluystävänsä Vladimir Timoshkovin kanssa. Hän oli pahoillaan, että oli pilannut elämänsä kaksoisagenttina. Hän oli kertonut, että hän halusi vakoilla Neuvostoliittoa vastaan, mutta ei Venäjää vastaan. Siinä oli hänen syynsä vakoiluun Britannian hyväksi. Lisäksi on selvinnyt, että jos hänen autonsa tuuletuslaitteeseen olisi laitettu Novitchok hermomyrkkyä todennäköisesti puolet Salisburyn kaupungin  asukkaista olisi kuollut myrkkyyn. Pidetään todennäköisenä, että myrkky oli sekoitettu Skripalinin ja hänen tyttärensä oluihin, joita he joivat ennen myrkytysoireita. Presidentti Putin muistutti, että Venäjällä ei ole kemiallisia aseita ja Venäjä on valmis tekemään yhteistyötä Skripalinien tapauksen tutkimisessa.




Gary Aitkenhead vahvistaa, että Porton Downissa valmistetaan kemiallisia aseita.

Lontoo tunnusti 24.3.2018, että sotilaslaboratoriossa Britanniassa Porton Downissa, siis lähellä Salisburyä kehitetään, uusia myrkyllisiä sodankäyntiaineita, siis toisin sanoen kemiallisia aseita. Tämän vahvisti laboratorion päällikkö Gary Aitkenhead. Laboratorio on suuri salaisuus. Aitkenhead ei kieltänyt kemiallisten aineiden varastojen olemassaoloa, jossa sanotaan olevan myös A234 eli siis yksi versio Novichokista. Todennäköisesti siis MI6 on murhayritysten takana. Venäjä on ilmoittanut, että se vaatii Britanniaa julkistamaan kemiallisen sodankäynnin ohjelmiensa tuotannon.



Kuten jo viimeksi kirjoitin Yhdysvalloissa on kenen tahansa ostettavissa Vil Mirzajanovin aineen kehittäjän kirja "State secrets, An inside's Chronicle of the Russians Chemical Weapons Program", jossa on tarkka kaava kemiallisesta aseesta Novichok.  Kirja on julkaistu 2008. Myös Yhdysvallat on valmistanut vastaavaa ainetta nimellä A234  - "Novice" vuonna 1998. Yhdysvaltojen kansallisen standardien toimiston kirjaston tuolloisista tositteista tämä käy ilmi. Yhdysvaltain armeijan kemikaalien tutkimus- ja kehittämiskeskuksen jäsen lähetti aineen tiedot US-tietokantaan. Kirjastossa ei enää nykyään mainita tätä ainetta. Se on jostain kummallisesta syystä poistettu sieltä.



Palataanpa sitten saman tien Alexander Litvinenkon murhaan. On todisteita, että Litvinenkon murhasi Poloniumilla Aleksandr (Alex) Goldfarb, joka oli Boris Berezovskin palveluksessa, mutta itse asiassa hän oli CIA:n agentti. Tämä oli tarkkaan harkittu provokaatio. Goldfarb oli liikemies, joka toimi Berezovskin rahoittaman International Foundation for Civil Liberties säätiön johdossa. Hän oli yksi niistä, jotka "auttoivat" Litvinenkoa pakenemaan Venäjältä Britanniaan. Tapauksen edetessä ennen Litvinenkon kuolemaa Goldfarb vieraili useita kertoja Yhdysvalloissa. Goldfabilla oli nuori 23-vuotias vaimo Marina, joka ilmoitti läheisille, että Goldfab on syyllinen Litvinenkon murhaan ja lupasi julkistaa asian. Murha piti saada näyttämään Venäjän tekemältä. Mutta kolmen viikon kuluttua nainen kuoli salaperäisissä olosuhteissa ennen kuin ehti julkistaa asiaa. On otettava huomioon, että Litvinenko ja Berezovski olivat riidoissa keskenään.

 Boris Berezovski, jonka vasemmalla puolella punaisen nuolen osoittamana on CIA:n agentti Aleksandr Goldfarb.


Ilman mitään todisteita Yhdysvallat ja Eurooppa päätti karkottaa venäläisiä diplomaatteja. Yhdysvallat peräti 60 diplomaattia. Jopa Suomi päätti karkottaa yhden venäläisen diplomaatin. Tämä kaikki ennen kuin edes tutkimuksia on saatu päätökseen ja ilman mitään todisteita. Tämä on kaikkien demokratiasäännösten ja oikeuskäsitysten vastaista. Tässä ei ole käynnissä murhayrityksen tutkiminen vaan käydään ilmiselvästi poliittista sotaa. Tämä on poliittisen sodan  yksi muoto. Kaiken järjen mukaan olisi ensin pitänyt tutkia, mitä todella oli tapahtunut ja löytää syyllinen tai syylliset. Ennen ei pitäisi syyttää! Onneksi EU ei päässyt yksimielisyyteen karkotuksista. Venäjä tulee vastaamaan ilmeisesti täysin symmetrisesti, kuten on tapana. Tämmöisellä käytännöllä ei ole voittajia, ainoastaan häviäjiä. Hyvin paljon mahdollista on, että todellinen syyllisyys paljastuu tai paljastetaan vasta vuosikymmenien kuluessa tai vuosisatojen kuluessa. Sitten ihmetellään, kuinka näin voitiin menetellä vuonna 2018? Kaikki johtuu siitä, että Venäjä on palannut suurvaltojen joukkoon ja Yhdysvallat menettänyt yksinvaltaisen asemansa. Maailma asettuu moninapaiseksi. Maailmassa ei voida tehdä enää mitään suuria päätöksiä ilman Venäjää ja Kiinaa. Maailma on siis muuttumassa ja tämä on sen merkki.


Mutta palataanpa sitten Syyriaan. Turkki ilmoitti vallanneensa Pohjois-Syyriassa Afrinin kaupungin. Tarkoitus on jatkaa kurdien ja terroristien ajamista pois rajalta edelleen itään päin. Tarkoituksena on luovuttaa alueet Syyrialle, mutta jättää rajalle neutraloitu alue. Yhdysvaltojen rahoittamat ja aseistamat terroristit ovat joutuneet pakenemaan Turkin joukkojen edestä. Syyrian joukot Venäjän avustuksella ovat käytännöllisesti katsoen vallanneet Itä-Ghoutan Damaskoksen vieressä. Alueelta on löytynyt neljä kemiallisten aineiden varastoa, joita terroristit ovat ilmeisesti aikoneet käyttää siviilejä vastaan tarkoituksena syyttää Assadia kemiallisten aseiden käytöstä. Eivät onnistuneet tällä kertaa. Näin Yhdysvaltojen ja länsilehdistön etukäteen ilmoittamat kemiallisten aseiden hyökkäykset eivät onnistuneetkaan. Venäjä ilmoitti pommittaneensa ja tuhonneensa ainoan Eufratjoen yli johtaneen ehjän sillan, jota terroristit ovat käyttäneet joukkojen ja aseiden kuljetuksessa. Tämä hankaloittaa vakavasti terroristien toimintaa Itä-Syyriassa. Sotatoimet etenevät Syyrian kannalta erinomaisesti Venäjän avustamana. Hankaluutta tuottaa se, että terroristeja tukee yhä Yhdysvallat ja on luvatta alueella. Sillä on tukikohtia Syyrian alueella ja pelkona on, että Venäjä tai Turkki voivat törmätä näihin Yhdysvaltojen joukkoihin. Mitä siitä seuraa voi vain kuvitella. Uutisissa oli juuri, että venäläiset lentäjät ovat surmanneet terroristien joukossa 11 amerikkalaista "neuvonantajaa".


Mutta palataanpa sitten takaisin Eurooppaan, Ukrainasta kuuluu kummia. Suuri sankarini ja Ukrainan sankarin arvonimen saanut Nadjeshda Savshenko on vangittu 22.3.2018. Hänet vangittiin Ukrainan parlamentissa radassa kesken istunnon, vaikka ei ole tehnyt tällä kertaa yhtään murhaa. Ukrainan salaisen poliisin SBU:n miehet tulivat ja ottivat Savshenkon kiinni ja veivät kuulusteltavaksi. Häneltä riistettiin äänestyksellä radan jäsenyys ja samalla hän menetti edustajan koskemattomuuden suojan. Tapaus olisi verrattavissa siihen, että Suomen eduskuntaan marssisi joukko poliiseja ja ottaisi jonkun kansanedustajan kiinni ja veisi kuulusteltavaksi. Hän ilmoitti kuitenkin, että Ukrainan sankarin arvonimestä hän ei luovu. Sille tulee vielä käyttöä. Saa nähdä riistetäänkö myös se häneltä, kuten on uhkailtu. Hän aloitti syömälakon.



Näin Savshenko joutui jo toista kertaa kaltereiden taakse, ensin Venäjällä ja nyt Ukrainassa. Ukrainalaiset laskivat kuinka monta päivää Savshenko ehti olla vapaana Venäjän laskettua hänet vapaaksi ja Ukrainan vangittua hänet uudelleen. Luku on mystinen tasan 666 päivää. Syihin vangitsemiseen en paneudu tässä kovin syvällisesti, koska selostukset ovat laajoja. Hän on astunut Ukrainan nykyjohdon varpaille. Lyhennettynä Savshenko tietää liikaa Ukrainan nykyjohdon toiminnasta sekä Maidanin vuoden 2014 tapahtumista ja 27.9.2017 räjäytetyn asevaraston räjäytyksen taustoista. Lehdistö kysyi Savhenkolta mitä eroa on ukrainalaisella ja venäläisellä vankilalla? Savshenko vastasi, ettei juuri mitään eroa. Ainoastaan ukrainalaisessa  vankilassa on kamera, joka tarkkailee häntä yötä päivää, ettei hän voi edes riisuutua tai käydä asialla vessassa. Todennäköisesti hän joutuu toistaiseksi kotiarestiin.

Nadjeshda Savshenko kuulusteluissa.



Saksassa pidätettiin 24.3.2018 Suomesta juuri poistunut Catalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont. Häntä uhkaa 30 vuoden tuomio Espanjassa. Barcelonassa alkoivat massiiviset mielenosoitukset tapauksen johdosta. On kerrottu, että jopa yli 100 on joutunut sairaalaan. Monet mielenosoittajat sanovat, että on aika aloittaa vallankumous Catalonian itsenäisyyden puolesta. Suomi olisi voinut toimia eettisesti ja myöntää poliittisen turvapaikan Puigdemontille. Suomi voisi myös tunnustaa Catalonian itsenäisyyden. Mutta tuntien Suomen nykyisen hallituksen tuskin semmoista tapahtuu.

Barcelonassa alkoivat mielenosoitukset


Suomessa tapahtui myös kansainvälisesti kiinnostavaa. 21.3.2018 Pohjois-Korean ja Etelä-Korean edustajat tapasivat toisensa Königstedtin kartanossa. alustavien rauhanneuvottelujen merkeissä. Ainoa virhe oli, että mukaan otettiin myös Yhdysvaltojen edustajia. Uskon, että tämä pilaa kaiken. Jos neuvotteluissa olisivat olleet pelkästään Koreoiden edustajat tuloksia olisi saavutettavissa helpommin. Jos Pohjois-Korea ja Etelä-Korea saisivat neuvotella rauhassa kahdestaan voitaisiin rauha saavuttaa helpommin maiden välillä. Voitaisiin solmia rauha, jota tähän päivään mennessä ei Korean sodan jälkeen ole solmittu. Siitä olisi molemminpuolista etua. Sodan uhka poistuisi. Voitaisiin aloittaa normaali kanssakäyminen kahden valtion välillä vaikkakin molemmissa on erilainen poliittinen tausta. Voitaisiin aloittaa jälleen normaali kaupankäynti ja sukulaisvierailut voisivat jälleen alkaa. Myös kaupankäynti naapurivaltioiden välillä voitaisiin palauttaa normaaliksi ja kaikki sanktiot poistaa maiden väliltä. Tämä lisäisi molemminpuolista turvallisuutta ja koko alueen rauhoittumista ja normalisoitumista. Mutta jos Yhdysvallat otetaan mukaan neuvotteluihin, pilaa se rauhan mahdollisuuden. Yhdysvallat esittäisi yksipuolisia vaatimuksia ja vaatisi lisää sanktioita Pohjois-Koreaa kohtaan. Näin ei saada rauhaa aikaan ainakaan helpolla. Koko alue kärsisi tästä eikä vain Koreat.



Ja lopuksi hauska pikku uutinen. Kaksi yhdysvaltalaista ydinkäyttöistä sukellusvenettä USS Hartford ja USS Connecticut ovat juuttuneet jäihin sotaharjoituksissa Pohjoisella jäämerellä. Nyt ne ajelehtivat jäiden mukana. Tarkoituksena oli suorittaa testausta laivaston valmiuksista mahdolliseen hyökkäykseen venäläisiä vastaan pohjoisen kautta, mutta arktinen kova jää osoittautui liian kovaksi palaksi amerikkalaisille sukellusveneille. Sukellusveneet oli varustettu risteilyohjuksilla. Venäläiset ovat ehdottaneet leikkimielellä, että heidän ydinkäyttöiset jäänmurtajansa tulisivat vapauttamaan nämä sukellusveneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!