maanantai 29. tammikuuta 2018








TRUMPIN VUOSI



Sveitsissä Davosissa osoitettiin mielipidettä juuri äskettäin!

Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Donald Trump astui virkaan 20.1.2017, jolloin hän vannoi virkavalansa. Lauantaina 20.1.2018 tuli kuluneeksi vuosi hänen toimikaudestaan. Tämä on ollut todella myrskyistä aikaa Yhdysvalloissa ja maailmalla. Yhtenä päätekijänä on ollut aikamme sankari Donald Trump, rakettimies, paskareikäpuhuja, sanansaattaja, muutoksentekijä ja paljon muuta...  Yksikään toinen presidentti Yhdysvaltojen historiassa ei ole puhunut niin paljon toista ja luvannut tehdä toista, eikä sitten ole tehnyt sitä, kuin hän on tehnyt. Hänen tunnuslauseensa "Make America Great Again" on toiminut täsmälleen päinvastoin kuin kuin lause sanoo. Tämän me voimme todeta katsomalla Yhdysvaltojen ja maailman tapahtumia tämän yhden vuoden aikana.

Naisten mielenosoitus Trumpia vastaan 20-21.1.2018 Washingtonissa

Hänen toimikautensa alkoi massiivisilla mielenosoituksilla Yhdysvalloissa. Osa näistä jatkuu yhä tänäkin päivänä. Yhdysvallat jakaantui kahtia Trumpin kannattajiin ja vastustajiin. Syttyi eräänlainen sisällissota, joka jatkuu yhä. Syntyi vastarintaliikkeitä Trumpia vastaan mm. naiset, näyttelijät ja taiteilijat ryhtyivät vastustamaan joukkovoimaisesti Trumpia. Osa äityi mellakoiksi, joissa jopa kuoli ihmisiä. Myös poliittisia ryhmiä demokraattien, mutta myös republikaanien joukosta ryhtyi vastustamaan häntä. Suurin osa tiedotusvälineistä ja lehdistöstä toimii Trumpia vastaan. Trump ei voi luottaa niihin. Tiedotusvälineistä mainittakoon vain CNN ja Time.  Näyttää siltä, että Trump voi luottaa vain perheensä tukeen.  Trumpin kannattajaluvut ovat romahtaneet 32 prosentin paikkeille, joka on kaikkein alhaisin kannattajaluku koko Yhdysvaltojen historiassa yhdenkään presidentin kohdalla yhden vuoden aikana. Voi se tästäkin vielä laskea. Trumpin kannattajat ovat yleensä yli 60-vuotiaita.

 Naisten mielenosoitus Trumpia vastaan 20-21.1.2018 NewYorkissa

Yhdysvaltojen ihmeellisen vaalidemokratian vuoksi presidentin vaaleissa voi voittaa ehdokas, joka on saanut vähemmän ääniä, kuin hävinnyt ehdokas. Juuri näin kävi näissäkin vaaleissa. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Trumpin vaalivoitosta syytettiin kuitenkin Venäjää, vaikka mitään todistetta ei tähän päivään mennessä ole esitetty. Venäjä vain on niin mahtava, että pystyy tähänkin, kuten niin moneen muuhunkin ja kukaan ei pysty todistamaan mitään. Venäjä valitsee maailmaan presidenttejä, pääministereitä, kanslereita, kuninkaita, kuningattaria, diktaattoreita ja kaiken maailman paskanpuhujia, hajottaa liittoja, aiheuttaa Brexitejä, tekee liittoja ja salaperäisiä sopimuksia jne. Suomeenkin oli valinnut päättömän presidentin. On se vain niin mahtava! Maailman valtias! Mahtavaa! Ja kaikki ilman mitään todisteita! Tämä jumalallinen näytelmä Venäjän mahtavuudesta on kiirinyt ympäri maailman piirin.

Tehtävä täytetty!


Trumpin vuosipäivänä 20.1.2018 tapahtui sekin ihmeellinen seikka, että Yhdysvaltain hallinnolta loppuivat rahat . Tämä merkitsi sitä, että Yhdysvaltain hallinto käytännössä halvaantui, työntekijät jäivät pois töistä ja virastot sulkeutuivat. Museot sulkeutuivat ja mm. vapauden patsas pysyi suljettuna. Edes ns. punainen "kuuma linja" ei toiminut (jotkut testasivat asian). Posti ei toiminut. Armeija sai korvauksen vasta jälkikäteen. Tästä kaikesta syytettiin tietysti pääpukari Trumpia. Tätä pidettiin pahana takaiskuna Trumpille.


Donald Trump vietti syntymäpäiväänsä 14.6.2017 ja vuosia hän täytti 71 (synt. 14.6.1946). Häntä syytetään tyhmäksi, demagogiksi, hölmöksi, idiootiksi, rasistiksi, seksistiseksi, ksenofobistiseksi, itsekkääksi ahneeksi jne. Nämä ovat pelkästään lehdistössä esitettyjä käsityksiä. Häntä sanotaan myös vammaiseksi ankaksi. Häntä syytetään venäläiseksi vakoilijaksi. Peräti 66 % amerikkalaisista uskoo näin.  Yhdysvallat on selkeästi jakaantunut kahtia. Osa kannattaa häntä, osa vihaa häntä. Tämmöinen kahtiajako rajoittaa presidenttiä suunnattomasti, eikä anna hänelle täyttä mahdollisuutta tehdä työtä normaalisti. Trump on joutunut kolossaalisen prässin alle.

Toiseksi tekijäksi tämän vuoden aikana on maailmassa noussut sota tai pikemminkin sanasota  Pohjois-Korean Kim Jong-unin ja Trumpin välillä. Kim Jong-un ja  Trump ovat kiistelleet siitä kummalla on isompi punainen nappi pöydällään. Toistaiseksi Kim on voittanut 10 - 0  (kymmenen - nolla) pelaamalla Yhdysvallat ulos pelistä ryhtyessään neuvottelemaan suoraan Etelä-Korean kanssa. Taisi tässäkin olla Venäjällä sormensa pelissä, koska juuri ennen  Koreoiden keskinäisten neuvottelujen alkua Venäjän delegaatio vieraili Pohjois-Koreassa. Tosin Yhdysvallat kosti tämän verisesti Venäjälle politisoimalla urheilun ja estämällä venäläisiä urheilijoita edustamasta maataan talviolympialaisissa Pyeongchangissa tänä vuonna. Nyt senaatti ehdottaa punaisen napin poisottamista Trumpilta.



Yhdysvallat on demokratian pyhä maa. Yhdysvalloilla on pyhä missio viedä demokratiaansa maailmalle. Se alkoi Koreasta, jatkui Vietnamissa ja edelleen muiden joukossa Panamassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Haitissa, Jugoslaviassa kaksikin kertaa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Syyriassa... Osassa näistä tämä pyhä missio jatkuu edelleen. Ei kysytty paikallisten omaa tahtoa. Mutta Trump ei ollut näistä vastuussa. Ne tulivat perintönä Nobelin rauhanpalkinnon saaneelta edelliseltä presidentiltä Barack Obamalta, joka oli perinyt osan edeltäjiltään ja aiheuttanut osan itse. On sanottu, että Obama osallistui ainakin 7 - 11 konfliktiin toiminta-aikanaan maailmassa. Trumpia nämä koskettavat sikäli, että tuntuu, kuin hän ei saisi niistä minkäänlaista otetta.

Alkuuvuoden merkittävimmäksi tapahtumaksi muodostui Trumpin vertaus 12.1.2018 maailman köyhimpiä valtioita "shithole" valtioiksi.



Daily News:n näkemys Trumpista



On Trump saanut aikaan omiakin ongelmia. Paitsi Pohjois-Koreaa on ilmestynyt Meksiko, jonka rajalle Trump yrittää parhaillaan rakentaa uutta Berliinin muuria, lisäksi ainakin Iran, Pakistan, Salvador ja Haiti aiheuttavat juuri Trumpille päänsärkyä. Tuntuu, kuin ongelmia alkaisi syntyä kuin sieniä sateella. Suurin on tietenkin Venäjä, mutta sitten on vielä mahtava Kiina. Myös Euroopassa on Trumpin aikana syntynyt ongelmia. Taisipa kaikki alkaa Pariisin ilmastosopimuksen tyrmäämisestä, sitten tyrmättiin EU:n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimus (TTIP). Trumpin käytös G20 maiden kokouksessa Hampurissa 7. -8. heinäkuuta 2017 sai Euroopan pois tolaltaan. Myös Natomaiden kanssa on esiintynyt jatkuvia ongelmia. Tuntuu, kuin Yhdysvalloilla ei olisi enää liittolaisia vaan vasalleja, joiden olisi toimittava täsmälleen kuin Yhdysvallat sanoo. Suomikin on pyrkimässä epätoivoisesti tähän natovasallien ryhmään, vaikka suurin osa Suomen kansasta ei sitä halua.




Verkkoon on ilmestynyt tuhansittain vastauksia trumpille "Shithole" valtioiden ihmisiltä eripuolilta maailmaa. Tässä on yksi. Verkosta löytyy lisää!


Kiistakapula ovat myös sanktiot Venäjää vastaan. Eurooppa on huomannut, että sanktioista ei ole mitään hyötyä vaan siitä aiheutuu pelkästään suuria taloudellisia tappioita Euroopassa. Mielipiteet ovat alkaneet nousta sanktioita vastaan. Sanktioista kärsisivät pääasiassa eurooppalaiset yhtiöt - eivät juurikaan venäläiset. Euroopassa ollaan poissa tolaltaan. Mm. Saksassa ja Itävallassa on esitetty jyrkkiä vastalauseita. Monet sanovat, että Yhdysvallat on hylännyt Euroopan. Mm. Angela Merkel on sanonut, että Euroopan on aika ottaa kohtalo omiin käsiinsä. Tämä nostaa mielipiteet paitsi Yhdysvaltoja ja Trumpia vastaan myös jakaa Eurooppaa. Euroopassa on jo monia valtioita, jotka  haluaisivat poistaa nämä tyhmät sanktioit. Sanktiothan alunperin asetettiin Ukrainan tilanteen johdosta, mutta tilanne Ukrainassa pikemminkin vain huononee. Euroopassa aletaan jo kyllästyä Poroshenkon toimintaan. Hävittyään kaksi sotaa Itä-Ukrainalle Poroshenko joutui allekirjoittamaan Minskin sopimuksen pakon edessä, mutta Poroshenko ei ole aikonutkaan täyttää sopimuksen velvoitteita ja takaajamaat Saksa ja Ranska eivät pysty painostamaan Poroshenkoa täyttämään sopimuksen vaatimuksia.

Venäjän vallan kasvaessa maailmassa Yhdysvallat on epätoivoisesti yrittänyt provosoida  Venäjää hyökkäämään Ukrainaan, mutta ei millään ole onnistunut tässä operaatiossa. Venäjä ei ole Minskin sopimuksen osapuoli vaan kolmas takaajamaa Saksan ja Ranskan rinnalla, mutta Yhdysvallat on yrittänyt epätoivoisesti tehdä siitä sodan osapuolen. Tässä se on raa'asti käyttänyt ukrainalaisia hyväkseen. Itä-Ukrainan sodassa on jo kuollut yli 10 000 ihmistä, mutta tämä ei häiritse Trumpia eikä Yhdysvaltoja. Heidän on helppo uhrata ukrainalaisia ihmishenkiä tässä valtataistelussa. Ukrainalaisen henki ei merkitse mitään amerikkalaisille. Yhdysvallat pyrkii lisäämään aseita ja sotilaallista toimintaa Ukrainassa, mutta Ukrainan armeijan taso on niin heikko, että se on jo hävinnyt kaksi kertaa Donetskin ja Luhanskin joukoille. Tätä voisi verrata vaikkapa Suomen talvisotaan. Itä-Ukrainan 4 miljoonaa asukasta taistelee Yhdysvaltojen aseistaman 40 miljoonan (uusimpien tietojen mukaan 30 miljoonan) ukrainalaisen heikkotasoisia joukkioita vastaan. On selvää, että tässä ei voiteta sodalla vaan neuvottelemalla.


Pelastava enkeli, TU 160, maailman kaunein sotilaskone, lempinimeltään "Valkea joutsen" (Белый лебедь).

Ja sitten on Syyria. Yhdysvaltojen tarkoituksena oli tuhota Syyrian presidentti Basar al-Assad, vallata Syyrian öljylähteet ja aiheuttaa samanlainen kaaos kuin Irakissa, Libyassa ja Afganistanissa. Mutta nyt apuun saapui Venäjä, kuin pelastava enkeli! Aivan uskomattoman loistavan toiminnan ansiosta Venäjä auttoi Syyrian rauhan tielle. Se tuhosi tai karkotti alueen terroristit ja sai maahan rauhan ja mahdollisuuden uuteen elämään ja tulevaisuudessa ehkä kukoistukseen. Ja tämä kaikki parissa vuodessa. Mutta kaikkea ei ole vielä voitettu. Venäjän menestys Syyriassa oli amerikkalaisille itse asiassa täydellinen shokki. Parissa vuodessa Venäjä näytti miten todella taistellaan nykyaikana. Menetelmät ja aseiden tehokkuus tulivat täydellisenä yllätyksenä. Yhdysvallat ryhtyi matkimaan Irakissa samoja menetelmiä ja saikin jotain aikaiseksi, mutta siviilien kärsimät menetykset Irakissa olivat moninkertaiset Syyriaan verrattuna. Mutta tästä ei puhuta!

Pohjoisessa Syyriassa on vielä alueita, joita hallitsee sekalainen joukko erilaisia terroristeja Yhdysvaltojen avustamana. Yhdysvaltojen natoliittolainen Turkki on aloittanut 21.1.2018 pitkällisten valmistelujen jälkeen taisteluoperaation nimeltään "Oliivinlehvä". Kohteena on lähinnä Afrin kaupunki Pohjois-Syyriassa. Yleisesti puhutaan, että kohteina ovat kurdit. Mutta tämä ei pidä täysin paikkansa. Kurdit ovat hajaantuneet moneen maahan ja suurin osa asuu Turkissa, mutta heitä on myös Irakissa, Syyriassa, Iranissa ja muissa Arabimaissa. Kurdit ovat varsin hajanainen ryhmä, joista osa haluaa perustaa oman valtion ja on taistellut mm. terroristeja vastaan. Syyria ei ole kuitenkaan oikea paikka perustaa omaa valtiota, vaan Syyria on itsenäinen valtio, joka on jakamaton. Kurdien lisäksi alueella toimivat myös syyrialaisia, kristittyjä, ns. syyrialaisia demokraattisia voimia sekä  muita arabeja. Mutta huomionarvoinen seikka on se, että Yhdysvallat on raahannut sinne epämääräisen joukon terroristeja muualta Syyriasta ja Irakista, joita se kouluttaa taistelemaan Syyriaa ja Assadia vastaan. Myös Syyrian kurdit ovat amerikkalaisten instrumentti taisteluissa. Amerikkalaisia kouluttajia on eri tietolähteiden mukaan 2 000 - 30 000 sotilasta ja he ovat alueella laittomasti. Puhutaan ns. demokraattisten voimien kouluttamisesta, vaikka kyseessä on selvästi terrorismista. Ja juuri amerikkalaisten  joutuminen kohteeksi huolestuttaa Yhdysvaltoja erityisesti.


Recep Tayyip Erdogan ja Donald Trump ovat käyneet keskusteluja, mutta antavat eriäviä tietoja niistä. Trumpin mukaan hän oli kehottanut Erdogania varomaan, etteivät Turkin ja USA:n joukot päädy konfliktiin keskenään ja pyysi hillitsemään hyökkäystä Afrinin alueella. Erdoganin mukaan  Trump ei millään tavalla ilmaissut huolta väkivallan kasvusta. Keskustelu rajoittui vain näkemysten vaihtamiseen keskenään. Monien mielestä taustalla on Venäjän ja Turkin välinen sopimus, koska ennen taisteluja Moskovassa vieraili turkkilainen delegaatio ja kaksi päivää ennen Turkin hyökkäystä Venäjä vei joukkonsa pois alueelta. Erdoganin mukaan se sai luvan Venäjältä hyökätä alueelle. Sotshissa  alkavat neuvottelu 29. tammikuuta, johon on tarkoitus koota kaikki osapuolet Venäjä, Syyria, Turkki, Iran, Assadia vastustavat ns. demokraattiset voimat ja myös kurdit. Tosin odotetaan, että esimerkiksi kaikki Assadia vastustavat joukkiot ja ehkä myös kurdit eivät saavu kokoukseen. Yhdysvaltojen tärkein tekijä on taas kukistaa Assad ja estää Iranin vaikutusvallan kasvaminen alueella. Yhdysvallat on toistuvasti painottanut tuomitsevansa Turkin sekaantumisen Syyrian sotaan, mutta Turkki on pitänyt puolensa.


Trump kohotti USA:n sotilasmenot 700 miljardiin dollariin vuodessa, Kiinan sotilasmenot ovat noin 200 miljardia dollari ja Venäjän "vain" 47 miljardia dollaria. USA:n sotilasmenot ovat siis kymmenkertaiset Venäjän sotilasmenoihin nähden. Siitä huolimatta Trumpin sotadoktriinin mukaan Venäjä on sen pahin vihollinen ja Kiina toiseksi pahin. Sitten tulevat Pohjois-Korea ja Iran. Terroristeista Trump ei mainitse mitään. Trumpin mukaan USA on pahasti jäljessä ohjusteknologiassa Venäjästä. Siksi hän päätti ruveta kehittämään ydinaseiden ohjusteknologiaa ja varsinkin lyhyiden ja keskimatkojen ohjusten teknologiaa. Lisäksi Trumpin uuden sotadoktriinin mukaan Yhdysvallat voi käyttää ydinaseita myös ensi-iskussa ja myös niitä valtioita vastaan, joilla ei ole ydinaseita. Lisäksi Yhdysvallat on ainoa valtio maailmassa, jolla on vielä kemiallisia aseita varastossa n. 3 000 tonnia. 25.1.2018 Doomsday Clock Statement Science and Security Board eli niin sanottu "tuomiopäiväkelloa" siirrettiin 30 sekuntia eteenpäin. Se on nyt siis kaksi ja puoli minuuttia vaille puolta yötä.

Doomsday Clock Statement Science and Security Board 25.1.2018

Venäjällä on eniten ydinaseita maailmassa. Venäjän sotadoktriini kuitenkin kieltää käyttämästä ensi-iskussa ydinaseita. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että esimerkiksi ydinaseettomia valtioita vastaan Venäjä ei voi käyttää ydinaseita. Venäjä on ilmoittanut, että se ei tartu USA:n haastamaan varustelukilpaan ydinaseista. Sen ei tarvitse. Venäjän aseet ovat kyllin kehittyneet ja joiltakin osin edellä vastaavista Yhdysvaltojen aseista. Esimerkkinä vain mannertenväliset ohjukset. Niitä se käyttää kuitenkin vasta, jos Venäjää vastaan hyökätään ydinasein. Tärkein Venäjän vihollinen ovat terroristit ja kansainvälinen terrorismi. Muita vastustajia Venäjällä ei ole. Kiinalla on maailman suurin armeija. Myös aseistusta on kehitetty. Yhteistyö Venäjän kanssa on runsasta. Mm. kiinalaisten sotilaskoneiden suihkumoottorit ovat venäläistä valmistetta. Kehitteillä on runsaasti yhteisiä projekteja myös sotilaallisella alalla. Yhteisiä projekteja ovat mm. rakettiteknologiassa, lentokonetekniikassa, tietotekniikassa jne. Näistä johtuen on kehitetty erilaisia liittoteorioita. USA:lla on eniten rahaa käytettävissä, Kiinalla on maailman suurin armeija, Venäjällä maailman eniten ydinaseita ja kehittynyt sotataito ja -tekniikka. Venäjä on voittanut kaikki viimeaikaiset sotansa. Millaisia liittoutumia voisi syntyä ja mitä se merkitsisi maailmassa? Tällä hetkellä maailmassa vallitsee itse asiassa tasapaino kolmen suuren välillä. Informaatiosotaan ja kybersotaan en puutu, koska ei kuulu tämän kirjoituksen aiheeseen.


Davosissa Sveitsissä alkoi 20.1. kolmipäiväinen talousfoorumi, johon myös Trump osallistui. Häntä otti vastaan mielenosoitusten loppumaton paraati. Sikäli vierailu oli harvinainen, että yleensä Yhdysvaltojen istuva presidentti ei osallistu tähän foorumiin. Trumpin seurue oli ennennäkemättömän suuri, johon kuului ministerivaltuuskunta ja liikemiehiä. Talousfoorumia on kutsuttu eliitin leikkikentäksi, superkabinetiksi, jossa valtaapitävät veljeilevät kansan selän takana. Osallistuvat ovat kansainvälistä talouseliittiä, joiden ainoa tarkoitus on tehdä eliitin globaalista toiminnasta mahdollista. He määräävät maailmantalouden tahdin. Kyse on eriarvoisuudesta. Esimerkiksi maailman kahdeksan rikkainta ihmistä omistaa yhtä paljon kuin maailman koko köyhempi väestönpuolisko eli noin 3,7 miljardia ihmistä.

 Trumpin ja talousfoorumin vastainen mielenosoitus 20.1.2018

Tapaamisesta muodostui myös ennenäkemättömän hauska. Hauskuuteen kuului, hippaleikki kuka tapaa kenetkin ja missä? Trumpin osallistuminen Davosin Talousfoorumiin on otettu vastaan ristiriitaisesti. Hänen linjansa on vastustaa vapaakauppaa ja irtautua kansainvälisistä kauppasopimuksista. Trumpin kannanotot ja toimet kaupassa Euroopan kanssa olivat näköjään muokanneet monen Euroopan päämiehen mielipiteet, koska monet eivät halunneet tavata häntä. Saksan Angela Merkel ja Ranskan  Emmanuel Macaroni pakenivat koteihinsa Davosista alta aikayksikön, etteivät olisi tavanneet Trumpia. Ymmärrän heitä täysin ja itsekin olisin tehnyt samoin. Eivätkä he olleet ainoat. Toisin oli Ukrainan Petro Poroshenkon kanssa, joka päin vastoin yritti kaikin tavoin tavoittaa Trumpia, mutta ei onnistunut siinä. Ei Trump tainnut olla kiinnostunut Euroopan köyhimmän valtion rikkaimman päämiehen tapaamisesta. Se sijaan Poroshenko yritti hajottaa televisiotoimittajan mikrofonin tämän yrittäessä kysyä hänen lomastaan Malediiveilla Uudenvuoden aikaan nimellä Mister Petro Incongito. Tämä Euroopan köyhimmän valtion päämies käytti yli 500 000 dollaria lomaansa.

 Trumpin ja talousfoorumin vastainen mielenosoitus Sveitsissä 20.1.2018



Suomalaisia kiinnostaa lähinnä se, että Trumpin järjenjuoksun mukaan koska emme ole Norja emmekä Ruotsi kuulumme "Shithole" valtioihin. Koska meillä on shitpääministeri, shithallitus ja meillä on shitpresidentti ja shitilmasto asumme Shitlandiassa. Olemme shitlandialaisia! 


Shitlandia 100 vuotta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!