sunnuntai 21. tammikuuta 2018






KÄVIN ENNAKKOÄÄNESTÄMÄSSÄ





Olen miettinyt hyvin kauan julkaisenko seuraavan kirjoituksen vai enkö. Kävin ennakkoäänestämässä. Äänestänkö vai enkö äänestä näissä vaaleissa on pohdituttanut minua jo kauan. Kun äänestystuloksen tietää jo etukäteen, onko mitään järkeä käydä äänestämässä? Kaikki tutkimukset osoittavat, että vain eräs henkilö tulee valituksi Suomen presidentiksi. Vaikka jouduttaisiin äänestämään toisen kerran, tulos olisi sama. Ainoa asia, joka voisi muuttaa tilanteen on kyseisen henkilön vakava sairastuminen tai kuolema. Tätä en tietenkään inhimillisistä syistä toivo. Tämä yläpuolella oleva kuva on siis vain täysin symbolinen.

Tosin monet sanovat, että kannattaa kuitenkin käydä suorittamassa kansalaisvelvollisuus. Äänestää sitä, joka on lähinnä omia mielipiteitä. Mutta hakiessani omaa ehdokastani huomasin, ettei sellaista ole. Yksikään kahdeksasta presidenttiehdokkaista ei edes lähene omia toiveitani ja ajatuksiani. Minulle tärkein seikka on ihminen, ei raha. Kaikki ehdokkaat tuntuvat ajattelevan vain rahaa ja miten se saadaan riittämään eri tarkoituksiin. 1990-luvun alusta lähtien Suomessa eriarvoisuus ja köyhyys on vain lisääntynyt. Moni ehdokkaista tuntuu hyväksyvän tämän. Työttömien ja huono-osaisten kohtelu on vain huonontunut, mutta mitään todella parantavia ratkaisuja tähän ei esitetä.

Yksi päämielipiteistäni on eroaminen EU:sta ja eurovaluutasta. Ehdokkaista vain Paavo Väyrynen näyttää täyttävän tämän ehdon. Toinen päämielipiteistäni on ehdoton ero kaikista Natosopimuksista, etääntyminen Natosta  ja Suomen julistaminen täysin puolueettomaksi valtioksi. Minkäänlaisiin Nato-operaatioihin ei Suomi saisi osallistua ja yksikään Natosotilas ei saisi astua maaperällemme. Tässä myös näyttäisi Paavo Väyrynen olevan lähinnä mielipidettäni. Tähän liittyy hyvät suhteet kaikkiin naapurivaltioihin ja kaikkien sanktioiden poistaminen mihin suuntiin tahansa. Tämä koskisi myös Pohjois-Koreaa, Irania ja muita valtioita. Hyvien suhteiden luominen kaikkiin naapurivaltioihin aidosti on hyvin tärkeää ainakin minulle.

 Seuraavia mielipiteitä ei aja juuri kukaan ehdokkaista. Puolueettomana valtiona meidän kannattaisi ehdottomasti ajatella puolustusvoimien alasajoa. Sotilaspalvelus pitäisi ehdottomasti tehdä vapaaehtoiseksi. Tämä koskisi tasapuolisesti molempia sukupuolia. Myös naiset voisivat vapaaehtoisesti astua armeijan palvelukseen jos haluavat. Siviilipalvelu poistettaisiin tarpeettomana käytöstä. Niitä, jotka eivät halua käydä armeijaa ei saisi rangaista tai kohdella epätasa-arvoisesti tai syrjivästi millään tavalla. Tämä koskisi myös työelämää. Uusien aseiden (lentokoneiden, laivojen) hankintaa olisi siirrettävä hamaan tulevaisuuteen kunnes valtiolla olisi tarpeeksi varoja työttömyyden, eriarvoisuuden ja köyhyyden poistamisen ja ihmisten elämän tasapuoliseen turvaamiseen. Silloinkin hankinnat olisi kohtuullistettava.

Olisi luotava kansalaispalkka, jolla pystyy elämään. Toisaalta veroprogressiota olisi jyrkennettävä voimakkaasti. Osingot ja kaikki muutkin tulot olisi asetettava samaan verotusasemaan tuloverojen kanssa. Kaikenlainen keinottelu olisi ankarasti rangaistavaa. Verosuunnittelu olisi tehtävä rangaistavaksi teoksi. Minimieläkkeet olisivat vähintään kansalaispalkan luokkaa. Eläkkeille olisi asetettava ehdoton eläkekatto, jota suuremmaksi minkäänlainen eläke ei voisi nousta missään muodossa. Ehdoton eläkekatto voisi olla 2 500 - 3 000 euron suuruinen, jos euro olisi käytössä, mitä en tietenkään toivo. Ylimenevä osa menisi suoraan valtiolle. Eläkkeitä verotettaisiin täsmälleen samoin kuin muitakin tuloja. Kansanedustajien idioottimainen sopeutumiseläkejäänne poistettaisiin välittömästi.

Pakolaisista on puhuttu paljon Suomessa. Kukaan presidenttiehdokkaista ei kuitenkaan ole paneutunut syihin, joista pakolaisuus johtuu. Suurimmat pakolaismäärät tulevat maista, joihin Yhdysvallat on kohdistanut sotilaallista toimintaa. Tällöin ehdottomasti oikea suunta olisi kohdistaa painostus Yhdysvaltoja kohtaan. Yhdysvaltojen pitäisi ottaa vastuu aiheuttamasta haitasta ja tuhosta. Mutta tätähän se ei tee. Eivätkä myöskään suomalaiset presidenttiehdokkaat. Kellään ei ole "kanttia" toimia rehellisesti ja oikeudenmukaisesti yrittääkseen painostaa Yhdysvaltoja lopettamaan sotatoimia ja ottamaan vastaan pakolaisia maista, joita se on jo vuosia tuhonnut ja aiheuttanut nämä pakolaisvirrat.

Tässä vain pieni osa siitä mitä toivoisin presidentin toimittavan. Mutta yksikään näistä 8 ehdokkaasta ei täytä toiveitani. Olen netissä suorittanut lukuisia testejä "kuka olisi minun presidenttiehdokkaani" ja ihmeekseni kaikissa niissä on yksi yhteinen piirre, Sauli Niinistö on aina jäänyt viimeiseksi. Ehdokkaakseni on noussut Paavo Väyrysen lisäksi muutama muu hyvin vaihtelevasti, mutta ei ole mitään syytä mainita heidän nimiään. Mutta kukaan heistä ei täytä tärkeimpiä toiveita ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Viime aikoina Sauli Niinistö on menettänyt kannatustaan roimasti ja Paavo Väyrynen nostanut kannatustaan yllättävästi. Ymmärrän täysin Niinistön kannatuksen menetyksen, sillä mitä enemmän päätön presidentti puhuu, sitä enemmän kansa havaitsee, että sillähän ei ole päätä. Hänen päänsä ylitse ovat kävelleet kaikki!  Mm. pääministeri Sipilän lisäksi puolustusministeri Jussi Niinistö vain pari mainitakseni. Kansa on havainnut puheista, että eihän sillä ole edes päätä saatikka häntää, joka heiluttaisi päätä. Hän on mainostanut itseään joskus työläisten presidenttinä, mikä oli täyttä tietoista petkuttamista. Hän on vain eliitin ehdokas. Luultiin aikoinaan, että hyvällä sydämellä pärjää, mutta kyllä se vaatii myös päätä toteuttaa sydämen tavoitteet. Jos päätöntä johdatellaan se tekee mitä vain johdattelija haluaa. Tämä ei ole hyvän presidentin ominaisuus. Suomen parhaimmaksi presidentiksi on äänestetty Urho Kaleva Kekkonen. Ottakoon oppia hänestä!

Siis mitä tehdä? Ketä äänestää, kun valinnanvaraa ei ole? Järkevä jättäisi tässä asemassa äänestämättä. Jos menee äänestämään jättääkö tyhjän lapun? Onko se jokin äänestysilmaisu? Piirtääkö kirkkoveneen vai kirjoittaako Aku Ankka tai Haistakaa paska? Menin kuitenkin äänestämään. Kirjoitin "Vladimir Putin". En sen vuoksi, että uskoisin hänen tulevan Suomen presidentiksi, vaan sen vuoksi, että hänet on viime vuosina lukuisia kertoja äänestetty maailman vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi. Hänet on myös äänestetty maailman parhaimmaksi valtionjohtajaksi ja maailman suosituimmaksi johtajaksi. Jos koko maailma on tätä mieltä virhemarginaali voi olla hyvin pieni. Omassa maassaan hän on hyvin suosittu. Mutta en ole ainoa ulkomaalainen, joka on antanut äänensä hänelle. Venäjällä on myös presidentin vaalit tänä vuonna 18. maaliskuuta. Ehdokkaaksi pääsyn edellytys on, että saa kirjattua tarvittavan määrän kannattajia. Viimeaikoina on kerätty nimiä kannattajien listoihin ja hämmästyttävästi sinne on pyrkinyt myös ulkomaalaisia kannattamaan Vladimir Putinia. Heitä on tullut mm. Saksasta, Italiasta, Ranskasta, Espanjasta, Kreikasta, Hollannista...  Mutta Venäjän lakien mukaan ulkomaalaisella ei ole oikeutta kannattaa ketään Venäjän presidenttiehdokasta. Joten minunkin ääneni menee varmasti roskakoriin. Tai oikeammin Suomen lakien mukaan vaalilipukkeet säilytetään vaalikauden ajan, jonka jälkeen ne tuhotaan, mikäli muistan oikein.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!