lauantai 6. tammikuuta 2018







MIKSI KIRJOITAN BLOGIA?





Ajattelin selventää, miksi kirjoitan tätä blogiani. Nyt niitä joita asia ei kiinnosta voivat jättää tämän väliin. Tämä ei varmaankaan kiinnosta kovin monia. Ensiksi on hyvä selventää vähän taustaani. Olen siis suomalainen mies ja asun Suomessa. Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa ja yksi keskiasteen tutkinto. Olen aina pitänyt opiskelusta. Kielitaitoni on suomi, ruotsi, englanti, venäjä ja auttavasti ukraina. Olen lisäksi opiskellut Helsingin yliopistossa saksaa ja ranskaakin, mutta ne ovat kyllä jääneet lapsipuolen asemaan. Ymmärrän kyllä saksaa käytännössä jonkin verran esimerkiksi kun olen käynyt Saksassa tai katson saksalaista elokuvaa. Harrastan historian tutkimista. Luen mielelläni elämänkertoja. Ne ikään kuin täydentävät toisiaan. Joskus ne ovat sama asia. Näistä saan paljon taustamateriaalia kirjoituksiini. Kirjoitan käytännön syistä yleensä öisin ja viikonloppuisin silloin kun aikaa löytyy.


Blogini  nimi on "Kirkasotsainen mies". Sen valinnalla on oma taustansa, joista en halua kertoa sen enempää. Voinen sanoa, että huumorilla on osansa asiaan. Sitä ei pidä siis ottaa liian vakavasti. Se on vähän sisäpiirijuttu.

Nämä kirjoitukset blogissani ovat puhtaasti harrastusta. Lähtökohtani alussa oli se, että mielestäni Suomessa vallitsee informaation puute tai se tieto, mitä suomalaiset tiedotusvälineet jakavat, on hyvin vähäistä, puutteellista, yksipuolista ja usein jopa vääristävää. Esimerkiksi en katso suomalaisia uutisia ollenkaan. Tieto, jota niissä tarjotaan, on mitättömän rajoittunutta, vähäistä ja ennen kaikkea myös tarkoituksellisesti yksipuolisesti vääristävää, suoraan sanoen kehnoa. Suomalaisia sanomalehtiä luen kyllä, mutta niitäkin vaivaa sama rajoittuneisuus kuin suomalaisia uutisia esim. televisiossa tai radiossa. Tarkoitukseni oli kiinnittää huomiota myös semmoisiin asioihin, mitä muualla maailmalla liikkuu. Suomessa ei puhuta tai kirjoiteta joistakin asioista juuri mitään.

Tärkein informaatiolähteeni on nettiyhteydet. Katson päivittäin sikäli kun aikaa riittää ulkomaisia uutisia ja muita tietolähteitä. Näistä muodostan sitten oman käsitykseni tapahtumista. Esimerkkinä voisin kertoa, että kun katsoo venäläisiä uutisia ja amerikkalaisia uutisia samasta aiheesta voi muodostaa objektiivisemman kuvan erilaisista maailman tapahtumista kuin tarkkailemalla yksipuolisesti vain yhtä tietolähdettä. En tietenkään väitä, että näistä muodostuu tapahtumista oikea, todellinen kuva, mutta on se kuitenkin objektiivisempi kuin tarkkailemalla pelkästään yhtä tietolähdettä. Eri puolilla maailmaa on myös lukemattomia muita dokumentaarisia ohjelmia, joita seuraan säännöllisesti. Suurin ongelmani on huutava ajan puute, mutta pitää muistuttaa itseäni, että tämä on pelkkä harrastus.

Blogiani luetaan eniten Suomessa, seuraavaksi eniten Yhdysvalloissa, sitten Ranskassa, Venäjällä, Ukrainassa ja Euroopassa, mutta myös muualla maailmassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, jopa Kiinassa saakka. Olen testannut automaattista kääntäjää suomesta venäjän ja englannin kielille ja molemmilla kielillä ne kääntävät blogini tekstejä kohtalaisen hyvin. Asiat tulevat ihan ymmärrettäviksi. Tässä voisin ilmoittaa, että suomalainen kääntäjä on todella kehno. Olen joskus kerännyt huvikseni tietokantaa alkuperäisen englantilaisen tai venäläisen tekstin suomalaisista käännöksistä ja nauranut makeasti tätä suomalaista käännöstä. Kokeilkaapa joskus kääntää vaikkapa englanninkielistä tekstiä suomeksi! Seuraavaksi yksi ihan hauska suora käännös amerikkalaisista uutisista suomeksi. Hauskempiakin löytyy:

"Kiinan mereltä kiinalaiset käyvät nuijien kanssa taistelemaan amerikkalaisia lentotukialuksia vastaan! Ah, kyllä, "kantaja-tappaja." Kiina on ikuisesti touting joukko ohjusten sen weaponeers ovat kehittäneet nuijia Yhdysvaltain laivaston ydinkäyttöinen lentotukialus (CVNs). Näkyvin joukossa ovat sen DF-21D ja DF-26 antiship ballististen ohjusten (ASBMs), jossa kansan vapautusarmeijan (PLA) on tehnyt tukipilari Kiinan anti-access / alue-kieltäminen (A2 / AD) puolustuksemme. Peking on tehnyt uskovat tärkeitä yleisöjä, kuten kirjanoppineet, jotka raatavat pois Pentagonissa tuottaa arvioita kiinalaiset mestarit voimin." 

Tulihan asia selvitetyksi? Kiinalaiset käyvät nuijien kanssa amerikkalaisia lentotukialuksia vastaan. Sitten kummaa sekasotkua. Lopuksi Pentagonin  kirjanoppineet raatavat?



Saan kommentteja aika runsaasti, mutta olen pitänyt periaatetta, että en juuri lue niitä. Aika ei yksinkertaisesti riitä, saatikka että ryhtyisin itse kommentoimaan niitä. Joskus minua on syytetty trolliksi tai venäläiseksi trolliksi, mutta ohitan nämä tyhmät kommentit painamalla deletointinäppäintä. En todellakaan ole mikään trolli! 

Kommentteja tulee myös aika paljon englannin kielellä ja joskus jopa espanjaksi, mutta kuten todettua aikani ei riitä niiden lukemiseen tai kommentoimiseen. Olen joskus vilkaissut kommentteja ja välistä ne vaikuttavat ihan hauskoilta kuten esimerkiksi kommentit, että "olet aukaissut silmäni" tai "näen maailman ihan uudella tavalla", tai "ymmärrän nyt asioita paljon paremmin", tai "I wish to say that this article was awesome, great written and include almost all important infos. I would like peer more posts like this!" On toki myös vastakkaista näkemystä kuten "tieto ei pidä paikkaansa" tai "lähde valehtelee". Mutta kuten jo kirjoitin kommentit eivät ole tärkeitä minulle. Toki niitä saa lähettää, mutta en lupaa, että luen niitä. Ehkä joskus teen kirjoituksen, jossa pelkästään kommentoin kommentteja.


Olen tehnyt poikkeuksiakin. Olen kolme kertaa kommentoinut blogeissani muiden kirjoittamia juttuja. Ensimmäinen oli nimellä Tuskanen Pakka kirjoitettu blogikirjoitus  "Toivoiltaan isänmaa otti" ja löytyy osoitteesta:


Alkuperäisen blogikirjoituksen osoite on:



Toinen kommentoimani teksti oli nimimerkin Naskalin ajatuksia kirjoitus "Huuto" ja löytyy osoitteesta:


Alkuperäinen teksti löytyy osoitteesta:



Kolmannen nimi oli "Kommentti" ja sen oli kirjoittanut nimimerkki Eläkeläinen ja löytyy osoitteesta:



Kaikilta kolmelta olen saanut luvan julkaista ja kommentoida heidän tekstejään. Olen kokenut, että heidän kommenttinsa ovat hyvin tärkeitä tai muuten mielenkiintoisia. Siksi olen julkaissut ne ja kommentoinut niitä.


Itsestäni en kirjoita mitään. Se on oma valintani ja toivonkin, että ne, jotka tuntevat minut eivät kirjoita tai puhu minusta henkilönä mitään. En kirjoita mitään myöskään ammatistani tai työstäni, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Kirjoittaminen ei ole minulle mitään terapiaa, vaikka kirjoitankin asioista oman mielipiteeni. Pyrin kyllä objektiivisuuteen, vaikka joskus huomaan erehtyneeni jostakin asiasta. Tämä on johtunut riittämättömistä tiedoista eri tietolähteissä juuri kirjoittamisen ajankohtana, tiedoista, jotka ovat täydentyneet kirjoittamisen jälkeen. Tässä maailmassa absoluuttista totuutta ei tiedä kukaan, mutta sitäkin enemmän levitetään tarkoituksella väärää tietoa. Sanotaan, että voittajat sanelevat historian ja totuuden ja näinhän se tällä hetkellä on. En kirjoita mitään minkään korvauksen takia.

Käy muuten allekirjoittamassa eduskunnan 19.12.2017 hyväksymän lain HE 124/2017 vp kansalaisaloitteen, joka vastustaa lakia, joka rankaisee kansalaista asioista, jotka eivät ole mitenkään hänen itsensä päätettävissään. Sijaitsee osoitteessa:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!