maanantai 17. huhtikuuta 2017



IVANKA DID IT! 



Kirjoitin  edellisessä 12.4.2017 blogissani kirjoituksen "Mihin katosivat 36 ohjusta", joka on saanut valtavasti huomiota. Tilan ja ajan puutteen vuoksi jouduin jättämään varsin runsaasti materiaalia jutusta pois. Täydennän materiaalia nyt vähän kevyemmästä päästä. Yhdysvaltalaisissa tiedotusvälineissä on hyvin laajalti pohdittu, mikä merkitys oli Donald Trumpin tyttärellä Ivanka Trumpilla isänsä päätökseen hyökätä ohjuksin Syyriaan. Tälle on annettu varsin suuri merkitys. Näiden tietojen mukaan nähtyään väärennetyt kuvat lapsiuhreista Syyriasta oli Ivanka vaatinut isäänsä heti kostamaan Syyrialle.



Ivanka Trump itse kirjoitti Twitterissä Yhdysvaltain Syyriaan tekemän ohjusiskun jälkeen olevansa ylpeä isänsä ratkaisusta. Presidentti Donald Trumpin poika Eric Trump on sanonut olevansa ”varma”, että hänen sisarensa Ivanka käytti vaikutusvaltaansa siihen, että presidentti päätti tehdä ohjusiskun Syyriaan. – Ivanka on kolmen lapsen äiti ja hänellä on vaikutusvaltaa. Olen varma, että hän sanoi ”kuuntele, tämä on kamala juttu”, Eric Trump sanoi brittilehti Telegraphille. Eric Trump sanoo Telegraphille, että juuri tällaisilla hetkillä hänen isänsä toimii. - Isäni tietää, milloin olen eri mieltä, ja ilmaisen itseäni hänelle suoraan, Ivanka sanoi CBS:n aamuohjelmalle.




Donald Trump nosti tyttärensä Ivanka Trumpin erityisavustajakseen. Ivankalla on enemmän valtaa kuin monella maan kärkipoliitikoilla. Myös Ivankan aviomies Jared Kushner on nostettu Trumpin hallitukseen. Asemat ovat virallisia ja todellisuudessahan sukulaisten suosimista valtioiden hallituksissa kutsutaan nepotismiksi. Tätähän harrastetaan varsin usein erilaisissa diktatoristisissa valtioissa. Erään valtion päämies on nostanut tyttärensä, joka on kuuluisa laulajatar myös hallitukseensa, mutta tätä on lännessä paheksuttu ihan yleisesti, vaikka kyseinen laulajatar vaikuttaa todellisuudessa paljon pätevämmältä kuin Ivanka.





Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaihtaa tällä hetkellä näkemystään sellaista vauhtia, että perässä ei meinaa pysyä. Äkkiväärän presidentin tuoreimmista, koko maailmanpolitiikkaan vaikuttavista U-käännöksistä kertovat muun muassa CNN ja Politico. Jotku sanovat, että hän pyörii kuin hyrrä. Viime aikoina hän on tehnyt ainakin kolme U-käännöstä, joidenkin mukaan jopa viisi. Jotkut suomalaiset kirjoittavat, että Trumpilla on aito suomalainen kääntötakki. Toisaalta  valtamedia on ennenkin sotkeentunut omaan näppäryyteensä, mutta toisaalta Trump on ollut myös kuin tuuliviiri, joka vaihtaa mieltään jatkuvasti. Taitaa olla perin naisellista toimintaa ainakin joidenkin miesten mielestä. Pitäisi ottaa selvää onko tällä mitään yhteyttä Ivankan kuukausittaisiin naisellisiin ilmiöihin?




Toisaalta Ivanka Trumpilla on oma yritys. Hän on malli ja vaateyrittäjä ja hänellä on omat vaate-, laukku-, kenkä- ja korumallistot. Ivanka itse on toiminut mallina. Syyrian ohjushyökkäyksen jälkeen yrityksen myynti on kasvanut huimasti. Tämä herättää kysymyksen oliko Syyrian ohjushyökkäyksen taustalla vain pyrkimys nostaa yrityksen myyntilukuja? Siinä ainakin onnistuttiin jos ei muussa.



Sitten mielenkiintoinen seikka, joka ei liity mitenkään Ivankaan. Kuten muistetaan ohjusiskun aikana vieraili Kiinan johtaja Xi Jinping Trumpin luona. Kesken kakkujen syönnin Trump sai kunnian ilmoittaa ohjushyökkäyksestä Irakiin tai hmm, krhh...  siis Syyriaan. Seuraavassa mielenkiintoisessa haastatteluvideossa Trump kertoo hetkestä, jolloin hän ilmoitti Xi Jinpingille hyökkäyksestä. Syyria oli vaihtunut Irakiin. Herää kysymys ilmoittiko Trump tosiaan Jinpingille, että hyökkäys kohdistettiin Irakiin eikä Syyriaan kuten todella tapahtui. Ei ihme, että Jinping kuvasi Trumpia heikoksi poliitikoksi, joka päätti ohjusiskusta ainoastaan pullistellakseen muskeleitaan ja tehdäkseen eroa väitteille Venäjä-mielisyydestä. Kuvaan olen lisännyt punaiset nuolet. Haastattelu on aito!




Löytyi vähän lisätietoa viimekertaiseen kirjoitukseeni "Mihin katosivat 36 ohjusta". Eri lähteistä löytyvien tiedotteiden mukaan neljä ohjusta putosi heti lähdön jälkeen suoraan mereen, siihen laivojen vierelle. Varmaan moni putosi sitten matkalle.

Sitten 13.4.2017 tuli ilmoitus, että Yhdysvaltojen lentokoneet olivat pommittaneet Deir ez-Zor (Deir al-Zour) kaupunkia Itä-Syyriassa. Pommeillaan he olivat osuneet Isisin kemiallisten aseiden tehtaaseen. Sieltä oli levinnyt myrkyllisiä kaasuja ja satoja siviilejä oli kuollut (joidenkin tietojen mukaan yli 200).  "Muodostui valkoinen pilvi, joka muuttui keltaiseksi" kirjoittivat lehdet. Tapahtui siis täsmälleen samalla tavalla kuin Syyrialaisten suorittamassa ilmaiskussa Homsin lähelle. Amerikkalaiset ovat tietenkin kieltäneet tapahtuman, mutta todisteita on liikaa. Tämä vahvistaa, että terroristit käyttävät kemiallisia aseita ja joidenkin laskelmien mukaan Syyrian sodan aikana jo yli 80 kertaa. Usein näissä on Saudi-Arabialaisia merkintöjä. Tämä vahvistaa myös sen, että Syyrian armeijalla ei ole kemiallisia aseita enää käytössään. Mutta kuka suorittaisi nyt ohjusiskun amerikkalaisia lentokenttiä vastaan? Siinä olisi hyvä kysymys?







 Seuraavaksi pullistellakseen lihaksia Trump sitten 14.4.2017 pudotti pommin entisten afganistanilaisten Yhdysvaltojen ystävien niskaan. Tämä olikin "Kaikkien pommien äiti". Pommi tuhosi paitsi terroristeja myös niitä tunnelikäytäviä, joita terroristi olivat kaivaneet yhdessä amerikkalaisten kanssa käydessään sotaa Neuvostoliittoa vastaan 1970- ja 1980-luvuilla. Mitään ei kerrota kuolleiden siviilien lukumäärästä. Pommi vastasi 11 kilotonnin trotyylimäärää. Tämä on kaikkein voimakkain Yhdysvaltain pommi ydinpommeja lukuun ottamatta.


Kaikkien pommien äiti

Täytyy muistaa, että koska pommeilla on äiti on niillä oltava myös isä. Tästä ovat huolehtineet ystävällisesti venäläiset. Venäläiset ovat rakentaneet pommin jonka he  - huvittaakseen itseään ja muita ja täydentääkseen maailmaa täydellisemmäksi - nimesivät "Kaikkien pommien isäksi". Tosin sen räjähdysvoima on yli neljä kertaa isompi kuin äidin räjähdysvoima. Sen räjähdysvoima ylittää peräti 44 kilotonnin trotyylimäärän. On lisäksi muistettava, että Neuvostoliitto on laukaissut maailman suurimman pommin, vetypommin 1961 "Tsar-Bomban", joka oli yli tuhatkertainen Hiroshiman pommiin verrattuna. Räjähdystä seuranneet paineaallot kiersivät maapallon peräti kolme kertaa. Toisaalta venäläiset ovat kehuneet, että heillä on nyt niin isoja (ydin)pommeja, että ne tuhoavat esimerkiksi Texasin tai Ranskan kokoisen alueen pelkästään yhdellä pommilla. 

Kaikkien pommien isä.


15.5.2017 tuli kuluneeksi 105 vuotta Pohjois-Korean entisen johtajan Kim Il-Sungin syntymästä. Päivää kutsuttiin "Auringon päiväksi". Ilmeisesti juhlistaakseen Kim Il-Sungin syntymäpäivää, Auringon päivää, Trump oli lähettänyt laivastoaan Pohjois-Korean rannikolle. Eikä tämä ollut mikään heikko laivasto. Eipä tainnut mikään muu valtio juhlistaakaan tällä tavoin näin suuren henkilön syntymäpäivää. Joidenkin mielestä tämä oli vaarallista toimintaa. Näin on mm. Kiina ilmoittanut. Eikä se ole ainoa valtio, joka on samaa mieltä. Voi syntyä pahaa jälkeä. Pullistelu voi tulla maailmalle kalliiksi.


Jossain määrin läntinen maailma käyttäytyy epätasa-arvoisesti eri valtioihin. Tarkoitan tällä kertaa erilaisten valtioiden suhtautumista ydinaseisiin. Vastustan ydinaseita, mutta se, että joillekin valtioille hyväksytään ydinaseet ja toisilta jyrkästi kielletään osoittaa jyrkkää asenteellisuutta ja ainakin epädemokraattisuutta. Esimerkiksi Israelia vastaan ei esitetä vastalauseita, vaikka heillä on ydinaseet. Muita esimerkkejä ovat Pakista ja Intia. Sen sijaan Iran ja Pohjoiskorea ovat kiellettyjen listalla. Tästä päästäänkin ympyrän sulkeutumiseen. Syyria, jolla ei siis enää ole kemiallisia aseita hankki ne alunperin siksi, että olisi pystynyt puolustautumaan jos Israel olisi käyttänyt ydinaseitaan Syyriaa vastaan. Syyrian kemialliset aseet kehitti alunperin Syyriaa varten Ranska.

Tästä sitten Suomeen. Luin äskettäin otsakkeen, että legendaariset amerikkalaiset B-52 pommikoneet pyörähtävät ensi kesänä Suomen ilmatilassa. En usko, että presidenttimme Niinistö uskaltaa esittää mitään vastalauseita asiasta, ei hänellä riitä järkeä eikä kanttia tähän. Minkälaisethan otsakkeet olisivat, jos venäläiset pommikoneet pyörähtäisivät Suomen ilmatilassa? Minulla tästä kaikesta on semmoinen kuva, että koko maailma olisi paljon rauhallisempi, jos eräs aggressiivinen valtio malttaisi pysyä omilla aluevesillään ja ilmatilassaan. Aggressioita haetaan kaiken uhalla Kiinanmereltä, Välimereltä, Mustaltamereltä ja Itämereltä, kuten olen jo aikaisemminkin kirjoittanut.


USA juhlisti Kim Il-Sungin 105 syntymäpäivää, Auringon päivää, loistavalla ohimarssillaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!