sunnuntai 3. huhtikuuta 2022



SOTILASLIITTO NATO


Otan mielenkiintoisen aiheen esille ajankohtaisena aikana. Suomessa varoitettiin juuri äskettäin Venäjän kybervaikuttamisesta. Sanon suoraan, että en ole kybervaikuttaja vaan ihan yksityishenkilö  ja kirjoitan vain omista mielipiteistäni suoraan ja rehellisesti. Ajattelin kirjoittaa oman mielipiteeni sotilasliitto Natosta. Otan esille kenties asioita, joita monet eivät tule mieleen, yksinkertaisesti tiedetä tai ovat unohtuneet. Näistä asioista ei yleensä puhuta. Muutamia huomioita sotilasliitosta Nato. Sotilasliitto Natosta sanotaan usein, että se on puolustusliitto. Tätä se ei missään nimessä ole. Nato on kaikkea muuta kuin puolustusliitto. Sotilasliitto se kylläkin on. Jos katsoo sen historiaa ja seuraa tapahtumia ja sen tekemisiä todistaa se, että Nato on sotilasliitto hyvin voimakkaalla tavalla, mutta mitään puolustuksellista en siitä löydä. En aio käydä sen historiaa yksityiskohtaisesti läpi, koska siihen ei riitä mikään tila, mutta yhtään puolustamiseen viittaavaa en ole koskaan löytänyt sen historiasta. Otan esille vain muutamia kohtia, jotka todistavat, että mitään puolustuksellista liitossa ei sen olemassaolon aikana ole koskaan ollut.

Naton perusti Yhdysvallat Neuvostoliittoa vastaan 4. huhtikuuta 1949 Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Neuvostoliittoa pidettiin siihen aikaan liian vahvana Euroopassa ja Yhdysvaltojen oli keksittävä jotain vastapainoksi kehittääkseen omaa hegemoniaansa toisen maailmansodan jälkeen. Päämaja siirrettiin myöhemmin Brysseliin, Belgiaan, josta oli helpompi seurata Neuvostoliiton tapahtumia. Naton vastapainoksi Neuvostoliitto perusti Varsovan liiton 14. toukokuuta 1955 Varsovassa, Puolassa. Tähän vaikutti se, että Länsisaksa liittyi Natoon 5. päivänä toukokuuta, jolloin todettiin, että Nato tulee liian vahvaksi vastustajaksi Neuvostoliitolle. Itä-Euroopan kommunististen hallintojen sortuessa 1989 Varsovan liitto alkoi hajota kunnes 1.heinäkuuta 1991 organisaatio lakkautettiin kokonaan virallisesti Prahassa. Nyt todellisuudessa Natolla ei enää ollut mitään järkevää syytä olemassaololleen, joten tähän piti keksiä syitä, jotta liittoa ei olisi tarvinnut hajottaa.

Aluksi näyttikin siltä, että myös Nato lopetetaan, koska Neuvostoliittoa ei ollut, mutta sitten Yhdysvallat keksi, että se voi käyttää hyväkseen Natoa monin eri tavoin esimerkiksi sotilaallisesti tai poliittisesti. Mutta päätarkoituksellisesti Nato on kuitenkin sotilasliitto ja tähän tarkoitukseen Yhdysvallat käyttää sitä nimen omaan omaksi hyväkseen. Varsinkin Länsi-Eurooppa on alue, jossa Natolla on voimakas vaikutusvalta. Nykyisin liittoon kuuluu 30 eri valtiota ja sillä on jo melkoinen sananvalta eri poliittisissa tarkoituksissa Euroopassa. Tosin liitto on vähän eripurainen ja kaikki eivät ole aina samaa mieltä kaikesta vaikka tämä yritetään peittää varsin tarkasti. On käynyt jopa niin, että kaksi natoliittolaista on taistellut toisiaan vastaan. Vuonna 1974 Kreikka ja Turkki taistelivat keskenään. Turkki valloitti Kreikalta kolmasosan Kyproksen saaresta ja on yhä sen omistaja. Tuntuu siltä, että Kreikan ja Turkin välit ovat yhä huonot koska ärhentely jatkuu yhä tänä päivänä. Myös Turkin ja Ranskan napit ovat välillä vastakkain ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron on jopa arvostellut Natoa kovin sanoin ja haukkunut Natoa "aivokuolleeksi".

Natolla on varsin voimakas poliittinen valta Euroopassa ja vaikutusvaltaa, jopa EU:ssa, koska suurin osa sen jäsenistä kuuluu sotilasliitto Natoon. Tätä Yhdysvallat on ryhtynyt käyttämään hyväkseen. Jatkuvalla syötöllä EU tottelee Yhdysvaltoja ja esimerkiksi langettaa kaikenalaisia sanktioita, vaikka ne olisivat vahingollisia itse Euroopalle. Palaan tähän asiaan vielä myöhemmin. Tärkeimmäksi tekijäksi muodostui kuitenkin Venäjän vastustaminen. Venäjä oli kasvanut voimakkaaksi ja on alkanut vähentää yhdysvaltojen arvovaltaa maailman silmissä. Natosta on muodostettu ase Venäjää vastaan. Se on kenties tärkein ase Yhdysvaltojen käsissä tällä hetkellä vastustaessaan Venäjää.


Jugoslavian pommitukset

Mutta tärkeäksi tekijäksi politiikan ohella on muodostunut sotilaallinen puoli. Tätä Yhdysvallat on käyttänyt jatkuvasti eri puolilla maailmaa. Monet ovat unohtaneet, että tämä Ukrainan sota ei ole ensimmäinen sota Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen. Ensimmäinen oli Jugoslavian sota, jonka taustalla sanotaan olleen Yhdysvaltojen salaiset poliittiset järjestelyt Jugoslavian tuhoamiseksi. Lopulta Nato pommitti Jugoslaviaa 1999 vastoin YK:n päätöstä. Naton koodinimi oli "Operation Allied Force". Tämä oli Naton ensimmäinen hyökkäys toista valtiota vastaan. Pommituksissa kuoli eri lähteiden mukaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, siviilejä (joidenkin lähteiden mukaan satoja tuhansia), mutta Euroopassa ei juuri esitetty vastalauseita asiasta. Naton pommitukset osuivat myös sairaaloihin, vanhainkoteihin ja pakolaisleireille. Ainoat suuret valtiot olivat Venäjä ja Kiina, jotka esittivät jyrkät vastalauseet tästä sodasta. Tässä on syytä verrata tämän hetken hysteriaa Venäjän hyökättyä Ukrainaan! Miten eri tavalla asioihin suhtaudutaan natomaissa

Afganistan

Huomattuaan Naton kätevyyden hyökkäyssodissa Yhdysvallat ryhtyi käyttämään Natoa eri sodissa eri kokoonpanoina. Natosta muodostui hyökkäysase Yhdysvaltojen kädessä, jota oli varsin helppoa käyttää. Seuraava olikin Afganistanin sota 2001 - 2021. Tähän sotaan liittyy joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Itse asiassa sota alkoi jo silloin kun Yhdysvallat ryhtyi rahoittamaan ja aseistamaan erilaisia afgaanisissejä mm. talibaneja ja Al-Qaidaa Neuvostoliittoa vastaan. Suurin liittolainen oli Osama bin Laden, josta muodostuikin myöhemmin Yhdysvaltojen pahin vihollinen. Tässä perustettiin myös terroristijärjestöt Talibanit ja Al-Qaida. Hämmästyttävästi operaatioon on osallistunut myös Suomi vaikka ei ole  edes Naton jäsen. Operaatio päätyi kuitenkin täydelliseen katastrofiin 2021 ja Yhdysvallat Nato jaloissaan pakeni Afganistanista kuin aikoinaan Vietnamista. Tilanne muistutti niin elävästi Vietnamin sodan katastrofaalista päättymistä, että sitä verrattiin suoraan Vietnamin sodan päättymiseen.

Pako Afganistanista syksyllä 2021. Nato pakeni hävittyään sodan.

Colin Powell esittelee "myrkkyä" purkissa YK:n kokouksessa.

Seuraava Naton operaatio olikin sitten Irakin sota, joka alkoi 2003. Presidentti Bushin hallinto väärensi todisteet Irakin joukkotuhoaseista. Silloinen Yhdysvaltojen ulkoministeri Colin Powell esitteli YK:n yleiskokouksessa  12. syyskuuta 2002 purkin, joka sisälsi valheellisesti kemiallista myrkkyä vaikka hän tiesi itsekin varsin hyvin, että se oli tavallista pesupulveria. Siitä huolimatta YK ei antanut lupaa hyökkäykseen, mutta Yhdysvallat joidenkin natoliittolaisten kanssa hyökkäsi Irakiin ja peräti kaksi kertaa. Oikea syy oli siinä, että Irakin silloinen johtaja Saddam Hussein halusi myydä öljyä muissa valuutoissa kuin dollareissa. Tätä Bush ei halunnut, vaan päätti varastaa Irakin öljyn. Saddam Hussein hirtettiin. Irakin sota jatkuu yhä. Siviiliuhreja on satoja tuhansia, mutta Euroopassa tästä ei puhuta mitään..Nykyään puhutaan yleisesti, että Yhdysvallat ja Nato tulee pakenemaan vielä Irakistakin samoin kuin Afganistanista.

Saddam Hussein hirtettiin

 Seuraavat Naton uhrit löytyvät jo lähempää. Syyriaan hyökättiin useita kertoja ja Libyaan kaksi kertaa. Seurauksena molemmat valtiot joutuivat kaaostilaan, joista Syyrian pelasti Venäjä päättäväisellä toiminnallaan. Venäjä sai lannistettua Syyrian terroristit ja ajettua amerikkalaiset koilliskulmaan, jossa he yhä varastavat öljyä. Venäjä oli kutsuttu puolustamaan maata, mutta amerikkalaiset ja Nato olivat luvatta alueella. Libya on yhä kaaoksen vallassa. Hyökkäyksistä syntyi erilaisia terroristiliikkeitä joista kuuluisin on yhä toimiva Isis. Hyökkäysten uhreja on satoja tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia. Eurooppa sai tuntea yhä jatkuvan pakolaisten virran.

Syyriassa Yhdysvallat käytti kiellettyjä fosforipommeja

Syyrian surua.

Naton vastaisia mielenosoituksia on eri puolilla maailmaa ollut, mutta mitään sanktioita natovaltioita vastaan ei ole esitetty. Tuskin niillä olisi mitään voitettukaan. Naton toiminnalla ja sodilla on yleensä joko poliittinen tai taloudellinen tausta. Mistään demokratian ajamisesta ei koskaan ole ollut kyse. Kyse on yleensä ollut Yhdysvaltojen poliittisten tai taloudellisten tarkoitusperien ja intressien ajaminen ja tämä tapahtuu yleensä väkivaltaisten menetelmien avulla. Asiat naamioidaan usein länsimaisen demokratian valepukuun, joka saa natomaiden jäsenten ja kannattajien hyväksynnän. Monet todella uskovat niin. Käsite "länsimainen demokratia ja sananvapaus" on muodostunut iskulauseeksi, jota käytetään Yhdysvaltojen tarkoitusperien ajamiseen.


Libyan entinen johtaja Muammar Gaddafi tapettiin julmalla tavalla.

Kaikki ovat tietoisia, että Naton tai siis oikeammin Yhdysvaltojen pahin vihollinen on Venäjä. Tämä johtuu siitä, että Venäjä on kasvanut Kiinan ohella kolmanneksi valtatekijäksi maailmassa. Tätä Yhdysvallat ei halua hyväksyä. Yhdysvallat on kasvattanut Natosta aseen, jolla yrittää vähentää Venäjän vaikutusvallan kasvua maailmassa. Tähän pyrittiin liittämään Ukraina aggressiivisena toimijana. Tämä olisi eristänyt Venäjän kokonaan lännestä. Ukraina on Euroopan suurin valtio Venäjän jälkeen. Mutta se oltiin valmiita uhraamaan Venäjää vastaan. Siksi suoritettiin poliittinen Maidanin vallankumous 2014. Natsien ja natsimielisten avulla  oli tarkoitus tuhota Donesk ja Luhansk kokonaan, jotka eivät hyväksyneet oligarkkien ja natsien valtaa. Mutta on selvää, että tällainen toiminta ei oikein käy Venäjän sieluun. Aluksi Venäjä yritti rauhanomaisesti neuvotella asioista, mutta Nato Yhdysvaltojen johdolla hylkäsi kaikki Venäjän ehdotukset. olla liittämättä Ukraina Natoon. Sanottiin vain, että "asia ei kuulu teille". Tässä ylitettiin selkeästi se kuuluisa "punainen raja", josta Venäjä oli paljon puhunut. Venäjän oli pakko hyökätä Ukrainaan. oman turvallisuutensa ja tulevaisuutensa takia. Muita vaihtoehtoja ei enää ollut. Tätä ei haluta edelleenkään hyväksyä Euroopassa ja Yhdysvalloissa.


Yhteiskuvassa Yhdysvaltojen presidentit ja heidän sotansa.

Kiinalaisten keräämät tiedot amerikkalaisten uhreista sen viimeisten sotien aikana (vain osa kuvasta). Huöm. ei sanktioita!

Ukrainaan perustettiin voimakkaasti Venäjän vastainen oligarkkihallinto, joka oli voimakkaan natsimielinen. Kaikki Venäläisyys yritettiin kitkeä maasta pois, mutta tässä ei aivan onnistuttu. Kasvatettiin sukupolvea, joka ihaili natseja ja natsimielisyyttä. Yhdysvallat perusti  maahan peräti 30 biologisen ja kemiallisen sodankäynnin tutkimuslaitosta, joilla oli pääasiallisena kohteen Venäjä. Tämä oli sopimusten rikkomista, jotka Yhdysvallat oli aikoinaan allekirjoittanut. Näitä laitoksia oli yhtenä tekijänä johtamassa Joe Bidenin poika Hunter Biden, joka oli alkoholisti ja narkomaani. Lisäksi oltiin tutkimassa mahdollisuutta kehittää Ukrainalle ydinase. Entisenä ydinasevaltiona ja ydinvoimaloiden omistajana se olisi käytännössä ollut täysin mahdollista. Ukraina oli aikoinaan kolmannella sijalla ydinaseiden määrässä Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen jälkeen. Budapestin sopimuksen vuodelta 1994 mukaan Ukrainalta kiellettiin ydinaseet. Nyt Ukraina halusi rikkoa tämän sopimuksen. Uraania ja plutoniumia on Ukrainalla kylliksi. Moskovaan asti lentävää rakettia ryhdyttiin kehittämään vuonna 2021 amerikkalaisten kanssa.  Vahingossa tämän paljasti presidentti Zelenskyin neuvonantaja Aleksei Arestovitsh 25. lokakuuta 2021. Projektin nimi oli "Alfa". Onneksi se on nyt estetty. Tämän kaiken estäminen tulee vaatimaan Venäjältä suuria uhrauksia. Mutta se tulee toivottavasti vaikuttamaan pitkälle tulevaisuuteen.


Presidentti Zelenskyin entinen neuvonantaja Aleksei Arestovitsh kertoi vahingossa, että Ukraina oli kehittämässä ydinasetta Moskovaa vastaan.

Yhdysvalloissa suoritettu koelaukaus ukrainalaisesta ydinohjuksen kantoraketista.

Suomalaisten mielipide on jyrkästi muuttunut. Hysteria sekä voimakas natomaiden propaganda ja kuuluminen EU:hun ovat vaikuttaneet suomalaisten mielipiteisiin niin, että meillä enemmistö kansasta on kääntynyt natomieliseksi. Tässä ei juuri ajatella Suomen tulevaisuutta ja Suomen asemaa Venäjän naapurina. Olemme rajanaapureita ja meillä on yhteistä rajaa yli 1 300 kilometriä. Parhaillaan on käynnissä informaatio-  ja taloudellinen sota. Nato ottaisi mielellään Suomen maaperän käyttöönsä Venäjän vastaisessa toiminnassaan. Mutta onko siitä suomalaisille etua ja onko se viisasta? Siinä ei ajatella suomalaisten henkeä eikä turvallisuutta. Tämä voi olla hyvin vaarallista peliä. Venäjä kyllä pärjää aseellisesti suomalaisille. Natomaiden yhteinen aseellinen voima on kuitenkin paljon suurempi kuin Venäjän asevoimat. Mutta tuleeko Nato Puolustamaan suomea? Venäjä on ilmoittanut, että se voi tarvittaessa käyttää ensi-iskussa ydinaseita. Maailman kannalta kaikki voi päättyä hyvin huonosti. Venäjä on ilmoittanut, että se muuttaa tarvittaessa koko Yhdysvallat säteileväksi tuhkaksi. Pelotevaikutus on selkeä. Suomalaisena pitäisin Suomen puolueettomana valtiona kahden eri ajatusmaailman välillä. En sotkeentuisi minkäänlaisiin sanktioihin puolin tai toisin.. Tästä olisi valtavasti hyötyä Suomelle sekä poliittisesti että taloudellisesti. Meidän ei tarvitsisi liittyä niihin. Tästä olisi Suomelle suurta taloudellista hyötyä. Suomi ei ajattele tällä hysterian hetkellä kovin viisaasti ja järkevästi. Jonkinlainen välittäjän rooli sopisi Suomelle erinomaisesti. Mutta se edellyttää hyviä välejä kaikkiin suuntiin. Venäjä kyllä kestää kaikki sanktiot. Palaan asioihin tulevissa kirjoituksissani.


Ydinsota.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!