sunnuntai 27. maaliskuuta 2022



TAUSTATIEDOT


Usein pohditaan mihin  minun tietoni näihin blogikirjoituksiini  perustuvat. Ajattelin vähän selvittää tällä kertaa pinnallisesti mihin kirjoitukseni Ukrainasta ja tästä ns. Venäjän ja Ukrainan välisestä sodasta perustuvat. Tämä menettely on kohdallani aika tyypillistä. Aluksi vähän itsestäni. Olen suomalainen mies. Koulunkäyntini perusteella osaan suomea, ruotsia ja englannin kieltä. Sen lisäksi osaan venäjää jota olen opiskellut. Osaan vähän myös ukrainaa, joka on lähellä venäjän kieltä ja samaa sukujuurta. Olen opiskellut myös saksaa ja vähän ranskaa, mutta osaan niistä vain alkeet.  Olen opiskellut mm. Helsingin yliopistossa ja minulla kaksi korkeakoulututkintoa. Olen opiskellut tietenkin paljon muutakin, mutta niillä ei ole juuri mitään merkitystä tässä kirjoittamisessa. Kuten ilmoitan harrastuksiini kuuluu muun ohella historian tutkiminen ja elämänkertojen lukeminen. Ihminen on minulle tärkeä. Suurin haitta  kirjoittamisessa on ajanpuute. Haluaisin kirjoittaa paljon enemmänkin, mutta aika ei riitä. Siksi paljon asioita jää kirjoituksistani pois.

Tärkeimpiin tietolähteisiini tässä Ukrainan konfliktissa on kaksi yksityistä tietolähdettä. Molemmat ovat ukrainalaisia ja asuvat Ukrainassa. He kertovat tästä sodasta hyvin yksityiskohtaisesti ja rehellisesti. Heillä on laajat yhteydet eri puolille Ukrainaa, joilta saavat varsin tarkkaa tietoa tapahtumien kehittymisestä. Ensimmäinen on nuori mies nimeltään Jurij Podoljaka (Юрий Подоляка). Hän kertoo blokissaan useita kertoja päivässä mitä päivän aikana on tapahtunut. Hän asuu keskellä Ukrainaa pienessä kaupungissa. En ilmoita kaupungin nimeä. Hänen kertomuksiaan voi yrittää tavoittaa esimerkiksi osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCSQSxUJb4zH1SEpzNerSLLg

On otettava huomioon, että länsimainen sensuuri toimii ja osoite muuttuu jatkuvasti. Hän itse ilmoittaa siitä suoraan, että osoite muuttuu jatkuvasti sensuurin vuoksi. Täytyy vain etsiä kärsivällisesti. Tämä on tätä länsimaista sananvapautta.

Ukrainalainen Jurij Podoljaka Tarkkaa kommenttia.

Toinen tärkeä tietolähde on keski-ikäinen ukrainalainen Mihail Onufrienko (Михаил Онуфриенко). Hänen kommenttinsa Ukrainasta paikan päältä on erittäin tarkkaa ja huomion arvoista. Hän on toinen tärkeä tietolähteeni. Mihail ja Jurij ovat hyvin usein yhteydessä keskenään. Mihail näyttää usein feikkivideoita, joita Ukraina ja länsi tekevät ja käyttävät. Hän osoittaa ne väärennöksiksi. Se on varsin valaisevaa kuinka valheellinen tieto leviää varsinkin täällä Euroopassa ja Amerikassa. Hän on hyvin tarkka yksityiskohdissa.

Mihail Onufrienko (Михаил Онуфриенко)  >Sähköpostiosoite, jos ei ole sensuroitu

https://www.youtube.com/channel/UCXTRKOLLH-ZgOG7_dNqgPhA

Tärkeä uutislähteeni on Venäjän televisiouutiset. Seuraan niitä päivittäin ja saan paljon tietoa niistä ja tapahtumista siis myös tästä Ukrainan konfliktista. Se antaa myös syvemmän näkemyksen muuhun yhteiskuntaan ja sen tilaan Häiritsevä tekijä tässä on kuitenkin se, että myös täällä meillä Suomessa yritetään estää niiden katsominen sensuurin avulla. Semmoista on länsimaisen demokratian sananvapaus. Toistaiseksi olen kyennyt aina löytämään keinon katsoa näitä uutisia ihan  päivittäin.


Hyvin tärkeä ohjelma on Bolshaja igra (Большая игра)  "Suuri peli". Pyrin katsomaan sitä hyvin usein. Ohjelma keskittyy aina yleensä yhteen tai pariin seikkaan asioihin syventyen. Yleensä käsiteltävä asia on kansainvälistä politiikkaa. Ohjelmaan osallistuvat ovat yleensä asiantuntijoita, jotka tuntevat käsiteltävän asian..Viimeaikoina Ukraina on ollut tärkeä.


Toinen ohjelma, jota katson säännöllisesti on Vrejemja Pokazhit (Время покажет) "Aika näyttää".  Asia käsittelee ajankohtaisia poliittisia asioita ja mukana on paitsi asiantuntijoita myös politiikkoja. Jokainen ilmoittaa oman kantansa asiaan. Asioista keskustellaan ja usein väitellään.

 


Sitten ohjelma, jota katson usein on Antifeik (АнтиФейк) eli siis Antifeik. Ohjelma käsittelee väärennettyjä asioita eli siis väärennettyjä valokuvia, videoita, väärennettyjä kirjoituksia tai kaikkia niiden yhdistelmiä. Kaikki sodat ja politiikka sisältävät valtavan määrän väärennöksiä ja suoraa valehtelua. Niin myös tämä Ukrainan sota.


Tietenkin seuraan myös lännen uutislähteitä kuten televisiouutisia. Myös lehdistöä sen verran kun ehdin. Tärkeimmät uutiset ovat brittiläisen BBC:n, amerikkalaisten CBS:n, CNN:n, NBC:n uutislähetykset. Katson myös usein Suomen television uutisia ja luen Hesaria, mutta mielestäni ne ovat hyvin yksipuolisia ja valheellisia. Niillä on selvä voimakas asenteellinen vaikutus suomalaisiin. Yleensä suomalaisilla ei ole muita tietolähteitä, joten suomalaisten mielipiteet ovat hyvin yksipuolisia ja puolueellisia. Ne eivät ole puolueettomia niin kuin täällä luullaan. Esimerkiksi Helsingin sanomat ei ole puolueeton tietolähde vaikka se väittää niin. Väite, että Venäjä on yksin koko maailmaa vastaan on naurettava. Ainoastaan Nato ja Euroopan unioni toimivat Venäjää vastaan. Koko muu maailma ei toimi niin. Kiina ja Intia ovat suuria Venäjän ystäviä. Intia ei jopa ottanut vastaan brittiläistä korkean tason valtuuskuntaa. Brasilia syyttää Yhdysvaltoja tästä Ukrainan sodasta. Arabialaisissa valtioissa on menossa Yhdysvaltojen vastainen mielipide. Kuten viimeksi kirjoitin suurin osa Aasiaa, kaikki arabialaiset valtiot. koko Afrikka ja Etelä-Amerikka eivät ole Venäjän vastaisia. Eurooppa ei ole koko maailma! Venäjä ei ole yksin. Tämä on suuri väärinkäsitys meillä.





Usein syytetään, että tämä on Putinin sota. Ei ole! Ei oteta ollenkaan huomioon, että presidentti Vladimir Putin ei yksin päätä sodasta. Takana on myöskin Venäjän parlamentti eli Duuma ja myös hallitus. Viimekädessä jos kaikki ovat sitä mieltä päätöksen allekirjoittaa Putin. Mielenosoitukset maailmalla Putinia vastaan ovat mielipuolisia. Mutta useimmiten ne huvittavat häntä. Hän vitsailee usein niillä. Tosin on ymmärrettävää, että päätös sodasta on aina raskas, mutta edessä oli pakkotilanne. Jos näin ei olisi menetelty Venäjällä olisi ollut paljon raskaampi tulevaisuus. Venäjää petkutettiin jo 1991 väärin lupauksin, ettei Nato leviä tuumaakaan kohti Venäjää. Toiminta on ollut täsmälleen päinvastainen. Pelkkiin lännen lupauksiin ei voi näköjään luottaa.

Yhä edelleenkään ei ymmärretä tätä sotaa Venäjän ja Ukrainan välillä. On kysymys paljon suuremmista asioista, kuin pelkkä sota kahden valtion välillä. Yhdysvallat on menettämässä valtaansa maailmassa ja yrittää nyt epätoivoisesti pitää siitä kiinni. Maailmaan on syntynyt kaksi uutta suurta valtaa Venäjä ja Kiina, joilla on yhä suurempi merkitys koko maailmassa. Yhdysvallat on ryhtynyt taistelemaan vallasta ja ottanut ensimmäiseksi kohteeksi Venäjän, jonka se luulee voittavansa. Aseina sillä on Eurooppa, Nato ja EU. Ukraina on toiminut piikkinä lihassa, jonka Yhdysvallat yritti toimittaa Venäjän kylkeen, mutta tässä se epäonnistui. Lisäksi Yhdysvallat yritti kehittää biologista asetta Venäjää vastaan.  Ukrainassa oli 30 biologisen ja kemiallisen aseen laboratoriota joissa yritettiin kehittää mm. biologista asetta slaaveja vastaan. Koekaniineina käytettiin ukrainalaisia sotilaita. Ukrainassa suunniteltiin ydinaseen kehittämistä. Ukraina on entinen ydinasesuurvalta ja sillä oli tarpeeksi plutoniumia ydinaseen kehittämiseksi. Todisteita on löydetty mm. Tsernobylin ydinvoimalasta. Siksi ydinvoimaloiden valtaaminen oli niin tärkeää. Näistä lännessä ei puhuta mitään. Venäjän oli pakko ryhtyä toimiin. Kun sanat eivät riittäneet oli pakko tehdä jotain. Tämä tapahtui oikeastaan viime hetkellä. Tällä on pitkäaikaiset vaikutukset tulevaisuuteen.  Jos Ukraina olisi otettu Natoon olisi koko itäraja ollut suljettu rautaesiripun taakse. Suomi on heikko henkireikä Venäjälle.

Pentagonin tekemän sopimuksen ensimmäinen sivu biologisten ja kemiallisten aseiden kehittelystä Ukrainassa ja Georgiassa. Sopimus tehtiin 2014.

 Sodan ajankohta määräytyi sen perusteella, että ukrainalaiset natsit olivat valtaamassa Donetskin ja Luhanskin alueita. Yhdysvallat, Britannia ja Kanada olivat varustaneet  ja kouluttaneet nämä natsit. Ja oli todella viimeinen hetki lähteä liikkeelle. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Venäjä lähti liikkeelle vähän myöhässä. Sodasta muodostui vaikeampi. Jos olisi lähdetty liikkeelle paria kuukautta aikaisemmin sota olisi tullut helpommaksi. Nyt Venäjän hallussa on noin kolmasosa Ukrainasta. Toimintaa vaikeuttaa se, että ukrainalaiset natsit ja nationalistit käyttävät kilpenä siviilejä välittämättä heidän hengestään. Siviilejä, jotka yrittävät paeta ammutaan tai kidutetaan. Tämä vaikuttaa vahvasti Venäjän sotatoimiin. Siksi kaupungit on usein jätetty rauhaan ja ohitettu ne.

Sopimus natsien hyökkäyksestä Donetskiin ja Luhanskiin.

Ukrainalainen natsipataljoona. Kuuluisimmat niistä ovat Azovin ja Aidarin natsipataljoonat.

Länsi varustaa yhä ukrainalaisia natseja, nationalisteja ja sotilaita. Yhtään ei välitetä siitä, että mitä pidempään sotaa varustetaan sitä kauemmin kärsivät myös ukrainalaiset siviilit. Mutta sehän ei amerikkalaisille ja natseille merkitse yhtään mitään. Aseita kuljetetaan yleensä Puolan kautta.  Puola on siirtänyt myös omaa armeijaansa ja raskasta aseistusta Ukrainan rajalle. Puolalla on omat suunnitelmat Ukrainan varalle ja ne eivät todellakaan ole ystävämielisiä Ukrainalle. Tämä perustuu historiaan, mutta minulla ei ole aikaa ryhtyä selostamaan tässä asiaa. Mutta alla on puolalaisten piirtämä kuva tulevasta Ukrainasta Puolan mielestä.

Puolan näkemys Ukrainasta sodan jälkeen.

Sanktiot on täysin tehoton menetelmä, josta aiheutuu kaikille osapuolille pelkästään haittaa. Polttoaineiden hinnat nousevat, ruoan hinta nousee, elinkustannukset nousevat ja paljon muita vaikeuksia syntyy jopa maailmanlaajuisesti. Venäjällä riittää polttoainetta yllin kyllin ja myös ruokaa jopa yli oman tarpeen. Venäjä on maailman suurin viljan viejä. Maksurakenteelle aiheutuu Venäjälle haittaa, mutta se pystytään ohittamaan monin tavoin. Esimerkiksi kahdenvälinen kauppa Kiinan, Intian ja monen muun valtion kanssa toimii hyvin. Ruplan käyttöä maksuvälineenä kokeillaan ja se on aiheuttanut ruplan kurssin nousun. Sota ei ollut se, joka aiheutti vaikeudet maailmassa vaan sanktiot, jotka olivat Yhdysvaltojen tuotantoa. Venäjä on ilmoittanut, että ensimmäinen vaihe sodasta on suoritettu ja nyt alkaa seuraava vaihe. Tulen varmasti kirjoittamaan jatkosta.

Lopuksi hyvin kuvaava ilmoitus Eurooppalaisesta ja länsimaisesta demokraattisesta sananvapaudesta. Sensuuri toimii!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!