sunnuntai 13. maaliskuuta 2022



SOTA JATKUU


Sota etenee keskellä Eurooppaa. Länsi-Euroopassa vallitsee edelleen hysteria. On hirveää seurata miten erilaiset käsitykset Venäjän ja Länsi-Euroopan välillä vallitsevat sodan kulusta. Kyse on loppujen lopuksi valtataistelusta Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä ja uhriksi on valittu Ukraina ja välillisesti Eurooppa. Tämä on vain yksi etappi valtataistelussa Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Tässä Ukraina on asetettu kärsimään sodasta ja Eurooppa sanktioista ja sodan välillä toimimisesta. Venäjä ilmoitti 10.3.2022 lähtevänsä EU:n ja Naton kokouksista, koska on huomannut, että niistä ei ole mitään hyötyä. Eurooppa pitää asetta omalla ohimollaan. Kaksi mielenkiintoista seikkaa on tullut esille sodan aikana. Näihin paneudun myös tämän kirjoitukseni aikana.

Ensimmäinen on se, että on tullut ilmi, että Ukrainalla oli salainen aikomus vallata Donetskin ja Luhanskin alueet hyökkäämällä sinne. Hyökkäysajankohdaksi oli määrätty noin maaliskuun puolen välin aika. Tästä on löytynyt runsaasti salaista kirjallista materiaalia nyt taisteluiden aikana. Juuri siksi alueen ympärille oli asetettu yli 130 000 miehen armeija. Tätä armeijaa aseisti ja koulutti Yhdysvallat, Britannia ja Kanada. Tämä armeija koostui pahimmanlaatuisista aineksista kuten nationalisteista ja natseista. Mutta Venäjä ennätti ensiksi. Luultavasti Venäjällä ja Vladimir Putinilla oli salaista tietoa asiasta ja siksi Venäjä tunnusti Donetskin ja Luhanskin itsenäisyydet. ja Hyökkäsi jo ennen kuin mitään ukrainalaisten hyökkäystä ehti tapahtua. Venäjä hyökkäsi jo 24. helmikuuta eli ainakin parisen viikkoa ennen mahdollista Ukrainan hyökkäystä. Yhä edelleen jäänteet näistä natsijoukoista ovat jäljellä. He taistelevat epätoivoisesti, koska tietävät, että tulevaisuus heille ei tule olemaan loistava.


Ukrainan natsiarmeijaa

Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että Ukrainasta paljastui Pentagonin 30 biologisen aseen laboratoriota. Näissä tutkittiin erilaisia biologisia aseita ja niiden levittämisen mahdollisuuksia. Ukraina ei ole allekirjoittanut biologisten aseiden kieltävää sopimusta, mutta Yhdysvallat on. Nyt Yhdysvallat löysi sopivan valtion tutkimusasemien perustamiseen. Yhdysvaltojen poliittisten asioiden ulkoministeri Victoria Nuland on myöntänyt asian julkisesti ja ilmoitti, että yhtään paperia näiltä laitoksilta ei saa joutua venäläisten käsiin, mutta hän oli jo myöhässä. Venäläiset ovat vallatessaan näitä asemia saaneet jo varsin huomattavan määrän tutkimusaineistoa ja todisteita näistä asemista, tutkimuksista, menetelmistä ja erilaisista keinoista levittää näitä biologisia aseita. Levittämisessä käytettäisiin mm. ohjuksia, lintuja ja mikä huomattavaa lepakoita. Venäjä ilmoitti YK:n turvallisuus kokouksessa 11.3.2022 näistä löydöistä ja esitteli todisteet.


Yhdysvaltojen biologisten aseiden laboratorioita.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön ulkoministeri Victoria Nuland tunnusti asian julkisesti ja ilmoitti, ettei tietoja saa antaa venäläisille, mutta liian myöhään. Ne olivat jo venäläisillä.


Yksi sopimuksista ja allekirjoitukset.


Kiina on ilmoittanut suuren kiinnostuksen asiaa kohtaan ja saa ilman muuta aineistoa Venäjältä. Kiina on ilmoittanut, että Yhdysvalloilla on maailmassa yli 300 vastaavaa kemiallisen tai biologisen aseiden tutkimuslaitosta. Kiina on ilmoittanut, että Venäjällä on nyt selvät todisteet, mutta Amerikalla vain poliittinen retoriikka.  Ennestään tiedettiin, että Georgiassa oli ainakin kaksi vastaavaa laitosta, joista toisessa kerran tapahtui onnettomuus ja yli 30 henkilökuntaan kuulunutta kuoli salaperäisesti ilmeisesti johonkin salaiseen virukseen. Siellä tapahtui ilmeisesti vuoto. Toisaalta Ukrainassa on testattu sotilailla erilaisia biologisia aseita. Suuria määriä sotilaita on sairastunut salaperäisesti erilaisiin sairauksiin, joita alueella ei pitäisi olla. Se miksi Ukraina valittiin yhdeksi tärkeimmäksi tutkimuslaitosten sijoituspaikaksi johtuu siitä, että Ukrainan kansa on slaavilainen geneettisesti ja perinnöllisesti täysin yhteneväinen venäläisten kanssa. He ovat samaa kansaa. Tällä tavalla voidaan selvittää monta seikkaa, jotka vaikuttavat tähän geeniperimään. Ottamalla ukrainalaisia ihmisiä koekohteiksi, kuten esimerkiksi sotilaita voidaan selvittää monta erilaista vaikusta ja vaikuttamistapaa esimerkiksi venäläiseen ihmiseen.

Venäjä on ilmoittanut, että sotatoimet sujuvat suunnitelmien mukaan. Viimeaikoina eteneminen on hidastunut. Tämä johtuu siitä, että ukrainalaiset etenkin nationalistit ja natsit ovat ottaneet siviilit suojakseen. He pakottavat siviilejä, lapsia, naisia, vanhuksia suojakilvekseen ja sijoittavat aseensa niin, että niitä on vaikea tuhota vaarantamatta näiden suojaksi pakotettujen siviilien henkiä. . Varsinkin kaupungeissa tästä on tullut tapa. Siksi Kiova, Harkova ja Mariupol on vaikea vallata. Tapa usein on seuraavanlainen. Kerrostaloalueelle sijoitetaan raskasta kalustoa tykistöä, kranaatinheittimiä, panssarivaunuja. Taloista asukkaat ajetaan yläkerroksiin. Itse sotilaat ja natsit majoittuvat talojen alakerroksiin. Näin sotilaita ja aseita on vaikea tuhota ilman, että siviilit kärsisivät. Edessä on vielä Odessa, jota lähestytään rauhallisesti. Seuraavaksi kaksi karttaa samalta päivältä 9.3.2022. Ensimmäinen on suomalainen näkemys ja toinen on venäjän näkemys tilanteesta. Näkemykset ovat varsin kaukana toisistaan. Kiova alkaa olla saarroksissa ja Donetskissa natsiarmeija on saarrettu.


Suomalainen näkemys tilanteesta.9.3.2022

Venäläinen näkemys tilanteesta 9.3.2022. Natsiarmeija on saarrettu (tumma).

On selvää, että siviilit kärsivät aina sodasta. Näin tapahtui Afganistanissa, Irakissa ja Syyriassa. On selvää, että Ukrainassa siviilien taakse suojaudutaan. Heitä käytetään selkeästi suojakilpenä. Tässä sodassa on noussut ilmiöksi siviilien hyväksikäyttäminen propagandasodassa. Valtavista pakolaisvirroista ja siviiliuhreista puhutaan propagandamielessä. Tätä ei tehty esimerkiksi Irakin sodassa. Tehtiin jopa lavastuksia, joista kuuluisin lienee synnytyssairaalassa kuvattu lavastus Mariupolista. Paareilla kannetaan synnyttävää äitiä kohti sairaalaa, joka on pommitettu käyttökelvottomaksi. Jopa Ukrainan presidentti Vadimir Zelenskyi levitti instragrammissaan tätä videota ja väitti Venäjän tehneen iskun synnytyssairaalaan. Kuvat ja video levisivät kaikissa suurissa läntisissä tiedotusvälineissä suurin otsikoin.


Mutta venäläiset ja monet asiantuntijat huomasivat pian, että video oli lavastettu ja raskaana ollut oli nuori nainen ja malli Marianna Podgurskaja. Hänet oli lavastettu kuviin raskaana olevaksi ja esitettiin valheellisesti jopa kahdella eri maskauksella "Venäjän aggression" kahdeksi eri uhriksi.  Videolla väitettiin Venäjän armeijan tehneen iskun synnytyssairaalaan ja raunioiden alle jääneen naisia ja lapsia. Malli kuitenkin tunnistettiin ja hän sai valtavan määrän postauksia, joissa nainen tuomittiin valheellisen tiedon levittämisestä. Sairaalan henkilökunta kertoi, että todellisuudessa helmikuun viimeisinä päivinä uniformupukuiset, todennäköisesti natsipataljoona Azovin miehet tulivat synnytyssairaalaan, rikkoivat rakennuksen lukot, erottivat synnytyssairaalan henkilökunnan ja pystyttivät rakennukseen ampuma-asemia, jota he valmistelivat Mariupolin linnoitusta varten. Asia varmennettiin myöhemmin YK:ssa, että sairaala oli muutettu sotilaalliseksi kohteeksi Azov-natsien toimesta. Tästä huolimatta meillä lännessä asiasta vaietaan yhä eikä paljasteta törkeää lavastusta. Länsi haluaa, että totuus sensuroidaan. Meillä tiedotus on varsin yksipuolista. Vastaavia lavastuksia on lukuisia.



Joe Biden ehdotti aikoinaan, että Ukrainaan sallittaisiin ydinaseet. Periaatteessa tämä olisi täysin mahdollista. Ukrainalla on kylliksi plutoniumia ydinaseita varten ja huomattavasti paremmat mahdollisuudet kuin esimerkiksi Iranilla. Ukrainalla on myös käytännön kokemusta ydinaseista. Ennen Ukrainaan oli sijoitettu ydinaseita, mutta Neuvostoliiton hajottua ne otettiin pois. Kaikki järkevät ihmiset ajattelevat, että tämä ei missään nimessä tule kysymykseen. Ukraina on ollut hyvin epästabiili valtio, joka on natsismiin taipuvainen. Tämä olisi uhka paitsi Euroopalle myös koko maailmalle. Siitä huolimatta tätä suunniteltiin ihan vakavissaan Yhdysvaltojen ja Ukrainan kesken.

Venäjää uhataan jatkuvilla sanktioilla, mutta tämä ei ole mitään uutta. Venäjällä tiedetään varsin hyvin, että teki Venäjä mitä hyvänsä sanktioita tulee joka tapauksessa. Niillä ei ole mitään merkitystä. Usein sanktioista kärsivät myös sanktion määritelleet valtiot. Tämänhän Suomi tietää varsin hyvin jo kokemuksesta. Venäjän on helppo ohittaa ne. Venäjää vastaan on määritelty jo yli 6 000 sanktiota ja Venäjä voi suhteellisen hyvin. Ruoka riittää, energia riittää, työtä riittää. Eurooppa kärsii. Yhdysvallat on julistanut Venäjälle talous- ja  hybridisodat. Tästä kärsii enemmän Eurooppa, mutta myös Yhdysvallat. Esimerkiksi energian hinnat ovat nousseet sellaisiin lukuihin, mitä ne eivät koskaan ole aikaisemmin olleet. Inflaatio kasvaa. Saudi-Arabia ja Arabiemiirikunnat ovat kieltäytyneet yhteistoiminnasta Yhdysvaltojen kanssa. Samoin Venezuela, jonka puoleen Yhdysvallat kääntyi ostaakseen energiaa. Turkki kuuluu Natoon, mutta ei ole yhtynyt sanktioihin. Kiina, Intia ja Iran toimivat yhteistyössä Venäjän kanssa. Valko-Venäjä jopa sotilaallisesti.

Suomen idioottipresidenttimme Niinistö kävi tapaamassa Yhdysvaltojen presidentti Bidenia. Sen jälkeen hän soitteli Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Mitään tarkkoja selostuksia tuloksista ei ole annettu. Puolustusministerimme Antti Kaikkonen kävi tapaamassa Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austinia. Tuloksena oli, että "Naton jäsenyyden hakeminen ei juuri nyt ole oikea hetki". Tämä oli suuri pettymys Suomen sotahaukoille. Kaikkonen sanoi "Naton jäsenyyden hakeminen ei juuri nyt ole oikea hetki, johtopäätösten aika on myöhemmin. Tuntuu siltä, että Natossa päällimmäisenä on mielessä, miten Ukrainan sota saadaan rauhoittumaan". Suomi on tähän mennessä ojentanut tarjottimella Natolle kaiken sen,  mitä sotilasliitto voisi Suomesta haluta, mutta tämä on tehty täysin ilman vastiketta. Naton jäsenyys vaatisi toteutuakseen kaikkien Naton jäsenmaiden tuen.. Suomen geopoliittinen asema esimerkiksi Pietarin lähellä asettaa Suomen erikoisasemaan. Venäjä on erikseen varoittanut Suomea ja Ruotsia siitä, että Venäjän turvallisuutta vaarantavat sotilaalliset toimet vaativat Venäjältä erityisiä vastatoimia. Voisiko se olla Suomelle kansallinen itsemurha? Natolle Suomen uhraaminen ei ole mikään ongelma. Esimerkiksi Turkille Venäjän ja Naton vastakkainasettelu on asettanut sen kriittisen uhan eteen. Se ei missään nimessä voisi hyväksyä Suomea Naton täysjäseneksi. Turkki on täysin riippuvainen Venäjän kaupasta. Toistaiseksi siis Suomen täysjäsenyys Natossa on poissuljettu. Toiset sanovat, että Suomi ei ole uhka kenellekään. Mutta jos Suomi on Naton jäsen on se selvä uhka Venäjälle ja sen itäisille alueille. Tämä meidän pitäisi huomioida. Paras tapa elää rauhassa on olla ystävällisissä väleissä kaikkien kanssa. Puolueettomuus sopii Suomelle parhaiten.


Paljon on herättänyt kysymyksiä miksi Venäjä sitten loppujen lopuksi hyökkäsi Ukrainaan juuri tämmöisenä ajankohtana. Kysymyshän on kahden suurvallan Venäjän ja Yhdysvaltojen välisestä valtataistelusta, jossa Ukrainaa ja Eurooppaa käytetään hyväksi. Venäjähän teki kaikkensa turvallisuustakeiden saamiseksi länneltä jo viime joulukuussa. Mitään ei tehty. Ensimmäinen syy on ilmeinen. Se on siis Venäjän turvallisuuskysymys.  Ukraina oltiin ottamassa Naton jäseneksi ja tämä olisi merkinnyt Venäjälle pitkälle tulevaisuuteen ankaria olosuhteita, koska Natolle on asetettu Venäjä pääviholliseksi. Toinen syy oli tieto siitä, että Ukrainan natsiarmeija oli hyökkäämässä Donetskiin ja Luhanskiin  maaliskuun puolenvälin aikoihin tarkoituksena niiden valloitus. Tämä määritteli Venäjän hyökkäyksen ajankohdan. Kolmas syy oli tieto biologisten asemien tutkimusmenetelmistä ja kohdistumisesta slaaveihin. Ja neljäntenä syynä voidaan pitää sitä, että oli ryhdytty suunnittelemaan mahdollisen ydinaseen kehittelyä Ukrainaan. Tämä olisi merkinnyt vaarallista tulevaisuutta. Eiköhän tässä ole jo syitä kylliksi. Venäjän ongelmahan ei ole valloitus vaan hallussapito. On sanottu, että Ukraina on Venäjän uusi Afganistan. Luulen kyllä, että Venäjä on ottanut tämän huomioon.  Ongelma on, että niin sanottuja vapaaehtoisia taistelijoita saapuu sekä lännestä että idästä. Näiden joukossa on jopa suomalaisia. Ei oteta vain huomioon, että mitä enemmän sinne työnnetään aseita ja taistelijoita sitä kauemmin sota kestää ja uhreja tulee lisää, siis myös siviiliuhreja. Aseita kyllä riittää. Heidän ymmärryksensä ei vain riitä tajuamaan sitä, että mitä enemmän heitä saapuu sitä kauemmin sota jatkuu. Ja tämä merkitsee lisää ihmishenkiä, uhreja siviilien joukossa, uhreja taistelijoiden joukossa, lisää kuolemaa. Se ei tuota mitään ratkaisua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!