tiistai 26. huhtikuuta 2022



KAKSIMIELISYYS


Ukrainalaisia sotavankeja.

Euroopassa on jälleen sota. Kyseessähän on niin sanottu sotaoperaatio Ukrainassa. Tästä operaatiosta tiedottaminen on meillä täällä lännessä hyvin yksipuolista. Käytetään pääasiassa länsimaista journalismia, jota johtaa ylivoimaisesti Yhdysvallat. Toinen tietolähde on ollut Britannia. Tieto on siis yksipuolista ja sensuroitua ja sitä hallitsee pääasiassa Yhdysvaltojen Venäjän vastaisuus. Tämän mukaan siitä on annettu tietoa ja toisaalta peitelty tai suorastaan valehdeltu ja vääristelty asioita. Itse olen seurannut sekä tätä länsimaista tiedottamista että myös Venäjän, Ukrainan ja muun maailman antamia tietoja ja käsityksiä. On selvää, että Venäjän tiedotusvälineet eivät millään pysty välittämään samaa määrää tietoja kuin nämä länsimaiset tiedotusvälineet. Levityskanavat puuttuvat tai ovat lännessä suljettuja, joten tieto on hyvin yksipuolista. On hyvä tarkastella edes niitä tietoja, joita on saatavilla. Tästä operaatiosta on lukuisia erilaisia mielipiteitä, mutta suurella kädellä tarkasteltuna vallitsee kaksi eri mielipidettä. On kaksi pääaatesuuntaa; niin sanottu länsimainen käsitys  ja sitten Venäjän käsitys. Ajattelin tarkastella molempia käsityksiä. Aloitan tietenkin tästä meidän länsimaisesta käsityksestä, koska siihen on helpompi paneutua. Kaikki tiedotusvälineet täällä ovat sitä täynnä.


Mariupolissa antautui yhdellä kertaa yli 170 ukrainalaista sotilasta.

Länsimainen käsitys tästä sodasta on hyvin yksinkertainen. Ukraina halusi päästä sotilasliitto Naton jäseneksi. Tätä Venäjä ei halunnut. Venäjä teki kirjallisen ehdotuksen siitä, että Ukrainaa ei oteta Naton jäseneksi. Tämä esitys ei mennyt läpi. Seurauksena Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Tämä on hyvin yleinen käsitys, jota levitellään yleisesti länsimaiden kansalaisten tietoisuuteen. Taustalla piilee kuitenkin korkeiden länsimaiden poliittisten henkilöiden käsitykset ja tarkoitusperät, joita ei anneta julkisuuteen. Yksi suurimpia minua häiritseviä tekijöitä on ollut Ukrainan natsismin hyväksyminen. Siitä ei puhuta juuri mitään. Toisaalta näyttäisi siltä, että natsismia on jälleen alettu hyväksyä Euroopassa muutenkin. Esimerkiksi Baltian maissa se on yleistynyt ja jopa meillä Suomessa on esiintynyt natsimielisiä käsityksiä ja ehdotuksia.


Ukrainalaisia sotavankeja.

Ukrainalaiset sotilaat käyttävät yleisesti huumeita.

Venäläinen käsitys on aivan toisenlainen. Nato ei ole puolustusliitto vaan sotilasliitto, joka on tarkoitettu sotimaan ja nimenomaan Yhdysvaltojen toiveiden, tarkoitusperien ja tahdon mukaan. Venäjä on kasvanut Yhdysvaltojen mielestä liian voimakkaaksi ja se tuntee, että Yhdysvaltojen hegemonia maailmassa on mennyttä Venäjän ja Kiinan vaikutusvallan  kasvun ansiosta. Tästä syystä Nato on kohdennettu nykyään kohti Venäjää. Viimeiset kaksikymmentä vuotta Nato on pitänyt pahimpana vihollisenaan Venäjää. Näin on puhuttu ihan julkisesti jokaisessa tiedotusvälineessä.  

Siitä syystä Ukrainan liittäminen Natoon pidettiin Venäjällä uhkana. Asiaan vaikutti myös Ukrainan asenne Venäjää kohtaa. Se oli hyvin vihamielinen. Ukraina oli muuttunut natsimieliseksi valtioksi. Kaikki venäläisyys kiellettiin. Jopa venäjänkieltä ei saanut enää puhua Ukrainassa, venäläistä kulttuuria ei enää hyväksytty missään muodossa ja kaikki yhteydet katkaistiin. Vallitsevaksi olotilaksi tuli natsimielisyys ja natsikulttuuri nostettiin Ukrainan hallitsevaksi olotilaksi. Stepan Bandera oli toisen maailmansodan ukrainalainen natsijohtaja, joka nostettiin kunniaan. Hän oli tapattanut tuhansittain juutalaisia, venäläisiä ja puolalaisia ihmisiä. Nyt hänestä tehtiin historiallinen merkkihenkilö, jota juhlittiin sankarina ja hänelle pystytettiin patsaita ja hänen syntymäpäiväänsä ryhdyttiin juhlimaan suurena merkkipäivänä. Kaikki entiset toisen maailmansodan lopettamisen kunniaksi  laaditut merkkipäivät kiellettiin. Natsimielisyyttä ruvettiin kasvattamaan koko yhteiskunnassa varsinkin vuoden 2014 Maidanin vallankumouksen jälkeen. Sotaista aggressiivisuutta ryhdyttiin kasvattamaan. Perustettiin sellaisia natsipataljoonia kuin  esimerkiksi Azov.


Ukrainalaiset sotilaat ovat yleisesti natsimielisiä

Ukrainalaisilta sotilailta jäänyttä tavaraa.



Tätä eivät kaikki kuitenkaan Ukrainassa voineet hyväksyä ja niin Krim erosi Ukrainasta ja liittyi Venäjään. Krimin esimerkkiä ryhtyivät noudattamaan myös Donbass elin Donetskin ja Luhanskin osavaltiot. Ne halusivat liittyä myöskin Venäjään tai itsenäistyä ja erota Ukrainasta. Ne eivät voineet hyväksyä Ukrainan natsimielisyyttä ja venäjän kielen ja kulttuurin kieltämistä. Suurin osa niiden väestöstä puhui venäjää kotikielenään ja kannatti venäläistä kulttuuria. Liittyminen natsimieliseen valtioon olisi ollut näiden osavaltioiden ihmisten tuho.

Ukrainan tilannetta Yhdysvallat ryhtyi käyttämään hyväkseen. Se ryhtyi kasvattamaan Ukrainasta Venäjän vastaista aggressiivista valtiota hyvin aktiivisesti ja käytti hyväkseen mm. Ukrainan natsimielisyyttä. Se rahoitti ja aseisti Ukrainaa aktiivisesti ja johti poliittisesti Ukrainan vihamielisyyttä Venäjää vastaan. Se perusti Ukrainaan 30 biologisten ja kemiallisten aseiden ja sodankäynnin tutkimuslaitosta, jossa käytti hyväkseen venäläisten ja ukrainalaisten samaa geeniperimää. Ukrainalaisia sotilaita käytettiin tutkimuskohteina.  Samalla Ukraina tutki myös ydinaseen kehittämisen mahdollisuutta. Voidaan sanoa, että itse asiassa Yhdysvallat johti Ukrainaa ja ukrainalaiset ovat vain marionetteja amerikkalaisten käsissä. Näiden syiden takia Ukraina haluttiin saada Naton jäseneksi, vaikka missään nimessä Ukraina ei edes täyttänyt Naton säännöstöä. Yhdysvallat halusi vain käyttää Ukrainaa hyväkseen omien tarkoitusperiensä ajamiseen Venäjän vastaisessa toimissaan.


Ukrainasta löydettyjä amerikkalaisia biologisten ja kemiallisten aseiden tutkimuslaitoksia.

Yhtenä laukaisevana tekijänä pidetään sitä, että Ukraina kokosi vahvat natsimieliset sotavoimat Donbassin eli siis Donetskin ja Luhanskin ympärille ja sen oli tarkoitus hyökätä alueelle maaliskuun puolen välin tienoilla ja vallata alue. Tämä oli yksi tekijä Naton liittymisen lisäksi, joka laukaisi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Venäjä ei voinut hyväksyä hyökkäystä Donbassi alueelle, Ukrainan liittymistä Natoon, natsimielisyyttä ja kaikkea aggressiivista vihamielisyyttä Venäjää kohtaan naapurivaltiossaan. Tämä kaikki merkitsi valtavaa vaaratekijää tulevaisuudessa Venäjälle.  Mitä aikaisemmin asia hoidettaisiin sen helpommin siitä selvittäisiin. Piti siis hyökätä ennen Ukrainan hyökkäämistä Donbassin alueelle. Kyseessä on siis sota amerikkalaisten ja venäläisten välillä, joka käydään ukrainalaisten välityksellä ja hengillä.

Venäjän mielestä sota on edennyt suunnitelmien mukaan. Venäjä ilmoitti 21.4.2022 vallanneensa Mariupolin satamakaupungin. Suurin osa Ukrainan itäosasta oli nyt Venäjän hallussa. Donbass on nyt turvassa ja maayhteys Krimille luotu. Sotilaallisia biologisten aseiden tutkimuslaitoksia on vallattu ja niiden materiaalia on saatu runsaasti haltuun. Mariupol on muuten vallattu paitsi Azovstal terästehdasta, joka on yhä ukrainalaisten hallussa. Tehtaan merkityksessä on jotain omituista. Tehtaassa on yhä joidenkin arvioiden mukaan noin 2 000 ukrainalaista taistelijaa, jotka on eristetty kokonaan muusta maailmasta. Heille on järjestetty monta kertaa mahdollisuus antautua, mutta he eivät ole reagoineet mitenkään siihen. Tehdas on perustettu 1933 ja kasvatettu valtavaksi kombinaatiksi. Tähän asti se on ollut yksityisessä omistuksessa. Tehtaassa on eräs omalaatuisuus. Sillä on valtavat maanalaiset tilat. Neuvostoaikana oli tarkoitus, että nämä tilat kestäisivät jopa ydinhyökkäyksen. Tilat ovat jopa kuusikerroksisia ja näissä katakombeissa voi liikkua jopa panssarivaunuilla. erityistä huomiota on herättänyt se, että sieltä on yritetty evakuoida ihmisiä jopa helikoptereilla ainakin neljä kertaa. Kaikki neljä helikopteria ammuttiin alas. On esitetty ajatus, että tiloissa mukana olisi amerikkalaisia, brittiläisiä, ranskalaisia, puolalaisia erityisjoukkoja ja siksi ei haluta, että näistä asioista saataisiin jotain tietoja. Nämä halutaan pitää salassa.


Azovstal tehtaan rakenne.

Venäjä on vallannut kaksi ydinvoimalaa Zaporizzjan ja Tsernobylin voimalat, joten Ukraina ei enää kykene kehittämään ydinasetta. Putin ilmoitti, että ensimmäinen tavoite oli saavutettu. Nyt aloitetaan toisen tavoitteen saavuttaminen. Julkisuuteen ei ole ilmoitettu mikä se on, mutta voi miettiä mikä voisi olla seuraava tavoite. Niitä on lukuisia. Ja mikä on sitten lopullinen tavoite? Lopullisiin tavoitteisiin kuuluu ainakin natsismin poiskitkeminen Ukrainasta, ystävämielinen hallinto ja amerikkalaisten poishäätäminen Ukrainasta. Voisi myös ajatella, että muodostettaisiin kolmen yhtenäisen kansan liitto eli Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan. Voisi kuvitella, että tällaisia ajatuksia piilee taustalla. Esillä on ollut myös runsaasti pohdintoja Ukrainan jakamista erilaisiin osiin, mutta en paneudu niihin.

Sotatoimien aikana varsinkin Natomaat ovat antaneet runsaasti sotilaallista apua Ukrainan natsimieliselle hallinnolle. Uutta sotakalustoa ja koulutusta niiden käytöstä on annettu jatkuvasti. Tätä sotakaluston virtaa Venäjä ei ole pystynyt pysäyttämään. Vapaaehtoisia ulkomaisia taistelijoita on koulutettu. Ukrainalaiset ovat kehittäneet sodankäynnin muodon, jossa piiloudutaan siviilien joukkoon tai taakse. Siinä käytetään siviilejä lapsia, naisia, vanhuksia kilpenä taisteluissa. He muodostavat eräänlaisen suojamuurin siviileistä, joiden joukosta sitten käyvät sotaa. Tämä on merkinnyt runsaasti lisää siviiliuhreja. Tämä vaikeuttaa venäläisten sodankäyntiä. Sota merkitsee aina siviiliuhreja. Tämä on vaikeuttanut venäläisten joukkojen toimintaa ja on ilmiselvää, että tapa lisää siviiliuhrien määrää  Tämä on hyvin moraalitonta ja pitäisi olla kansainvälisesti tuomittavaa. Yhtenä seurauksena on ollut mm. että Venäjää syytetään siviilien tappamisesta. Jos tällaisia menetelmiä käytetään on aivan selvää, että siviilejä kuolee.


Sanktiot ovat aiheuttaneet inflaation esimerkiksi Amerikassa

Länsi on langettanut runsaasti sanktioita Venäjälle. Mutta tuntuu siltä, että niistä on ollut enemmän haittaa varsinkin sanktioita määränneille valtioille. On tullut pula energiasta ja energian hinta on noussut pilviin. Tämä on vaikuttanut koko maailman kuluttajahintoihin. Venäjällä vaikutus on ollut hyvin vähäistä. Tosin joidenkin kulutustavaroiden hinnat ovat hiukan nousseet, mutta eläkkeitä, lapsilisiä ja palkkoja on nostettu samaan tahtiin, joten tavallinen kuluttaja ei juuri joudu kärsimään sanktioista. Suurta hyötyä on ollut energiahintojen noususta. Se on tuonut valtavasti varoja lisää Venäjän talouteen ja varsinkin valtiolle. Kiina on Venäjän suurin kauppakumppani ja ostaa esimerkiksi kaiken hiilen, jonka Venäjä pystyy tuottamaan. Myös kaasun vienti Kiinaan ja Intiaan tulee kasvamaan. Mutta merkittävintä hyötyä on ollut siinä, että tämä kauppa käydään kansallisilla valuutoilla esimerkiksi ruplilla ja Kiinan yaneilla. Ei ole tarvinnut käyttää dollareita tai euroja. Tämä on merkinnyt sitä, että tulevaisuudessa kansainvälisessä kaupassa voidaan käyttää kansallisia valuuttoja, jolla on merkittävä muutos kaupankäyntiin.


Kiinan presidentti Xi Jinping tuomitsi sanktiot 21.4.2022 Aasian maiden kokouksessa

Kiinan Xi Jinping  tuomitsi kaikki sanktiot 21.4.2022 Aasian maiden kokouksessa Kiinassa. Samoin ovat tehneet monet muutkin valtiot. Intia on lisännyt runsaasti ostojaan Venäjältä. Myös kauppa muiden Aasian maiden, Arabialaisten, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan valtioiden kanssa on kasvanut. Natomaista Turkki ei osallistu sanktioihin. Näissä kaupoissa on pyritty käyttämään ruplia ja kansallisia valuuttoja. Venäjä on hyötynyt hyvin paljon korkeista energiahinnoista. Näyttää siltä, että mitä enemmän Venäjälle asetetaan sanktioita sitä enemmän se hyötyy niistä. Ja tuntuu siltä, että juuri sanktioiden asettajat kärsivät eniten sanktioista.

Lännessä kuluttajahintojen nousu on järkyttänyt. Varsinkin polttoaineiden hinnat ovat aiheuttaneet jopa mellakoita eri puolilla Eurooppaa. Ruoan hinta on noussut yleisesti joka puolella. On ehdotettu, että tavalliset kansalaiset ottaisivat osaa tilanteen hillitsemiseksi. On ehdotettu, että asuntojen lämpötiloja olisi alennettava yhdellä asteella tai että suihkussa käytäisiin vain kerran viikossa. Henkilökohtaisesti en aio alentaa asuntoni lämpötilaa ja suihkussa käyn niin usein kuin haluan. Minusta tällaisista sanktioista ei koskaan ole mitään hyötyä ja ne eivät vaikuta mitenkään esimerkiksi Venäjän poliittisiin päätöksiin. Niistä on pelkästään haittaaja varsinkin niiden asettajille. Venäjä on pystynyt väistämään loistavasti kaikki sanktioiden vaikutukset.



Kun tai jos Suomi  ja Ruotsi liittyvät Natoon saa ainakin kahdelle käsitykselle sanoa hyvästit. Ei voida puhua enää Itämerestä rauhanmerenä ja Pohjolaa ydinaseettomana vyöhykkeenä. On ilman muuta selvää, että Venäjä lisää aseistustaan ja sotilaallista toimintaansa alueella. Pietarin kaupunki ja Kuolan niemimaa ovat Venäjälle hyvin tärkeitä eikä se missään nimessä jätä alueita puolustamatta. Lisäksi Naton toiminta lisääntyy alueilla kaikenlaisten sotaharjoitusten ja aseiden lisääntymisen myötä. Alueista tulee entistä rauhattomampia ja sotaisampia ja kaikenlaisia vahinkoja ja väärinkäsityksiä voi helposti tapahtua. Käsitykseni mukaan alueesta tulee entistä vaarallisempi eikä suinkaan turvallisempi niin kuin kuulee hyvin usein väitettävän.

Siis mihin tuloksiin kaiken kaikkiaan päädymme. Ainakin se on selvää, että Ukrainan sodan tiedottaminen on meillä hyvin yksipuolista. Sitä hallitsevat läntiset tiedotusvälineet ja lähteet. Sanktiot ovat selvästi tehottomia ja vahingollisia jokaiselle osapuolelle. Niistä ei ole mitään hyötyä kellekään. Esimerkiksi Venäjään ne eivät vaikuta mitenkään. Vastasanktiot ovat usein vahingollisempia kuin alkuperäiset sanktiot. Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on mielestäni hyvin arveluttavaa eikä lisää maiden turvallisuutta. Se lisää tämän pohjoisen alueen aseistamista ja näin turvattomuutta. Lisäksi se aiheuttaa suuria menoja näille valtioille ja näillä rahoilla olisi nyt parempaakin käyttöä.


Venäjä on kehittänyt uuden ohjuksen nimeltään Sarmat. Lännessä sille on annettu nimi "Saatana II". Ohjus on maailman suurin ja tulee käyttöön tämän vuoden syksyllä. Ohjus on maailman nopein ja kantomatka maailman pisin. Nykyisillä torjuntavälineillä sitä ei pystytä torjumaan. Se pystyy kuljettamaan jopa 10 ydinkärkeä kerrallaan.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!