sunnuntai 8. toukokuuta 2022



TAISTELU VALLASTA


Maailmassa vallitsee taistelu vallasta. Tai oikeastaan vain Yhdysvallat on ryhtynyt taistelemaan oman valtansa puolesta. Kaksi muuta suurvaltaa Kiina ja Venäjä ottavat asiat rauhallisemmin ja antavat asioiden tapahtua luonnollista tietä.  Yhdysvallat on hallinnut maailmaa yksinvaltiaana lähes kolmekymmentä vuotta ja on nyt menettämässä valtaansa. Rinnalle tai jopa ohi ovat nousemassa Kiina ja Venäjä. Myös muita valtioita on nousemassa maailman kartalla vaikuttajiksi. Kyse on vaikuttamisen laajuudesta ja voimasta maailmassa. Kiina ja Venäjä antavat asioiden sujua luonnollista tietä, mutta Yhdysvallat yrittää pitää yksinvaltiudestaan kiinni yleensä väkivallan avulla. Tämä väkivalta toimii joko poliittisesti, hybridisesti tai ihan konkreettisesti aseellisesti taistellen. Tässä väkivallassa se käyttää "liittolaisiaan" ja ennen kaikkea Natoa.

Toisen maailmansodan jälkeen maailmaa hallitsi kaksi suurvaltaa Neuvostoliitto ja Yhdysvallat. Maailmassa vallitsi tasapaino, joka merkitsi turvallisuutta. Neuvostoliiton hajottua 1990-luvun alussa on yhdysvallat hallinnut maailmaa suvereenisesti. Tämä on pitkälti perustunut Yhdysvaltojen talousmahtiin, joka alkoi toisen maailmansodan jälkiseurauksena. Tähän vaikutti lähinnä taloudellinen ylivalta ja dollari maailmanvaluuttana. Taloudelliseen ylivaltaan perustui myös sotilaallinen valta, joka on edelleen ylivoimaisesti maailman suurin. Yhdysvallat käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin reilusti yli 800 miljardia dollaria vuosittain. Tarkkaa lukua on mahdotonta saada, koska osa menoista ovat salaisia.

Yhdysvallat ei ole demokraattinen valtio, vaikka se yleisesti väittää olevansa maailman demokratian esikuva. Riittää kun katsoo esimerkiksi sen presidentinvaaleja, joissa eniten ääniä saanut ei useinkaan pääse presidentiksi. Yhdysvaltojen politiikka on pelkkää kähmintää, joissa suurin merkitys on rahalla. Tämä on piilotettu politiikan kiemuroihin. Yhdysvallat ei myöskään ole sananvapauden esikuva, vaikka pitää itseään maailman sananvapauden mallimaana. Riittää kun tarkastelee, miten se kohtelee esimerkiksi WikiLeaksin perustajaa Julian Assangea tai  paljastuksia tehnyttä Edward Snowdenia, joka paljasti miten Yhdysvallat yrittää vakoilla sähköisesti koko maailmaa. Lisäksi Yhdysvalloilla on valtiollisia järjestöjä kuten CIA, FBI ja NSA, ja salaisia järjestöjä jotka maailmanlaajuisesti ovat tappaneet enemmän poliittisia vastustajia kuin kaikki muut valtiot yhteensä.

Yhdysvallat on valtio, jossa on maailman ylivoimaisesti eniten vankeja ja vankiloita, joiden joukossa maailman suurimpia. Yhdysvalloissa sallitaan alaikäisten pitäminen vankiloissa tai vankien kiduttaminen (esim. Guantanamo Bayn vankileiri). Oikeustoimissa raha ratkaisee. Jos pystyy palkkaamaan hyvän asianajajan saa pienemmän tuomion, kuin jos joutuu käyttämään valtiollista asianajajaa tai toimimaan ilman asianajajaa. Siis mikään demokraattinen oikeusvaltio Yhdysvallat ei ole.


Yhdysvaltoja johtaa presidentti Joe Biden, joka on jo 80-vuotias. Yleisesti häntä pidetään vanhuuden höperönä jopa niin paljon, että häneltä halutaan ottaa pois se kuuluisa ns. punainen nappi. Usein hän sekoilee puheissaan, sekoitta henkilöitä, unohtaa asioita, nukahtelee siellä sun täällä ja eksyy eri paikoissa. Alabamassa Biden sekoitti Venäjän ja Ukrainan keskenään. Puheessaan hän ilmoitti, että Yhdysvallat antaa aseita Venäjälle vaikka hänen piti sanoa Ukrainalle. Hänen suosionsa Yhdysvalloissa  on noin 30 prosentin luokkaa ja on laskemaan päin. Hänestä puhutaan paljon, että hänen pitäisi mennä tutkituttamaan päänsä, koska ei ole siinä kunnossa, että voisi johtaa maata. Sanotaankin, ettei hän johda Yhdysvaltoja vaan hänen taustahenkilönsä toimivat hänen puolestaan. Totuus lienee siinä, että Yhdysvaltoja johtaa rikkaiden rahamaailma, eräänlainen klikki, joka pitää huolen siitä, että raha virtaa heille.


Kiinan ja Venäjän välit ovat erinomaiset. Tämä aiheuttaa Bidenille ongelmia.

Bidenilla on vaikea ongelma. G-20 maiden kokous pidetään tänä vuonna Indonesisassa Balin saarella. Sinne on kutsuttu myös Venäjän ja Kiinan  presidentit Vladimir Putin ja Xi Jinping. Nyt Biden ei tiedä mitä tehdä, koska ei halua osallistua samaan kokoukseen Putinin ja Jinpingin kanssa. Paljon on mietitty, että jospa hän "sairastuisi" tai sitten hän lähettää sijaisen tähän kokoukseen.

Kiina on aivan toista maata, väkiluvultaan maailman suurin valtio jossa asuu noin 1,4 miljardia asukasta. Lisäksi Kiina on pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin Venäjän ja Kanadan jälkeen. Kiina on kansantasavalta, jota hallitsee Kommunistinen puolue, mutta kansa pitää Kiinaa maailman demokraattisimpana valtiona. Länsimainen demokratia ei ole oikeaa demokratiaa on kiinalaisten mielipide. Kiinan voima ja mahti perustuu suureen väkilukuun, teollisuustuotantoon ja ostovoimaan, joka on maailman suurin. Se on yksi maailman nopeimmin kasvavista talouksista. Puhutaan Kiina-ilmiöstä. Kiinaa johtaa presidentti Xi Jinping, joka on myös Kommunistisen puolueen johtaja. Hänen suosionsa kansan keskuudessa on yli 90 prosentin luokkaa, joten kansan keskuudessa hän on hyvin suosittu. Hänen on sanottu olevan maailman vaikutusvaltaisin henkilö. Kiinalla on maailman suurin armeija 2,8 miljoonaa sotilasta. Tällä hetkellä Kiinalla on vahvoja erimielisyyksiä kenenkäs muun kuin Yhdysvaltojen kassa. Yksi on kyse Taiwanista, joka kuluu Kiinalle, mutta haluaa olla itsenäinen. Yhdysvallat on Taiwanin takana. Toinen syy on Yhdysvaltojen maailmanvallan kahminta. Parhaillaan kiina modernisoi armeijaansa ja kasvattaa ydinaseidensa määrää. Kiinalla on yhteistyötä Venäjän kanssa johon sillä on erinomaiset välit. Monet puhuvat liitosta Kiinan ja Venäjän välillä ja saattavat olla oikeassa. Ainakin teollisuudessa valtioilla on paljon yhteistyötä.

Kolmas suurvalta on Venäjä. Valtio on muodoltaan liittovaltio ja  pinta-alaltaan maailman suurin. Venäjän hyvä puoli on se, että se omistaa maaperässään maailman suurimmat hyötyresurssit. Venäjän maaperässä on ylivoimaisesti eniten hyötytuotteita kuten öljyä, kaasua, puuta, erilaisia metalleja ja mineraaleja sekä makean veden varannot. Lisäksi sillä on maailman suurimmat viljelykelpoiset maat. Ongelmana ovat näiden käyttöön otto. Venäjän väkiluku ei riitä kaikkeen. Pinta-ala on niin suuri, että ihmisille jaettiin ilmaiseksi hehtaari maata, jos tekevät vuoden sisällä sille jotain. Läheskään kaikkea maata ei haettu, koska hakijoita ei riittänyt. Venäjän väkiluku eri tietojen mukaanon142 - 145 miljoonaa. Parhaillaan sitä yritetään kasvattaa väestöpoliittisilla toimilla. Lisäksi erilaisten pakotteiden takia kaikki mikä ennen tuotettiin ulkoa pyritään nyt valmistamaan itse.

Venäjän presidentti on Vladimir Putin. Hän on kansan keskuudessa erittäin suosittu varsinkin nyt kun aloitti sotaoperaation Ukrainassa. Yli 80 prosenttia väestöstä kannattaa häntä ja hänen toimintaansa. Venäjä pitää omaa demokratiaansa maailman oikeudenmukaisimpana demokratiana. Venäjällä ei ole käytössä kuolemanrangaistusta. Vaikka Venäjä ei käytä asevarusteluun kovin paljon varojaan varustelu on varsin edistyksellinen. Venäjällä on todennäköisesti maailman moderneimpia aseita, jotka ovat huimasti edellä muuta maailmaa. Lisäksi Venäjällä on maailman eniten ydinaseita, joita kantavat maailman nykyaikaisimmat kantoraketit. Länsimaiden nimittämä "Saatana" on niistä kuuluisin. Nyt on ilmestynyt uusi Sarmat niminen kantoraketti, jota on mahdotonta tuhota nykyisillä torjuntavälineillä. Tällä on merkitystä Venäjän politiikassa.. Länsimaat ovat nimittäneet sen "Saatana kakkoseksi".

Nato on sotilasliitto, jota Yhdysvallat on viimeiset kolmekymmentä vuotta kehittänyt aseeksi Venäjää vastaan. Venäjä on tänä aikana kasvanut voimakkaaksi ja vaikutusvaltaiseksi valtioksi, siksi Yhdysvallat ryhtyi kehittämään Natoa Venäjän vastaiseksi aseeksi. Nato on siihen tarkoitukseen erinomainen sijainniltaan. Liitto piti vain aseistaa ja muokata tarkoitukseensa sopivaksi. Sotilasliitolla ei ole itsenäistä johtoa vaan sitä johtaa Yhdysvallat. Vaikka Venäjälle luvattiin kolmekymmentä vuotta sitten, että Nato ei laajenee kohti Venäjää tuumaakaan lupausta ei olla pidetty. Mihinkään Yhdysvaltojen lupaukseen tai sopimukseen ei voi koskaan luottaa. Tarvitessaan se rikkoo ne kaikki niin kuin se haluaa tai kun siitä on sille etua. Venäjä oli tuolloin liian uskovainen Yhdysvaltojen lupauksille ja muutenkin heikossa tilanteessa,  koska Neuvostoliitto oli juuri hajonnut. Mutta se on ymmärtänyt hyvin  Naton tarkoitusperän. Päätarkoitus on käyttää Natoa Venäjän vastaisena aseena, mutta kuten olemme huomanneet sitä voi käyttää muuhunkin sotilaalliseen toimintaan. Esimerkiksi Afganistanissa sitä käytettiin amerikkalaisten tarkoitusperien hyväksi. Venäjä on hyvin ymmärtänyt Naton olemuksen eikä tietenkään halua rajanaapurikseen itseensä kohdistuvaa asetta. Siksi Ukrainan liittäminen Natoon olisi ollut hyvin uhkaavaa. Se oli turvallisuuskysymys joka kohdistui tulevaisuuteen.

Ukraina oli kuin Venäjän sisään työntyvä ase. Se muokattiin tarkoitukseensa sopivaksi ja kehitettiin venäjävihamieliseksi. Tässä auttoi se. että huomattava osa Ukrainan kansasta on natseja tai natsimielisiä nationalisteja osa toisen maailmansodan ajoista lähtien. Tätä lähdettiin laajentamaan voimakkaasti ja kehittämään, joten yhteiskuntamuoto muodostui aggressiivisesti vihamieliseksi Venäjää kohtaan. Tosin läheskään kaikkia ukrainalaisia tämä ei koske vaan joukossa on myös huomattava osa ihmisiä, jotka ovat Venäjää kohtaan ystävällisiä, joilla on sukujuuret tai sukulaisia Venäjällä, mutta heidät on vaiennettu tai äänekkäimmät jopa murhattu, kuten Maidanilla tai Odessassa tapahtui. Natsien tapaan syyllisiä ei olla rangaistu vaikka heidät tunnetaan. Kaikkea Ukrainassa johtaa Yhdysvallat, joten käytännössä Ukrainan presidentillä tai hallituksella on vain marionettien osa. He eivät hallitse mitään Ukrainassa.

Venäjä aloitti sotilasoperaation helmikuun 24. 2022 Ukrainassa. Operaatio johtui tilanteesta, jossa Yhdysvallat yrittää tässä vaiheessa heikentää Venäjää ja sen vaikutusvaltaa maailmassa.. Ukraina on jakaantunut kahtia venäjämieliseen Donbassiin ja natsimieliseen Ukrainaan. Länsimielinen Ukraina ei ole itsenäinen valtio vaan Yhdysvaltojen täysin hallitsema räsynukke. Mitään päätöksiä se ei tee itsenäisesti kuten tuossa jo aikaisemmin totesin.  Operaatiota Yhdysvallat on suunnitellut jo kauan. Natseja ja natsimielisiä nationalisteja Yhdysvallat käyttää hyväkseen poliittisesti ja sotilaallisesti. Venäjän operaation ajankohta määräytyi siitä, että natsimieliset fasistiset  joukot olivat valmistautuneet hyökkäämään venäjämieleisten alueiden kimppuun Itä-Ukrainassa maaliskuun puolessa välissä. Tarkoituksena oli tuhota alueiden itsenäisyys ja liittää ne natsimieliseen Ukrainaan, jota hallitsi pääasiassa fasistimielinen nationalismi. Heillä oli valtava ylivoima sotilaallisesti. Venäjän piti siis toimia tätä ennen.

Ukrainalaisia sotavankeja

On aivan selvää, että Ukrainassa taistelevat keskenään Venäjä ja Yhdysvallat. Välineenä käytetään Ukrainaa, koska suora taistelu kahden suurvallan välillä olisi hyvin vaarallista koko maailman kannalta. Sotaan on johdettu välillisesti myös Nato ja Euroopan Unioni, joilla pyritään heikentämään Venäjää. Yhdysvaltojen ilmeisenä tarkoituksena on ainakin heikentää Venäjän vaikutusvaltaa maailmassa. Tässä ei oteta ollenkaan huomioon ihmishenkiä aivan samoin kuin tehtiin Irakissa tai Afganistanissa. Ukrainalaiset ovat sopivaa tykinruokaa amerikkalaisille ja Natolle. Ihmishengillä ei ole mitään merkitystä..

Hämmästyttävä ilmiö on ollut se, että  kun Neuvostoliitto hajosi 1990-luvun alussa Ukrainalla oli ylivoimaisesti korkein elintaso hajonneiden Neuvostotasavaltojen joukossa. Jopa Venäjällä, Liettuassa Latviassa, Virossa ja Valko-Venäjällä oli paljon heikommat elinolosuhteet.  Varsinkin Maidanin vallankumouksen jälkeen 2014 tapahtui jyrkkiä poliittisia muutoksia, joista Ukraina ei ole päässyt vieläkään. Ukrainasta tuli Euroopan köyhin valtio. Ukrainan suurin kauppakumppani oli aina Venäjä, mutta kun kaikki yhteydet Venäjään lopetettiin tämä kauppakin loppui. Toiminnastaan Ukrainan talous putosi köyhien joukkoon. Ainoastaan kaasun välitys on jatkunut näihin päiviin saakka  vaikka käydään sotaa toisiaan vastaan ja tästä Ukraina on saanut jatkuvasti tuloja. Länsi ei ole tarvinnut ukrainalaisia tuotteita. Ainoa on ollut orjatyövoima, jota Eurooppa on saanut pirun halvalla. Näitä ilmiöitä on käytetty hyväksi Venäjän vastaisissa toimissa. Valko-Venäjä selvisi varsin hyvin ongelmistaan. Venäjällä oli Tsetsenian, Georgian ja Syyrian sodat, mutta se on myös selvinnyt erinomaisesti kaikista ongelmistaan tähän mennessä. Ukrainassa taas on vallinnut sotatila jo ainakin vuodesta 2014 lähtien.

Ukrainalaiset natsit ja nationalistit eivät arvosta ihmishenkiä varsinkaan venäjämielisiä. Venäjän aloitettua operaation Venäjä joutui kesken kaiken muuttamaan taktiikkaansa. Tämä johtui siitä, että ukrainalaisilla sotilailla oli tapana käyttää siviilejä suojakilpenään. He piiloutuvat siviilien taakse, josta käsin käyvät sotaa. Tämä lisää valtavasti siviilien kuolleiden määrää. Tästä syytetään Venäjää. Tämä on vaikuttanut voimakkaasti Venäjän operaatioon. Lisäksi Yhdysvallat ja länsi rupesi rahoittamaan ja aseistamaan laajasti Ukrainaa. Tämä lisää voimakkaasti siviilien tuhoa. Uusia aseita työnnetään Ukrainaan jopa niin paljon, että ukrainalaiset eivät pysty tai osaa käyttää niitä. Heillä ei ole edes koulutusta niihin ja usein Venäjän valloitettua jonkun alueen se sisältää valtavan määrän amerikkalaisia, brittiläisiä, puolalaisia ja muita aseita, jotka ovat täysin koskemattomia alkuperäisissä pakkauksissaan. Ukrainalaiset sotilaat jättävät ne yksinkertaisesti paikoilleen. Nämä aseet luovutetaan yleensä donbassilaisten eli Donetskin ja Luhanskin käyttöön, joten heidän aseistuksensa on kasvanut koko sodan ajan.

Euroopan talous

Sanktiot Venäjää kohtaan on ollut Yhdysvaltojen kehittämä yritelmä, joka on  enimmäkseen kohdistunut Eurooppaan, mutta myös Yhdysvaltoihin. Inflaatio Yhdysvalloissa on ollut 8 prosenttia ja esimerkiksi bensiinin hinta on kaksinkertaistunut. Mielenosoitukset Bidenia kohtaan ovat kasvaneet. Tämä on johtunut näistä sanktioista. Eurooppa tulee kärsimään sanktioista vieläkin enemmän. Annetaan naurettavia ohjeita, että asuntojen lämpötilaa pitäisi vähentää asteen verran ja suihkussa käydä vain kerran viikossa. Ruoan hinta on nousussa ja paljon tavaroita on kaupoista loppunut. Puhutaan ensi syksyn katastrofista. Saa nähdä miten Suomessa käy, mutta käydessäni kaupoissa olen havainnut ruoan hintojen voimakkaan nousun. Eniten tämä vaikuttaa köyhien ja vanhusten elämään. Venäjään sanktiot eivät ole vaikuttaneet käytännössä mitenkään. Monin tavoin se on hyötynyt niistä öljyn, kaasun ja monien muiden tuotteiden hintojen voimakkaana nousuna. Rahastot vain kasvavat. Mielestäni sanktiot ovat aivan mielipuolinen idea. Hassu juttu on Reutersin ilmoitus jonka mukaan 6.5.2022 lähtien rupla on ollut maailman vahvin valuutta. Käsittäköön kukin ilmoituksen miten haluaa.

Ruplan kurssi Reutersin mukaan

Suomen on vallannut natohysteria. Natoon pitää liittyä väkisin, vaikka se ei olisi Suomen etu. Yhdessä kaiken maailman sanktioiden kanssa se kasvattaa Suomen menoja. Tämä taas merkitsee kustannustason voimakasta nousua. Suomen talous tulee kärsimään. Tämä lisää eriarvoisuutta. Köyhien ja eläkeläisten elämä tulee vaikeutumaan. Sotilasmenot kasvavat jyrkästi. Nato tulee vaatimaan rahaa paitsi aseistuksen vuoksi myös loputtomina sotaharjoituksina eri puolilla maailmaa. Suomi voi joutua erilaisiin sotilasoperaatioihin. Välimme Venäjän kanssa tulee huononemaan ja sotilaallinen uhka lisääntyy paitsi Suomen kohdalla myös koko maailman taholla. Suomelle ehdottomasti paras ratkaisu olisi pysyä puolueettomana. Olisimme se joustava turvavyöhyke Venäjän ja Naton välillä. Nyt Yhdysvallat on rakentamassa uutta Berliinin muuria Venäjän ja Euroopan välille. Monet ajattelevat, että menossa on kolmas maailmansota. Mutta kannattaa lukea Chicagon yliopiston valtiotieteen professorin John J. Mearsheimin analyysin Ukrainan kriisistä Foreing Affairs verkkosivustolta. Tämä selvittää paljon asioita. Se löytyy täältä:

https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2014-08-18/why-ukraine-crisis-west-s-fault


Sitten pieni tosikertomus Ukrainasta Harkovasta. Tapahtumista on olemassa video, joka löytyy netistä. Ukrainalaiset sotilaat olivat tulossa Anya vanhuksen luo. Vanhus luuli, että saapujat ovat venäläisiä vapauttajia. Hän tuli sotilaita vastaan kantaen neuvostoaikaista punaista Voiton lippua, jossa on sirppi ja vasara. Hän toivotti heidät venäjäksi tervetulleiksi. Ukrainalaiset sotilaat ottivat lipun Anyan käsistä ja sanoivat, että anna se rätti tänne. Sitten he polkivat sen maahan. Sen tilalle he antoivat Anyalle pussillisen ruokaa. Anya pyysi, että he antaisivat lipun takaisin koska Se oli hänelle pyhä. Sotilaat eivät antaneet vaan sotkivat sen maassa. Tästä seurauksena Anya antoi ruokapussin takaisin sotilaille ja sanoi, ettei tarvitse sitä. Tästä on muodostunut Venäjällä legenda. Anyasta tehdään monessa paikassa seinämaalauksia, veistoksia ja häntä muistetaan lämpimästi. Ehkä hänet vielä vapautetaan joskus.

Anja lähestyy ukrainalaisia sotilaita punainen Voiton lippu kädessään. Sotilaat ottavat lipun ja polkevat sen maahan. Anya pyytää saada takaisin lipun, mutta sitä ei anneta.

Anya palauttaa ruokakassin ja sanoo, ettei tarvitse sitä.









Taiteilijan näkemys, jossa verrataan ukrainalaista videota, jossa ukraina-neito leikkaa pään irti sirpillä venäläiseltä sotavangilta Anya mummoon, joka kantaa punaista Voiton lippua kädessään.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!