sunnuntai 15. toukokuuta 2022



NÄKÖKOHTIA SODASTA 

... liitto on vastuussa tästä kriisistä ei Putin ja Venäjä...

Luettuani Chicagon yliopiston valtiotieteen professorin Joh J. Mearsheimin analyysin "Why the Ukraina Crisis Is the West's Fault. The Liberal Delusions That Provoked Putin" Ukrainan sodasta Forein Affairs verkkosivustolta olen aika paljon samaa mieltä hänen kanssaan. Tämä on varsinaisesti ensimmäinen länsimainen todellinen analyysi Ukrainan sodasta. Itse sotahan alkoi jo paljon ennen tämän vuoden helmikuun 24 päivää. Merkittävä tekijä oli tietenkin Maidanin 2014 tapahtumat, mutta itse asiassa sota alkoi jo paljon ennen sitäkin. Taustalla on kahden suurvallan Venäjän ja Yhdysvaltojen taistelu, jossa Yhdysvallat yrittää epätoivoisesti ajaa alas Venäjän kasvavaa maailmanvaltaa ja palauttaa menettämäänsä valtaa. Tässä toiminnassaan Yhdysvallat käyttää Ukrainaa hyväkseen välittämättä ihmishengistä ja kärsimyksistä, joita se tuottaa maailmassa. Maidanilla 2014 aukeni vain tilaisuus aloittaa konkreettinen toiminta, joka ei tule kuitenkaan koskaan onnistumaan. Tilanteen kärjistyminen tällä hetkellä johti Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

...tällä politiikalla on kolme seikkaa ja kaikkein tärkein on naton ekspansio...

Professori esittää mielipiteensä esimerkiksi osoitteessa:

https://www.youtube.com/watch?v=Nbj1AR_aAcE

Tähän mennessä Venäjä toteutti ensimmäisen osan operaatiosta, jossa vapautettiin Donbassin alue eli Donetskin ja Luhanskin alueet. Se oli ensimmäinen vaihe, jonka jälkeen alkoi toinen vaihe. Tästä minulla ei tietenkään ole tietoa mitä se tarkoittaa, mutta vaihtoehtoja on lukemattomia. Tällä hetkellä Venäjä hallitsee Ukrainan ilmatilaa ja sulki meriliikenteen. Se, että meriliikenne on käytännössä suljettu Ukrainalta aiheuttaa sille suuria vientivaikeuksia. Kaikki vienti ja kauppa täytyy toteuttaa maarajojen kautta. Hämmästyttävää on kuitenkin se, että Venäjä ei ole sulkenut sotatilasta huolimatta kaasutoimituksia Ukrainaan tai sen läpi Eurooppaan. Ukraina yrittää sulkea Sahranovkan ja Novopskovin kaasuputket Venäjältä Eurooppaan. Syynä on se, että nämä kaasuputket kulkevat Donetskin ja Luhanskin kautta. Sulkeminen on vastoin kaikkia sopimuksia. Raideliikennettä häiritsee se, että Ukrainalla on erilainen raideleveys kuin Euroopalla Itä-Euroopan valtioita lukuun ottamatta. Venäjä on pyrkinyt tuhoamaan sähköraideliikenteen sähkökeskukset koska aseet lännestä pyrittiin toimittamaan rautateitse Ukrainaan. Tämä merkitsee sitä, että Ukrainan on käytettävä dieselvetureita raideliikenteessä. Pääosa vetureista on kuitenkin sähkövetureita, joten tässä on Ukrainalla selviä vaikeuksia. Lisäksi Venäjä on tuhonnut jonkin verran rautatiesiltoja. Matkustajaliikenne on monin paikoin pysäytetty Ukrainassa kokonaan. Lisäksi polttoaine bensiinistä dieseliin on lopussa. Ydinvoimaloiden polttoaine on myös lopussa. Sitä on toimitettu ennen Venäjältä.

Britanniassa ja Yhdysvalloissa annetaan semmoinen kuva, että Ukraina voittaa tämän sodan. Tämähän ei pidä paikkaansa vaan tarkoitus on kiihottaa ukrainalaisia kiivaaseen vastarintaan, joka merkitsee suuria tappioita molemminpuolisesti ja varsinkin siviilien kohdalta. Lopputulos voisi sanoa on ukrainalaisten ajaminen itsensä loppuun. Ukrainalle tämä ei tiedä hyvää. Venäjä on ajanut ajatusta rauhallisesta rinnakkaiselosta, mutta tähän nämä länsimaat eivät halua antaa mahdollisuutta. Ukrainan jatkuva aseistaminen ja nationalistinen natsimielinen johtaminen ei johda rauhaan vaan sotaan. Tästä johtuen on ilmeistä, että tämä sotiminen kestää kauan.

Kolme ukrainalaista nuorta. Ympäröity tyttö kävi Roomassa Vatikaanissa paavin puheilla.

Se mikä on mielenkiintoista on se, että Yhdysvallat ja länsi halusi saada koko maailman taaksensa, mutta kävikin niin, että kolme neljäsosaa maailman kansoista ei ole lännen ajatusten takan. Kiina, Intia, Aasian valtiot, Arabivaltiot, Latinalaisen Amerikan valtiot eivät ole liittyneet lännen ideologioihin ja osa kannustaa täysin rinnoin Venäjän toimintaa. Huomattava osa näistä valtioista haluaa muutosta Yhdysvaltojen toiminnalle maailmassa. Ukraina oli alku tälle toiminnalle. Monien mielestä 24. helmikuuta 2022 oli uuden alku. Maailma tulee olemaan aivan toisenlainen tämän jälkeen. Sitä ei vielä monikaan ole käsittänyt.

Netistä löytynyt kuva, joka kuvaa tilannetta hyvin. Biden heittää rahaa Zelenskyille, joka yrittää tanssia Bidenin tahdin mukaan.

Kaikkein idioottisimpia ovat lännen sanktiot Venäjää kohtaan. Koskaan aikaisemmin millekään valtiolle ei ole asetettu näin paljon sanktioita. Lisää on odotettavissa. Tyhmyys piilee siinä, että sanktiot osuvat omaan jalkaan. Seurauksena näistä sanktiosta on valtava energiahintojen nousu ja tämän seurauksena kaikkien hintojen nousu. Jos esimerkiksi öljyn ja kaasun hinnat nousevat vaikuttaa se välillisesti esimerkiksi kaikkiin kuluttajahintoihin. Tästä seurauksena kärsivät myös teollisuuslaitokset ja seurauksena kaikki tuotteet kallistuvat. Sanktioiden määrääjät tekevät elämän ihmisille kalliimmaksi joka tavalla vaikka Yhdysvaltain presidentti Biden väittikin, että bensiinin ja kuluttajahintojen nousu on Putinin syytä. En näe yhteyttä näin päin. Biden itse on määrännyt niin paljon sanktioita, että voisi vähän ajatella kehen ne viimekädessä osuvat. Toisaalta hintojen nousu vaikuttaa Venäjän tuloihin kasvattamalla niitä voimakkaasti. Laskelmien mukaan Venäjän tulot tulevat olemaan tänä vuonna paljon suuremmat kuin viime vuonna. Venäjän suurimmat asiakkaat ostavat kaikkia tuotteita hiilestä, öljystä, kaasusta ja viljasta lähtien paljon suurempia määriä Venäjältä, koska saavat ne kansainvälisiä markkinoita halvemmalla. Kauppa on molemmille osapuolille edullista ja tuottaa Venäjälle suuria tuloja.


Tässä sotatoimessa Venäjä on saanut paljon sotavankeja, joista osa on ulkomaalaisia. Joukossa on brittejä, amerikkalaisia, puolalaisia, ranskalaisia, baltialaisia jne. Ongelma on siinä, että mitä tehdä näille sotavangeille? Heitä pidetään sotarikollisina.  Ne ukrainalaiset sotavangit, jotka eivät ole syyllistyneet mihinkään sotatekoihin on yleensä laskettu koteihinsa perheidensä luokse. Tämä on tuottanut Ukrainalle ongelmia, koska kaikkien miesten 18 - 60 ikävuoteen saakka on Ukrainassa osallistuttava sotatoimiin. Mutta ne, jotka ovat jo kerran joutuneet sotavangeiksi eivät halua palata sotimaan. Mitä tehdä kieltäytyville? Ongelmaksi on muodostunut myös kieltäytyvät tai antautuvat ukrainalaiset sotilaat. 8.5 antautui 78 miehen ukrainalainen osasto venäläisille sotilaille. He olivat kieltäytyneet tottelemasta esimiehiään, jotka lähettivät heidät taisteluihin kuulema "tykin ruuaksi". Heitä ei oltu koulutettu kunnolla, eikä annettu kunnon aseita. Osastosta oli jo kuollut ainakin kolmasosa sotilaista, joten he kieltäytyivät enää tottelemasta esimiehiään ja antautuivat venäläisille sotilaille. Koska he eivät olleet syyllistyneet mihinkään venäläiset laskivat heidät koteihinsa. Nyt Ukraina on nostanut syytteet heitä vastaan ja heitä odottaa vähintään 12 vuoden vankilatuomio, koska ovat kieltäytyneet tottelemasta esimiehiään, antaneet heille turpiin ja karanneet rintamalta.


Ukrainalaisia sotavankeja vankileirillä.

Ukrainaan on saapunut Puolan kautta ulkomaisia palkkasotilaita ja vapaaehtoisia taistelemaan Ukrainan puolesta. Heitä koottiin esimerkiksi Starichin kylään, joka on 15 kilometrin päässä Puolan rajasta. Venäjä ampui 13.3.2022 hävittäjästä ohjuksia tukikohtaan, joka tuhosi suurimman osan ulkomaisista taistelijoista. Paikalla kuoli eri lähteiden mukaan yli 180 taistelijaa. Loput pakenivat takaisin Puolaan ja ilmoittivat, etteivät mene enää koskaan takaisin Ukrainaan. Kuolleiden joukossa on ainakin brittejä, saksalaisia, amerikkalaisia, puolalaisia ja liettualaisia. Paikalla olleet amerikkalaiset Patriot-ilmatorjuntaohjukset eivät olleet toimineet. Venäläiset ovat ilmoittaneet, että kaikkia ulkomaisia, jotka taistelevat Venäjää vastaan pidetään laillisesti vihollisina ja kohteina..

"Se oli itsemurhatehtävä" kertoo brittisotilas Matthew Robinson kokemuksistaan Ukrainasta brittiläisessä The Telegraph lehdessä.

"Se oli itsemurhatehtävä" kertoo brittisotilas Matthew Robinson kokemuksistaan 6.5.2022 elämästä Ukrainan eturintaman vierastaistelijoista brittiläisessä The Telegraph lehdessä. Vapaaehtoisille Ukrainassa, mukaan lukien britit, hälvenevät kaikki romanttiset viehätykset syistä, jotka voivat päättyä kauhistuttavasti. Kun hän itse meni Ukrainaan ulkomaisen sotilaana vapaaehtoisesti, hän kuvitteli pääsevänsä tekemisiin heti vihollisen kanssa. Yavorivissa kaksi päivää myöhemmin ainakin 35 vapaaehtoista ulkomaista sai heti surmansa joiden joukossa kolme entistä Brittien erikoisjoukkojen sotilasta. Jopa Irakin ja Afganistanin veteraaneille Ukraina on kova paikka kun vastassa oli tankkeja, suihkukoneita, hypersoonisia ohjuksia tai muita Venäjän suurvalta-asearsenaalia. Olimme altavastaajia, mitä tahansa sanotkin venäläisistä, he ovat ammattiarmeija ja he käyttävät paljon huipputeknisiä varusteita. Ei siis ihme, että pettymys on alkamassa. Jotkut sanovat, että heidät lähetetään "itsemurhatehtäviin" ilman riittäviä aseita tai tiedustelutietoja. Toiset valittavat korruptoituneista ukrainalaisista komentajista, jotka lupaavat etulinjan toimia varastaakseen heidän rahansa kun he saavat surmansa.

Ulkomaalaisten kanssa pyritään tekemään kolmen vuoden sopimus. Alokkaat ovat vaarassa joutua tehtäviin, jotka johtavat lähelle kuolemaa. Voit päätyä tykinruoaksi, jos sinulla on väärä komentaja. Myös omat voivat ampua sinut. Myös korruptiota on kun perusvarusteet "katoavat". On aseita joihin ei ole ammuksia tai ei ole lääkintätarvikkeita. Vapaaehtoiset - kuten myös heidän ukrainalaiset kollegansa ovat sekalainen joukko. Jotkut eivät ole ikinä käyttäneet asetta tai nuoret, jotka tulevat vain "maistamaan" taistelua. Jotkut haluavat nousta persoonallisuuksiksi esimerkiksi Fasebook-sivuillaan.  Kysymys on siinä palaavatko he enää elävinä. Yli 70 prosenttia ihmisistä, jotka ovat tulleet liittymään kansainvälisiin joukkoihin kääntyvät heti takaisin. Et voi tulla tänne muutamaksi viikoksi, ampua muutamaa vihollista ja mennä sitten kotiin kun varsinainen ammunta alkaa. Ukraina ei ole paikka ihmisille, jotka etsivät ensimmäisiä taistelukokemuksia. Venäjän ja Ukrainan konflikti on ennen kaikkea tykistösota, mikä tarkoittaa, että sotilaat viettävät paljon enemmän aikaa suojautuakseen poteroissa kuin ampumalla toisiaan. Ammuskelu todennäköisesti osuu sinuun kauan ennen kuin saat koskaan mahdollisuuden vaihtaa tulta kenenkään kanssa.

Mielenkiintoinen on tapaus, jossa kaksi brittisotilasta Shaun  Pinner ja Aiden Aslin joutuivat Mariupolissa venäläisten vangiksi. Kuulusteluissa he kertoivat, että tulivat Ukrainaan palkkasotilaiksi ja pelkästään palkkion vuoksi.  Osa tästä brittiryhmästä ehti kuolla pidätyksen yhteydessä, mutta nämä kaksi antautuivat, etteivät menettäisi henkeään. Venäjän tiedustelu  päätti ottaa selvää näiden brittien taustoista ja kävi ilmi, että he kuuluivat Britanniassa olevaan erikoisryhmään, joille annetaan erikoistehtäviä eri puolilla maailmaa. Heitä uhkaa ainakin pitkäaikainen vankeus tai jopa kuolemantuomio toiminnastaan Ukrainassa. Näihin kahteen liittyy sitten mielenkiintoinen yksityiskohta. He lähettivät kirjeen sekä viestin Venäjän television välityksellä 18.4.2022 Britannian pääministeri Boris Johnsonille, että tämä toimisi vaihto-operaation hyväksi, jossa heidät vaihdettaisiin ukrainalaiseen poliitikkoon Viktor Medvedchukiin. Viktor Mevedtsuk on ollut Oppositio ohjelma - Elämän puolesta-puolueen johtaja. Kuuluisaksi hän tuli siitä, että oli Venäjän presidentin Vladimir Putinin hyvä ystävä. Ukrainan presidentti Zelenskyi kuitenkin vastoin kaikkia lakeja poisti Medvedshukilta parlamentin jäsenen oikeuden koskemattomuuteen ja vangitutti hänet ja pisti hänet vankilaan. Hän sai syytteet maanpetoksesta. Vankilassa häntä on kidutettu kuulustelujen yhteydessä. Hänestä ei ole kuulunut enää pitkään aikaan mitään. Monet epäilevät, että hänet on tapettu. Pääministeri Boris Johnson ei ole vastannut mitenkään brittisotilaiden pyyntöön.

Viktor Medvedshuk ja Vladimir Putin olivat hyviä ystäviä keskenään

Mevedshuk vankina. Kuulusteluissa häntä on hakattu ainakin otsaan. Huom. jäljet otsassa.

Medvedshukin vaimo Oksana Marchenko kävi 15.4.2022 Moskovassa puhumassa Medvedshukin puolesta.

Kramatorskissa käydään juuri nyt suurimmat taistelut. Täällä tapahtuvat myös Ukrainan suurimmat tappiot. Eri tietojen mukaan siellä on kuollut 12 000 ukrainalaista sotilasta. Haavoittuneita sanotaan olevan jopa yli 40 000. Tämä on ollut shokki ukrainalaiselle sodanjohdolle. Tästä syystä Ukrainan hallitus on päättänyt, että tappiolukuja ei enää tästä lähtien julkaista. Tällä hetkellä alueella on pääosin reserviläisiä. Nyt Ukraina harkitsee lähettääkö lisää joukkoja alueelle  vai luopuuko alueesta vapaaehtoisesti. Tämä olisi venäläisille tällä alueella voitto, koska siellä on taisteltu sotatoimen alusta lähtien.

Suomineito on hysterian vallassa. Vaikka on menettänyt jo toisen käsivartensa se haluaa liittyä Natoon orjattareksi Yhdysvaltojen intresseille. Suomen maaperä on Natolle hyödyllinen, koska se sijaitsee lähellä Venäjän toiseksi suurinta kaupunkia Pietaria ja puolustuksellisesti tärkeää Kuolan niemimaata. Tämä tietää selvästi vaarojen lisääntymistä. Suomen johto on typerää ja presidenttimme idiootti kuten olemme havainneet monta kertaa. Yhdysvallat pitää Naton päävihollisena Venäjää ja tämä on seikka, jota Suomessa ei ymmärretä. Suomessa voitaisiin elää paljon rauhallisemmin, jos toimisimme puolueettomina välittäjinä, kuten historiamme aikana olemme aikoinaan tehneet. Samalla teollisuus ja kauppa voisi saada valtavia etuja Venäjän  kaupasta ja raaka-aineista. Idioottimaisiin sanktioihin liittyminen oli Suomelta tyhmä teko. Kärsimme enemmän kuin moni muu valtio. Varsinkin köyhät ja vähätuloiset saavat tuntea sen nahoissaan. Sanktioista on ollut Venäjälle pelkästään hyötyä..Sen tulot nousevat tänä vuonna melkein kaksinkertaisiksi raaka-aineiden voimakkaan hinnan nousu vuoksi. Ruotsi tekisi hyvin viisaasti, jos ei liittyisikään Natoon. Se on ennenkin piiloutunut historiansa aikana Suomen selän taakse ja elänyt rauhallista elämää, vaikka ympärillä soditaan. Turkki on ilmoittanut vastustavansa Suomen ja Ruotsin liittämistä Natoon.

Euroopassa vallitsee "russofobia" ja "neonatsismi". 9.5 vietettiin Venäjällä voiton päivää toisen maailmansodan voiton kunniaksi. Siihen kuului myös ns. "Kuolemattomien marssi", jossa kannettiin toisen maailmansodan esivanhempien kuvia. Samaa tapahtui myös ympäri maailmaa. Mutta monessa maassa kuten esimerkiksi Baltiassa tämä on kielletty. Latviassa on Neuvostoaikainen muistomerkki toisen maailmansodan voiton kunniaksi. Se aidataan aina ennen yhdeksättä päivää. Siellä ihmiset rupesivat tuomaan kukkia muistomerkille aidan ulkopuolelle. Koko kenttä täyttyi kukista. Illaksi laitettiin kynttilöitä.

 Seuraavana päivänä raivaustraktorit kauhoivat kukat pois. Se oli ennenkuulumattoman törkeää. Seuraavana päivänä kansa toi kukkia ja kynttilöitä vieläkin enemmän alueelle. Tämä on nyt tapahtunut monena päivänä peräkkäin. Seurauksena Latviassa kiellettiin kukkien myynti. Samalla kun ihmisiä kokoontui tuomaan sankoin joukoin kukkia alueelle latvialainen nuori mies toi mukanaan Venäjän lipun. Tämä ei ole laitonta ja herätti valtavaa huomiota. Nyt tälle miehelle yritetään määrätä viiden vuoden vankilatuomio pelkästään  lipun tuomisesta paikalle. Eräs nainen oli pukeutunut Venäjän väreihin ja hänellä oli valtava punainen kaulaliina. Poliisit ottivat hänet kiinni ja hänelle määrättiin sakkoja.

Häntä uhkaa viiden vuoden tuomio.

Viimekerralla kirjoitin vanhasta naisesta, joka kantoi punaista Voitonlippua  kohti ukrainalaisia sotilaita, jotka repivät sen hänen kädestään ja polkivat maahan. Nyt tämä video on esitetty YK:n kokouksessa ja se on saanut valtavan huomion maailmalla. Vanhusta on kehuttu sankariksi ja netti vilisee kommentteja, joissa kehutaan vanhaa naista uskomattoman rohkeasta teosta. Sanotaan mm. "Vanhus on kuin kallio ukrainalaisten sotilaiden edessä, jotka ovat kuin maan tomua". Ukrainalaisilla sotilailla ei ole minkäänlaista tajua inhimillisyydestä. Olen samaa mieltä asiasta.

Hänestä on tullut maailmassa kansainvälinen legenda.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!