sunnuntai 10. huhtikuuta 2022



PIENI YLEISKATSAUS


Kuten varsin hyvin tiedetään maailmassa on menossa parhaillaan kolmen suuren valtataistelu. Yhdysvallat on menettänyt yksinvaltaisen hegemoniansa ja rinnalle ovat nousseet kaksi muuta suurvaltaa Kiina ja Venäjä. Kiinaa vastaan Yhdysvallat on yrittänyt koota liittoutuman lähialueen liittolaisistaan. Venäjää vastaan Yhdysvallat käyttää Natoa ja ennen kaikkea Ukrainaa, mutta on selvää, että pitemmän päälle Yhdysvallat on jo menettänyt asemansa. Järkevintä olisi jos sen poliitikot kykenisivät ymmärtämään ja hyväksymään tilanteen, koska muuten se tietää pitkää verenvuodatusta ympäri maailmaa. Jokainen imperiumi on maailmassa kaatunut kukoistettuaan aikansa. Nyt on Yhdysvaltojen vuoro. Ainoa toivo on, että se tapahtuisi mahdollisimman verettömästi.

Yhdysvallat huomasi aikoinaan, että Ukraina on se väline, jolla on hyvä lähteä liikkeelle ja vuonna 2014 pistettiin toimeksi. Tapahtumat olivat verisiä ja osa kansasta ei hyväksynyt tilannetta. Tästä syntyi sisällissota, joka on jatkunut meidän päiviimme saakka. Vähemmistönä venäjämieliset joutuivat vetäytymään itärajalle, mutta kestivät kuitenkin  eivätkä tuhoutuneet vaikka uhriluku nousi 14 000 henkeen.. Venäjällä haluttiin puolustaa venäjänkielisiä, mutta ei oltu ymmärretty tilanteen vakavuutta eikä haluttu eskaloitua tilanteeseen, joten tilanne paheni. Ukraina muuttui vähitellen natsimieliseksi valtioksi, jota ruvettiin määrätietoisesti muuttamaan Venäjälle vihamieliseksi. Entinen natsi Stepan Bandera ja muut hänen kaltaisensa nostettiin kansallissankareiksi. Venäjän kieli kiellettiin,  venäläinen kulttuuri kiellettiin, kaikkinainen yhteistoiminta lopetettiin. Tämä koitui Ukrainalle tappioksi ja se muuttui Euroopan köyhimmäksi valtioksi, Silti se jatkoi tätä toimintaansa.


Natsimielisyys on huipussaan Ukrainassa. Ihmishenki ei ole minkään arvoinen.

Yhdysvallat perusti Ukrainan alueelle vuodesta 2014 lähtien 30 biologisen ja kemiallisen aseen tutkimuslaitosta, joiden kohde oli Venäjä. Samalla ryhdyttiin tutkimaan ydinaseiden valmistamisen mahdollisuutta. Ukrainalla on ennen ollut paljon ydinaseita, joten sillä oli kokemusta niiden käytöstä. Lisäksi Ukrainalla on runsaasti ydinaseisiin kelpaavaa polttoainetta. Lisäksi eivät venäläiset ohjukset ole Amerikan rajoilla vaan amerikkalaiset ohjukset ovat Venäjän rajoilla. Uhkakuvaan heräsi Venäjä viimeistään 2021, mutta todennäköisesti jo paljon aikaisemmin. Mutta lähdettiin liikkeelle liian myöhään. Aluksi yritettiin tehdä sopimus Yhdysvaltojen ja Naton kanssa, mutta kuten aina tähän ei olisi kannattanut ryhtyä. Länsi ei ole koskaan pitänyt sopimuksiaan, ainakaan Yhdysvallat. Ainoaksi mahdollisuudeksi puolustaa itseään jäi sotatoimet, mutta tässäkin lähdettiin liikkeelle liian myöhään. Nato ryhtyi kouluttamaan ja aseistamaan ukrainalaisia sotilaita. Jos olisi lähdetty liikkeelle parisen kuukautta aikaisemmin sotatoimet olisivat sujuneet paljon helpommin.


Ukrainassa löydettiin 30 Yhdysvaltojen kemiallisen aseen tehdästä. Yhdysvallat tunnusti asian, mutta ei olisi missään nimessä halunnut papereiden pääsevän Venäläisten käsiin. Näin kuitenkin kävi ja Venäläiset saivat runsaasti todistusaineistoa amerikkalaisten suorittamista kokeista.


Tehtaita löydettiin Ukrainasta 30. Kuvassa ei ole kaikki.

Joka tapauksessa sotatoimet alkoivat. Täydellisiä sotasuunnitelmia ei ole tiedossa, mutta ensimmäisenä ja tärkeimpänä pidetään yleensä Donetskin ja Luhanskin alueiden vapauttamista Ukrainan natsihallinnon uhasta. Tässä on jo melkein onnistuttu. Mitä alueille sitten tulee tapahtumaan ei ole tiedossa. Yksi mahdollisuus on niiden itsenäistyminen. Näköjään tärkeänä on pidetty eteläisen vesialueen ja ilmatilan hallitsemista. Nämä ovatkin tärkeitä tässä sodassa. Aluksi oletettiin, että sota etenee nopeasti, jopa parissa kuukaudessa. Oltiin jo piirittämässä pääkaupunki Kiovaa ja tuntui kuin presidentti Zelenskyi oli jo pommisuojassa kauhuissaan  käyttämässä huumeita pelkästä pelosta. Mutta sitten vaikuttaa siltä, että on jouduttu muuttamaan suunnitelmia. Ilmeisesti tämä johtui siitä, että ukrainalaiset ryhtyivät käyttämään siviilejä ihmiskilpinä varsinkin kaupungeissa, joten Venäjä joutui kiertämään niitä. Tämä tiesi myöskin suuria määriä siviiliuhreja. Itse ukrainalaiset eivät välitä siviiliuhreista. He pyytävät jopa siviilejä jäämään kaupunkeihin eläväksi ihmiskilveksi. Tämä vaikuttaa sotaan. Myös länsimaiden aseapu tulee lisäämään siviiliuhrien määrää, koska se vaikeuttaa ja pidentää sotaa.


Ihmiskilpiä muodostettiin ja muodostetaan yhä siten, että sotilaat varsinkin natsist murtautuvat ihmisten koteihin, ajavat heidät ulos asunnoistaan talojen alakerroksiin ja asettuvat asuntoihin, joihin rakentavat sotilastukikohtia. Näistä on sitten helppo  taistella venäläisiä vastaan. Jos venäläiset vastaavat tulitukseen on heillä suojana talossa olevat siviilit. Siviilejä ei lasketa karkuun vaan heitä ammutaan jos yrittävät päästä pois tilanteesta. Siviileiltä loppuu ruoka, vesi eikä heillä ole edes sähköä käytössään. Menetelmää käyttävät varsinkin natsit.


Natsit ovat vallanneet asunnon. Huomaa naisen ruumis lattialla

Asunto natsien jäljiltä.

Yritettiin käydä muutamia neuvotteluja osapuolten kesken ensin Valko-Venäjällä sitten Turkissa, mutta alkua pidemmälle ei olla päästy. Yhdessä pistettiin paperille, että Ukraina ei liity Natoon,  jopa Krim myönnettiin kuuluvan Venäjän alueeseen ja Donetskin ja Luhanskin alueille luvattiin itsenäisyys. On aivan selvää, että Yhdysvallat ei halua rauhaa tälle alueelle. Venäjälle määrättiin valtava määrä erilaisia sanktioita, mutta Venäjä ei oikeastaan välitä niistä. Sanktioita on määrätty jo ennätykselliset yli 6 000 sanktiota. Koskaan aikaisemmin mitään valtiota kohtaan ei ole annettu tällaista määrää sanktioita. Tuntuu, että näistä sanktioista kärsii koko maailma, eniten kuitenkin Eurooppa. Energian puutteen lisäksi kärsitään ruoan puutteesta ja hintojen valtavasta noususta. Tämä koskee jopa Yhdysvaltoja. Eri puolilla Eurooppaa on osoitettu mieltä näitä sanktioita ja sotatoimia Venäjää vastaan. Ainoastaan Venäjällä tuntuu riittävän kaikkea energiasta ruokaan saakka. Sanktioita kohdennettiin rahatalouteen, mutta tässä tuntuu kuin Venäjä omaperäisillä ratkaisuillaan on pystynyt ratkaisemaan asioita. Tällä hetkellä dollarin ja Euron kurssit laskevat kun taas ruplan kurssi on nousussa. Venäjällä on kauppaa ympäri maailmaa ja se pystyy käyttämään kaupassaan monia eri valuuttoja  ja siis myös ruplia. Lisäksi kaasulla, öljyllä, puulla ja erilaisilla metalleilla on tällä hetkellä valtavaa kysyntää maailmassa.

Lisäksi Venäjällä on tällä hetkellä erinomaisia kauppakumppaneita, jotka ovat valmiit ostamaan kaiken mahdollisen tuotannon, mitä Venäjä pystyy toimittamaan. Valuuttavarannot ja varannot vain kasvavat. Valuuttatuloja on tällä hetkellä kaksi kertaa enemmän, kuin viime vuonna tähän aikaan. Tämä johtuu hintojen noususta. Kiinalla ja Intialla on huutava pula energiasta ja ne ovat valmiit ostamaan kaiken, mitä Venäjä pystyy toimittamaan. Ongelmaksi muodostuu logistiikka. Venäjä on omavarainen ruokataloudellisesti. Se on maailman suurin viljan viejä ja erilaisen muun maataloustuotannon viejä. Nyt on ryhdytty kehittämään sirutuotantoa korkeateknologialle. Hintoja valvotaan, ettei tapahdu ylilyöntejä. Palkkoja ja eläkkeitä korotetaan. Ja tässä vain muutama mainitakseni. Eurooppa tuhoaa omaa talouttaan ampumalla itseään omaan jalkaansa. Sanktioista ei koskaan ole ollut mitään apua. Kun Biden tuli presidentiksi Amerikassa inflaatio oli 3 prosenttia. Nyt se on yli 8 prosenttia. Biden syyttää tästä venäläisiä.



Kiina sanoo, että Yhdysvallat  sotii venäjää vastaan käyttäen Ukrainaa välineenään. Se on todennäköisesti siinä täysin oikeassa. Kiina on ryhtynyt lisäämään ydinkärkiensä määrää yli tuhanteen. Kun katsoo meillä uutisointeja tulee kuva, että koko maailma on Venäjää vastaan. Näinhän ei ole.  Vain Nato ja liittolaiset Euroopassa on nostettu tähän hysteriaan. Moskova haluaa nähdä Ukrainan ystävällisenä valtiona ilman venäjänkielen ja kulttuurin kieltoa. Yli kaksi kolmasosaa maailman kansoista ei ole Venäjää vastaan. Suuret valtiot kuten Kiina, Intia, Brasilia, Latinalaisen Amerikan maat, Afrikan valtiot, Lähi-idän valtiot eivät ole asennoituneita Venäjän vastaisesti. Niillä ei ole mitään Venäjän vastaisia sanktioita vaan ihan normaalit ja ystävälliset välit Venäjän kanssa ja käyvät kauppaa ihan normaalisti. Tosin kauppa on lisääntymässä, koska Eurooppa on sanoutunut paljosta irti. Meillä täällä puuttuu suhteellisuudentaju. Yhdysvaltojen ja Naton avulla meillä on luotu hysteria. On toisinkin asennoituneita valtioita. Israel peruutti viisumivapauden Ukrainan kanssa eikä ota vastaan pakolaisia Ukrainasta.

Jos tämä on nyt sitten Venäjän ja Yhdysvaltojen välinen sota, jossa Yhdysvallat käyttää Ukrainaa sotavälineenään ja Eurooppaa aseistajana ja aseiden välittäjänä sekä mielipiteiden muokkaajana, miten tästä eteenpäin? On ilman muuta selvää, että Yhdysvallat on asemassa, jossa se ei halua sodan loppuvan. Onhan kyseessä sen asema maailmankartalla, jonka se on menettämässä. Eurooppa ja lähinnä Nato eivät ole ymmärtäneet asemaansa vaikka joutuvat itse kärsimään siitä. Venäjän asema on monimutkaisempi. Erilaisia vaihtoehtoja on lukuisia. Jos se katsoo, että Ukrainan lupaus olla liittymättä Natoon, Krimin hyväksyminen osaksi Venäjää ja Donetskin ja Luhanskin julistaminen itsenäisiksi valtioiksi on ihan riittävää on Venäjä jo saavuttanut tavoitteensa. Mielestäni se ei kuitenkaan riitä. Natsimielisyyden poisto, Venäjän kielen ja kulttuurin tasavertaisuuden saavuttaminen ja suhteiden parantaminen olisivat tärkeitä seikkoja Euroopan tulevaisuutta ajatellen. Ukrainalainen nuorempi väki on saanut voimakkaan natsikasvatuksen ja vihamielisen kasvatuksen Venäjää kohtaa ja niistä irtipääseminen voi olla todella vaikeaa. On selvää, että nämä ovat hyvin vaikeita saavuttaa. Vielä vaikeampaa on hyvien suhteiden luominen, sillä se vaatisi jo koko hallinnon uudistamista ja presidentin vaihtamista. Tämä edellyttää myös erilaisten nykyisten hallintorikollisten rankaisemista. Erilaisia välimuotoja on lukemattomia ja ulkovaltojen sekaantuminen asioihin vaikeuttaa tilanteita.

Nuoriso on kasvatettu hyvin natsimieliseksi

Jos Venäjä voittaa sodan ja valloittaa Kiovan todennäköisesti presidentti Zelenskyi ja hallinto pakenevat ulkomaille. Jäljelle jäävät Zelenskyin kanssarikolliset, joita ruvetaan rankaisemaan. Lisänä syntyy sissisota, jota rahoitetaan ja aseistetaan ulkoa, lähinnä Natosta ja Yhdysvalloista päin koska rauhaa Ukrainaan ei haluta. Milloin sitten voidaan odottaa rauhan palautuvan? Tämä edellyttäisi koko kansan asettumista Venäläiselle kannalle, mikä ei ole kovin helppo tehtävä. Siis ratkaisut ovat vaikeita. Se, että Suomi on tässä systeemissä mukana osoittaa, että suomi ei ole itsenäinen valtio. Suomi on saman hysterian vallassa, kuin Nato ja Eurooppa. Suomi ei ajattele itsenäisesti. Suomea yritetään houkutella tähän samaan aseelliseen ryhmään, joka toimii Yhdysvaltojen ohjauksessa. Se, että aseiden hankinta ja aseellinen koulutus ovat astuneet tärkeämpien seikkojen edelle on tehnyt meistä Yhdysvaltojen käsiaseen, jota on helppo käyttää. Olemme osa Yhdysvaltojen taistelua hegemoniastaan, jonka se pelkää menettävänsä Venäjälle. Mutta on selvää, että mikään ei tule estämään tulevaa kehitystä. Yhdysvallat on jo menettänyt asemansa. Jos Suomi tulee pyrkimään Natoon asettaa se maaperänsä suurelle vaaralle alttiiksi jos Venäjän ja Naton välille tulee konflikti. Palaan jatkossa asioihin.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!