sunnuntai 27. helmikuuta 2022


PÄIVÄ, JOKA MUUTTI MAAILMAN


Päivä 22.02.2022, joka muutti maailman jää maailman historiaan. Palidromi 22022022oli hyvin merkityksellinen, loska tästä lähtien se muistetaan myös päivänä, jolloin Venäjä teki historiaa. Paitsi, että tuona päivänä tehtiin Suomessa suuri määrä avioliittoja tapahtui maailmassa suuri syntymän ihme. Maailmaan syntyi kaksi uutta valtiota. Venäjä synnytti Ukrainan rajoille  Donetskin ja Luhanskin uudet kansantasavallat. Uusissa tasavalloissa riemuittiin asiasta. Seitsemän vuotta saatiin kärsiä yhtämittaisesta sodasta, josta maailma ei välittänyt yhtään mitään. Sodassa kuoli noin 14 000 -15 000 ihmistä, joista suurin osa oli ihan tavallisia siviilejä. Joidenkin tietojen mukaan luku saattaa olla vieläkin suurempi, mutta tulevaisuuden kaivaukset näyttävät mahdollisen totuuden.



Tie tähän lopputulokseen oli pitkä ja mutkikas. ja siitä kirjoittaminen on hyvin hankalaa. Tämä johtuu siitä, että asioita on tahallisesti vääristelty ja valehdeltu maailmassa, Euroopassa ja myös meillä täällä Suomessa. Suomessa on otettu yksi kanta asiaan, joka noudattelee Länsi-Euroopan ja ennen kaikkea Yhdysvaltojen kantaa, mutta toista osapuolta ei olla kuunneltu lainkaan. Yhtä kantaa ovat noudattaneet hyvin yksipuolisesti meidän kaikki tiedotusvälineemme Sanomamediasta televisioon asti. Kun toista osapuolta ei  olla kuunneltu yhtään  tämä merkitsee sitä, että tiedottaminen ei ole ollut tasapuolista eikä varsinkaan rehellistä. Rehellisempään tulokseen olisi päästy, jos olisi kommentoitu molempia osapuolia tasaveroisesti, mutta Suomessa on valitettavasti nykyään otettu kaikessa tiedottamisessa vain tämä määrätty kanta ja siksi sitä ei voi pitää rehellisenä ja totuudenmukaisena. Tähän on liittynyt vahvasti politiikka, jota meilläkin on harjoitettu. Suomi ei ole puolueeton valtio, kuten on monta kertaa kaikissa yhteyksissä todettukin. Suomi on ns. "länsimaista demokratiaa" kannattava valtio. Jo maininta "puolueeton valtio" tuottaa Suomessa suurta kammoa, jopa vihaa eikä Suomi missään nimessä halua olla puolueeton valtio.


Hän säilyi hengissä vaikka talo pommitettiin hajalle

Yritän kirjoittaa oman näkemykseni asioista ja pyrkiä tähän kammottavaan puolueettomuuteen. Paitsi, että otan huomioon tämän länsimaisen demokratian pyrin ottamaan huomioon myös toisen osapuolen. Donetskin ja Luhanskin syntymään vaikuttaa varsin suuresti yksi järkyttävä tapahtuma vuodelta 2014. Tuolloin Ukrainassa tapahtui Maidanin väkivaltainen vallankumous, jota sanotaan myös värivallankumoukseksi. Tuohon aikaan eri puolilla maailmaa tapahtui ns. "värivallankumouksia", joiden taustalta löytyy Yhdysvaltojen aktiivinen toiminta. Näistä värivallankumouksista ei syntynyt koskaan mitään hyvää, kuten olemme saaneet havaita esimerkiksi Georgiasta ja muutamista Arabimaista. Esimerkiksi Georgiassa syntyi sota, jonka se (Georgia) hävisi ja sodan johtaja pakeni maasta vaikkakin on nyt siellä vankilassa. Mutta Ukrainassa tapahtui väkivaltainen vallankumous ja silloinen presidentti Viktor Janykovyts perheineen yritettiin murhata, mutta onneksi hän ehti paeta maasta. Vallan ottivat käsiinsä Venäjään vihamielisesti suhtautuvat tahot Yhdysvaltojen ja länsimaiden avustuksella. Taustalta kuitenkin löytyy jo erittäin pitkäaikainen poliittinen vaikuttaminen asiaan johon en nyt paneudu.

Maidan

Tämä Maidanin Vallankaappaus oli laiton teko ja presidentiksi valittiin natsi Oleksaner Turtsinovin ja hänen jälkeensä  laittomasti Petro Poroshenko. Teot olivat laittomia, koska demokraattisesti valittu presidentti Viktor Janukovyts oli yhä elossa eikä ollut eronnut virastaan. Hän oli siis yhä laillinen presidentti vaikka ei ollut enää maassa. Maidanin vallankumous oli hyvin verinen ja siellä kuoli yli 100 ihmistä, joiden murhaajat tunnetaan, mutta heitä ei olla otettu koskaan kiinni. Maidanissa vallan ottivat ukrainalaiset ääriainekset mm. natsit, jotka saivat houkuteltua ihan tavallisia ihmisiä mukaansa. Nämä ihmiset suhtautuivat Venäjään ja venäläisiin vihamielisesti vaikka yli 30 % kansasta puhui  venäjää kotikielenään. Odessa on paitsi kuuluisa rappusistaan myös siitä, että siellä on suuri venäjänkielinen  vähemmistö. Toukokuun 2. päivänä 2014 Odessassa natsit polttivat elävältä 48 ihmistä Ammattiliittotalon tuhopoltossa ja kuusi katutaisteluissa ampumalla. Tekijät tunnetaan mutta ketään ei ole vieläkään tuomittu. Ääriryhmät, suurimmaksi osaksi natseja tuotiin paikalle linja-autoilla. Seurauksena Krim irtautui Ukrainasta, koska kammoksui natsimielisyyttä. Äänestysten tuloksena se liittyi täysin verettömästi Venäjään. Tässä Yhdysvalloilla tapahtui kömmähdys, koska se oli haaveillut saavansa Sevastopolin laivastotukikohdan omaan käyttöönsä. Tästä johtuen asiasta nostettiin suuri häly ja liittymisestä tehtiin laiton teko. 

Varsinkin Itä-Ukrainassa Venäläiset ja venäjänkieliset olivat enemmistönä. Itä-Ukrainassa lähinnä Donetskissa ja Luhanskissa ei hyväksytty uutta natsimielistä hallintoa eikä sitä haluttu sinne. Enemmistö asukkaista oli venäläisiä ja venäjänkielisiä. He ryhtyivät vastustamaan uutta hallintoa ja halusivat eroon siitä. He äänestivät itsenäisyyden puolesta ja eroamisesta Ukrainasta samoin kuten Krim oli tehnyt. Laiton presidentti Petro Poroshenko kokosi 2014 sotajoukon ja lähti itään tuhoamaan Donbassia eli siis Donetskia ja Luhanskia. He taas kokosivat oman armeijansa ja kävivät vastarintaan. Kävikin niin, että Ukrainan armeija hävisi ja joukot lähtivät lähinnä karkuun. Asian rauhoittamiseksi Saksa, Ranska ja Venäjä kokosivat osapuolet Valko-Venäjälle Minskiin, jossa tehtiin sopimus rauhasta syyskuussa 2014.

Mutta tämä sopimus ei kuitenkaan tuonut alueelle rauhaa vaan Poroshenko kokosi uuden armeijan ja lähti uudelleen 2015 kohti itää. Mutta tällekin joukolle kävi huonosti. Itä-Ukrainan Donbassin joukot piirittivät 12 - 17. helmikuuta 2015 Debaltsevan kaupungin lähistöllä  Ukrainan valioarmeijan, joka oli varustettu valiokalustuksella. Joukosta tapettiin yli 3 000 miestä ja loput antautuivat. Heidät laskettiin vapauteen ehdoilla, että jättävät aseensa paikoilleen jolloin he voivat kävellä alueelta ulos. 18. helmikuuta näin tapahtui. Taisteluiden aikana käytiin Minskissä rauhanneuvotteluja, johon osallistuivat Venäjän presidentti Vladimir Putin, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ranskan presidentti Francois Hollande, Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, Donetskin johtaja Aleksandr Zahartsenko ja Luhanskin johtaja Igor Plotnitsky. Syntyi Minskin II sopimus, jonka allekirjoittivat Ukrainan, Luhanskin ja Donetskin edustajat ja takaajiksi tulivat Venäjä, Saksa ja Ranska. Vastoin yleistä propagandaa Venäjä ei siis ole sopimuksen osapuoli vaan takaaja kuten Saksa ja Ranska. Venäjää ei voi syyttää sopimuksen täyttämättä jättämistä, koska Venäjä on koko ajan yrittänyt saada Ukrainaa täyttämään sopimuksensa.

Ukraina ei koskaan täyttänyt tätä sopimusta. Ukrainasta tuli Euroopan köyhin valtio. Vähitellen se toi jälleen aseita Donetskin ja Luhanskin rajoille, vaikka se oli sopimuksen vastaista. Sinne liittyi vähitellen jyrkän kansallismielisiä nationalisteja ja natsipataljoonia, jotka rupesivat ammuskelemaan alueelle ihan omaksi huvikseen. Jos ajattelee Ukrainan väkilukua yli 44 miljoonaa ja Donetskin ja Luhanskin väkilukua yhteensä noin 4 miljoonaa ei voida kuvitella, että Donetski ja Luhanski aloittaisivat väkivaltaisen ampumisen Ukrainaa vastaan. Pikkuisen tuntuisi siltä, että yrittäisivät olla pikemminkin vähin äänin. Tätä oli jatkunut nyt yli 7 vuotta. Koko tämän ajan he yrittivät puolustautua. Yhteensä taistelut alueella ovat kestäneet nyt siis 8 vuotta. Lähinnä siviiliuhreja on 13 000 -14 000.

Ukrainassa tänä aikana ruvettiin suorittamaan sisäisiä Venäjän vastaisia toimia. Venäjään positiivisesti suhtautuvia henkilöitä murhattiin, haastettiin oikeuteen ja suljettiin vankiloihin. Ukrainaan asetettiin voimaan venäjänkielen käyttökielto vaikka Ukrainassa kolmasosa kansasta puhui kotikielenään venäjää ja lähes kaikki osasivat puhua venäjän kieltä. Venäjää ei saanut käyttää missään julkisissa ja virallisissa tapahtumissa. Kouluissa tai missään oppilaitoksissa ei saanut enää opettaa venäjää tai venäjänkielellä. Neljä televisiokanavaa lakkautettiin liiallisen venäjämielisyyden takia. Mitään kirjallisuutta ei enää saanut julkaista venäjäksi. Venäläisiä televisio- tai radiokanavia ei saanut enää katsoa tai kuunnella. Tämä muodostui ukrainalaiseksi sananvapaudeksi. Näiden tapahtumien ohelle Ukrainasta tuli Euroopan köyhin valtio, jota hallitsivat rikkaat oligarkit paljolti natsimielisten joukkioiden avulla. Kuuluisimmaksi tuli Azov pataljoona, joka laillistettiin. Natsimielisyys tuli vallitsevaksi ajatussuunnaksi. Mitään sananvapautta ei ollut.

Sitten alkoi selvitä, että Ukraina yrittää liittyä Natoon. Tai todellisuudessahan se oli selvää jo pitkän aikaa. Tämä oli ehdottoman vaarallista Venäjän kannalta. Tälle piti tehdä jotain. Venäjähän on ympäröity Euroopan puolelta Naton joukoilla. Venäjää petettiin 1990 luvun alussa lupaamalla, että Nato ei lähene Venäjää tuumaakaan. Asialle tuli kiire. Venäjä päätti, että nyt on kenties viimeinen aika tehdä asialle jotain. Asioiden eteenpäinviemiseksi se järjesti joukon sotaharjoituksia länsirajoilleen ja jätti varustuksia ja joukkoja rajan lähistölle, mutta tämä nosti lännessä vastalausemyrskyn ja suuren hysterian.  Nämä joukot olivat omalla maaperällään, vaikka natojoukot varsinkin amerikkalaiset ovat tuhansien kilometrien päässä kotimaastaan. Millä oikeudella yritetään kieltää pitämästä joukkoja  omalla maaperällä turvaamassa kotimaataan? Tätä minä en ymmärrä vieläkään. Omalla maaperällä ei saa pitää joukkoja, mutta määrätyillä valtioilla on siihen jokin  ihmeellinen kansainvälinen oikeus.

Ukrainan presidentti Volodimir Zelenskyi sanoi monta kertaa, ettei noudata Minskin sopimusta vaikka Ukraina on sen allekirjoittanut vaan liittyy Natoon. Nato ilmoitti, että tämä on ihan täysin mahdollista. Venäjä koki tämän vaarallisena toimenpiteenä ja päätti ottaa asian esille ja lähetti ehdotukset Yhdysvalloille ja Natoon sekä tiedotteen EU:lle. Tarkalleen tiedettiin, että ainoa merkityksellinen seikka oli Yhdysvaltoihin lähetetty ehdotus koska tiedettiin, että Nato noudattaa vain ja ainoastaan Yhdysvaltojen käskyjä. Todellisuudessa käytännössä Naton ja EU:n vastauksilla ei ollut mitään merkitystä. Yhdysvaltain vastaus oli semmoinen, että mihinkään Venäjän ehdotuksiin ei suostuttu. Naton ja EU:n vastaukset olivat täysin merkityksettömiä. Yhdysvallat nosti hysterian Eurooppaan, että  Venäjä hyökkää Ukrainaan ja tämä voi levitä Eurooppaan. Mitkään neuvotteluyritykset eivät tuottaneet muutosta asioihin. Kirjoitin tästä jo viimeksi.

Venäjän sotajoukot ja sotaharjoitukset nostivat hysteriaa Euroopassa. Venäjää uhattiin kaikenalisilla sanktioilla, jopa "äärimmäisillä" sanktioilla. Mutta Venäjä ei pelkää sanktioita ja on jo tottunut niihin. Venäläiset tiesivät, että sanktioita tulee joka tapauksessa aina tekivät he mitä tahansa. Toisaalta sanktiot ovat aina merkki siitä, että länsi on menettänyt sillä kertaa kaikki keinonsa tehdä asioille jotain järkevää. Neuvotteluja ei haluta tehdä ja päästä kompromisseihin tai muihin ratkaisuihin. Se on epätoivoinen keino, jolla ei saavuteta mitään. Sillä on lisäksi semmoinen ominaisuus, että se osuu aina myös sanktioiden antajaan. Lisäksi Venäjä on ruvennut vastaamaan sanktioihin samalla mitalla. Venäjän talous on aika hyvässä tilassa ja vararahasto ja kultavaranto suuret. Lisäksi sanktioilla on taipumusta nostaa esimerkiksi hintoja ja varsinkin energianhintoja, joilla Venäjä taas tienaa aika hyvin. Viimeaikoina tämä on nähty Euroopassa hyvin selkeästi ja esimerkiksi USA:ssa polttoaineiden hinnat nousseet pilviin, joka vaikuttaa sen talouteen.

USA; Britannia ja Kanada ryhtyivät toimittamaan tonneittain aseita Ukrainalle.

Putin oli ilmoittanut, että häntä huolestuttaa Venäjän turvallisuus tulevaisuudessa, jos tämä meno jatkuu. Yhdysvallat, Britannia ja Kanada ryhtyivät kuljettamaan tonneittain uusia aseita Ukrainaan. He kouluttivat ukrainalaisia ääriaineksia, nationalisteja. banderisteja ja natseja käyttämään näitä uusia aseita. Samaan aikaan he tyhjensivät lähetystönsä Ukrainassa. Ukraina sijoitti nämä koulutetut ääriaineksista kootut joukot  noin 130 000 miestä ja uudet aseensa Donetskin ja Luhanskin ympärille. Nämä joukot ryhtyivät yhä kiivaampaan tahtiin käyttämään näitä aseita. Syntyi kestämätön tilanne. Joka yö ja jopa päivisin tulitettiin täysin viattomia ihmisiä pääasiallisesti alueen asukkaita. Asukkaiden mielestä heidät oli tarkoitus tappaa sukupuuttoon. He kääntyivät Venäjän puoleen, koska se oli ainoa taho, joka välitti asiasta. Oli taisteltu yhtä mittaa yli 8 vuotta. Murhattiin surutta omaa kansaa.

Donetskin kansantasavallan jotaja Denis Pushilin

Luhanskin kansantasavallan johtaja Leonid Pashetshnik

Donetskin kansantasavallan johtaja Denis Pushilin ja Luhanskin kansatasavallan johtaja Leonid Pashetshnik kääntyivät Venäjän puoleen, jotta se julistaisi kansantasavallat itsenäisiksi valtioiksi. Venäjän Duuman alahuone äänesti asiasta ja päätös oli yksimielinen. Äänestettiin kansantasavaltojen itsenäisyyden puolesta. Presidentti Putin kutsui hallituksen koolle ja suorassa televisiolähetyksessä kukin hallituksen jäsen sai esittää kantansa ja perustella asiaa. Perustelujen jälkeen jokainen jäsen äänesti Donetskin ja Luhanskin itsenäisyyden puolesta. Viimeksi puhui presidentti Putin ja hän oli samaa mieltä muiden kanssa siitä, että Donetskin ja Luhanskin pitäisivät olla itsenäisiä valtioita. Lopuksi Duuman ylähuone äänesti asiasta ja tulos oli täysin yksimielinen. Donetski ja luhanski äänestettiin itsenäisiksi kansantasavalloiksi. Kansanmurha saisi loppua. Allekirjoitustilaisuus pidettiin Moskovassa 22.02.2022. Tuona päivänä syntyi kaksi uutta tasavaltaa Donetsk ja Luhansk. Samalla kun allekirjoitettiin sopimukset luotiin myös diplomaattisuhteet Donetskiin ja Luhanskiin. Samalla annettiin myös lupa Venäjän puolustusvoimille mennä alueilla rauhanjoukoiksi puolustamaan rauhaa. Venäjän tarkoitus oli pysäyttää sota, joka oli ollut käynnissä jo kahdeksan vuotta.

Uusien tasavaltojen allekirjoitustilaisuus Moskovassa.

Donetskista ja Luhanskista ryhdyttiin kuljettamaan lapsia ja vanhuksia turvaan Venäjälle humanitaarisista syistä. Terveet 18 - 60 -vuotiaat miehet määrättiin armeijaan puolustamaan valtioita.  Itsenäisyyttä juhlittiin riemukkaasti, kuten kuvista näkyy. Palaan asiaan seuraavassa kirjoituksessani.


Itsenäisyyspäivän riemua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!