sunnuntai 20. helmikuuta 2022



SUKKULOINTIA

VAARA!

Viimeiset viikot ovat olleet aikamoista poliittista sukkulointia. Johtuu ilmeisesti Euroopan hysteriasta Ukrainasta johtuen. Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili Moskovassa 7.2.2022 presidentti Vladimir Putinin luona neuvottelemassa Euroopan tilanteesta. Neuvottelut kestivät lähes kuusi tuntia. Mikä on huomattavaa molemmat sinuttelivat toisiaan. Loppulausunnossaan Putin sanoi varsin suoraan, mm. että alueellisesti Nato on lähestynyt Venäjää, Venäjä ei ole lähestynyt Natoa. Jos Ukrainasta tulee Naton jäsen ja se rupeaa sotimaan esimerkiksi Krimistä eurooppalaiset valtiot automaattisesti tulevat vedettyä tähän sotaan mukaan. Tietenkin Venäjän voimat eivät ole yhdenvertaisia Naton voimien kanssa. Tämä ymmärretään. Mutta täytyy myös ymmärtää, että Venäjä on yksi ydinasevaltioista ja aseistus on joiltakin osin edistyneempää kuin Naton aseistus. Voittajia ei tule olemaan. Ja valtionne tulee vedettyä tähän mukaan vastoin omaa haluanne. Ette ehdi edes räpäyttää silmiänne kun Eurooppaa on tuhottu. Tätä ette halua. Tätä ei Venäjäkään halua. Kysykää kansaltanne haluatteko taistella Venäjän kanssa! Ranskalaiset eivät tätä halua.  Mutta näinhän se tulee tapahtumaan, jos Ukraina on Naton jäsen ja provosoituu.  Tämä muodostaa vaaratilanteen

Macron puolestaan sanoi, että Minskin sopimus on ongelman ratkaisu.. Ongelma on se, että Kiova on kaikki nämä vuodet tarmokkaasti torjunut Minskin sopimuksen eikä ole noudattanut sitä vaikka on allekirjoittanut sen. Heidän mielestään joku kohta ei sovi heille, toinenkin kohta ei sovi heille jne. Mutta vaikka sopimus ei miellytäkään heitä se täytyy toteuttaa. Muuten rauhaa ei tule. Ukrainan puolesta sopimuksen on allekirjoittanut tuolloinen presidentti Petro Poroshenko. Nykyinen Ukrainan valta syyttää häntä maanpetturuudesta. Putin tarjosi aikoinaan  Poroshenkolle   turvapaikan Venäjältä jos hänelle tulee vaikeuksia Ukrainassa. Venäjä on yhä valmis tarjoamaan hänelle poliittisen turvapaikan vaikka Poroshenko oli tehnyt virheitä Donbassissa aikoinaan sanoi presidentti Putin.  


Putin ja Macron, huomiota herätti pitkä pöytä.

Eurooppalaisessa lehdistössä tätä tapaamista on käsitelty varsin skeptisesti. Siellä kirjoiteltiin, että Emmanuel Macron on ottanut itselleen liian suuren roolin. Hän myönteli liian paljon Putinia. Hän ei ollut koordinoinut liittolaistensa kanssa asioista Ukrainan tilanteesta. Asia kiteytetään usein Ranskan tulevilla vaaleilla. Tosin Euroopassakin myönnetään, että rauha voidaan saavuttaa  vain Minskin sopimuksen kautta. Mutta tätä Kiova ei ole hyväksynyt. Moskovasta Macron lensi Kiovaan.

Samaan aikaan 7.2.2022 kun Macron oli Moskovassa Putinia tapaamassa Saksan kansleri Olaf Scholz tapasi Washingtonissa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin. Tapaaminen kesti alle kaksi tuntia. Yhdysvalloissa vallitsee yleinen näkemys siitä, että Saksa toimii Venäjän hyväksi. Lisäksi Saksa ei ole toimittanut aseita Ukrainaan, ei edes niitä 5 000 kypärää, jotka se lupasi. Biden uhkasi tehdä lopun venäläisestä Nord Stream 2 -kaasuputkesta, mutta kaasuputki on tärkeä Saksalle. "Vakuutan, että pystymme siihen" vakuutteli Biden. Kysymykseen tukeeko Scholtz kaasuputkihankkeen lopettamista hän ei vastannut ollenkaan. Biden kehotti lisäksi Yhdysvaltojen kansalaisia poistumaan Ukrainasta nopeasti. On selvää, että jos kaasuputkea ei tule toimii se Eurooppaa vastaan.

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock lensi 7.2.2022 Kiovaan jossa piti tavata presidentti Zelenskyn, mutta ei tavannutkaan. Sen sijaan hän tapasi Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kulebanin. Zelenskyi mielenosoituksellisesti ei halunnut tavata Annaleenaa. Syynä pidetään sitä, että Saksa ei halua toimittaa aseita Ukrainaan ja pitää näkemyksestään kiinni, että se on Saksan lain mukaan laitonta toimintaa. Saksa on myös estänyt aseiden kuljetuksia maansa kautta.

Kiovassa Macron tapasi Ukrainan presidentin Zelenskyin 8.2.2022. Siellä hän esitteli, että Minskin sopimus on ainoa mahdollisuus saada rauha Eurooppaan. Suorat kontaktit Donetskin ja Luhanskin kanssa ovat välttämättömiä. Zelenskyi ei kuitenkaan koskaan ole kannattanut ajatusta vaan on rahdannut jatkuvasti joukkoja ja aseistusta Donbassin rajalle joka on Minskin sopimuksen vastaista. Zelenskyi ei edes ota kuuloonkaan Minskin sopimusta. Kyseessä on siis Minskin II sopimus vuodelta 2015. Ranskan presidentti on näköjään pyrkinyt esiintymään välittäjänä tässä kriisissä. Omituista tässä jutussa on se, että Venäjä saa jatkuvasti sanktioita vaikka ei ole Minskin sopimuksen osapuoli vaan takaaja. Sen sijaan Ukraina, joka on sopimuksen allekirjoittaja ja rikkoo sopimusta jatkuvasti ei ole saanut yhtään sanktiota toiminnastaan. Tekisi mieli huutaa "HERÄTYS!"

Liz Truss ja Sergei Lavror. "Dialogin vaikeudet" näkyy selvästi kuvasta.

Britannian ulkoministeri  Liz Truss matkusti 10.2.2022  Moskovaan tapaamaan Venäjän presidentti Sergei Lavrovia. Tapaaminen epäonnistui täydellisesti. Mistään ei päästy minkäänlaiseen sopimukseen. Lavrovin mukaan olisi kuin olisi puhunut seinälle. Minkäänlaisia neuvotteluja ei onnistuttu käymään. Truss toisteli vain samaa jargonia, mitä jo Yhdysvallat on toistellut. Mitään Lavrovin neuvotteluehdotuksia Truss ei kuunnellut. Todellisuudessa mistään ei keskusteluissa edistytty. Lavrov kysyi Trussilta miksi Britannian laivaston hävittäjä MHS Defender rikkoi sotaharjoitusten aikana kesäkuussa 2021 Krimin aluevesiä, mutta Truss ei vastannut mitenkään tähän kysymykseen.

Euroopassa on sukkuloitu tiuhaan tahtiin joka suuntaan ja jatkuu yhä. On täysin mahdotonta käydä kaikkia läpi, mutta selkeästi ollaan vauhkoontuneita. Nato ja EU ovat pitäneet omat kokouksensa ja niiden jäsenet tavanneet toisensa eri kokoonpanoissa, mutta oikeastaan mitään uutta ei ole ilmennyt. Kaksi keskeistä henkilöä ei ole liikkunut minnekään. Venäjän presidentti Vladimir Putin ja USA:n presidentti Joe Biden ovat pysyneet kotosalla. Tosin he ovat soitelleet toisilleen esimerkiksi 12.2.2022, mutta mitään tuloksia ei ole syntynyt. Biden vaati Putinia vetämään Venäjän joukot pois Ukrainan rajoilta, mutta samanaikaisesti itse syöttää aseita Ukrainaan ja joukkojaan Eurooppaan. Tässä jos missä on jotain ristiriitaista. Venäläiset ovat omassa maassaan, mutta amerikkalaiset ovat tuhansien kilometrien päässä kotimaastaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan amerikkalaisista pitää Bidenia vain 30 prosenttia vahvana miehenä kun taas Putinia peräti 57 prosenttia. Putin on amerikkalaisista se "vahva" mies.

Oikeastaan kaikki alkoi jo vuoden 2007 Münchenin kokouksesta tasan 15 vuotta sitten. Tuolloin Venäjän presidentti Vladimir Putin piti kuuluisaksi tulleen puheensa. Tässä hän mm. mainitsi, että maailma ei voi olla enää yksinapainen. Yhdysvallat ei voi yksin hallita maailmaa. Hän arvosteli silloin myös sotilasliitto Naton laajenemista ja Yhdysvaltojen sotilasjärjestelmien sijoittamista Eurooppaan. Putin sanoi silloin, että maailma tulee muuttumaan ja rinnalle nousee myös muita vahvoja valtioita. Maailmasta tulee moninapainen. Venäjää ja sen ulko- ja turvallisuuspoliittisia kannanottoja ei olla kuultu.  Tuolloin Venäjä oli vielä suhteellisen heikko poliittisesti ja sotilaallisesti. Maailman tilanne on nyt kuitenkin täysin muuttunut. On kuin Putin olisi osannut ennustaa tulevaisuuden. 

Vladimir Putin Münchenissä 2007.


Putinin kuuluisan puheen jälkeen maailman tilanne on vain huonontunut. Nato on laajentunut lähinnä itään. Yhdysvallat on yksipuolisesti sanonut lähes kaikki sotilaspoliittiset sopimukset irti. Yhdysvallat ja Eurooppa yrittävät väkisin ajaa maailmaan omaa käsitystään demokratiasta. Kussakin valtiossa voi olla erilainen käsitys demokratiasta ja sen täytyy olla semmoinen kuin kansa haluaa sen olevan eikä semmoinen kuin muualta sitä yritetään väkisin työntää. Tämän pitäisi jokaisen hyväksyä. Olen kirjoittanut tästä jo monta kertaa aikaisemminkin. Tässä Yhdysvallat ja Eurooppa eivät halua joustaa tippaakaan. On ilmeistä, että nyt 15 vuoden jälkeen on korkea aika laittaa asiat oikeaan järjestykseen. Yhdysvallat yrittää tarttua epätoivoisesti kiinni hegemoniaansa, jonka se on jo menettänyt. Venäjä ei ole enää niin heikko, kuin aikoinaan.

Venäjällä on nykyään täysin uusi asenne. Venäjä tekee vihdoinkin aktiivista politiikkaa eikä vain istu passiivisena kun länsi hankkii uusia natojäseniä. Tähän asti Venäjä on aina joustanut. Nyt se ei näköjään enää käy. Venäjä haluaa vakavasti keskustella asioista, jotka aiheuttavat vaaraa. Venäjällä on oikeus pitää joukkoja siellä missä haluaa omassa valtiossaan ja jopa länsirajallaan. Kenelläkään ei ole oikeutta vaatia siirtämään niitä pois. Euroopassa vallitsee hysteria. Venäjällä tätä ei ole. Venäjä ei halua sotaa, mutta se yritetään väkisin ajaa sotaan. Venäjä on avannut kokonaan uuden linjan. Venäjän Duuma äänesti Donetskin-Luhanskin itsenäiseksi tunnustamisen puolesta. Putin sanoi kuitenkin, että kannatetaan toistaiseksi Minskin päätösten toteuttamista. Tässä on selvä varaventtiili. Jos Minskin päätöstä ei toteuteta tai Ukraina hyökkää Donetskiin ja Luhanskiin tilanne muuttuu kokonaan. Silloin voisi tulla itsenäisyys kysymykseen. Venäjän joukkojen keskitykset tapahtuivat oma valtion sisällä täysin laillisesti ja silti se sekoitti koko länsipuoliskon maailmaa. Venäjä ei tehnyt mitään rikollista ja silti sitä uhataan "ennennäkemättömillä sanktioilla". Tästä lähtien Venäjä voi pitää joukkojaan omassa valtiossaan siellä missä haluaa välittämättä, mitä muualla sanotaan. Maailman yleinen käsitys on, että Putin on vahvempi henkilö kuin Biden. Venäjä ei halua sotaa. Eurooppa ei halua sotaa. Ainoa, joka haluaa sotaa on Yhdysvallat ja nimenomaan Euroopassa ja Venäjää vastaan. Siinä Ukraina on vain pelinappula, joka on helppo uhrata.

Eurooppaan ja varsinkin Ukrainaan on nyt lisätty joukkoja ja aseistusta. Kiina ja Venäjä ovat kuitenkin vahvistuneet. Myös muita valtioita nousee maailman kartalle. Mutta Yhdysvallat pyrkii pitämään kiinni maailman vallastaan. Tässä se käyttää hyväkseen ennen kaikkea sotilasliitto Natoa ja sen jäseniä. Venäjää vastaan se on ottanut Ukrainan. Tämä on johtanut vaaralliseen tilanteeseen. Ukrainan alueelta on varsin lyhyt matka Venäjän ydinalueisiin. Erilaisten ohjusten lentoaika Venäjän strategisille alueille on varsin lyhyt. Jos Ukraina kuuluu Natoon on se todella vaarallista peliä. Alla oleva kartta osoittaa keskimatkan ohjuksen kantomatkan esimerkiksi Harkovasta Venäjän ydinalueisiin.


Sukkuloinnin rinnalla alkoi suuri arvausleikki koska se Venäjä hyökkää? Se alkoi jo ennen joulua 2021. Yhdysvallat on luetellut jatkuvasti "varmoja päiviä", jolloin hyökkäys alkaa. Joka kerta Yhdysvallat on aina vannonut varmoihin tiedustelulähteisiin vedoten, että nyt se tapahtuu. Samalla se alkoi vetää väkeään pois Ukrainasta. Myös muut länsimaat alkoivat tehdä samoin Suomi siinä mukana. Läntiset lähetystöt tyhjensivät itseään ja tuhosivat papereitaan. Sotilasneuvonantajat ovat poistuneet Ukrainasta. Yhdysvallat veti jopa omat joukkonsa pois Ukrainasta. Rotat pakenevat uppoavasta laivasta. Vähitellen lopetettiin lentoliikenne Ukrainasta ja sen yltä.. Paniikki on vallannut Euroopan. He uskovat omaan propagandaansa.  Presidentti Zelenskyi on tästä kauhuissaan vaikka väittääkin epätoivoisesti, että mitään hyökkäystä ei tule. Zelenskyi kysyi, että jos joku tietää jotain niin KERTOKAA SE HÄNELLE, koska itse hän ei tiedä mitään? Ukraina jätettiin yksin. Myös itse ukrainalaiset pakenevat maasta ne jotka pystyvät. Kaikki oligarkit pakenivat maasta ja kansaa pakenee Kiovasta maaseudulle, Puolaan ja jopa Venäjälle. Venäjälle on paennut jo yli 50 000 ukrainalaista. Jopa Zelenskyin oman puolueen Kansan palvelijan jäsenet pakenevat maasta  Pääomat ja sijoitukset pakenevat maasta. Jotkut sanovat, että sota ei ole vielä syttynyt. Todellisuudessa sotaa käydään jo nyt - se on hybridisotaa. Ainoastaan yhden valtion lähetystön jäsenet eivät ole paenneet maasta ja se on Venäjän lähetystön jäsenet. Ainoastaan venäläiset eivät pakene Ukrainasta. Zelenskyi vei maansa huonoimpaan tilaan, mitä se on koskaan ollut.

KERTOKAA SE HÄNELLE kun itse hän ei voi!

Viimeiseksi päiväksi Joe Biden oli määrännyt 16.2.2022, jolloin Venäjä hyökkää Ukrainaan. Vallitsi paranoija.  Mutta tässä tapahtuikin yllätys. Volodimir Zelenskyi oli julistanut päivän uudeksi kansalliseksi juhlapäiväksi. "Meitä uhataan suurella sodalla. Silloin nostamme Ukrainan liput salkoihin  korkealle uuden kansallisen juhlapäivän kunniaksi, laitamme sinikeltaiset nauhat rintoihimme ja näytämme koko maailmalle yhtenäisyytemme. Olemme suuri kansa, olemme yhtenäinen kansa". Tässä on nyt jotain ristiriitaista. 14.2.2022 Radassa (Ukrainan eduskunnassa) oli kokouksessa vain 24 jäsentä. Muut olivat karanneet. Zelenskyi on pyytänyt heitä palaamaan työhönsä. Mutta 16.2.2022 pidettiin kuitenkin kansallinen juhlapäivä. Venäjä ei ollut hyökännyt.

Aseita toimitettiin valtava määrä Ukrainaan ja toimitetaan lisää. Varsinkin Yhdysvallat on tässä aktiivinen. Onko tällä joku tarkoitus? Onko se merkki jostain provokaatiosta tai uhkailua tai neuvottelutaktiikkaa? Halutaanko Ukraina uhrata politiikan alttarille. On esitetty lukuisa määrä erilaisia versioita, miten tässä toimitaan tai miten pitäisi toimia tai miten Venäjä toimii. Monien mielestä amerikkalaiset ja brittiläiset eivät tiedä kaikkea. Nato on jakaantunut. On kovan linjan jäseniä Yhdysvallat, Britannia, Puola ja Baltian maat ja sitten neuvotteluhalukkaita jäseniä Saksa, Ranska,  Keski-Euroopan maat sekä Italia ja Espanja.

Saksalaiset kannattavat neuvotteluja. He tarvitsevat venäläistä kaasua aivan kuten Keski-Eurooppakin. Euroopassa vallitsee energiapula, joka vaikeuttaa taloutta ja nostaa hintoja. Saksa ei oikeastaan kannata sanktioita, joilla Yhdysvallat yhtämittaa uhkaa Venäjää. Jo valmis Nord Stream 2 putki olisi Saksalle tärkeä. Venäjälle sanktiot eivät ole uhka. He eivät pelkää sanktioita. Tärkeämpää on neuvottelujen aloittaminen täysin uudelta pohjalta. Sanktiot vaikuttavat vahingollisesti yleensä enemmän sanktioiden tuottajiin kuin sanktion kohteisiin. Suomella on tästä hyvä kokemus. Olisi järkevää, jos Suomi kerrankin ajattelisi itseään eikä osallistuisi mihinkään sanktioihin. Suomi ei ole Naton jäsen. Sitä paitsi Venäjä asettaa vastasanktioita. Nämäkin kirvelevät.

Venäjä on ilmoittanut jo monta kertaa, että se ei hyökkää minnekään. Tarkoitus on aloittaa neuvottelut täysin  uudelta pohjalta, koska Venäjä tuntee tulevansa uhatuksi Naton taholta. Varsinkin Ukraina on tässä vaarallinen tekijä. 1990 luvun alussa Venäjää petettiin, kun luvattiin, että Nato ei lähene tuumaakaan kohti Venäjää. Nyt semmoinen ei enää käy, vaan tarvitaan virallinen sopimus Venäjän turvallisuudesta. Uhkakuvana tässä on se, että Natomaat ovat aseistaneet Ukrainaa voimakkaasti ja Ukraina on asemoinut suuret määrät joukkoja Donbassin siis Donetskin ja Luhanskin ympärille. Näihin joukkoihin on nimenomaan laitettu radikaaleja ja aggressiivisia sekä natsimielisiä aineksia. Aseellinen toiminta alueella on lisääntynyt. voimakkaasti. Jos Ukraina hyökkää alueelle Venäjä ryhtyy toimiin, koska se on allekirjoittanut Minskin sopimuksen takaajana ja Venäjällä on laillinen oikeus puolustaa aluetta. Tällöin on myös mahdollista julistaa alue itsenäiseksi valtioksi.

Entäpä Suomi sitten. Suomessa Naton kannatus on Ukraina-kiistan aikana lisääntynyt. Meillä on kuitenkin kaksi aika järkevää kannanottoa tilanteesta. Ensimmäinen on moninkertaisen ulkoministerimme Erkki Tuomiojan näkemys, että Nato-jäsenyys ei tuo Suomelle turvaa. Hänen mukaansa Nato-kannattajat levittävät disinformaatiota. Se jakaa kansaamme vaarallisesti. Venäjään suhtaudutaan epäanalyyttisesti. Venäjä käsitellään yleisesti pahana osapuolena. Suomea ollaan ujutettu Naton kumppanimaaksi, jossa Sanoma-konsernin panos on varsin suuri. Myös ulkoministeriö ja puolustusvoimat ovat osallistuneet tähän. Nato-jäsenyydestä tulisi järjestää kansanäänestys jos se joskus tulee ajankohtaiseksi. Yhdysvaltojen intressien suhteen ei saa olla sinisilmäinen. Venäjä ei hyökkää Suomeen siksi, että meillä ei ole turvatakuita. Sen sijaan Nato-jäsenyys liittää meidät mukaan aseellisiin konflikteihin. Lisäksi se toisi rajoillemme moninaista hybridivaikuttamista. Tulisi rajantakaisia sotilaskeskittymiä, ilmatilanloukkauksia, pakolaisvirtoja, kyberhyökkäyksiä, kaupankäynnin vaikeuttamista ja taloudellisen yhteistyön vähenemistä. Sotilaskonflikteissa emme saisi apua ajoissa. Suomelle on parasta pysyä sotilasliittojen ulkopuolella. Myöskään EU:n yhteistyö ei tuo apua. Kuitenkin vastoin  Tuomiojan näkemystä myös liitto Ruotsin kanssa olisi epäedullinen Suomelle. Ruotsi on kautta historia käyttänyt Suomea kilpenään itää vastaan. Niin se tekisi nytkin. Se, että Ruotsi liittyisi Natoon ei pitäisi kuulua Suomelle. Suomen kannattaisi pysyä kaikkien konfliktien ulkopuolella. Suomi olisi aina etulinjassa. Jos konflikti sattuu mitä Suomesta olisi jäljellä silloin? Suomen ja Venäjän rajan pituus on yli 1300 km pitkä.

Toinen oli Mika Niikon twiitti, että jonkun pitäisi ihan julkisesti sanoa, ettei Ukrainan pitäisi hakea Naton jäsenyyttä. Naton jäsenenä seuraukset voivat olla varsin karmivat. Täällä Suomessa twiitti nosti hysterian ja Niikko joutui eroamaan tehtävistään. Todellisuudessa hän oli ihan oikeassa, mutta nykyisessä poliittisessa tilanteessa tällaista rehellisyyttä ei voi julkisesti meillä Suomessa sanoa. Jos Ukraina haluaa väkisin hakea Naton jäsenyyttä voi se nostaa vaikka maailmansodan ja leikki on siitä kaukana. Asia voisi rauhoittua ilmoittamalla, että Ukraina on korruptoitunut valtio ja tässä muodossa sitä on mahdotonta ottaa Naton jäseneksi. Esimerkiksi natsimielisyys on varsin runsasta ja hallitus pistää rahaa omiin taskuihinsa minkä kerkiää. Oligarkit hallitsevat maata. Länsimaista demokratiaa ei ole. 



 Mutta sitten tapahtui se, mitä amerikkalaiset olivat ajaneet takaa koko ajan. 17. ja 18.päivän välisenä yönä ukrainalaiset hyökkäsivät Donbassiin siis Itä-Ukrainaan Donetskiin ja Luhanskiin. Ukrainalaiset käyttivät järeitä aseita, siis juuri niitä joita amerikkalaiset, britit ja kanadalaiset olivat rahdanneet Ukrainaan tonneittain. Tämä tuotti siviiliuhreja. Puhutaan humanitaarisesta katastrofista.  Osa tulituksesta osui jopa Venäjän puolelle. Tästä on tehty valitus Ukrainalle. Donbassissa suoritettiin liikekannallepano. Venäläiset aloittivat 18. päivänä siviilien evakuoimisen alueelta Venäjälle. Ensimmäiseksi viedään lapset ja vanhukset turvaan. Todennäköistä on, että tällä tempauksella Ukrainan yrittää välttää toteuttamasta Minskin sopimusta. Nimenomaan tähän he olivat tähdänneet koko ajan. Tämä osoittaa sen, että Yhdysvallat ajoi koko ajan Ukrainaa sotaan eikä heidän tarvitse itse kokea sodan tappiot kuten Afganistanissa, Irakissa ja Syyriassa. Tappakoon ukrainalaiset toisiaan!  Mutta mitä Venäjä tekee on nähtävissä lähitulevaisuudessa. Venäjä halusi toteuttaa Minskin sopimuksen rauhasta, jonka ukrainalaisetkin olivat allekirjoittaneet. Tätä ukrainalaiset taas eivät halunneet toteuttaa vaikka olivat tehneet sopimuksen. Ukrainalaiset lähettivät terroristeja Donbassin alueelle. Heitä on saatu kiinni ja yksi on alakuvassa. Hän räjäytti Donetskin poliisipäällikön auton, mutta poliisipäällikkö ei ollut juuri silloin autossaan.. Terroristilta saatiin tietää, että Ukraina yrittää voimalla vallata Donetskin alueen. Lisäksi saatiin paljon salaisia henkilö- ja yhteystietoja.

Ukrainalainen terroristi räjäytti Donetskin poliisipäällikön auton. Onneksi poliisi ei ollut autossa eikä kukaan saanut vammoja. Häntä odottaa jopa elinkautinen tuomio.



Donetskin alueen sotilaspäällikkö Aleksandr Zakraschenko näyttää ukrainalaisten hyökkäyssuunnitelmia Donbassiin. Tiedot on saatu kiinnisaaduilta terroristeilta.

Mitä venäläiset nyt sitten tekevät? Yksi mahdollisuus on miehittää Donbass, johon Venäjällä on oikeus Minskin sopimuksen mukaan. Sota voi laajeta myös suuremmaksi ja tuhota Ukrainan sotavoimat, jolloin on ilmeistä, että Ukrainasta ei koskaan tule Naton jäsentä. Mutta tämä on vaarallista, koska sota voi laajeta vaikka koko Eurooppaa käsittäväksi. Toki se voi laajeta myös koko maailmaa koskevaksi jos USA sitä haluaa. Venäjähän tätä ei nyt sitten aloittanut. Teki Venäjä mitä tahansa sanktioita seuraa joka tapauksessa. Tähän venäläiset ovat jo tottuneet eivätkä ole muuta odottaneetkaan. Donbassin alue voidaan julistaa myös itsenäiseksi valtioksi, mitä se on halunnut jo 7 vuoden ajan. Tulevaisuus näyttää, mitä tulee tapahtumaan. Toivottavasti Suomi ei osallistu tapahtumiin tai sanktioihin! Suomi ei ole Naton jäsen. Toivottavasti meidän idiootti presidenttimme malttaa mielensä ja pitää väkensä kurissa! Mutta meillä on edelleen runsaasti herroja (tai rouvia), jotka haluavat jälleen lyödä päätänsä Karjalan mäntyyn.


Ukrainalainen tyttö osoittaa mieltään Kiovassa Yhdysvaltain suurlähetystön alueella "He ovat pelkureita, he pakenivat".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!