torstai 3. helmikuuta 2022



HYSTERIA EUROOPASSA


Tsar-Bomba1961

Euroopassa vallitsee hysteria. Eurooppa on hysterian vallassa. Alkujaan tämä johtuu Yhdysvaltain toiminnasta ja vastauksesta, jonka se antoi Venäjälle. Vastaus on Yhdysvaltojen pyynnöstä salainen, mutta tärkeimpään kysymykseen kuulemma vastausta ei saatu. Venäjä antoi viimevuoden joulukuussa Yhdysvalloille sarjan kysymyksiä, joihin halusi Yhdysvaltojen vastaavan kirjallisesti. Kysymykset eivät olleet salaisia, mutta Yhdysvallat piti ne salaisina. Samat kysymykset annettiin myös Natolle, mutta vain tiedoksi. Kysymykset koskivat Naton leviämistä kohti venäjää ja Venäjälle vaarallisten aseiden laittamista alueelle, josta voidaan uhata Venäjää. Kysymykset koskivat siis Venäjän turvallisuutta. Venäjä halusi nostaa asian esille.


Tasan 30 vuotta sitten 1. helmikuuta 1992 Camp Devidissä tapasivat Yhdysvaltain silloinen presidentti George Bush ja Venäjän silloinen presidentti Boris Jeltsin. He lupasivat, että siitä lähtien Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä vallitsee ikuinen rauha ja ystävyys. Kylmä sota on loppunut. Tuolloin allekirjoitettu paperi on kadonnut.

Yhdysvallat pitää nykyään Kiinaa ja Venäjää päävihollisinaan, koska ne ovat kasvattaneet valtaansa maailmassa. Yhdysvallat yrittää epätoivoisesti käydä epäsuoraa  sotaa molempia vastaan. Venäjää vastaan se käyttää Nato-liittoa. Oikeastaan muuta tarkoitusta Natolla ei ole. Tässä taistelussa Ukrainalla on eräänlainen päärooli vaikka ei olekaan edes Naton jäsen. Ukraina on epästabiilissa tilassa, jonka johto on todella heikkoa. Ukrainan johto suhtautuu vihamielisesti Venäjää kohtaan. Siksi siitä on helppo muodostaa pääase Venäjää vastaan. Siksi Yhdysvallat käyttää sitä hyväkseen Venäjän vastaisessa taistelussa. Muuta merkitystä Ukrainalla  Yhdysvalloille ei ole.


Münchenin rauhankonferenssissa 10.helmikuuta 2007 presidentti Vladimir Putin puhui, että Nato ei saa levitä kohti Venäjää. Häntä ei olla kuunneltu.

Venäjän lähtökohta oli siis Venäjän oma turvallisuus. Välillisesti se koskee myös Euroopan turvallisuutta. Venäjä kokee, että sen suurin uhka tulee Ukrainasta sen epästabiilin hallinnon takia. On selvää, että Venäjä kykenee tuhoamaan Ukrainan armeijan hyvin lyhyessä ajassa, mutta siitä ei olekaan kysymys vaan sen jälkiseuraamuksista. Mitä Euroopassa ja maailmalla tapahtuisi sen jälkeen? Tämä koskee myös Georgiaa. Uhkakuvia muodostuu jos lähialueille asennetaan amerikkalaisia aseita, jotka yltävät tuhovoimallaan Venäjälle jopa Moskovaan saakka. Tällaisia ovat esimerkiksi Puolaan ja Romaniaan rakennetut Yhdysvaltojen tukikohdat, joista voidaan ampua ohjuksia Venäjän alueelle. Olisi myös järkevää ja rauhoittavaa, että muihin Natomaihin ei asennettaisi aseita, jotka uhkaavat Venäjää.

Yhdysvallat antoi vastauksen siis 26.1.2022, mutta pyysi, että se pidettäisiin salaisena. Kuitenkin tärkeimmät tiedot ovat vuotaneet jo maailmalle ja ne eivät missään nimessä ole tyydyttäviä Venäjän kysymyksiin. Seuraavana päivänä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti, ettei tärkeimpiä kysymyksiä käsitelty vastauksessa ollenkaan. Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg antoi oman vastauksena, mutta Lavrovin mukaan vastaus on niin kaukana ja asian ulkopuolella, ettei sitä kannata edes kommentoida. Sen sijaan Yhdysvallat , Britannia ja Kanada ovat ryhtyneet aseistamaan Ukrainaa uudemmilla aseilla. Myös muutamat muut Natomaat ovat ryhtyneet tähän toimintaan. Lisäksi Yhdysvallat, Britannia, Kanada ovat ryhtyneet vähentämään lähetystöjensä väkeä Ukrainassa. Mm. kaikkia perheenjäseniä on pyydetty poistumaan maasta. Tämä jos mikä on huolestuttanut eurooppalaisia. Tämä herättää kauhua ja hysteriaa Euroopassa. Mutta Venäjä ei ole ryhtynyt vähentämään lähetystönsä henkilökuntaa tai heidän perheenjäseniään. Se on ilmoittanut, ettei sillä ole aikomustakaan hyökätä Ukrainaan. Näistä Venäjä halusi neuvotella Yhdysvaltojen kanssa avoimesti ja suoraan. Mutta tähän asti Yhdysvallat ei ole suostunut siihen. Tosin neuvotteluja on käyty, mutta yhdysvaltojen asenne näyttää olevan vain ajan kuluttaminen.


Ulkoministeri Sullivan (takana) jätti 26.1.2022 vastauksen Venäjän ulkoministeriöön.

Ukraina ei kuulu Natoon, mutta Nato on jo mennyt Ukrainaan.. Nato on ryhtynyt aseistamaan Ukrainaa. Pääasiallisesti Yhdysvallat, Britannia ja Kanada ovat tehneet sen. Tämä herättää uhkakuvia. Nämä aseet eivät ole omalla maaperällään vaan tuhansien kilometrien päässä sieltä.. Venäjä on jo aikaisemmin laittanut aseita omalle maaperälleen sinne mistä tuntee uhan olevan tulossa.  Eurooppa on halunnut aseistaa myös Ukrainaa. Viro ilmoitti, että se lähettää tykistöä Ukrainalle. Natossa todettiin kuitenkin, että se on sääntöjen vastainen toimenpide. Saksa ei halunnut toimittaa aseita Ukrainalle, mutta Naton vaatimuksesta se loppujen lopuksi lähetti 5 000 kypärää ja kenttäsairaalan. Natossa hysterian vallassa ehdotettiin jopa ajatusta, että Moskovaan ammuttaisiin amerikkalainen  ydinpommi. Seurauksia voi vain miettiä, mitä olisi seuraavaksi tapahtunut? Tämä jos mikä on hysteriaa. Euroopalla on pallo hukassa. Se antaa Yhdysvaltojen hoitaa asian.

Vastakkain on luotu asetelma, jossa epästabiili Ukraina ja Venäjä ovat vastakkain. On kuin Yhdysvallat yrittäisi tahallaan ajaa keskelle Eurooppaa konflikteja. Yhdysvallat yrittää työntää Ukrainaa kohti itää. Ukraina on lähettänyt Itä-Ukrainaan joukkoja, jotka piirittävät Donbassia. Erityisesti alueelle on viety aggressiivisia ja natsimielisiä joukko-osastoja. Juuri näitä Yhdysvallat, Kanada ja Britannia ovat kouluttaneet. Donbass on ilmoittanut, että siitä on muodostunut uhka ja on vaara, että Ukraina hyökkää sinne. Tätä Venäjä ei voi hyväksyä tekemiensä sopimusten mukaisesti. Lisäksi Donbassissa asuu paljon venäläisiä, jotka ovat koko ikänsä asuneet siellä. On selvää, että heitä ei voi jättää puolustamatta. Tämä menetelmä on yksi Yhdysvaltojen käyttämä menetelmä. Jos Ukraina yrittää väkisin amerikkalaisten aseistamien sotatoimin liittää Itä-Ukrainan itseensä on todennäköistä, että Venäjä vastaa niihin. Tämä on yksi amerikkalaisten ilmeinen tarkoitus, mutta selkeästi vaarallinen Euroopalle.


Biden ja Zelenskyi olivat erimielisiä asioista

Ukrainan presidentti Volodimr Zelenskyi on heikko presidentti. Hänen kannatuslukunsa on laskenut jatkuvasti  Tiedustelujen mukaan 62,5 % ukrainalaisista vastustaa häntä. Hän yritti pistää entisen presidentin Petro Poroshenkon vankilaan, mutta Poroshenko on edelleen vapaalla jalalla. Biden sanoi Zelenskyille puhelimitse, että Kiova on yksi pääkohde tässä tulevassa sodassa. Viimeisten tutkimusten mukaan (3.2.2022) Ukrainan kansasta vain 4 % on sitä mieltä, että Zelenskyi on kykenevä vastustamaan Venäjän hyökkäystä, 96 % on sitä mieltä, että hän ei kykene tekemään mitään. Kiovassa pelätään, että Kiova tulee tuhottua. Biden ilmoitti, ettei se aio lähettää joukkoja Ukrainaan vaikka siellä tulisi sota. Kun Zelenskyi  vihdoin tajusi, että Yhdysvallat yrittää vain käyttää häntä hyväkseen eikä lähetä joukkoja hänen avukseen hän riiteli puhelimitse presidentti Bidenin kanssa. Valmiudessa USA:lla on 8 500 nopean toiminnan joukkoja, mutta ne on tarkoitus lähettää Eurooppaan jos tulee tarve, mutta ei Ukrainaan. Tämä on todella vaarallista peliä. Pieni konflikti tai eskalaatio alueella voi aiheuttaa sodan koko Euroopassa. Kuten muistettaneen  Yhdysvallat on sanoutunut yksipuolisesti irti kaikista turvallisuussopimuksista Euroopassa.

Zelenskyi on epätoivoinen.

Nykyisessä jännittyneessä tilanteessa meillä täällä lännessä koko ajan syytetään Venäjää Ukrainan tilanteen kiristymisestä. Ukraina on maa, jota oligarkit hallitsevat ja heidän ja heidän muodostamien klikkien välillä vallitsee ikuinen taistelu ennen kaikkea rahasta. Ääriajattelu on vallassa. Tätä Yhdysvallat käyttää hyväkseen Venäjää vastaan, koska se on menettänyt maailman hegemonian ja yrittää taannuttaa korkealle nousseen Venäjän, koska se on Yhdysvaltojen mielestä helpompaa kuin Kiinan lannistaminen. Taustalla olevien ukrainalaisten oligarkkien mielestä Ukraina on aivan yhdentekevä kunhan he itse saavat rahaa. Tämä helpottaa Yhdysvaltojen toimintaa Ukrainassa. Se käyttää sitä hyväkseen. Tällä on selvä vaikutus Euroopan ja Venäjän välisiin suhteisiin. Se etäännyttää Eurooppa ja Venäjää toisistaan vaikka heille olisi paljon hyötyä yhteistoiminnasta. Tilanne työntää Venäjää kohti itää, kohti Kiinaa, jonka kanssa Venäjällä on erinomaiset suhteet. Tämä voisi olla Euroopalle ja Yhdysvalloille katastrofaalista. Yhdysvalloissa on huomattu tilanne ja Bidenin kannatusluvut ovat laskeneet jopa Trumpin kannatuslukujen tasolle.

Bidenin kannatusluvut ovat laskeneet jopa Trumpin kannatuslukuja alemmaksi.

Mutta mietitäänpä jos asiat pistettäisiin toisin päin. Jos Ukraina voisi tehdä jotain tilanteen laukaisemiseksi? Jos itse Ukraina voisi toimia niin, että tilanne rauhoittuisi ja nykyinen Eurooppaa ja kenties koko maailmaa kiristävä tilanne laantuisi? Jo pelkkänä ajatusleikkinä tämä vakava asia olisi mielenkiintoinen. Mitä sitten Ukraina voisi tehdä? Ukrainan presidentti, jolla olisi tukea ja valtaa tekisi muutamia seikkoja, jos hän voisi säilyttää henkensä noissa oloissa. Hengen säilyttäminen olisi vaikeaa. Ensimmäiseksi poistaisi kaikki joukot ja raskaat aseet Itä-Ukrainasta Donbassista. Jonkinlaiset rajavartijat voisivat toimia siellä rauhassa, mutta kaikkinainen tulitus rajan yli olisi kiellettyä. Sitten vapauttaisi venäjänkielen toiseksi kotimaiseksi kieleksi Ukrainassa, kuten meillä täällä Suomessa on ruotsin kieli. Noin kolmas osalla Ukrainan kansalaisista venäjä on kotikieli ja heillä olisi lupa käyttää sitä niin kuin haluavat ihan virallisesti. Seuraavaksi kiellettäisiin kaikkinainen natsitoiminta ja julistettaisiin  Stepan Banderan antihenkilöksi, jonka nimeä ei saa missään nimessä kunnioittaa. Kaikki kulkueet ja juhlapäivät natsien kunniaksi kiellettäisiin ja muistomerkit poistettaisiin. Tästä seuraisi varmasti valtavia ja väkivaltaisia mielenosoituksia, mutta ne tukahdutettaisiin lujalla kädellä. Väkivaltaisesti käyttäytyvät suljettaisiin vankiloihin. Tämä olisi varmasti hyvin vaikea toimenpide, sillä Banderasta on tehty Ukrainassa jonkinmoinen historiallinen sankari, vaikka hän on natsi, jolla on kymmenien tuhansien ihmisten henki tunnollaan toisen maailmansodan ajoilta.

Ukrainalainen nainen on hankkinut itselleen aseen.

Seuraava ryhmä on jo helpompi toteuttaa. Ottettaisiin yhteyttä Itä-Ukrainaan Donetskiin ja Luhanskiin ja luotaisiin diplomaattisuhteet. Jos he haluavat itsenäisyyttä  se myönnettäisiin heille. Tämä rauhoittaisi aluetta suuresti ja ennen kaikkea Venäjää. Alueella on kaivostoimintaa ja teollisuutta ja kaupankäynnin aloittaminen alueen kanssa olisi edullista myös taloudellisesti molemmille osapuolille sekä Ukrainalle että Donbassille. Sitten lähdettäisiin normalisoimaan suhteita Venäjään. Normalisoitaisiin diplomaattisuhteet. Sitten olisivat vuorossa rajamuodollisuudet, jotka palautettaisiin takaisin normaaleiksi. Tähän kuuluisi kaikkinainen rajaliikenne siis lentoliikenne, raideliikenne ja autoliikenne. Kauppasuhteet olisivat molemmille osapuolille edullisia.

Entäpä Suomi sitten? Suomessakin esiintyy hysteriaa. Se näkyy lähinnä poliittisten mielipiteiden ilmauksena suhteissa Natoon ja Venäjään. Äkkinäisiä ilmauksia on esiintynyt varsinkin suhteessa Natoon. Jotkut poliittiset tahot vaativat pikaista liittymistä. Tässä ei selkeästikään ymmärretä Suomen maantieteellistä asemaa. Jos Suomi liittyy Natoon on meillä vihamielinen naapuri. Liittyminen Natoon aiheuttaa selvästi Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä. Se voi myös vaarantaa Suomen rauhan. Idioottipresidenttimme Niinistö lisää vain paineita tyhmillä puheillaan. Puolueettomuus on Suomelle suuri etu. Emme muodosta alustaa Naton mahdolliselle sotilaalliselle toiminnalle. Emme muodosta uhkaa Venäjälle. Liika kiinnittyminen erilaisiin natojärjestelmiin on selvä uhka. Jos meillä on hyvät suhteet sekä itään että länteen voimme elää rauhassa. Ei tule aihetta hysteriaan.

Lyhyesti kiteytettynä. Muodostuu selkeä kuvio. Venäjä ei halua, että Ukraina on Natossa. Ukrainassa eräät piirit haluavat Natoon. Biden haluaa sotaa Ukrainan ja Venäjän välillä.  Zelenskyi ymmärsi vihdoin, mitä sota merkitsisi hänen kansalleen. Eurooppa on siinä välissä. Tämä on aiheuttanut Euroopassa hysteriaa. Länsi hajosi. Eurooppa on jakaantunut, jossa Britannia, Puola ja Baltian maat ovat yhtä ryhmää, Saksa, Ranska, Italia ja Unkari toista ryhmää. Yhdysvallat ja Venäjä puhuvat eri kieltä. Venäjän annettua Yhdysvalloille mahdollisuuden tapahtumat ovat vain muuttuneet vielä huonommiksi. Presidentti Biden on sanonut, että meille on aivan yhdentekevää mitä Venäjä tai Kiina ajattelevat. Hänen kannatuslukunsa ovat huimassa laskussa. Kiinassa on noussut esille sanonta "Länsi laskee. Itä nousee!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!