maanantai 6. joulukuuta 2021



HYSTERIA


Netistä löytyy ukrainalainen videopätkä, jossa ukrainalainen pikkutyttö pitää kuvaa, jossa Kreml palaa ja hän sanoo "Me näytämme vielä venäläisille!"

Euroopassa ja maailmassa vallitsee hysteria. Tai oikeammin kaksi hysteriaa. Ensimmäinen on ihan ymmärrettävää. Se koskee coronapandemiaa ja sen uusia muotoja,  leviämisen nopeutta ja kasvukäyrien jyrkkiä nousuja. Mutta toinen hysteria on vähän monimutkaisempi juttu ja se koskee sodan mahdollisuutta ja syttymistä. Käsittelen tässä tätä jälkimmäistä, koska sitä on käsitelty meillä varsin yksipuolisesti. Paljon puhutaan siitä, että Venäjä olisi keskittänyt suuren armeijan lähelle Ukrainan rajaa. Puhutaan jopa 90 000 - 100 000 miehen ja aseistuksen sijoittamisesta alueelle. Mutta ei oteta ollenkaan huomioon, että asialla on syynsä tai oikeastaan useita syitä. Ensimmäinen on se, että tämä kaikki tapahtuu Venäjän omalla maaperällä. Euroopassa ei tykätä siitä, mitä Venäjä tekee omalla maaperällään. Luulisi, että se on venäläisten oma asia. Venäjällä on täysi oikeus tehdä omalla maaperällään mitä se katsoo parhaimmaksi tehdä.

Yhdysvallat ja Nato väittävät, että Venäjä on heidän pahin vihollinen. Yhdysvallat haluaa tuhota tai ainakin heikentää Venäjää, koska Venäjä on noussut yhdeksi kolmesta maailman mahtivaltioista ja Yhdysvallat on menettänyt oman hegemoniansa. Nato on sijoittanut aseistustaan ja joukkojaan esimerkiksi Baltian maihin Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Lisäksi Nato pitää yhtämittaisia sotaharjoituksia näillä ja lähialueilla. Venäjä on ikään kuin saarrettu yhdeltä puolelta Naton jäsenillä. Näihin maihin on sijoitettu mm. amerikkalaisia, brittiläisiä ja muiden natomaiden aseistusta ja joukkoja. Ne ovat siis itse asiassa vieraalla maaperällä Nyt ollaan sitten aseistamassa Ukrainaa ja Venäjä kokee sen suurena uhkana itselleen. Ukrainalle on annettu uutta aseistusta mm. Javelin -panssaritorjuntaohjuksia ja Bayraktar TB2 -lennokkeja. Lisäksi Ukrainaan on lähetetty amerikkalaisten sotilaiden lisäksi brittiläisiä ja kanadalaisia sotilaita. Ukraina on keskittänyt  noin  125 000 sotilasta ja raskasta aseistusta Donbassin rajalle. Määrä on puolet Ukrainan vakituisesta armeijasta. Ammuskelu rajalla on kiihtynyt. Mitä tämä tarkoittaa? Tästä ei puhuta lännessä mitään. Onko kyse pelkästä symboliikasta? Vai ollaanko hyökkäämässä Itä-Ukrainaan Donbasssin alueelle? Lisäksi Ukraina on rakentamassa uutta sotilastukikohtaa Asovanmeren rannalle Berdianskiin Krimin ja Donbassin väliin.


Yhdistyneiden kuningaskunnan ulkoministeri Elizabeth Truss ajelee Brittiläisellä panssarilla pitkin Viroa. Siinä vasta miesmäinen nainen kuten Margaret Thatcher.


Venäläiset toimittivat juuri avustussaattueen Donbassiin - siis Itä-Ukrainaan. Lisäksi Venäjä on aukaissut ja aloittanut kaupan Donbassin kanssa. Tämä on merkinnyt sitä, että Donbassin terästehtaat ja -kaivokset ovat ruvenneet jälleen toimimaan. Valtavat hiilikaivokset Ukrainan alueella ovat juuri Donbassin alueella ja Ukraina kärsii kylmyydestä, mutta ei suostu ostamaan hiiltä Donbassilta. On ilmeistä, että elintaso rupeaa kohoamaan Itä-Ukrainassa. Ukrainan elintaso on Euroopan alhaisin. Ukrainalla ei ole tarjota Euroopalle muuta kuin työvoimaa, mutta korona-aikana se ei pääse liikkeelle. Tavalliset ukrainalaiset kärsivät kylmyydestä, heillä ei ole rahaa ruokaan eikä lääkkeisiin, lääkkeitä ei ole edes tarjolla. Kaasun hinta kuluttajille on nelinkertaistunut tämän vuoden aikana. Ukrainan aseistaminen ja joukkojen siirto  Donbassin rajalle sekä Natojoukot Baltiassa ja lähialueella koetaan Venäjällä uhkana, joten on ihan selvää, että se keskittää omia joukkojaan rajojensa sisällä

Tänä vuonna Nato piti kaksi kertaa sotaharjoitukset Mustallamerellä. Venäläiset tiedustelu tiedot osoittavat, että molemmilla kerroilla harjoiteltiin itse asiassa hyökkäystä kohti venäjää. Jos Ukrainaan toimitetaan ohjuksia tai Mustaltamereltä ammutaan laivoista, sukellusveneistä tai taistelukoneista ohjuksia lentoaika esimerkiksi Moskovaan on vain viitisen minuuttia. Tämä on ilman muuta uhka Venäjälle ja sillä on oikeus puolustaa itseään. Lisäksi brittiläinen taistelualus rikkoi Venäjän merialuetta Krimin kohdalla ensimmäisen harjoituksen aikana. Venäjällä olisi ollut oikeus upottaa tämä brittiläinen taistelualus, mutta tyydyttiin vain karkottamaan se varoituslaukauksin. Venäjällä vallitsee mielipide, että vaikka taistelualus olisi upotettu tuskin mitään olisi tapahtunut. Tämä kaikkinainen aktivoituminen tuolla alueella vaikuttaa ilman muuta huolestuttavasti Venäjällä. Miksi pitää harjoitella juuri Mustallamerellä kun maailmassa on paljonerilaisia meriä? Olisi harjoiteltu vaikkapa Englannin kanaalissa. Nyt piti harjoitella juuri Mustallamerellä tuhansien kilometrien päässä omilta rannikoilta lähellä Venäjän rajoja. Eikö se juuri ole uhkaavaa? Tämä kaikki pistää ajattelemaan. Brittiläiset ovat aktivoituneet Ukrainassa. Haluavatko he sytyttää sen tuleen?


Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukasenka ilmoitti, että se sallii venäläisten sijoittaa ohjuksensa maaperälleen.

Yhdysvallat on sijoittamassa keskimatkan ohjuksia Eurooppaan mm. Puolaan. Valko-Venäjälle on lisätty sanktioita sen pakolaisia auttavan politiikan tähden. Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukasenka ilmoitti 30. marraskuuta, että Krim on "de Fakto ja de Jure" osa Venäjää. Jos Puola sallii Yhdysvaltojen sijoittaa ohjuksensa Puolan maaperälle sallii Valko-Venäjä Venäjän sijoittaa sen omat ohjuksensa Valko-Venäjälle. Tämä koskee myös ydinaseita. Molemmat valtiot (Venäjä ja Yhdysvallat) ovat ilmoittaneet, että voivat käyttää ydinaseita ensimmäisinä mikäli se on tarpeen. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu on piirtänyt omituisen kartan Venäjän mahdollisista hyökkäyssuunnista Ukrainaan. Venäjällä naureskellaan sitä. Todellisuudessa kylläkin Valko-Venäjän rajalta on todella lyhyt matka Kiovaan.


Yhdysvaltojen tiedustelun piirtämä kartta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Kaikista näistä syistä on ilmiselvää, että Venäjä kokee tilanteen uhkaavana. Joka puolella lisätään varusteluja ja kriisialueella Ukrainassa tapahtuu juuri nyt aktiivista sotilaallista toimintaa. On selvää, että on varauduttava kaiken varalle. Jos joukkoja sijoitellaan lähelle rajaa on se merkki, että kannattaako yrittää käyttää väkivaltaa. Venäjän joukot ovat omalla maaperällään kun taas Naton joukot ovat melkein kaikki vieraalla maaperällä. Venäjällä on oikeus omalla maaperällään pitää joukkonsa siellä missä haluaa. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg varoitti Venäjää "vakavista seurauksista", jos Ukrainaan hyökätään. USA:n ulkoministeri Anthony Blinken kommentoi samoin "vakavista seuraamuksista", jos Venäjä hyökkää Ukrainaan. Toisaalta väitetään, että kaiken tämän provosoinnin tarkoituksena on saattaa Biden ja Putin neuvotteluun keskenään.


28.marraskuuta presidentti Zelenskyi piti lehdistötilaisuuden, jossa hän ilmoitti, että joulukuun 1 tai 2. päivänä tapahtuu Ukrainassa vallankaappaus.

Ukrainassa oli ollut vallalla huhu, että siellä tapahtuu vallankaappaus 1. ja 2. päivänä. joulukuuta Ukrainan presidentti Zelenskyi piti asiasta lehdistötilaisuuden, jossa hän sanoi, ettei aio paeta kuten Viktor Janukovyts aikoinaan vuonna 2014. Zelenskyin kansansuosio on laskenut minimilukemiin, koska hän ei ole pitänyt lupauksiaan. Tärkeimpiä oli sodan lopettaminen Itä-Ukrainassa. Lisäksi Ukrainassa on paljon rikkaita oligarkkeja Zelenskyin vihollisia, jotka eivät hyväksy häntä. Marraskuun alussa Zelenskyi allekirjoitti ns. antioligarkkilain. Ukrainan rikkain oligarkki Rinat Ahmetov on Zelenskyin pahin vihollinen ja sanotaan, että hän olisi vallankaappausyrityksen tärkein taustahenkilö.  Maidanilla oli mielenosoituksia 1. joulukuuta, mutta kuten havaitsimme mitään vallankaappausta ei tapahtunut. Tosin puhutaan yleisesti, että tammikuussa ja helmikuussa 2022 alkaisivat varsinaiset mielenosoitukset Maidanilla. Toistuuko Maidan jälleen?


Maidanilla oli mielenosoitus 1. joulukuuta 2021.

Kun Neuvostoliitto hajosi ja Venäjä syntyi 1991 Yhdysvallat lupasi, että Nato ei laajene milliäkään kohti Venäjää. Tätä lupaustaan se ei ole koskaan pitänyt. Kun Venäjä on huomauttanut siitä Yhdysvalloista sanotaan, että asia ei kuulu teille. Baltian maat, Puola, Romania ja monet muut valtiot Natomaina ovat selvä uhka Venäjälle. On siis aivan selvää, että Venäjä aseistautuu. Onneksi sen aseistus on edellä muita ja sitä luokkaa, että rauha säilyy. Yhdysvallat on käyttänyt Ukrainaa ja sen käymää sisällissotaa hyväkseen Venäjän vastaisessa toiminnassaan ja propagandassaan. Yhdysvallat ei missään nimessä halua rauhaa Ukrainaan. Ukraina on väline propagandasodassa varsinkin meillä täällä Euroopassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti, että allekirjoitettaisiin kirjallinen ja oikeudellisesti pätevä sopimus, jossa taattaisiin, ettei Nato laajene enää milliäkään Venäjän suuntaan sen nykyisestä tilasta. Asia koskisi esimerkiksi juuri Ukrainaa, Georgiaa ja tietenkin myös Suomea. Tämä oli selvä rauhantarjous Yhdysvalloille. Tosin kaikki tietävät, että Yhdysvallat ei juuri koskaan ole pitänyt allekirjoittamiaan sopimuksia, vaikka vaatii kaikkia muita pitämään ne. Toisaalta Biden voisi haluta  jonkinmoiset vakaat suhteet Venäjään, jotta hänellä olisi vapaat kädet Kiinan suuntaan. Kiinaa hän pitää toisena uhkakuvanaan ja Yhdysvaltojen vihollisena.


 30. marraskuuta Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti, että allekirjoitettaisiin sopimus, ettei Nato etene enää milliäkään Venäjän suuntaan.

 Yhdysvallat on jo jäänyt aseiden kehittelyssä jälkeen Venäjästä ja Kiinasta. Venäjällä on aseistusta, jonka tasoista Yhdysvalloilla ei ole. Hypersooniset aseet ovat ylivoimaisia. Ja pelkästään yhdellä ohjuksella se pystyy tuhoamaan Texasin kokoisen alueen. Näin hän itse kertoo. Kiina on hyvää vauhtia kehittänyt aseistustaan ja on ilmeisesti menossa jopa Venäjän ohi. Venäjä ja Kiina pitävät säännöllisesti yhteisiä sotaharjoituksia sekä maalla että merellä. Venäjän ja Kiinan välit ovat erinomaisia, kuten Kiinan presidentti Xi Jingping on useasti huomauttanut. Molemmat valtiot käyttivät tänä vuonna satelliittien tuhoamisaseita. Tämä herätti suurta huomiota maailmalla. Varsin nerokasta olisi, jos maat solmisivat samanlaiset suhteet toistensa kanssa kuin Natomailla on. Tähän voisi lisätä myös Valko-Venäjä ja muutamia muita valtioita idässä ja Lähi-idässä.

Entäpä Suomi? Suomen on myös vallannut tämä samainen sotahysteria. Parhaillaan Suomi hankkii suurilla miljardi-summilla hävittäjiä ja laivaston aluksia. Lisäksi puolustusvoimissa on runsaasti polemisoitu kutsuntojen kasvattamista pakollisiksi koko kutakin ikäluokkaa koskevaksi. Tämä koskisi siis terveydellisesti vajavaisia ja myös naisia. Tulee epäilemättä mieleen mielikuva, että Suomi valmistautuisi sotaan. Nuorten joukossa puolustusvoimien kannatus on laskenut. Itse kannattaisin vapaaehtoisuutta, koska se parantaisi laatua. Suomella on jo muutenkin suuret reservijoukot. Oleellista on, että jos suhteet ovat hyvät joka puolelle kotimaatamme emme todellakaan tarvitse niin suuria joukkoja maatamme puolustamaan, Meitä ei uhkaa mikään, jos emme kuulu Natoon. Tätä ei olla ymmärretty Suomessa joissakin piireissä tai ei haluta ymmärtää.

Meillä on meneillään vähän samanlainen  tendenssi kuin ennen toista maailmansotaa. Suomella oli salaiset suhteet Saksaan jo pitkään ennen sodan aloittamista. Rakensimme ja suunnittelimme mm. yhdessä sukellusveneitä salassa, koska Saksalta oli sukellusveneet kielletty ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Sotilaspiirit ja kulttuuripiirit pitivät yhteyksiä yllä Saksaan. Pietari eli silloinen Leningrad oli aivan Suomen rajojen läheisyydessä ja tiedettiin varsin hyvin, että Saksan pääkohde tulisi ennemmin tai myöhemmin olemaan Neuvostoliitto. Leningrad oli tykinkantaman päässä Suomen rajoista ja vaarassa. Suomi oli siis liitossa Saksan kanssa vaikka siitä ei yleisesti puhuttu. Tämän Neuvostoliitto tiesi varsin hyvin.  Koska ei päästy neuvottelujen kautta sopimukseen rajojen siirtämisestä syntyi talvisota.  Tarkoituksena oli siirtää rajoja kauemmaksi. Nykyisin Pietari on edelleen aivan rajan takana. Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki. Jos kuulumme Natoon Suomi on hyvä alusta hyökätä Pietariin. Haluammeko olla tämä väline Natolle? Venäjä tulee puolustamaan Pietaria todella lujasti. Siksi jos kuulumme Natoon olemme vaaravyöhykkeessä. Maatamme jyrättäisiin monta kertaa.

Idioottipresidenttimme Sauli Niinistö on torjunut jyrkästi Putinin rauhantarjouksen Yhdysvalloille.  Hän ei näytä tajuavan Suomen asemaa maailman kartalla. Nato pitää Venäjää pahimpana vihollisenaan aivan kuten Saksa aikoinaan Neuvostoliittoa. Meillä on erilaisia yhteistyösopimuksia Naton kanssa jo nyt ja teemme joka vuosi lukemattomia sotaharjoituksia Naton kanssa. Enemmistö suomalaisista ei kannata liittoa Naton kanssa. Siinä he ovat aivan oikeassa. Mutta jos tämä sotahysteria jatkuu ei kukaan osaa sanoa mitä tapahtuu. Naton kannatus voi kasvaa ja silloin olemme todella vaarassa.

Sitten lopuksi hysteerinen teoreema. Jos Ukraina lähtee hyökkäämään Donbassiin niin kuin se usein on uhannut tehdä ihan julkisesti lähteekö Venäjä vastahyökkäykseen? Mitä silloin tekee Yhdysvallat ja sen natoliittolaiset? Lähtevätkö he sotimaan Venäjää vastaan? Ryhdytäänkö silloin käyttämään ydinaseita? Mitä tekee Suomi? Ottaako Kiina silloin Taiwanin? Tämä on vain yksi teoria tässä sotahysteriassa. Sodat Afganistanissa ja Irakissa eivät päättyneet hyvin Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kannalta. Kannattaisiko miettiä Venäjän ehdotusta Naton laajenemisen ehkäisemisestä? Se voisi merkitä rauhallisempia aikoja maailmassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!