sunnuntai 26. joulukuuta 2021



DEMOKRATIAFARSSI

Ajattelinpa kirjoittaa pari sanaa demokratiasta. Olen aikaisemminkin kirjoittanut aiheesta. Demokratia - sanalla on oikein virallinen määritelmä. Se määritellään suurin piirtein näin. Se tulee kreikkalaisista sanoista demos eli tavallinen kansa ja kratos eli valta, hallita. Tosin nykyisin tuntuu, kuin sana olisi lähinnä pilkkasana tai oikeammin sitä käytetään poliittisiin tarkoituksiin. Demokratian perusajatus on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että he toteuttaisivat kansan tahtoa. Tosin nykyisin sanaa käytetään lähinnä poliittisena aseena ja tuntuu siltä, että todellista demokratiaa ei ole missään. Jokaisessa valtiossa sanaa käytetään ja toteutetaan eri tavalla ja tuntuu siltä, kuten viimeksi kirjoitin, että jokainen ihminen ihan yksilöllisesti käsittää sanan eri tavalla.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden keksi järjestää "demokraattisten" valtioiden kaksipäiväisen huippukokouksen 9. - 10.12.2021 "The Summit for Democracy". Tapahtumaa isännöi Yhdysvallat yhdessä Alankomaiden kanssa. Sinänsä absurdia, koska alankomaat on virallisesti kuningaskunta eikä demokratia. Tapahtuma järjestettiin etänä ja kutsun oli saanut 110 valtiota. Erityistä huomiota tapahtuma sai siitä, että kahta ei oltu kutsuttu. Kiina ja Venäjä eivät olleet joukossa mukana. Tämä oli selkeä poliittinen teko, jota voisi sanoa jopa provokatiiviseksi ellei se olisi niin idioottimaisen naurettava ja tyhmä. Mutta jotkut ottivat sen hyvinkin vakavasti. Heidän määritelmänsä demokratiasta on varsin epämääräinen ja omanlaatuinen. Painotan sanaa omanlaatuinen.  Tosin asiat itse tapahtumassa tulkattiin myös kiinaksi ja venäjäksi. Tarkastellaanpa lähtökohtia.

Yleensä todettiin, että demokratia on maailmassa taantunut. Tämä koski myös itse Yhdysvaltoja. Jos ajatellaan demokraattisia valtioita ja demokratiaa niistä on mahdotonta käsitellä kaikkia. Siksi valitsen yhden näin aluksi ja se on tietenkin demokratian pyhä maa Yhdysvallat. Jos ajatellaan siis näin aluksi pelkästään Yhdysvaltoja voidaan miettiä onko valtio demokraattinen ollenkaan ja onko se koskaan ollutkaan demokraattinen? Viimevuosina puhutuin aihe on ollut presidentinvaalit. Yhdysvaltojen demokratia on niin omituinen, että vähemmän kansalta ääniä saanut presidenttiehdokas on päässyt presidentiksi ja enemmän ääniä saanut on jäänyt langoille roikkumaan. Yhdysvaltoja hallitaan kaksipuoluejärjestelmällä, joka ei siis ole kansanvaltainen. On äänestettävä jompaa kumpaa puoluetta saadakseen äänensä kuuluviin. Demokraatit ja republikaanit ovat ne puolueet, joita voi vain äänestää saadakseen äänensä kuuluviin. Tosin monissa tutkimuksissa on todettu, että todelliset hallitsijat Yhdysvalloissa ovat hyvin rikkaiden klikki. Mutta ei puututa nyt siihen, koska se herättää niin paljon närkästystä ja vastareaktioita.

Jo Yhdysvaltojen historia on täynnä epädemokratiaa. Maan alkuperäinen kansa intiaanit tuhottiin melkein sukupuuttoon. Loput suljettiin reservaatteihin. Yksi intiaanien kaunein ajatus oli, että maa ei kuulu kenellekään vaan on kaikkien yhteinen tuhottiin totaalisesti valloittamisen yhteydessä ja maa käytännöllisesti katsoen ryöstettiin intiaaneilta yksityisomaisuudeksi. Seuraava askel olikin sitten orjien hankkiminen Afrikasta näille yksityisplantaaseille. Orjilla ei ollut minkäänlaista ihmisarvoa pitkälti yli 1900-luvun puolen välin jälkeenkään. Vielä 1950- ja 1960-luvuilla tummaihoiset taistelivat oikeuksistaan. Kuuluisin nimi oli Martin Luther King ja poliittisena järjestönä Mustat pantterit.  Vastaliikkeenä toimi Ku Klux Klan, joka poltti jopa elävänä tummaihoisia. Vielä ihan viimevuosina poliisi sai ampua aseettoman tummaihoisen ilman mitään rangaistusta niin halutessaan. Nykyäänkin joka kahdeksas tunti ammutaan USA:ssa tummaihoinen ihminen. Vasta näinä aikoina näille tummien jälkeläisille on alettu antaa tasavertaisia oikeuksia osin merkillisillä tavoilla. Laukaisevana tekijänä oli kuuluisaksi noussut tapaus tummaihoisen George Floydin murhasta, jossa valkoinen poliisi Derek Chauvin tukehdutti hengiltä polvellaan Floydin Minneapolisissa 25. toukokuuta 2020. Onneksi on laskettu, että valkoihoiset putoavat vähemmistöksi USA:ssa vuoden 2042 paikkeilla.


Tässä George Floyd tapetaan tukehduttamalla.

"I Can't Breathe" tuli iskulauseeksi.

Edelleen tässä demokratian luvatussa maassa on tällä hetkellä eniten vankeja vankiloissa  koko maailmassa ja maailman suurimmat vankilat. Neljäs osa koko maailman vangeista on Yhdysvalloissa. Voitaisiin sanoa, että USA on nykyajan "Vankileirien saaristo". Kuolemantuomiot ovat USA:ssa laillisia ja vankeutta voi saada vaikkapa 150 vuotta. Pisimmän tuomion on saanut liikemies Sholam Weiss vuonna 2000. Hänet tuomittiin 845 vuodeksi vankeuteen. Luit oikein, 845 vuotta vankeutta! Tulee mietittyä, että missähän kunnossa hän on vapauduttuaan vankeudesta? Toisaalta siellä voi saada myös moninkertaisia kuolemantuomioita. Mitenkähän se käytännössä toimii? Herätetäänkö vanki välillä henkiin ja tapetaan sitten uudelleen? Prosentuaalisesti rasismia USA:ssa näkyy juuri selvästi vankiloissa, huomattavan suurin osa vangeista on värillisiä. Human Rights Watchin ja Amnesty Internationalin mukaan vain Yhdysvalloissa, Israelissa, Etelä-Afrikassa ja Tansaniassa on alaikäisiä elinkautisvankeja, joilla ei ole oikeutta päästä ehdonalaiseen vankeuteen. Yhdysvalloissa on enemmän alaikäisiä elinkautisvankeja kuin missään muussa maassa koko maailmassa. Vankilatoiminta on nykyään Yhdysvalloissa yksityistä bisnestoimintaa eli siis liiketoimintaa .

Mutta mennäänpä tarinassa eteenpäin. En aio ottaa Yhdysvaltojen koko historiaa tässä esille, mutta sen voin kertoa, että Yhdysvallat on aina pitänyt demokraattisesti Latinalaista Amerikkaa omana takapihanaan. Tämä on näkynyt sillä tavalla, että aina on pidetty huolta "demokraattisesti", että näissä valtioissa on Yhdysvalloille suosiollinen hallinto. Jos ei ole ollut  hallinto on vaihdettu itse kansalta kysymättä suosiolliseksi. Tämmöisiä valtioita ensimmäisenä tulee mieleen Nicaragua, Chile, Panama, Dominikaaninen tasavalta ja tietenkin Kuuba. Panamassa vaihdettiin mieluisampi hallinto yksinkertaisesti hyökkäämällä sinne 1989. Samoin hyökättiin Chileen, Dominikaaniseen tasavaltaan, Nicaraguaan ja Salvadoriin. Mutta kaikkein kuuluisin tapaus oli Kuuba. Kuuba oli aikoinaan rikkaiden amerikkalaisten ilotalo ja peliluola, mutta sitten ilmestyi näyttämölle varsin kuuluisiksi tulleet. Fiden Castro ja argentiinalainen Ernesto "Che" Guevara. He vapauttivat Kuuban amerikkalaisista 1959 paitsi Guantanamon sotilastukikohtaa, johon palaan myöhemmin. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA järjesteli erilaisia kuolemanpartioita kaikkialle Latinalaiseen Amerikkaan, joiden tarkoitus oli teloittaa "demokraattisesti" kaikki Yhdysvaltojen vastustajat. Esimerkiksi Fidel Castro yritettiin tappaa peräti 638 kertaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Che Guevara sentään onnistuttiin tappamaan Boliviassa 1967.

Fidel Castro ja Che Guevara 1.5.1963

Latinalaisen Amerikan kenties kuuluisin tapaus oli ns. Kuuban kriisi vuonna 1962. Taustalla oli se, että Yhdysvallat oli sijoittanut Turkkiin keskimatkan ydinohjuksia joiden takia Neuvostoliitto tunsi tulleensa uhatuksi. Silloinen Neuvostoliiton pääsihteeri Nikita Hrustsov sijoitti omat ohjuksensa Kuubaan, joka nostatti hysterian Yhdysvalloissa. On sanottu, että maailma ei vielä koskaan ole ollut niin lähellä tuhoaan, kuin tuolloin. Yhdysvaltojen silloinen presidentti John F. Kennedy ryhtyi neuvottelemaan Hrustsovin kanssa ja veti lopulta ohjuksensa Turkista pois. Samoin teki Hrustsov ja veti omat ohjuksensa Kuubasta. Mutta Kennedy asetti Kuuballe taloussaarron, joka on yhä tänä päivänä voimassa ja on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia Kuuballe. Nykyistä kiistaa Euroopassa Ukrainan ympärillä on verrattu tuohon Kuuban kriisiin. Viimeisin tapaus, jossa Yhdysvallat on yrittänyt vaihtaa hallintoa Latinalaisessa Amerikassa on Venezuelan kriisi vuodelta 2019, jolloin Yhdysvallat yritti väkisin vaihtaa Venezuelan presidentin siinä kuitenkaan onnistumatta. Yhdysvallat asetti kuitenkin Venezuelalle talouspakotteita, jotka ovat aiheuttaneet maalle talousvaikeuksia.

Muualla maailmassa Yhdysvallat on levittänyt demokratiaansa yleensä väkivalloin. Korea on yksi esimerkki, mutta siellä onnistuttiin vain puoliksi. Pohjois-Korea on yhä itsenäinen oman tiensä kulkija. Mutta Vietnam sai kokea todella mitä demokratian levittäminen saa aikaan. Sieltähän Yhdysvallat sitten lennätettiin ulos, josta toisinto nähtiin Afganistanista juuri tänä vuonna. Mutta eihän demokratian levittäminen tähän jäänyt. Irak oli seuraava demokratian uhri sitten Syyria ja Libya. Kaikki sotansa USA on käynyt muualla kuin omassa maassaan USA:ssa. Näistä jälkiseuraamukset saivat hoitaakseen eurooppalaiset valtiot suurina pakolaisvirtoina. Kuitenkin suurimman vastuun kantaakseen sai Turkki vaikka sitä ei pidetä edes kovin demokraattisena valtiona. Eurooppalaiset pakenivat vastuuta rahalla, jota maksavat Turkille uhalla, että muuten Turkki päästää pakolaiset vapaasti Eurooppaan. Raskaimmin kaikesta demokratian viennistä saivat kokea Afganistanin, Irakin Syyrian ja Libyan kansa, joita tapettiin surutta mielin määrin, koska demokratia on niin arvokasta, että sitä on pakko levittää vaikka väkivalloin. 20.12.2021 Yhdysvaltain lehdistö sai tietää, että Pentagon ja CIA olivat salanneet siviiliuhrien todellisen määrän. Salaiset CIA:n paperit näyttivät, että siviiliuhrien määrä  oli todellisuudessa yli kymmenkertainen ilmoitettuun nähden. Myös pakolaiset saivat kokea, miltä Välimereen hukkuminen tuntuu. Tosin Yhdysvallat on poistumassa nyt myös Irakista. Tämä todistaa sen, ettei kysymyksessä ollut sentään demokratia vaan öljy. Irakissa taistellaan yhä ja poistuminen sieltä muistuttaa elävästi Afganistanista poistumista eli pakoa.


Mutta palataanpa Kuubaan. Siellä siis sijaitsee ehkä yksi kuuluisimpia USA:n tukikohtia Guantanamo Bayn laivastotukikohta. Se on tavallaan vuokralla Kuubalta, mutta Kuuba pitää sitä laittomana eikä ota maksuja vastaan. Yhdysvallat pitää siellä ehkä maailman kuuluisinta vankilaa. Vankila perustettiin 2002 ja siellä on säilytetty ainakin 780 vankia, todennäköisesti huomattavasti enemmän. Vankeja on eri puolilta maailmaa, mutta suurin osa Afganistanista. Vankila on tullut kuuluisaksi siitä, että siellä sallitaan kidutus. Silloinen USA:n presidentti George W. Bushin mukaan vangit ovat terroristeja ja siksi heillä ei ole Yhdysvaltain perustuslain takaamia ihmisoikeuksia. Kuuluisimpia kidutusmenetelmiä oli ns. "vesikidutus", mutta myös muita ruumiillisia ja henkisiä kidutusmenetelmiä on käytetty suuressa mitassa.. Myöhemmin on todettu, että suuri osa vangeista ei ollut syyllistynyt mihinkään terrorismiin vaan ilmiantajille maksettiin rahaa joten he keksivät valheita syyttömistä ihmisistä rahan vuoksi. Ilmiantajat siis petkuttivat rahaa Yhdysvalloilta antamalla ilmi viattomia ihmisiä. Vankien joukossa on ollut myös alaikäisiä 13 - 15 -vuotiaita. Näitä Yhdysvaltojen kidutusvankiloita on ollut myös muualla ja Euroopassa mm. ainakin Latviassa ja Liettuassa.

Kuubassa Guantanamon vankileiri ja alla kidutettavia vankeja.

Demokratiaan yhdistetään yleensä sananvapaus. Ihmisillä pitäisi olla oikeus ilmaista itseään joutumatta rangaistuksen uhriksi. Mielenosoitukset on yksi tapa ilmaista oman mielipiteensä. Tänä vuonna 6. tammikuuta 2021 oli mielenosoitus, jota sanotaan Yhdysvaltojen kongressitalon valtaukseksi. Donald Trumpia tukevat mielenosoittajat järjestivät Washington DC:ssä "Save America" -mielenosoituksen, jossa mielenosoittajat valtasivat kongressitalon. Tapahtumassa kuoli viisi ihmistä, koska mielenosoitusta vastustettiin väkivaltaisesti. Poliisi mm. ampui täysin aseettoman nuoren naisen. Yksi kuolleista oli poliisi. Kolme kuoli poliisin ilmoituksen mukaan "terveyssyistä", joita ei ole täsmennetty. Tämä herättää epäilyksiä. Mielenosoitus oli kohdistettu vuoden 2020 vaaleja vastaan, jotka mielenosoittajien mielestä olivat olleet epärehellisiä. Jälkeenpäin kongressitalo eli "demokratian keskus" piiritettiin sotilailla. Mielenosoittajia on pidätetty yli 700. Näitä tapauksia käsitellään yhä edelleen oikeudessa. Heitä uhkaa jopa kymmenien vuosien tuomiot. Rangaistusten määrää on sanottu suurimmaksi määräksi mitä koskaan on annettu yhdellä kertaa. Siis kongressitalo on "pyhättö" eli pyhä paikka, jossa ei saa osoittaa mieltään vaikka asutaan "demokratiassa". Tämä osoittaa demokratian sananvapauden. Todellista sananvapautta Yhdysvalloissa ei ole.

Erityisesti kaksi henkilöä olen kokenut tärkeiksi sananvapauden lähettiläiksi. Nämä ovat vaikuttaneet minuun suuresti varsinkin heidän rehellisyytensä ja rohkeutensa. Ensimmäinen on Julian Paul Assange, joka perusti 2006 WikiLeaks-sivuston. Hän on syntyjään australialainen. WikiLeaks-sivuston tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus vuotaa salaisia poliittisia tai kaupallisia dokumentteja julkisuuteen ilman kiinnijäämisen pelkoa. WikiLeaks on julkaissut mm. täydellisen kalustoluettelon Yhdysvaltain armeijan Afganistanin sodassa käyttämästä kalustosta. Mukana on kahdentyyppisiä taistelukaasua käyttäviä aseita. Vuonna 2007 sivustolla julkaistiin Guantanamo Bayn Yhdysvaltain armeijan toimintaohjeisto eli siis kidutusjärjestelmä. Vuonna 2010 julkaistiin video, jossa Yhdysvaltain armeijan helikopteri ampuu Bagdadissa siviilejä. Saman vuonna julkaistiin yli 90 000 Afganistanin sodan raporttia, joissa kerrotaan "pimeiden yksiköiden" metsästävän ja tappavan ihmisiä ilman oikeudenkäyntiä, massiivisesta tienvarsipommikampanjasta, Reaper-lentokoneiden käytöstä sekä talibanien saaneen käyttöönsä maasta-ilmaan-ohjuksia. Siellä on myös runsaasti tietoja siitä, että ranskalaiset  ja amerikkalaiset ovat tappaneen siviilejä ihan huvikseen. Samana vuonna Wikileaks julkaisi 1,4  gigatavun AES256-salauksella salatun tiedoston. Tiedosto käsitti mm. siviilien kuolemantapausten peittelyoperaatioita. Lokakuussa 2010 WikiLeaks julkaisi 400 000 Irakin sodan dokumenttia, joista ilmenee, kuinka Yhdysvaltain viranomaiset ovat viitanneet kintaalla Irakissa olevien joukkojensa harjoittamalle kidutukselle. Pentagon on ilmoittanut, että tämä on Yhdysvaltain historian suurin salaisten asiakirjojen vuoto. Saman vuoden marraskuussa WikiLeaks ryhtyi julkaisemaan Yhdysvaltain salaisia diplomaattisia asiakirjoja. Mukana on myös Suomea käsitteleviä asiakirjoja. Vuonna 2016 tapahtui Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen tietoverkosta 27 000 asiakirjan tietovuoto, jossa osoitettiin, miten Demokraattisen puolueen johto toimi "demokraattisesti" toista presidenttiehdokasta Bernie Sandersia vastaan Hillary Clintonin puolesta. Vuoto näyttää totuuden miten toimittiin. Venäjää syytettiin vuodosta vaikka mitään todisteita ei ollut. Clinton uhkasi Venäjää sodalla jos paljastusten tekeminen jatkuu.

Julian Assange

Erityisesti Yhdysvallat on ryhtynyt taistelemaan tätä sananvapauden puolustajaa vastaan vaikka onkin demokratia ja sananvapauden puolustaja . Julian Assange pidätettiin 7. joulukuuta 2010 Britanniassa ruotsalaisten syyttäessä. häntä raiskauksista. Tämä oli selvä tekosyy, jotta Ruotsi olisi voinut toimittaa Assangen Yhdysvaltoihin. Assange pakeni Britannian Ecuadorin suurlähetystöön, josta hänet kuitenkin Britannia vangitsi myöhemmin 11.huhtikuuta 2019. Nyt häntä uhkaa siirto Yhdysvaltoihin oikeuden eteen ja siellä jopa 175 vuoden vankeustuomio. Näin Yhdysvallat kohtelee totuutta kertovia sananvapauden tuojia demokratian nimeen. Missä on demokraattinen sananvapaus? Missään nimessä Assangea ei saa toimittaa Yhdysvaltoihin. Se olisi oikeusmurha.

Toinen ihailemani henkilö on amerikkalainen Edward Joseph Snowden. Hän oli tietotekniikan ammattilainen, joka työskenteli Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n urakoitsijana  Kesäkuussa 2013 hän teki koko maailmalle demokraattisen palveluksen  paljastaessaan kuinka Yhdysvallat vakoili maailman jokaista kansalaista sähköisesti. Tapausta on kutsuttu merkittävimmäksi tietovuodoksi Yhdysvaltain historiassa. Hän luovutti The Guardian ja The Washington Post -lehdille suuren määrän NSA:n salaiseksi luokiteltua tietoa. Tiedotusvälineiden ensimmäisessä julkistuksessa käsiteltiin maailmalaajuisesti toimivaa PRISM-ohjelmaa, joka salaisesti kerää mm. ihmisten puhelutietoja. Snowden pakeni Hongkongiin ja sieltä edelleen Venäjälle, josta sai myöhemmin turvapaikan. Tiedotusvälineet julkaisivat 17. kesäkuuta lisää asiakirjoja, jotka paljastavat Britannian tiedustelupalvelun GCHO:n ja Ruotsin tiedustelupalvelun RFA:n ja salaisen poliisin SÄPO osallistuneen tähän samaan vakoilutoimintaan  ja välittäneet tiedot Yhdysvaltoihin. Myöhemmin on paljastunut mm. että on vakoiltu eri valtioiden politiikkoja ja jopa eri valtioiden johtajia ja heidän puheluitaan. The Guardianin mukaan salakuunneltuja valtionjohtajia on ainakin 35, mutta todennäköisesti huomattavasti enemmän. Yksi heistä oli Saksan entinen kansleri Angela Merkel. Vakoilun kohteina on ollut puhelin- ja internetliikenne sekä tekstiviestit. Kaikki tapahtuu elektronisesti täysin muun maailman mielipiteistä piittaamatta. Eikä poliittinen vakoilu edes riitä. USA vakoilee myös taloudellisesti. Organisaatiot NSA, CIA ja FBI ovat täysin piittaamattomia paitsi USA:n laeista myös muun maailman laeista. Omituinen yhteensattuma, että jälleen myös Britannia ja Ruotsi ovat olleet mukana kuten Assangen tapauksessa. Tämä on siis varsin demokraattista toimintaa. Myös Saksassa Yhdysvaltojen sotilastukikohta on osallistunut tähän toimintaan. Päämäärä pyhittää keinot, kuten Yhdysvaltain entinen presidentti Nixon sanoi.

Edward Snowden

Snowden haki turvapaikkaa jopa Suomesta, mutta kuten arvata saattaa Suomi ei myöntänyt sitä. Nykyään hän elää Venäjällä ja on anonut Venäjän kansalaisuutta. Hänellä on työpaikka siellä ja hän on mennyt naimisiin, saanut lapsen ja kirjoittanut kirjan "Pysyvästi merkitty" kokemuksistaan. Kirja julkaistiin 2019. Joulukuussa 2013 Snowden antoi haastattelun Time-lehdelle, jossa hän kertoo, että hän piti valvonnan vaaroja liian suurina ja toivoi, että paljastukset johtaisivat hallitusten toimien suurempaan läpinäkyvyyteen. The Guardian-lehti valitsi Snowdenin vuoden henkilöksi. Laura Poitras on 2014 ohjannut Snowdenista Oscar-palkitun dokumentin "Citizenfour". Oliver Stone ohjasi vuonna 2016 totuuteen perustuvan draamaelokuvan "Snowden".

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämmöinen salainen valvonta ei kuulu demokratiaan. Demokratiassa pitää olla sananvapaus ilmaista mielipiteensä, ja varsinkin, jos julkaisee totuuksia niistä ei saa rangaista. Tästä syystä ihailen suuresti Julian Assangea ja Edward Snowdwnia, koska julkaistessaan moraalisesti vääriksi pitämiään salaisia tietoja he tiesivät joutuvansa suuriin vaikeuksiin Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa jopa maailmanlaajuisesti. He asettivat jopa  henkensä alttiiksi, koska he tiesivät miten Yhdysvaltojen "demokratia" toimii. Sananvapaus nykyisissä demokratioissa ei toimi varsinkaan Yhdysvalloissa. Mielestäni molemmat henkilöt ansaitsisivat vähintään Nobelin rauhanpalkinnon. Mutta kuten tiedän maailman nykytilanteesta sitä ei tule tapahtumaan. Se mitä Britanniassa ja Yhdysvalloissa ja jopa Ruotsissa nykyisin toimitaan ei ole demokratiaa. Assangea ei missään nimessä saa rangaista, koska hän ei ole tehnyt mitään väärää. Kaikki mitä hänen kauttaan on tullut ulos on ollut totuutta. Selkeästi hän valitsi turvapaikkansa väärin kuten Snowden on sanonut. Hänen olisi kannattanut mennä Venäjälle. Ruotsi ja Britannia eivät ole demokraattisia turvapaikkoja.

Bidenin demokratiafarssi oli typeryydessään huippuluokkaa. Mutta on ymmärrettävää, että hän on jo vanha seniili ukko. Kiina on ilmoittanut, että se on maailman suurin demokratia vaikka ei oltu kutsuttu kokoukseen. Venäjä pitää itseään demokraattisena valtiona. Kiina ja Venäjä julkaisivat yhteisen julkilausuman National Interest -julkaisuun, jossa he syyttivät Bidenin hallintoa kylmän sodan ajan tapaisesta ajattelusta, joka lietsoo ideologista vastakkainasettelua ja luo jakolinjoja maailmaan. Suomi väittää olevansa demokraattinen vaikka varsin hyvin tiedän, että sitä se ei ole. Idioottipresidenttimme Niinistö osallistui kokoukseen parin minuutin puheellaan. Hän sanoi, että Suomi sijoittuu korkealle jokaisessa demokratiaan liittyvässä globaalissa vertailussa. Suomessa on varsin vähän demokratiaa. Täällä hallitsevat vain rikkaat "hyvä veli" verkostollaan. Vain he voivat valita poliitikot  ja saavat äänensä kuuluville. Köyhillä, työttömillä ja vähävaraisilla ei ole juuri mitään sananvaltaa. He tietävät, että ei kannata käydä edes äänestämässä. Eriarvoisuus lisääntyy. Rikkaiden klikki on pitänyt siitä huolen. Kaikki riippuu siitä, miten kukin määrittelee "demokratian". Oikeaa määritelmää ei ole.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!