perjantai 4. joulukuuta 2020




ITSENÄISYYS



Jälleen kerran Suomi viettää itsenäisyyspäivää. Se on varsin kummallista, sillä Suomi ei ole itsenäinen valtio. Silloin kun Suomi liittyi Euroopan unioniin Suomi menetti jälleen itsenäisyytensä. Todellisuudessa Suomi on ollut itsenäinen varsin lyhyen aikaa historiansa aikana . Suomi ei pysty itsenäisesti päättämään juuri mistään asioista ei edes niin pienestä  ja yksinkertaisesta asiasta kuin kellonaikojen siirtämisestä. Yli 80 prosenttia Suomen kansasta haluaa päästä irti kesä- ja talviaikoihin siirtymisestä, mutta Suomi ei uskalla ilman EU:n lupaa tehdä edes sitä. Se olisi varsin yksinkertaista; pelkkä ilmoitus EU:hun riittäisi "me emme enää siirtele kelloja sinne sun tänne, tehkää mitä haluatte".  Suomalaiset ovat PELKUREITA! Suomelta puuttuu itsenäistä rohkeutta. Suurin osa maailman kansoista ei siirtele kelloja vuodenaikojen mukaan esimerkiksi siitä yksinkertaisesta syystä, että se on terveydelle vaarallista. Suomi haluaa vaarantaa suomalaisten terveyden, koska ei ole itsenäinen. Päättäjät eivät kuuntele oman kansansa ääntä.


He antoivat Suomelle itsenäisyyden.

Historiallisesti Suomi viettää itsenäisyyspäivää täysin vääränä päivänä. Suomi ei saanut itsenäisyyttä vielä 6.12.1917 vaan 4.1.1918. Yksikään valtio ei ollut tunnustanut Suomen itsenäisyyttä vielä 6.12.1917. Silloin valtio ei voinut olla vielä itsenäinen. Jos näin olisi, maailma olisi täynnä erilaisia itsenäisiä valtioita. Suomi sai itsenäisyyden 4.1.1918 vasta silloin kun Vladimir Iljits Lenin -niminen henkilö mm. Josif Stalin -nimisen henkilön pyynnöstä antoi Suomelle itsenäisyyden. Vasta tällöin Neuvostoliitto, Ruotsi ja Ranska tässä järjestyksessä tunnustivat Suomen itsenäisenä valtiona. Vasta tällöin Suomi sai todellisen itsenäisyytensä. Mutta mitäpä pienistä totuudensiemenistä. Juhliahan täytyy ja varsinkin itsenäisyyttä, vaikka päivä olisikin väärä. Norja ja Tanska tunnustivat Suomen itsenäisyyden 10. tammikuuta 1918 ja Yhdysvallat ja Britannia vasta toukokuussa 1919. Mutta kuten sanottu mitäpä pienistä?


Suomessa on tapana juhlia itsenäisyyttä järjestämällä presidentin linnassa, entisessä Venäjän keisareiden palatsissa, itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto. Alkujaan talo oli  kauppiaan talo, mutta 1837 Suomen senaatti osti talon Venäjän keisareiden käyttöön. Paitsi että talossa vierailivat Venäjän keisarit siellä myös vastaanotettiin Suomen venäläinen ja suomalainen eliitti, joille järjestettiin juhlavastaanottoja, joilla syötiin hienoja ruokia ja myös tanssittiin ja seurusteltiin. Eipä olla päästy kauaksi tuosta vanhasta perinteestä. Suomalaiset keisarit (presidentit) ovat jatkaneet tätä perinnettä. Kerran vuodessa Suomen eliitti kokoontuu syömään kulinaarista ruokaansa, tanssimaan keisarillisissa saleissa ja seurustelemaan "sivistyneesti" keskenään suomalaisten verovaroilla. Oikeastaan Suomessa itsenäisyyttä ovat juhlineet vain ne, jotka ovat päässeet kerran vuodessa tähän keisarien palatsiin. Köyhät sen sijaan saavat hakea ruokansa ruokajonoista, joihin kaupat antavat  ylijäämää tavaraansa, joka kenties muuten menisi kaatopaikalle.

Odotan vain, koska ilmestyy se ensimmäinen aito suomalainen presidentti, joka uskaltaa katkaista tämän vanhan jäänteen. Suomi ei tarvitse tällaista typerää perinnettä. Eihän missään muussakaan sivistyneessä valtiossa vietetä itsenäisyyspäivää syöttämällä eliitille hienoja ruokia ja tanssahtamalla "sivistyneesti". Itsenäisyyden viettoon riittää ihan hyvin lipun nostaminen salkoon ja sotilasparaati jossain Haminassa tai Mikkelissä. Ne, jotka haluavat, voisivat laittaa vielä kynttilänkin ikkunaan. Köyhille sentään voitaisiin jakaa vähän parempaa ruokaa. Onneksi tänä vuonna tilaisuus on peruttu koronaviruksen vuoksi. Toivottavasti tästä tulee pysyvä perinne! Toki edelleenkin voitaisiin televisiossa näyttää Edvin Laineen vuonna 1955 ohjaama elokuva Tuntematon sotilas, joka pohjautuu Väinö Linnan samannimiseen romaaniin. Romaanin tunnetuimpia kohtia on kun Vanhala leuhkii "Suomen sotilas vastaa kymmentä ryssää", mihin Lahtinen vastaa "Kyllä kai. Mutta mitäs sitten tehdään, kun tulee se yhdestoista?" Mutta ehdottomasti kaikkein tunnetuin sanonta on jäänyt Suomen historiaan, jossa Honkajoki rukoilee jumalan varjelusta Suomen herroille, etteivät nämä "toista kertaa löisi päätänsä Karjalan mäntyyn". Tämä viisaus kannattaisi Suomen herrojen yhä pitää mielessä.


Evin Laineen Väinö Linnan romaaniin pohjautuva elokuva "Tuntematon sotilas" on hieno elokuva. Kunpa vain Suomen herrat muistaisivat, etteivät "toista kertaa löisi päätänsä Karjalan mäntyyn"

Olen minäkin käynyt armeijan. Tiedän tarkalleen millainen on reserviupseerikurssi. Kokonaisuudessaan se oli vuosi hukkaan heitettyä aikaa. Jos minut nyt määrättäisiin armeijaan, olisin totaalikieltäytyjä. Onneksi minua ei kertaakaan ole kutsuttu kertausharjoituksiin, sillä olisin kieltäytynyt niistä. Kai havaitsivat, että tuota ei kannata kutsua. Tiedän tasan kaksi armeijaa, joissa on pakkokutsunnat, Venäjän armeija ja Suomen sotaväki. Nämä pakkokutsunnat koskevat Suomessa vain miehiä. Tämä on epätasa-arvoista. Sotaväen pitäisi perustua vapaaehtoisuuteen. Sen pitäisi koskea myös naisia. Näin laatukin olisi parempaa, koska vapaaehtoinen väki olisi innokkaampaa. Osallistuminen ja harjoitukset toimisivat tehokkaammin. Jos ihmisen on pakko osallistua johonkin, hän ei tule toimimaan tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Jos innostus puuttuu ei ole mitään järkeä osallistua. Suomi on saanut myös kansainvälisiä moitteita mm. Amnesty Internationalilta ja muilta ihmisoikeusjärjestöiltä pakkoarmeijasta. Kieltäytyjiä ei saa rangaista!

Suomen lippu on kaunis. Valkoisella pohjalla sininen risti. Lippu pohjautuu Venäjän laivaston merivoimien Pyhän Andreaksen lippuun. Tässä lipussa vain risti on vinottain kun Suomen lipussa se on käännetty suoraan. Asiasta on väännetty kättä vuosikymmeniä jos toisiakin. Venäjän tsaari Aleksanteri II hyväksyi siniristilipun Suomalaisen pursiseuran lipuksi 1846 Pietarin pursiseuran lipun mukaan. Tästä kehitettiin sitten Suomen sinivalkoinen lippu. Tämä hyvin yksinkertaistettuna. Varsinaiset asiakirjat ovat kadonneet. Eduskunta hyväksyi siniristilipun Suomen valtion lipuksi 28. toukokuuta 1918, ja senaatti vahvisti sen seuraavana päivänä.


On varsin suuri häpeä, että meillä Euroopan sivistysvaltiona on ruokajonoja. Nämä jonot ovat nyt kasvaneet koronaepidemian takia ja tulevat varmaan kasvamaan edelleen ellei viitsitä tehdä jotain. Tämä merkitsee sitä, että ihmisillä ei ole varaa ostaa edes ruokaa. Työttömyys kasvaa edelleen ja mielenterveydelliset ongelmat lisääntyvät huimaa vauhtia. Koronaepidemia on jälleen kasvuvauhdissa ja sen hoito tarvitsee rahaa epidemian hoitamiseen. Silti eräät sotahullut yhä suunnittelevat pistävänsä yli 10 miljardia sotilaskoneiden hankintaan (todellinen luku on yli 30 miljardia) eli heittävänsä rahat taivaan tuuliin. Tässä ja nyt pitäisi ottaa huomioon tilanne ja laittaa rahat sinne missä niitä todella tarvitaan. Sotakoneiden hankinta voitaisiin ihan hyvin siirtää vaikka parikymmentä vuotta eteenpäin. Rahaa tarvitaan nyt epidemian hoitoon ja sitten talouden kuntoon panemiseen. Mutta Suomessa on yhä sotahulluja, kuten vähän yli 80 vuotta sitten, jotka kaipaavat sitä raskasta rähinää ja ihmisverta.

Vaarantaako Suomi terveytensä? Bidenin tultua valituksi Yhdysvaltojen presidentiksi laukaisi meidän idioottipresidenttimme Niinistö 8.11.2020, että vuoropuhelu Naton piirissä tulee sujumaan paremmin Bidenin kaudella. Kuitenkin suomalaisten keskuudessa Nato-jäsenyyden vastustus on noussut 64 prosenttiin ja kannatus laskenut 20 prosenttiin. Herää kysymyksiä; miksi Suomi sitten osallistuu Naton operaatioihin Afganistanissa ja Irakissa, miksi Suomi harjoittelee loputtomissa sotaharjoituksissa yhdessä Naton kanssa, miksi Suomella on erilaisia sopimuksia,  esimerkiksi isäntämaasopimuksia Naton kanssa? Tällä kaikella Suomi vaarantaa turvallisuutensa ja asettaa itsensä suuren uhan alle. Nato pitää Venäjää pahimpana vihollisenaan. Pietari on Venäjän toiseksi tärkein kaupunki ja se sijaitsee ihan Suomen rajan takana. Ei ole epäilystäkään, että Venäjä tulee puolustamaan Pietaria varsin tehokkaasti. Nato haluaa asettaa Suomen taistelualustaksi Pietaria vastaan. Tämä on varsin tuhoisaa Suomelle. Tätä ei haluta ymmärtää Suomessa.

Sitten meillä on rajanaapuri Ruotsi, jonka kanssa Suomella on ollut yhteyksiä jo vuosisatojen ajan. Tämä suhde vain on ollut aina varsin yksipuolista. Aina Ruotsi on vain käyttänyt Suomea hyväkseen. Olemme tehneet puolustuksellisia yhteistyösopimuksia Ruotsin kanssa. Emme vain huomaa, että jälleen meitä käytetään hyväksi. Ruotsi haluaa, että sen sotiminen tapahtuisi Suomessa eikä Ruotsin alueella. Tapellaan Suomessa, niin Ruotsi säästyy pahimmalta!

Suomen kannalta parasta  olisi sanoa irti kaikki suhteet Natoliittoon, luoda hyvät suhteet jokaiseen rajanaapuriin - siis myös Venäjään. Tämä on parasta puolustusta, mitä voi olla. Rauha säilyisi alueella, eikä tarvitsisi pelätä kaikenlaisia uhkia ja varustaa kalliita sotakoneita rahoilla, joita tarvittaisiin ihan muualla. Niitä tarvitaan nyt koronaviruksen  hoitoon, talouden tasapainottamiseen, vanhusten ja sairaiden hoitoon, köyhien ruokkimiseen vain muutamia mainitakseni. Tähän lopuksi vielä yksi osoite, jolla ei ole mitään tekemistä Suomen itsenäisyyden kanssa. Minusta se vain on niin kaunis, etten kaiken uhallakaan voi olla laittamatta sitä tähän:




Natalia Samoilova





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!