keskiviikko 23. joulukuuta 2020




HÄN - DRAKON



Näin koronaepidemian keskellä (en ole itse sairastunut) eksyin syksyllä sattumalta videoklippiin, johon menin musiikin takia. Musiikki oli venäläisen säveltäjän Aleksandr Borodinin oopperasta "Ruhtinas Igor" kappale "Улетай на крыльях ветра" suomeksi jokseenkin "Lennä tuulen siivin". Tiesin, että kappale on hyvin kaunis ja ajattelin kuunnella sen. Hämmästyin videomateriaalia musiikin taustalla. Se oli elokuvasta ja hyvin kaunista ja sopi hyvin musiikkiin. Elokuvan nimi oli "Он - дракон" eli Hän - drakon. Itse asiassa drakon tarkoittaa lohikäärmettä eli oikealta nimeltään elokuva on "Hän - lohikäärme", mutta koska se on niin monella kielellä drakon käytän tässä yksinkertaisuuden vuoksi sitä. Ohessa olevat valokuvat ovat kuvakaappauksia elokuvasta. Ne eivät ole kronologisessa järjestyksessä. Klippi löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/watch?v=Dh0UBdDJJyQ



Kiinnostuin asiasta enemmän ja suoritin hakuja elokuvan nimen perusteella. Löysin lukemattomia hyvin kauniita klippejä elokuvasta. Mitä enemmän niitä etsin sitä enemmän kiinnostuin asiasta. Tässä muutamia esimerkkejä. Kummatkin kappaleet ovat elokuvasta:




Sitten löysin elokuvasta kaksi virallista klippiä: 






Sitten kolme Ivan Torrentin uskomattoman kaunista sävelmää tähän samaan Hän - dragon -elokuvaan vuodelta 2017 nimeltään Beyont Love:

https://www.youtube.com/watch?v=7pDQ4ImXmRM





Lopulta etsin elokuvan ja katsoin sen. Elokuva on uskomattoman kaunis. Se pohjautuu 1800 -luvulla kirjoitettuun romaaniin Ritual, jonka ovat kirjoittaneet aviopari M. ja S. Djashenko. En tunne kirjailijoita, mutta romaani pohjautuu taustatietojen mukaan vanhoihin kansantaruihin, samantapaisiin kuin meillä on Kalevala. Elokuva on valmistunut vuonna 2015 ja sen on ohjannut Indar Dzhendubajev. Elokuva oli hänen toinen pitkä elokuvansa ja sikäli hämmästyttävän onnistunut. Elokuvan jälkeen hän on ohjannut lukuisia pitkiä elokuvia ja televisiosarjoja.

Elokuvan ohjaaja Indar Dzhendubajev

Pääosia esittävät näyttelijätär Maria Poezzhaeva ja miesvalokuvamalli Matvei Lykov, jonka ensimmäinen elokuvarooli tämä oli. Muissa rooleissa näyttelevät Stanislav Lyubshin, Ieva Andreevaite, Peter Romanov, Andrei Lebedinski, Marta Timofejeva, Ivo Gospodinov, Egor Zubarshuk ja Victoria Runtsova. Käsikirjoittajina toimivat Marina Dyachenko, Sergei Dyashenko, Indar Dzhendubaev ja Alexey Arseniev. Tuottajina Timur Bekmambetov ja Igor Tsai. Taiteellisina avustajina toimivat Grigory Pushkin ja Sergei Fevralejov. Operaattorina Sergei Trofimov.

Päärooleissa Maria Poezzhaeva ja Matvei Lykov.

Elokuva on siis venäläinen ja tyylilaji fantasia. Elokuva on kuvattu Mustallamerellä. Elokuvassa on käytetty runsaasti digitaaliefektejä. Elokuva on tarkoitettu 7 - 13 -vuotiaille, mutta sitä katsovat myös mielellään vanhemmat ihmiset. Elokuva sai huonot arvostelut. Mutta vuonna 2016 elokuva oli kolmanneksi katsotuin elokuva Venäjällä. Se oli sii hyvin suosittu. Elokuvaa suositeltiin sanomalla, että " nuoret miehet viekää tyttöystävänne katsomaan elokuvaa". Todennäköisesti kuitenkin kokonaiset perheet lapsineen olivat käyneet katsomassa elokuvan. Elokuva tässä ei sisällä tulkkausta, mutta elokuvan sisällön ymmärtää helposti ilman sitäkin. Elokuva alkaa vaikuttavasti. Sitten se vetää mukaansa. En kerro elokuvan juonta. Elokuvan motto "On pelottavaa rakastaa". Elokuva löytyy seuraavista osoitteista (vieritä ruutua vähän alaspäin saat suuren kuvaruudun)  Mutta ennen sitä vielä pieni kertomus, jolla elokuva alkaa.

Siellä, missä tuli polttaa sydäntä

Siellä, missä on piilossa salaisuuteni

Siellä, missä varjot lähestyvät ihmistä

Alkaa tarinani.

Ihmiset elivät maailmassa

ja he eivät olleet onnellisia

Silmien tilalla heillä oli kyyneleitä

Sydämen tilalla oli kauhu

Taivaan tilalla oli kuolema

Ja antoivat he taivaalle kaikkein arvokkaimpansa

mitä heillä oli.


 https://filmix.co/fjuntezia/102343-smotret-onlajn-on-drakon-2015.html


Sitten kuvakavalkadi elokuvasta.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!