lauantai 27. lokakuuta 2018





MITÄ HÄN OLI TEHNYT?



Donetskissa 14-vuotias tyttö tapettu.

En ole kirjoittanut Ukrainasta pitkään aikaan. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että minulla ei ole ollut aikaa. Ukrainassa on tapahtunut valtavasti tänä aikana. Voinen kirjoittaa nyt ihan vain muutamasta tapahtumasta ja hyvin lyhyesti. Aloitan ehdottomasti tärkeimmästä. 17. syyskuuta tänä vuonna (2018) Venäjä julkaisi omat tutkimuksensa Malesialaisen MH17 lennon alas ampumisesta. Tämä tutkimus on monelta kohdin erilainen hollantilaisen tutkijaryhmän JIT MH17 antamasta loppulausumasta. Venäjä pyysi useasti päästä osallistumaan Hollannissa toimivan tutkijaryhmän toimintaan mukaan, mutta Venäjää ei otettu mukaan tutkimuksiin. Herää kysymys, miksei otettu vaikka Ukraina otettiin? Sitten Venäjää syytettiin tapahtumasta?. Venäjä syyttää tutkimusta puolueelliseksi, jota se mitä ilmeisemmin onkin, jos katsoo tutkimuksiin osallistuvat valtiot. Tutkija olivat Australiasta, Belgiasta, Malesiasta, Alankomaista ja Ukrainasta, mutta ei yhtään Venäjältä. Missään nimessä ryhmää ei voi sanoa puolueettomaksi. Onko tähän tutkimukseen siis luottamista? Suomalaiset tiedotusvälineet ottivat selvän kannan Venäjän syyllisyydestä.


 Lento MH-17 pudotettiin Ukrainassa 2014.

En ota kantaa siihen mikä on totuus, mutta esitän venäläisen version syyllisyydestä. On selvää, että venäläiset syyttävät hollannissa suoritettua tutkintaa vääristelemisestä ja valehtelemisesta ja on ihan totta, että paljon asioita on salattu ja yhä salataan ja sitten todisteita on tuhottu, vääristelty tai ei olla otettu huomioon. Venäjällä on eniten tietoa ohjuksesta, jolla kone ammuttiin alas.  Venäjällä on kaikki tieto ohjuksen alkuperästä, ominaisuuksista ja sen käytöstä, koska se on ohjuksen valmistajamaa. Näitä kaikkia tietoja hollantilaisessa tutkimuksessa ei ollut.  Venäjän kanta heidän todisteisiinsa viitaten on aivan selvää, että Ukrainan joukot ampuivat malesialaisen koneen alas. Aluksi heidän todistelunsa murtaa yksi toisensa jälkeen Hollannissa esitetyt todisteet. Sitten he esittävät omat todisteensa. Esitän tässä ihan vain muutamia ajan puutteen vuoksi.

Kuten kaikki videoiden ja kuvien kanssa tekemisessä olevat tietävät kuviin ei ole koskaan luottamista. Huomattava osa hollantilaisen komission JIT  MH17 todisteista perustuu videoihin ja kuviin. Venäjä osoittaa ne yksi toisensa jälkeen väärennöksiksi ja kuvamanipulaatioiksi. Ukrainalaiset ovat tehtailleet niitä jumalattomasti. Tilanpuutteen vuoksi esitän vain pari tapausta.

 Aivan selkeästi näkyy, että kuvassa lavalla oleva laite ei ole auton lavalla vaan asetettu siihen kuvamanipulaation avulla. Niillä on eri perspektiivi, tarkkuusalue ja valo. Huom. keltainen kyltti tarkoituksella paikantamisen vuoksi!.



Eri perspektiivit.

Kuuluisa kuvaväärennös. Väärentäjä ei vain tiennyt, että vanha BUK lavetti ei voi kulkea pitkin maantietä taakse päin kuten kuvassa.  Vanha BUK lavetti ei voi peruuttaa ilman apuvoimia ulkopuolella  saatikka ajaa hurjaa vauhtia taaksepäin. Väärentäjä itse kertoo, että hän otti kuvan ja laittoi siihen BUK ohjuslavetin, muttei tiennyt, että se tuli väärinpäin.


Oikeastaan Hollannissa tehty tutkimus pohjautuu kokonaan näihin manipuloituihin kuviin. Paljon muuta heillä ei ollut esittää. On olemassa joku ääninauha, mutta tätä ei esitetty tässä tilaisuudessa. Kaikkihan tietävät miten helppoa on väärentää joku ääninauha. Tilaisuudessa ei esitetty amerikkalaisia satelliittikuvia. Ne on julistettu salaisiksi.  Pelättiinkö, että ne vahvistavat venäläisten olevan oikeassa. Ohjuksesta säilyi moottorin osa ja sisäosan suojus, jossa molemmissa on numeroita ja kirjaimia ja tutkijat kysyivät julkisesti tilaisuudessa tietääkö kukaan mitä nämä numerot tarkoittavat, koska he eivät osanneet niitä tulkita? Jos joku tietää niistä jotain pitäisi ilmoittaa komissiolle. Tässä venäläisessä tutkimuksessa ilmoitetaan tarkasti mitä numerot merkitsevät. En rupea tässä selostamaan niitä, mutta kerron lopputuloksen mihin numerot johtavat.

 Hollannissa esitetyt todisteet ohjuksesta moottorin osa ja suojus.


Ohjuksen osissa olevat numerot ja kirjaimet. Venäjä kaivoi vanhat arkistonsa esiin ja sieltähän se löytyi täydelliset merkinnät tästä ohjuksesta. Selvisi tarkasti missä ja milloin ohjus tehtiin, milloin se otettiin käyttöön, armeijan yksikkö, joka otti sen käyttöönsä jne. Numeroiden perusteella Venäjän arkistoista etsityn kirjanpidon mukaan kyseinen ohjus on valmistettu Dolgoprudnijn kaupungissa ja siirretty 29.12.1986 junalla Neuvostoaikana Ukrainaan Terebovljaniin sotilasyksikölle 20152 muiden vastaavien ohjusten kanssa. Ohjus valmistettiin 1986 ja sen viimeinen käyttöpäivä oli 2011. Tämän päivän jälkeen kaikki tällaiset Venäjällä olevat ohjukset otettiin pois käytöstä ja purettiin. Ainoat ohjukset jäivät Ukrainalle. Ohjus on vanhaa BUK mallia, joita Venäjällä ei enää tuohon aikaan (vuonna 2014)  ollut. Uudemmassa BUK ohjusmallissa oli monet seikat korjattu ja sen räjähdysosien kuvio on toisenlainen, kuin tässä vanhassa mallissa. Esimerkiksi tämän todisteen Venäjä esitti aikoinaan, mutta sitä ei olla otettu huomioon. Nykyään Venäjällä on kuuluisat ilmatorjuntaohjukset S-300 ja S-400, jotka ovat aivan toista luokkaa näiden vanhentuneiden ohjusten kanssa. S-400 ohjusta on sanottu maailman parhaimmaksi ilmatorjuntajärjestelmäksi. Kehitteillä on parhaillaan S-500 järjestelmä, jonka kaikki ominaisuudet ovat vielä salaisia, mutta koelaukauksia tehdään parhaillaan.

Kirjanpidossa ohjuksen siirtoaika ja identifiointinumero.

 Juna kuljetti ohjukset Dolgoprudnista Terebovljaniin. Ukrainalla pitäisi olla vastaava kirjanpito, mutta se on varmaankin tuhottu todisteiden hävittämisen yhteydessä.

Venäläiset esittivät myös ääninauhan, jossa Ukrainan radioalueen A 1451 komentaja eversti Grinshak Ruslan Nikolajevitsh haukkuu hurjasti kiroillen ohjuksen ampujia. Lopuksi hän sanoo, että nyt heidän täytyy yrittää vierittää syy Venäjän niskoille. Kyseinen eversti johti tuohon aikaan 164. Radio Engineerin Brigadia, joka kontrolloi ilmatilaa Donbasin yllä Ukrainan puolella. Kaikki nämä asiakirjat ja tiedot Venäjä on nyt siirtänyt Hollannin puolustusministeriölle.


Ukrainan sotilaallisen radioteknisen prikaatin 164-i komentaja Ruslan Grinshak. Suora käännös tekstistä: "Ota tuo keriavnik (johtaja),***, ota Levtshuka ja sano: "Herrasväki, jos on näin, niin *** *** vielä yksi Malesialainen Boing niin silloin kaikki tulee ***, ***!" Tässä kaikki! Näin siis sano heille! Toisella tavalla ei tarvitse sanoa".



Mutta sitten räjähti. 9.10.2018 aamuyöllä räjähti asevarikko Tsernihivin alueella 170 kilometrin päässä Kiovasta. Ukrainan viranomaisten mukaan asevarikolla oli noin  880 000 tonnia ampumatarvikkeita. Noin 12 000 ihmistä evakuoitiin. Ukrainan puolustusministeriön mukaan räjähdykset alkoivat kahdesta eri paikasta, mikä antaa aihetta epäillä sabotaasia. Varasto sisälsi pääasiassa Neuvostoliiton aikaista materiaalia. Viisaammat sanovat, että siellä tuhottiin viimeisetkin entiset BUK ohjukset tarkoituksellisesti todisteiden hävittämiseksi, koska ne olivat samaa erää, jolla ammuttiin malesialainen kone alas. Ei haluttu antaa todisteita tutkijoille, jos he olisivat ryhtyneet tutkimaan ohjusten sarjanumeroita, jotka olivat samassa sarjassa malesialaisen alas ampuman ohjuksen kanssa. Räjähdyksen takana oli siis Ukrainan salainen palvelu. Kyseessä on jo kuudes suuri onnettomuus ukrainalaisilla asevarikoilla kolmen vuoden sisällä.


 Olen aikaisemmin kirjoittanut tästä lentomurhasta mm. osoitteissa:







Itä-Ukrainassa Donetskissa tapahtui 31.8.2018 järkyttävä terrori-isku. Siellä murhattiin Donetskin kansantasavallan johtaja Aleksandr Vladimirovits Zahartshenko räjäyttämällä kahvila Separ, jossa hän oli syömässä. ukrainalainen Terroristi, joka on saatu kiinni kertoi melko seikkaperäisesti, miten isku suoritettiin. Terroristiryhmiä, joita oli useita koulutettiin murhaamaan Zahartshenko. Kouluttajina toimivat Ukrainassa olevat amerikkalaiset kouluttajat. Näille terroristeille maksetaan hyvin. Ryhmät ujutettiin salaa Donetskiin. Hänen tehtävänään oli asettaa pommeja. Hän asensi kaksi Pushkin  kahvilan vessaan. Kaikki pommit saatiin amerikkalaisilta. Räjäytys suoritettiin puhelimella. Sen teki joku terroristeista. Useimpien näiden terroristien nimet tiedetään.

Terroristi Aleksandr Bogorelov asetti pommit vessaan.

Kahvila Separ, jossa terrori-isku ja murha tapahtui.

Kaksi pommia, jotka löydettiin Pushkin kahvilasta ovat amerikkalaista alkuperää.

Pommi avattuna

Tämä ei suinkaan ollut ainoa ukrainalaisten tekemä terrori-isku Itä-Ukrainan alueella. Siellä on suoritettu lukuisia räjäytyksiä, joissa on menetetty myös ihmishenkiä. Myös Luganskin johtaja Igor Plotnitsky yritettiin murhata räjäyttämällä hänen autonsa elokuussa 2016, mutta tässä epäonnistuttiin. Olen kirjoittanut tästä jo aikaisemminkin. Tämä on terrorismia. Selvästi näyttää, että Ukraina yrittää käyttää terrorismia Itä-Ukrainaa vastaan.



Mutta siirrytään sitten vaihteeksi merelle, Asovanmerelle. Asovanmeri on sisämeri, jonka omistavat tasan kaksi valtiota Venäjä ja Ukraina. Asovanmeren erottaa Mustasta merestä Krimin salmi eli Kertsin salmi. Salmen yli Venäjä rakensi Krimin sillan, joka on Euroopan pisin. 11. päivä elokuuta tätä vuotta ukrainalainen merivartiosto pidätti venäläisen tankkialuksen Mekhanik Pogodinin (Механик Погодин) ja pakotti sen Hersonin satamaan. Mitään syytä pidättämiseen ei ilmoitettu venäläisten diplomaattien kyselyistä huolimatta. Aluksella on 12 hengen miehistö. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun ukrainalaiset pidättävät venäläisen aluksen. Jo seitsemän kuukautta sitten ukrainalaiset pidättivät Krimiltä tulleen kalastusaluksen Nord (Норд) Asovanmerellä, josta olen kirjoittanutkin jo aikaisemmin. Monien venäläisten mielestä tämä on selvää merirosvousta ja Venäjä onkin asettanut sota-aluksiaan mm. Asovanmerelle suojellakseen omia laivojaan siellä.

Venäläinen tankkialus Mekhanik Pogodin, jonka ukrainalaiset pidättivät.

Viimeaikoina monet ukrainalaiset poliitikot ovat ehdottaneet, että Krimin silta pitäisi räjäyttää. Tämä on johtanut siihen, että Venäjä on tiukentanut Krimin sillan ali Asovanmerelle  kulkevien ukrainalaisten ja muiden epäilyttävien alusten tarkastuksia ja kontrollia. Tarkastukset suoritetaan kansainvälisen merioikeuden mukaisesti. Tämä on johtanut ukrainalaisten alusten ruuhkaan Krimin sillan edustalla, koska ne joutuvat odottamaan vuoroaan tarkastukseen. Paitsi ukrainalaiset alukset myös romanialaiset, bulgarialaiset ja  muut epäilyttävät EU:n jäsenvaltioiden alukset joutuvat usein odottamaan tarkastuksia. Tämä on herättänyt närää ukrainalaisissa. Toisaalta on ehdotettu myös, että ukrainalaisilta aluksilta kiellettäisiin kokonaan käyttämästä Kertsin salmea ja lähestymästä siltaa. Alue suljettaisiin ukrainalaisilta, koska tämä aluehan kuuluu itse asiassa Venäjälle. Huom! varsinkin Nato on esittänyt huolestumisensa asiasta. 18. päivänä lokakuuta tänä vuonna Nato halusi järjestää sotaharjoitukset  Asovanmerellä. Venäjä kielsi kategorisesti sen. Ihmettelen mitä Nato tekee tuolla alueella?

Ukrainalaiset miinoittavat Asovan meren rannikkoa.

Älyttömin teko, johon ukrainalaiset ovat ryhtyneet on Asovanmeren ukrainan rannikon miinoittaminen. Tämä tapahtui komentaja Sergei Saiduckin ehdotuksesta ja johdolla. Miinat ovat mallia BDM-1M. Tämä on johtanut katastrofeihin. Ensimmäiseksi miinojen uhriksi joutui ukrainalainen vartioalus, joka ajoi miinaan. Yksi sotilas kuoli, yksi katosi ja yhdeksän joutui sairaalaan. Tavallinen kalastaja Fedor Pahomov oli kalastamassa Asovanmerellä, jolloin hänen verkkonsa tarttui johonkin. Hän rupesi kiskomaan verkkoa irti. Äkkiä tapahtui valtava räjähdys ja vesipatsas hänen veneensä takana kohosi 30 metrin korkeuteen. Hän säikähti valtavasti ja ajoi äkkiä rannalle eikä ole sen jälkeen enää mennyt kalaan. Myös ainakin 200 tätä lajia miinoja on ajautunut eri uimarannoille Asovanmerellä Ukrainassa. Ihmiset eivät uskalla enää monin paikoin mennä uimaan. Uimarannat ovat tyhjiä. Ihmiset pelkäävät mitä tapahtuu talvella, kun meri jäätyy ja ryhtyy liikuttelemaan miinoja. Älyttömintä on se, että minkäänlaista karttaa miinakentistä ei ole olemassa.

 Ukrainalainen kalastaja Fedor Pahomov joutui melkein miinan uhriksi.



Kuten kaikki tiedämme Ukrainassa vallitsee sisällissota. Jo kaksi kertaa Ukraina on yrittänyt hyökätä Itäukrainaa vastaan, mutta molemmilla kerroilla saanut turpiinsa. Molemmilla kerroilla tehtiin sovinto ensin Minskin sopimus 1 ja sitten Minskin sopimus 2 vuonna 2015. Kukaan ei kuitenkaan valvo sopimusten noudattamista. Osapuolten välillä vallitsee yhä sotatila. Osapuolten välille muodostettiin demilitarisoitu vyöhyke, mutta ammunta jatkuu yhä joka päivä. Tässä sodassa on kuollut jo yli 12 000 ihmistä, joista suurin osa  on siviilejä ja kuolee yhä lisää. Hyvin kuvaavaa on, että Itäukrainassa Donetskin ja Luganskin alueella kuolee siviilejä (kts. jutun ensimmäistä kuvaa ylhäällä) lapsia, naisia, vanhuksia kun taas Ukrainan puolella kuolee vain sotilaita. Ukrainan parlamentissa Radassa monet poliitikot sanovat, että "emme tarvitse näitä ihmisiä "moskaleita", jotka asuvat Itäukrainassa vaan tuon maa-alueen. Tappakaamme kaikki alueen asukkaat niin saamme maan käyttöömme". Tämä on hyvin kyynistä selkäpiitä karmivaa ajattelua. Toisaalta tavalliset ihmiset molemmin puolin alkavat olla jo lopen kyllästyneitä tähän sisällissotaan. Nuoret ukrainalaiset miehet kieltäytyvät astumaan armeijan palvelukseen "tykin ruoaksi" niin kuin he itse sanovat eivätkä ilmoittaudu kutsuntoihin. He eivät halua taistella hyödyttömässä sodassa omia maamiehiään vastaan. Netissä on lukemattomia videoita tavallisten ukrainalaisten kuvaamana, joissa näkyy, kuinka sotapoliisi yrittää ottaa väkivaltaisesti kiinni näitä "sotilaskarkureita". Neljän vuoden aikana on yli 3 000 nuorta miestä tehnyt Ukrainassa itsemurhan, ettei tarvitsisi astua armeijaan. Hyvin usein nuoret miehet antautuvat vapaaehtoisesti Donetskin tai Luganskin armeijoille. Ne, jotka voivat pakenevat ulkomaille, ettei tarvitsisi joutua Ukrainan armeijan palvelukseen. Ukrainan armeija on hyvin heikkotasoista.


Sotilaspoliisi ottaa Harkovassa kiinni nuorukaisen, joka ei halua astua armeijaan. Kuulisittepa lähellä olevien ihmisten vastustamisen sotilaspoliisin toimintaa kohtaan. "Jättäkää poika rauhaan!"

Monet ukrainalaiset poliitikot väittävät tarkoituksellisesti ja täällä länsimaissa ihmiset ajattelevat, että kyse on sodasta Venäjän ja Ukrainan välillä. Heitä hämmästyttää varmasti tieto, että Venäjä on ylivoimaisesti Ukrainan suurin kauppakumppani tällä hetkellä (yli 37,8 %  kaupasta v.2016). Ja kauppa on vain kasvanut vuosi vuodelta. Tietenkään toisinpäin Ukraina ei ole Venäjän suurin kauppakumppani ( 2 %). Toiseksi suurin kauppakumppani ei ole USA eikä Saksa vaan Kypros! Ukraina lopetti suoran lentoliikenteen Venäjälle ja yritti samaa rautatieliikenteen kohdalla. Tämä ei kuitenkaan onnistunut sillä rautatieliikenne Venäjän ja Ukrainan välillä on suurin kansainvälinen liikenne Ukrainassa. Ylivoimaisesti suurin määrä matkustajia on Moskovan ja Kiovan välisessä rautatieliikenteessä. Löydän muitakin esimerkkejä lukemattomasti, mutta nämä esimerkit riittänevät. Miten ajatella tätä sotatilana? Jos olisi sota käytäisiinkö kauppaa keskenään tai olisiko liikennettä keskenään? Sitä paitsi, jos olisi sota Ukrainan ja Venäjän välillä olisi Ukraina valloitettu jo ajat sitten. Koko ajatus on naurettava!

Ukrainan natsit ovat hyvin väkivaltaisia

Pitäisin Ukrainan yhtenä suurimpana ongelmana natsimielisyyttä. Ukrainan hallinto on hyvin natsimielinen ja se on saanut mukaansa suuren joukon nuoria, jotka käyttäytyvät hyvin väkivaltaisesti. Tavalliset ihmiset pelkäävät heitä eikä poliisi puutu heidän toimintaansa. Heitä ei rangaista tekivät he mitä hyvänsä. Entisille natseille on pystytetty muistomerkkejä, muutettu paikkojen ja katujen nimiä heidän kunniakseen ja julistettu natsien merkkipäiviä kansallisiksi juhlapäiviksi. Ihmettelen, miksi EU ei ota kantaa asiaan? Maidanissa 2014 tapettiin yli sata ihmistä ja Odessassa poltettiin elävältä 48 ihmistä. Syylliset johtajat ja tekijät tiedetään, mutta heitä ei olla otettu kiinni eikä heitä rangaista mitenkään. Missä on EU:n kanta asiaan?


Itse julistautunut patriarkka Filaret

Ukrainassa vallitsee parhaillaan jonkinlainen uskonsota. En ole ortodoksi, joten en ole oikein jaksanut syventyä asiaan. Suurin osa ukrainalaisista ei kuulu mihinkään kirkkokuntaan. Ortodoksit on kuitenkin suurin uskontokunta Ukrainassa. Perinteisesti Ukrainan ortodoksinen kirkkokunta on kuulunut Moskovan patriarkaattiin. Nyt kuitenkin itse julistautunut  patriarkka Filaret on perustanut 1992 ukrainalaisen patriarkaatin. Natsit ja natsimieliset yrittävät nyt käännyttää väkisin Moskovan patriarkaattiin kuuluvia tähän ukrainalaiseen patriarkaattiin. He käyttävät väkivaltaa, hyökkäävät kirkkoihin, hakkaavat ihmisiä, tuhoavat ja polttavat kirkkoja ja sulkevat pääsyn niihin. Ihmiset haluavat kuulua entisiin kirkkokuntiin, mutta kirkkokansa pelkää tätä väkivaltaa. Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin.


Ukraina on asettanut lukuisia sanktioita Venäjää kohtaan. Vuonna 2014 Ukraina asetti sanktioita monia venäläisiä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan. Samalla kiellettiin ukrainalaisia 16 - 60 vuotiaita miehiä menemästä Venäjälle. Vuonna 2015 kiellettiin kaikki suorat lennot Venäjän ja Ukrainan välillä. Lyhin reitti lentäen käy nyt Valkovenäjältä Minskin kautta. Vuonna 2016 kiellettiin venäläisten elokuvien tai sarjojen näyttäminen Ukrainassa. Samalla kiellettiin myös venäläisten sähköisten sosiaalisten medioiden käyttäminen. Samana vuonna kiellettiin monien tavaroiden tuonti Venäjältä. Vuonna 2017 kiellettiin venäjänkielisten tai venäläisten kirjallisuuden käyttäminen Ukrainassa. Saman vuonna kiellettiin venäjän kielen käyttö virallisissa yhteyksissä esimerkiksi virkavallan kanssa. Monet kaupat ja ravintolat kielsivät venäjän kielen käytön. On otettava huomioon, että melkein kolmasosa ukrainalaisista puhuu kotikielenään venäjää ja käytännössä kaikki osaavat venäjää. Nyt sen käyttö voi olla rangaistava teko. Rangaistuksena voi olla 5 vuotta vankeutta. Sanon seuraavat sanat: Tolstoi, Dostojevski, Gogol, Tsehov, Pushkin, Turgenjev, Lermontov, Gorki, Majakovski, Ahmatova, Solohov, Bulkakov, Solzenitsyn, Pasternak ja luetteloa voisi jatkaa loputtomasti.

Saman vuonna tuli pakolliseksi, että vähintään 75 prosenttia kaikista julkisesti esitettävistä elokuvista, televisio- tai radio-ohjelmista pitää olla ukrainankielisiä. Oletteko kuulleet Beatlesien kappaleita soitettavan ääneen dubattuna ukrainaksi? Minä olen, se on hyvin hauskaa kuultavaa.  Näin itse tietokoneelta kun pikku tyttö kertoi, että hänen opettajansa halusi opettaa lapsille Alla Bugatsjovan laulun venäjäksi laulettuna. Pikkutytön isä raivostui tästä suunnattomasti ja sanoi, ettei tuollaista saa tapahtua Ukrainassa.  Vuonna 2018 tuli pakolliseksi kaikkien venäläisten ilmoittautua elektronisesti etukäteen, omata kutsu ukrainaan ja biometrinen passi jos aikovat tulla Ukrainassa käymään. Netissä on julkaistu musta lista epätoivotuista venäläisistä henkilöistä, jossa on heidän kaikki henkilötietonsa osoitteista ja puhelinnumeroista alkaen, sukulaissuhteensa, lapsensa, vaimonsa ja kaikki heidänkin tietonsa, siellä on jopa heidän autonsa merkki ja rekisterinumerot. Saattaa vain arvata mihin tällä pyritään. 17. syyskuuta Ukraina ilmoitti kumoavansa Venäjän kanssa vuonna 1997 solmitun ystävyyssopimuksen.

7-vuotias ukrainalainen tyttö, jonka opettajatar ajatteli opettaa venäjänkielisen laulun ja raivostunut isä. Valitettavasti ei ole tilaa kääntää raivoavaa tekstiä.


22.10.2018 Venäjän presidentti Putin vastasi Ukrainalle jonkinlaisilla kontrasanktioilla. Hän korosti nimenomaan, että tämä ei koske Ukrainan kansaa vaan eräitä sen henkilöitä. Putin sanoi mm: "Tunnemme suurta ystävyyttä Ukrainan kansaa kohtaan, mutta eräitä yksilöitä, jotka tuottavat vahinkoa Venäjälle ja kansakunnallemme, heitä kohtaan koskevat nämä sanktiot. Tämä tapahtuu sulkemalla heidän toimintansa siltä osin kun ne toimivat Venäjällä ja jäädyttämällä heidän varansa, jotka ovat Venäjällä. Mutta tämä koskee myös joitakin tuotteita joita tuodaan Venäjälle Ukrainasta."  Tämä ei kuitenkaan koske presidentti Petro Poroshenkoa, jolla on paljon eri alojen tuotantolaitoksia Venäjällä makeistuotannon lisäksi. Tämä on herättänyt Ukrainassa kummastusta; onko Poroshenko Venäjän agentti? Venäläisten mielestä venäläiset, valkovenäläiset ja ukrainalaiset ovat samaa kansaa. Geneettisesti he ovat täsmälleen samanlaisia. Kirjoitettavaa olisi vielä paljonkin, mutta jatkan toisella kertaa.

"Vielä ette ole nähneet meidän avaruuslaivastoamme!"









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!