tiistai 9. lokakuuta 2018





ONKO HÄN H*LVETIN JEESUS?







 Yleensä en lue Tuomas Enbusken kolumneja tai katso hänen esiintymisiään mediassa. Nyt tein poikkeuksen ja luin hänen kolumninsa Iltalehdessä 28.9.2018 "Barack Obama ei ole mikään h*lvetin Jeesus". Otsikko kiinnosti ja lukeminen kannatti. Kolumnissa hän osui monella tavalla asioiden ytimeen. Monista asioista olen itse ajatellut täsmälleen samoin. Myös siitä miten suomalaiset suhtautuvat keskimäärin amerikkalaisuuteen ja Amerikan entisiin presidentteihin. Heihin suhtaudutaan täällä kuin he olisivat itse jumalia tai Jeesuksia, vaikka yleensä he ovat pahempia, kuin h*lvetin enkelit tai itse paholaisia. Mielestäni Barack Obama on juuri sieltä pahimmasta päästä.


Tuomas aloittaa juttunsa siitä  kun Obama käänsi kelkkansa kun hän vastusti julkisesti uransa alussa homoliittoja. Kun hänen avustajansa laskivat, että homoliittojen kannatus oli noussut niin isoksi niin Obama käänsi takkinsa. Samoin kuin Hillary Clinton hän ryhtyi homoliittojen kannattajaksi. Vaalikampanjassa tämä messias lupasi lopettaa Irakin sodan ja Afganistanin sodan, mutta eipä lopettanut. Tuomas muistaa mainita, että sota oli vieläpä YK:n kansainvälisen oikeuden vastainen, mutta hän ei mainitse että se aloitettiin valheella siitä, että Irakilla olisi ollut joukkotuhoaseita. YK:n kokouksessa 2003 Yhdysvaltain silloinen ulkoministeri Colin Powell esitteli pesupulveria purkissa kädessään väittäen, että se oli irakilaista kemiallista myrkkyasetta. Obamahan ei ollut aloittamassa sotaa, mutta ei hän sitä lopettanutkaan. Hän lupasi sulkea Guantanamon vankileirin Kuubassa, mutta sitä ei ole vieläkään lopetettu. Sen Tuomas kyllä mainitsee, että siellä vesikidutetaan, nöyryytetään seksuaalisesti ja pahoinpidellään edelleen ihmisiä useammin kuin Radio SuomiPop soittaa Yön Rakkaus on lumivalkoinen -kappaletta. Ja kummankaan uhrilla ei ole oikeutta länsimaiseen oikeudenkäyntiin tai syyttömyysolettamaan. Mitä pitemmälle Obaman toimikausi eteni sitä enemmän minä vihasin ja halveksin häntä.


Colin Powell esittelee "pesupulveriaan" YK:ssa 2003.

Tuomas mainitsee, että Obama on itse asiassa edeltäjiään pahempi. Yksikään Yhdysvaltain presidentti ei ole sotinut niin pitkään kuin Barack Obama. Hän oli koko hallintokautensa ajan yhtämittaisesti monessa sodassa eikä lopettanut yhtäkään. Viimeisenä vallassaolovuotena hänen hallintonsa tiputti yhteensä 26 171 pommia, mikä tietääkseni on huimasti alakanttiin laskettu. Sotilasoperaatioita hän teki 138 maassa, mikä oli 130 prosenttia enemmän kuin Euroopassa vihatun W. Bushin hallinnon aikana. Mutta Tuomas unohtaa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten hyökkäyksen Libyaan 2011, joka aiheutti valtavan humanitaarisen katastrofin ja pakolaisongelman Eurooppaan, josta Obama ei ottanut mitään vastuuta. Sotiminen Libyassa ei vieläkään ole lakannut. Itse asiassa Obama on osoittautunut kaikkien aikojen sotaisimmaksi presidentiksi.

Tuomas muistuttaa kyllä, että "olihan se sympaattista, että Obama piteli vaimoaan kädestä julkisesti ja twiittasi tälle romanttiset syntymäpäiväonnittelut. Kun omat  lapset poseeraavat Instagram-kuvissa, toiset lapset räjähtävät Lähi-idässä. Onhan se todella käsittämätöntä, että Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon".  Nobelin rauhanpalkinto on aina ollut lähinnä poliittinen samoin kuin Nobelin kirjallisuuspalkinto. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että se voitaisiin ottaa pois, jos henkilö ei ole ansainnut sitä, mutta tätä ei tietenkään haluta tehdä, koska se toimii politiikan välineenä kulloisenkin maailmantilanteen mukaisesti.

Kukaan Yhdysvaltain presidentti ei myöskään ole karkottanut yhtä paljon siirtolaisia maastaan kuin Barack Obama. Odotin, että Obaman kaudella mustien asema paranisi Yhdysvalloissa, mutta itse asiassa se huononi. Lisäksi Obama velkaannutti Yhdysvaltoja enemmän, kuin kaikki muut aikaisemmat  presidentit yhteensä.


Obama vieraili Helsingissä 27.9.2018. Suomalaiset pitävät Yhdysvaltain presidenttiä jumalasta seuraavana olentona. Suomalaiset suorastaan jumaloivat heitä - siis näitä USA:n presidenttejä ja joskus tuntuu, kuin he olisivat suurempia kuin itse Jumala. Koko 8-vuotisen presidenttikautensa aikana Obama ei käynyt kertaakaan Suomessa mutta nyt, kun oli tiedossa rahaa tyhmiltä suomalaisilta, kelpasi piipahtaa kolmituntiselle vierailulle Suomeen. Suomalaisille hän lausui lauseita, joita hänelle oli syötetty matkan aikana. Mitään järkevää ja omaperäistä hän ei puhunut. Maailman onnellisin kansa osaa pelata jääkiekkoa. Henkilöpalvonta suoritettiin Nordic Business Forumissa Messukeskuksessa. Tuomas kirjoittaa "Kuin Elviksen ja Jeesuksen reinkarnaatio olisi käynyt laulamassa lavalla vuorisaarnaansa Love me Tenderin melodialla. Sitten hän hurautti täältä pois ilmastonmuutosta vastustavalla yksityiskoneellaan nopeammin kuin suomalainen kansanedustaja häipyy Storyvilleen täysistunnon läsnäolonappia painettuaan."

Dalai Lama

Tuomaksen pointti on siinä, että suomalaiset haluavat nähdä toiset ihmiset messiaina, toiset äärimmäisinä pahiksina. Hän korostaa, että kaikki ihmiset ovat jotain siltä väliltä. Yhtenä esimerkkinä hän käyttää "kotijeesustamme" Dalai Lamaa, joka elää pakolaisena Intiassa. Tuomas kirjoittaa: "Dalai Lama elää harhoissa ja luulee olevansa joku uudesti syntynyt guru. Silti helsinkiläiset humanistit jonottivat kuin maalaiset ämpäreitä, tapaamaan Dalai Lamaa, kun hän vieraili täällä seitsemän vuotta sitten. Myötätunnon lähettilääksi tituleerattu maahanmuuttokriitikko Dalai Lama puolestaan sai 1989 Nobelin rauhanpalkinnon väkivallattomasta rauhantyöstä. Aivan kuin Obama, kunnon kiusaaja ei likaa omia käsiään." Kukaan ei muista Dalai Laman pakolaiskielteisyyttä tai hänen lahjontaansa, jossa hän on saanut miljoonia Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulta CIA:lta.

Tuomas kirjoittaa edelleen: "Kaiken karisman taustalla on seksuaalisuus. Siksi lähes kaikki poliitikot panevat ketä kerkiävät. Tai saavat. Kaikki on tietysti katoavaista. Ne rokkarit, joille satoi seksiä kuin mannaa Israelin kansalle 20 vuotta sitten, löytyvät nyt bentsodiatsepiini- ja olutpalkalla soolokeikalta Kannelmäen Britanniasta. Kaiken järjen mukaan näin pitäisi käydä muillekin. Paitsi presidenteille. Heidät pitäisi löytyä vankilasta Helsingin messukeskuksen sijaan. Kun suomalainen maksoi jopa 3700 euroa siitä, että pääsi tapaamaan kasvotusten sotarikollista, mitä hän oikeasti meni katsomaan. Hän meni katsomaan sitä, mitä kaikki muutkin menivät katsomaan."


Presidentti Obaman isä Barack Hussein Obama ja äiti Ann Dunham

Obamaa pidetään Yhdysvaltojen ensimmäisenä mustana presidenttinä. Tällöin ei vain muisteta, että hän oli vain puoliksi musta. Hänen isänsä oli Barack Hussein Obama, joka oli kotoisin Keniasta. Hänen äitinsä oli valkoihoinen Ann Dunham, syntyisin Wichitasta, Kansasista Yhdysvalloista. Presidentti Obaman oikea nimi on Barack Hussein Obama II. Aikoinaan heräsi epäilys, että hän ei edes syntynyt Yhdysvalloissa, vaan lavastettiin syntymäpaikaksi Havaiji. Tilaisuuden juontaja muistuttaa, että Obaman esityksen jälkeen vieraiden pitää odottaa paikoillaan. Tilasta saa poistua vasta, kun Obama on poistunut rakennuksesta. Kyse on turvallisuudesta. Koko tilaisuuden aikana Obama ei sanonut mitään oleellista. Obaman palkkion summaa ei julkisteta.

Ja sitten meillä on vielä oma jumalamme tai Jeesuksemme, miten vain haluatte, presidenttimme Sauli Niinistö on kansamme enemmistön jumaloima, jota ei voi arvostella, vaan hän on kaiken yläpuolella. Kolme kirjailijaamme on kirjoittanut kirjat Niinistöstä ja nyt näyttää ilmeiseltä, että hän ei ole pitänyt niistä. Risto Uimonen, Lauri Nurmi ja Matti Mörttinen ovat kirjoittaneet nämä kirjat. Turun kirjamessuilla 6.10.2018 Niinistö tapasi kaikki kolme ja tulistui heille ja ehdotti yhdelle heistä jopa alan vaihtoa.Täytyy myöntää, että en ole lukenut yhtäkään näistä kirjoista enkä tunne suurta kiinnostustakaan niitä kohtaan, mutta kirjailijalla on oikeus omaan näkemykseensä kirjaa kirjoittaessaan. On erittäin tyhmää lähteä kommentoimaan tai ryhtyä riitelemään vieläpä julkisesti kirjailijoiden näkemyksestä. Niinistö voi itse kirjoittaa kirjan itsestään, jos katsoo sen aiheelliseksi. Tosin vanha viisaus kertoo, että mikään ei valehtele ihmisestä niin paljon, kuin itse kirjoitetut omaelämänkerrat. Olen aina pitänyt Niinistöä idioottina, jolla ei ole päätä. Hänen menestyksensä perustuu juuri siihen kansanpalvontaan, josta Tuomas Enburske kirjoittaa. Hänet on vaimoineen kohotettu Suomen kuninkaalliseen asemaan, koska ainoana pohjoismaana Suomella ei ole kuninkaallisia. Tätä kruunaa nyt myös vastasyntynyt prinssi. Nyt näyttää siltä, että vaikka hänellä ei ole päätä on hänellä sentään häntä.

 Missä minun pääni?

Tuomas Enburske on mielestäni päässyt kolumnikirjoituksellaan "Barack Obama ei ole mikään h*lvetin Jeesus" erääseen suomalaisuuden ytimeen. Heikon itsetunnon ja identiteettikriisin alla kamppailevat suomalaiset haluavat samaistua "jenkkilään" ja joka kerta kun joku amerikkalainen nimihenkilö vaivautuu tänne maailmanlaidalle tulemaan, tämä kansa hullaantuu sekopäiseksi. Suomalaiset ovat muiden Baltian maiden kansalaisten kaltaisia, joita hullaannuttaa Jenkki-mania. Voiko tätä sanoa hulluudeksi? Ehkäpä tämä on suomensukuisten kansojen järjenvastainen ominaisuus, jolle emme vain voi mitään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!