lauantai 5. marraskuuta 2016



ÜBER ALLES



Monikaan ei varmaan muista tätä hauskaa tunnusta, joka oli viime kirjoituksessani. Asioiden selventämiseksi täsmennän kyseisen tunnuksen merkityksiä. Kyseessä on siis ihan uusi Ukrainan sotilastiedustelupalvelun sympaattinen tunnus. Siinä on pöllö, siis todella vihaisen näköinen pöllö, joka kantaa miekkaa, jonka kärki osoittaa keskelle Venäjää. Venäjä on saanut kunnian olla ainoa maa, joka on väritetty. Monien asiantuntijoiden mielestä miekan kärki osuu pienen Kemerin kaupungin kohdalle. Jos vähänkin tuntee karttaa se ei osoita Moskovaan.

Ensimmäisen kerran tämä komea tunnus nähtiin julkisesti 24.10.2016 kun presidentti Petro Poroshenko (presidentti istuu lipun kohdalla) esitteli Ukrainan puolustusministeriön sotilastiedustelun uuden johtajan kenraalimajuri Vasilji Burbun. Kuva on kuvakaappaus Ukrainan televisiokanavan 5 uutisista tuona päivänä.


 Tunnuksen yläpuolella, jos viitsitte katsoa on lause, joka on tunnuksen tunnuslause. Suomennettuna siinä lukee "Ukraina - yli kaiken!" Monien mielestä - siis myös ukrainalaisten mielestä tämä muistuttaa huomattavasti saksalaista lausetta laulussa "Deutschland, Deutschland über alles" (suomennettuna Saksa, Saksa yli kaiken). Tämä on monien mielestä jo liikaa. Laulua laulettiin paljon toisen maailmansodan aikana. Sittemmin laulu kiellettiin. Nyttemmin voidaan laulaa yleensä vain kolmas säkeistö, ensimmäistä säkeistöä, jossa lause esiintyy, ei missään nimessä. Muistuttaa liian paljon maailmansotaa ja fasismia.

Asiasta on kirjoitettu paljon Ukrainassa. Eräs kirjoittaja: "Ukrainan tiedusteluministeriö otti viralliseksi tunnuslauseekseen "Ukraina yli kaiken!" Odotan, koska ministeriö ottaa käyttöön lauseen "Arbeit macht frei!". Toinen kirjoittaja kirjoittaa: "Ukraina - yli kaiken! Ei tarvitse muuta kuin lisätä Heil Bandera! ja Ukrainan tiedustelupalvelu asettuu paikoilleen!!!". Huomattakoon tässä, että Stepan Bandera oli ukrainalainen saksalaisten palveluksessa ollut natsi toisen maailmansodan aikana, joka tapatti satoja tuhansia ihmisiä. Olen kirjoittanut tästä jo aikaisemmin. Kuva alla.



Mistä sitten pöllö? Itselleni tämän pöllön symboliikka ei ole oikein avautunut. Jospa joku tietäisi paremmin? Katsoin Wikipediasta. Siellä kerrottiin, että pöllöä pidetään viisauden symbolina. Mutta miksi sitten ase, miekka, jota kannetaan jaloissa? Se ei oikein sovi tähän tapaukseen. Paitsi viisauden symbolina pöllöä pidetään myös tyhmyyden symbolina. Monissa perinteissä sitä pidetään myös kuoleman lintuna tai paholaisen lintuna. Tämä kuvaus sopii kuvaan paremmin kuin nakutettuna.

Joidenkin mielestä se on peräisin ikivanhasta venäläisestä kansansadusta, josta tehtiin 1970 Neuvostoliitossa piirretty satuelokuva "Satuja kerrotaan". Ainakin yhdennäköisyys on huomattava. Jotkut kyllä vähän epäilevät, ettei kyseessä ole sama pöllö, toiset taas vannovat, että kyseessä on juuri sama pöllö. Elokuvassa pöllö esittää niitä pahoja puolia.


Kuva neuvostoelokuvasta "Satuja kerrotaan" vuodelta 1970.


Tunnuksesta on esitetty myös toisenlainen versio, joka on minusta huomattavasti hauskempi, kuin alkuperäinen:



Viime jutussani oli myös toinen tapaus jolle on tullut tarkennusta ja jatkoa. Ukrainalaiset uhkasivat ampua alas 21.10.2016 valkovenäläisen Belavia yhtiön Boeing matkustajakoneen, jossa oli yli 130 matkustajaa. Lento oli lähtenyt Kievistä ja oli matkalla Minskiin. Lennon nimi oli Belavia 840. Tapaus on kaikkien ilmailusäännösten vastainen ja Valkovenäjä esitti vastalauseen. Ukraina ei kuitenkaan ole selittänyt tapausta mitenkään, joten Valkovenäjä julkaisi 1.11.2016 nauhoitteen Ukrainan lennonjohdon ja Valkovenäjän Belavian lentokapteenin välisestä radiokeskustelusta. Seuraavassa on ote siitä:

Kievin lennonjohto: - Belavia 840. Kiev radar!
Lennon kapteeni: - Kuuntelen!
Lennonjohto: - Belavia 840, tuli käsky! Teidän täytyy kääntyä heti lentokentälle
           "Schuliani"! Jos ette tottele käskyä nousevat taistelukoneet ottamaan teidät 
            kiinni!          
Kapteeni: - Mitä on tapahtunut?
Lennonjohto: - En voi lähetyksessä sanoa! Kun laskeudutte saatte tietää kaiken!

Tauko...

Lennonjohto: - Belavia 840. Kiev radar!
Kapteeni: - Niin?
Lennonjohto: - Belavia 840, puhuu lennonjohto! Informaatio, kun saavutte lentokentälle
                      "Schuliani" paikalle tulee sotilaskomento! Yksityiskohdat kerrotaan teille
                      laskeutumisen jälkeen!
Kapteeni: - Ymmärretty, palaamme!

Koneen kapteeni Viktor Sishlo päätti turvata matkustajien hengen ja palasi kentälle, vaikka toimenpide on kaikkien ilmailusääntöjen vastainen. Kentällä vangittiin armenialainen lehtimies Armen Martirosjan.



Lentokapteeni Viktor Shishlo päätti pelastaa matkustajien hengen.


Martirosjan kertoi, että hänet vietiin kuulusteltavaksi ja kaikki matkatavarat tarkastettiin perusteellisesti. Tarkastusta kesti yli kolme tuntia, mutta sitä, mitä tahansa sitten etsittiinkin, ei kyllä löytynyt. Sitten hänet laskettiin vapaaksi.



Lehtimies Armen Martirosjan.


Tapahtuma vahvistaa epäilyksettä oikeaksi käsitykseni siitä, että 17. heinäkuuta 2014 Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut Ukrainassa alasammuttu Malaysia Airlinesin lento 17 oli ukrainalaisten alas ampuma. Ukrainalaiset eivät ole julkaisseet tapahtumasta mitään tietoja. Kaikki lennonjohdon nauhat on salattu ja samoin tutkatiedot. Mitään ei ole julkaistu tai annettu tapahtuman tutkijoiden tietoon. Venäläiset ovat julkaisseet kaikki heillä olevat tiedot tapahtumasta, jotka osoittavat ukrainalaisten oleva syyllisiä lähes 300 ihmisen murhaan.


Malaysia Airlinesin lento 17. heinäkuuta 2014


UKRAINA - ÜBER ALLES!





Kirjoitukseen liittyviä linkkejä:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!