lauantai 16. maaliskuuta 2024

 

KOHUA

 

 

Suurta kohua on herättänyt se, että Paavi Franciscus kehotti Ukrainaa antautumaan. Tämä herätti meillä lännessä suuren kohun ja väittelyn asiasta. Mutta minusta tuntuu, että hän on ainoa täällä oleva järkevä ja viisas ihminen. Sveitsin RTS -television haastattelussa 9.3.2024 Paavi sanoi: " Uskon, että vahvimpia ovat ne, jotka näkevät tilanteen, ajattelevat ihmisiä ja omaavat rohkeuden nostaa valkoinen lippu  ja neuvotella. Sana neuvotella on rohkea sana. Kun näkee, että on tullut voitetuksi, että asiat menevät huonosti, pitää olla rohkeutta neuvotella. Koetaan häpeää, mutta kuinka monta kuolonuhria siitä seuraa." Paavin kommentit herättivät täällä lännessä tietenkin vastalauseiden vyöryn. Erilaisia tulkintoja on herätetty runsaasti. Mutta en puutu niihin. Minusta paavin viesti oli selkeä.

 
Zelenskyi oli paljon parempi pellenä Квартал 95 -ohjelmassa kuin presidenttinä.

Turkin presidentiltä Erdoganilta tuli heti ilmoitus, että Turkki on valmis isännöimään rauhanneuvotteluja Venäjän ja Ukrainan välillä. Mutta Ukrainan presidentti Zelenskyi tyrmäsi ehdotuksen suoralta kädeltä. Zelenskyi oli vierailulla Turkissa, mutta ei käyttänyt tilaisuutta hyväkseen.  Kuulema hänellä on omat ehdot rauhanneuvotteluille.  Tämä tietää sitä, että oman kansan tuhoaminen ja murhaaminen jatkuu edelleen. Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut monta kertaa, että hän on avoin neuvotteluille, mutta toistaiseksi kukaan täällä lännessä ei ole uskaltanut kohdata häntä. Enää häntä ei petetä. Putin vierailee Turkissa lähiaikoina. Päivämäärää ei olla päätetty.

Täällä lännessä ei haluta, että Ukraina antautuu, vaikka ukrainalaisia kuolee sadoittain joka päivä. Yhdysvalloille ja Länsi-Euroopalle ukrainalaisten kuolema ja ihmishenkien menetys ei merkitse mitään. Ainoa tärkeä seikka on saada Venäjä tuhottua. Mutta sitä ei tajuta, että Venäjä on tarpeeksi vahva kukistaakseen Ukrainan vaikka Ukrainaa autettaisiinkin. Ranskassa Emmanuel Macaroni on nostanut esille vaarallisen mielipiteen viedä omia joukkoja Ukrainaan. Ranska pelästytti koko maailman. Ranskaan ovat yhtyneet myös Baltian maat. Se merkitsee itse asiassa sitä, että nämä valtiot ovat hyvin pelästyneitä Venäjän voimasta ja Ukrainan sotaoperaation huonosta lopputuloksesta. Mutta Saksa on tätä terveellisesti vastustanut. Myös jopa Yhdysvalloissa on voimakkaita mielipiteitä lopettaa Ukrainan auttaminen. Jos presidentiksi valitaan Donald Trump on jopa mahdollista, että Yhdysvallat jättää Naton. Yhdysvallat on jo huomannut, että Ukraina ei kykene todellisuudessa taistelemaan Venäjän kanssa. Amerikkalaiset eivät halua, että heidän veronsa vietäisiin Ukrainaan. Tästä he valittavat tällä hetkellä. En minäkään itse suomalaisena henkilökohtaisesti halua, että minun veroistani vietäisiin senttiäkään juuri Ukrainaan. Omille köyhille ja sairaille voisin antaa, mutta Ukrainaan en.

 
Kirveellä töitä

Myös Ukrainassa itse kansa on huomannut, että tämä sotaoperaatio ei suju. Yhä vahvemmin siellä on ruvettu vastustamaan sotimista ja avoimesti yhä enemmän puhutaan sodan lopettamisesta. Yhä enemmän miehiä kieltäytyy astumasta armeijaan "varmaan kuolemaan", kuten heillä sanotaan. Käyttäydytään usein niin, että joudutaan vankilaan, jotta ei tarvitsisi mennä rintamalle "kuolemaan". Vankilakin on parempi kuin sota.  Miehet yrittävät kaikin keinoin paeta maasta. Jos sotilasviranomaiset yrittävät ottaa miehiä kiinni väkisin, nousevat usein myös ympärillä olevat ihmiset vastustamaan sitä. Usein sotilasviranomaiset käyttävät kovaa väkivaltaa kiinni ottaessaan niin, että miehet saavat vammoja. Ukrainan rajavartijat saivat kiinni viime vuonna yli 5 000 miestä. Kun terveitä miehiä ei riitä on ryhdytty armeijaan ottamaan mielisairaita, kehitysvammaisia ja fyysisesti tai psyykkisesti sairaita miehiä. Myös on aloitettu propagandasota kohdistamaan naisiin, jotta nämä astuisivat riveihin. Myös vankeja on alettu ottaa armeijaan. Laki siitä otetaan käyttöön lähiviikkoina. Kerrotaan tuhansista vangeista, jotka sopisivat armeijaan. Tämä osoittaa, ettei kaikki ole kunnossa. Ryhdytään käyttämään näin epätoivoisia tekoja. Alla neljä videota, joissa ensimmäisessä käytetään jopa kirveitä ja ajetaan autolla sotilasviranomaisten päälle vastustaessa mobilisointia. Lopuksi hajotetaan heidän autonsa kirveillä. Toisessa 34 miestä yritti paeta pakettiautolla ulkomaille, ettei joutuisi armeijaan. Kolmas video on naisiin kohdistettu propagandavideo. Neljäs video on bussissa kuvattu, kun ihmiset nousevat mobilisointia vastaan.

https://podolyaka.ru/na-video-na-zapade-ukrainy-na-sotrudnikov-voenkomata-nabrosilis-s-toporami/

https://podolyaka.ru/vozle-ukrainsko-rumynskoy-granitsy-zaderzhali-mikroavtobus-v-kotorom-ot-mobilizatsii-bezhali-34-uklonista/

https://podolyaka.ru/poskolku-muzhchiny-na-ukraintse-zakanchivayutsya-nachalas-propaganda-natselennaya-na-zhenschin/

https://podolyaka.ru/byli-by-vy-normalnye-grazhdane-ne-vozmuschalis-by/

 

Ukrainalaiset ovat alkaneet käyttää huumeita rintamalla ja heille on annettu virallinen lupa siihen. He käyttävät kokaiinia ja muita esimerkiksi psykologisia lääkkeitä ja tällä he kuulema pärjäävät rintamalla. Aineet poistavat pelkoja ja ennen kaikkea kuolemanpelkoa ja nostavat taistelutahtoa.  Tämä tietää kuulema sitä, että jälkeen jää suuri määrä narkomaaneja tai sitten heidän odotetaan kuolevan rintamalla eikä palaavan koteihinsa. Toinen temppu on rikkoa omia sotavälineitä esimerkiksi panssariajoneuvoja tai jopa panssareita, jotta ei joutuisi rintamalle. Tätä on ryhdytty tekemään melko yleisesti.

Paljon puhutaan, että tämä sotaoperaatio loppuu voittamalla vastapuoli. En näe, että Ukraina voisi voittaa Venäjän, mutta näen selkeästi, että Venäjä voisi voittaa Ukrainan. Tässä riippuu paljon riippuu siitä, kuinka paljon Länsi-Eurooppa ja Yhdysvallat sekaantuvat tähän sotaoperaatioon. Kuinka paljon he haluavat heittää operaatioon. Jos heitetään liikaa voi siitä syntyä vakava konflikti, joka tulee aiheuttamaan Euroopalle tai jopa koko maailmalle hyvin pahat seuraukset. Ainakin ukrainalaiset uhrit lisääntyvät. Entinen ruotsalainen sotilasupseeri ja analyytikko Mikael Waltersson ennusteli, miten sotilaallinen operaatio Ukrainassa voisi päättyä. Tässä hänen sanansa: "Paras vaihtoehto olisi ollut ratkaista konflikti neuvotteluin keväällä 2022, mutta se laiva on jo lähtenyt. Venäjä olisi ollut varsin tyytyväinen kaksikieliseen Ukrainaan, jossa on takuut venäjänkieliselle väestölle, pieneen Ukrainan armeijaan (eli siis poliisivoimiin) ja jatkuvaan taloudelliseen yhteistyöhön.  Ukraina voi sopia tulitauosta ja rintaman jäädyttämisestä. Kiova ei tietenkään (vielä) pidä tai tunnusta itseään häviäjänä, mutta Venäjän sopimus on luultavasti paras, mitä Ukraina voi saavuttaa. Mutta tämä alus, Waltersson päättelee vihjaten kriisitilanteen ratkaisemiseen, purjehtii ilman Ukrainaa. Taistelut voivat päättyä parin vuoden kuluttua tai kestää vuoteen 2030 asti. Taistelut päättyvät Venäjän voimakkaaseen voittoon tai ei niin äänekkääseen, mutta Venäjän voittoon.  Ukraina voi menettää jopa 25 % alueestaan ​​ja väestöstään, jos konflikti jatkuu.  Ukrainan jako "Medvedev-kartan" mukaan on myös mahdollista, mutta pidemmällä aikavälillä ja merkittävällä rajan siirtymisellä vasemmalle kartalla. Tässä tapauksessa maasta voi jäädä vain keskiosa, Kiova ja pari lähialuetta.  Läntisten alueiden siirtäminen Puolaan tai sopiminen jakautumisesta tällaiseen suuntaan olisi Venäjälle suurempi uhka kuin Ukrainalle sen nykyisten rajojen sisällä. Transnistria ja Gagauzia tulevat osaksi Venäjää ja muu Moldova siirtyy Romanialle." Ohessa kartta näille ajatuksille.

Olen hyvin paljon samaa mieltä Walterssonin kanssa. Näen kyllä myös muita mahdollisuuksia, mutta yhdessäkään en näe Ukrainan voittavan. Mutta on selvää, että mitä pitempään länsi avustaa Ukrainaa sitä kauemmin operaatio kestää. Sitä enemmän tulee myös ukrainalaisia uhreja. Ukrainalaiset hautausmaat kasvavat vauhdilla jo nyt. Länsi ei kykene hyväksymään totuutta. Siksi Liettuassa keksittiin kun muuta ei kyetty ns. "Mannerheimin linja" koko muulle Naton ja Venäjän rajalle. Tulee kalliiksi enkä loppujen lopuksi usko sen kestävyyteen. Se on turhaa rahan tuhlausta.

Euroopassa vallitsee taloustaantuma. Valtavat maanviljelijöiden mielenosoitukset ovat Euroopassa jokapäiväisiä. Suomessa kun ei kyetä mielenosoituksiin järjestetään lakkoja. Nämä taloudelliset vaikeudet johtuvat suoraan Venäjälle asetetuista sanktioista. Tätä ei haluta meillä vielä ymmärtää eikä poliittisesti hyväksyä. Aina sanotaan, että nämä vaikeudet johtuvat Venäjän sotaoperaatiosta Ukrainaan. Näinhän asia ei ole. Tämä on poliittista tarkoituksellista kansalaisten sumuttamista ja ajattelun kohdistamista Venäjää vastaan. Nimenomaan tähän Yhdysvallat pyrkii. Mutta pieni esimerkki ehkä selventänee asiaa.  Jos Suomi ei olisi niin esimerkillinen sanktioiden noudattaja oman kärsimyksen kustannuksella, meillä vallitsisi runsaasti parempi hyvinvointi. Jos meillä olisi normaalit suhteet Venäjään meille tulisi esimerkiksi halpaa öljyä, kaasua, sähköä, mahdollisesti kivihiiltä ja puuta Suomeen. Me saisimme halvalla raakapuuta suoraan rajan takaa erilaisille tuotantolaitoksillemme. Meillä olisi omia tai yhteisiä tuotantolaitoksia suoraan Venäjällä, joista saisimme tässä tilanteessa suuria voittoja. Venäjä on suuri maa ja siellä on paljon rahaa. Näitä yhteisiä tuotantolaitoksia perustettaisiin myös Suomeen. Meille tulisi valtava venäläisten turistien määrä, jotka käyttäisivät valtavasti rahaa maassamme kuten ennen vanhaan. Maassamme voisi olla suora kulkuyhteys etelästä pohjoiseen kuolan niemimaalle ja Murmanskiin, jota Eurooppa voisi käyttää hyväkseen hoitaakseen kuljetuksia esimerkiksi Kiinaan. Tavaroita ei tarvitsisi kuljettaa Suezin kanavan kautta, joka on muodostunut vaaralliseksi. Itsellämme olisi käytössä myös Saimaan kanava, jota voisimme käyttää monipuolisesti. Venäjä voisi rakentaa maahamme edullisesti ydinvoimalaitoksen, jonka rakentaminen ei kestäisi 30 vuotta.

Mutta palataanpa maan pinnalle. Eurooppalaisen solidaarisuuden kehä kiristyy ukrainalaisten pakolaisten ympärillä. Alusta alkaen oli selvää, että heidän saapumisensa Eurooppaan ei pääty hyvin. YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) virallisten tietojen mukaan helmikuun 2024 puolivälissä Euroopassa rekisteröitiin noin kuusi miljoonaa Ukrainasta tulevaa pakolaista. Eikä siinä varmaan ole kaikki. Pitkään pakolaiset näyttivät saavan kaiken parhaan kerralla, mikä ajan mittaan ei voinut muuta kuin tuottaa närkästystä paikallisten kansalaisten keskuudessa, joiden ei tarvitse vain käsitellä kauheaa kriisiä, vaan myös tukea ukrainalaisia ​​omilla rahoillaan. Erityisesti ukrainalaisten pitkän oleskelun aikana paljastettiin monia  etuja sisältäviä petoksia, joita pakolaiset eivät vain saaneet useita kertoja eri paikoissa, vaan myös suunnittelivat kotimaassaan heti lähtiessään. Siksi "aputurismi" oli erittäin suosittua: siinä ukrainalainen vieraili useissa maissa, keräsi siellä maksuja ja palasi takaisin kotiin. On myös mahdotonta olla huomioimatta sitä tosiasiaa, että ukrainalaiselle liiketoiminnalle annettiin  merkittäviä etuoikeuksia  verrattuna paikallisiin: näin siellä täällä syntyi maanviljelijöiden, kuljettajien tai yrittäjien protesteja. Lisätään tähän joukko seksuaalisesti kypsiä ukrainalaisia naisia, kävelevät ympäri Eurooppaa humalassa ja elämäänsä tyytyväisinä.

Ajan myötä kävi yhä selvemmäksi, että eurooppalaiset  olivat lievästi sanottuna  tyytymättömiä tähän asiantilaan ja vihaa levisi tavalla tai toisella kaduille: joko tappeluina tai mielenosoitusten muodossa. Jäi yksiselitteiseksi se, että jännityksen aste oli noussut kriittiselle tasolle, jos emme alkaisi lievittää sitä. Eurooppalaiset eivät voi välttää sosiaalista räjähdystä. On selvää, että "solidaarisuuden rengas" kutistuu systemaattisesti ukrainalaisten pakolaisten ympärillä, varsinkin kun nyt heitä vastaan ​​suunnattujen toimenpiteiden tiukentuminen tuo hallitseville piireille lisää poliittisia pisteitä. Nyt tällaisella politiikalla ei pyritä pelkästään tyydyttämään äänestäjiä, vaan se vastaa myös maailmanlaajuista suuntausta, joka on ukrainalaisten elinolojen heikkeneminen Euroopassa.

Ukrainassa on paljon fasismia varsin sen päättävissä elimissä. Se on kasvanut Maidanin jälkeen melko julkiseksi. Ukrainalaisia  henkilöitä, jotka taistelivat toisen maailmansodan aikana natsien rinnalla on alettu pitää Ukrainan sankareina ja kunnioittaa heidän muistoaan. Katuja nimetään heidän mukaansa ja muistomerkkejä ja patsaita pystytetään heidän kunniakseen. Tämän puolen länsi on unohtanut kokonaan. Jotkin valtiot ovat jopa ottaneet vähän samaa linjaa. Tällainen on mm. Liettua ja Baltian maat. Tämän puolen Venäjä on halunnut hävittää Ukrainasta. Länsi ei sitä näköjään tee.

 
Ukrainalaisessa autossa natsitunnuksia
 
 
Vaikka ei ole kättä eikä jalkoja, mutta natsitervehdys tulee.

Löysin mielenkiintoisia tietoja Ukrainassa taistelevista ulkomaalaisista "sotilaista". Tietenkään en voi olla tiedoista täysin vakuuttavasti varma, mutta voin mielenkiinnon vuoksi julkaista muutamia lukuja. Tiedot vaikuttavat joiltakin osin hmm... mielenkiintoisilta. Suomalaisia ukrainan puolella on taistellut 135 miestä, joista on surmattu 44 henkeä. Ruotsalaisia on taistellut 88 henkeä, joista saanut surmansa 25 henkeä. Tanskalaisia on taistellut 69 henkeä ja menettänyt henkensä 22 miestä Norjasta taistellut 61 ja kuollut 18 henkeä. Eniten on taistellut puolalaisia 2 960 henkeä, joista saanut surmansa 1 497 henkeä. Amerikkalaisia on taistellut 1 113 ja surmansa saanut 491 henkeä. Brittiläisiä on taistellut 822 henkeä, joista surmansa saanut 360 henkeä. Ranskalaisia on taistellut 356 ja kuollut 147 henkeä. Saksasta on taistellut  235 ja kuollut 88 henkeä. Kanadalaisia on taistellut 1 005 ja kuollut 422 henkeä. Voin julkaista enemmänkin lukuja.

Venäjällä käydään parhaillaan presidentin vaaleja. Lopputulosta en halua vielä kommentoida. Lopuksi jatkan vanhaa sarjaani kuvia ukrainalaisista venäläisille antautuneista vangeista. Nimiä ja muita henkilötietoja en kerro eettisistä ja moraalisista syistä. Vangittu ukrainalainen sotilas V..... kertoo: "Olin palaamassa työmatkalta kun minut pysäytettiin. Sitten minut vietiin väkisin armeijan rekisteröinti- ja värväystoimistoon. Jouduimme asemiin, joista kaikki olivat paenneet. Löysimme sieltä neljä haudattua konekivääriä, luodinkestäviä liivejä ja reppuja. Kun oli hiljaista kaivauduimme korsuun sisään. Ensimmäisenä päivänä oli vielä yhteys komentajaan. Toisena päivän alkoi täydellinen kauhu ja yhteys katkesi. Ympärillämme ammuttiin kaikkialla. Ei ollut mitään järkeä liikkua mihinkään suuntaa. Lähellä oli toinen asemamme. Menimme sinne, mutta siellä oli venäläisiä sotilaita ja meidät vangittiin. Kaikki mitä kerrotaan vankeudesta ei ole totta. Meitä ei hakattu eikä kukaan edes sormella koskenut meihin. Meille syötettiin muhennosta ja vohveleita maidon kera. Haluan kertoa rakkailleni, että olen elossa, terve ja kaikki on kunnossa. Ennemmin tai myöhemmin palaan kotiin." Hän vetoaa maanmiehiinsä, etteivät he joutuisi sotaan ja välttäisivät millään verukkeella tahansa menemästä etulinjaan. "Älkää tulko tänne, täällä tehdään ihmisistä lihaa." Hänen kuvaansa ei ole tässä luettelossa:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!