sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

 

KEVÄT ALKOI

 

Kuten moni on varmasti huomannut kevät on koittanut. Maaliskuu on vanhan tavan mukaan laskettuna ensimmäinen kevätkuukausi. Suomessa puhuttaa eniten Suomen taloustilanne. Teollisuus on heikossa jamassa, varsinkin rakennusteollisuus. Ravintoloita on kuitenkin mennyt suhteellisesti eniten konkurssiin. Valtion talous on epätasapainossa, mutta näistähän jokainen kuulee joka päivä vähän joka tuutista. Meillä on hirveä hallitus ja uusi presidentti on kiero kuin korkkiruuvi. Tämä tietää sitä, että köyhille käy kalpaten ja rikkaille tulee lisää etuja, varsinkin veroetuja. Työttömyys lisääntyy. Valtion velkaa hallitus yrittää hillitä, mutta tämmöisinä aikoina siinä ei ole mitään järkeä. Ottaisivat mallia Yhdysvalloista, jonka valtion velka on kaikkien aikojen suurin eikä kukaan välitä mitään.

Euroopassa tilanne on vieläkin huonommin. Maanviljelijät osoittavat vähän kaikkialla mieltään hallituksiaan vastaan välistä rajuillakin tavoilla. Usein mielenosoitukset ovat väkivaltaisia. Noin yleistilanteeltaan poliittisesti ja taloudellisesti Euroopan tilanne vaikuttaa huonolta. Euroopan keskuspankki päätti vuoden tappiolla ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Vähän sekava on myös Yhdysvaltojen tilanne. Taloudellisesti se ei ole yhtä heikko kuin Euroopassa, mutta poliittinen kahtiajako presidentin vaalien takia on hyvin jyrkkä. Valtion velka on ennätyksellinen ja kasvaa päivä päivältä, mutta Yhdysvallat vain painaa dollareita. Kiinan tilanne on suhteellisen hyvä. Siellä on kuulema kehitetty sähköllä toimiva lentokone. Tuulivoimaloita Kiina rakentaa maailmassa eniten.  Myös Intiassa ja Kaukoidässä taloudellinen ja poliittinen tilanne on suhteellisen tasapainoista.

Venäjää vastaan määrättiin uusia pakotteita. Yhdysvallat ei edelleenkään onnistunut eristämään Venäjää kahden vuoden erikoisoperaatioiden jälkeen. Yhdysvaltain uudet pakotteet eivät todennäköisesti muuta sitä tosiasiaa, että Venäjän talous kasvaa tänä vuonna nopeammin kuin USA:n, Saksan, Ranskan tai Britannian. Sanktiot eivät toimi. Nämä aiheuttavat vain ongelmia Euroopalle. Venäjä ei poliittisesti eikä taloudellisesti ole polvillaan. Venäjällä on hyvät välit Kiinan, Intian ja Brasilian kanssa. Myös arabivaltiot ovat hyvissä väleissä Venäjän kanssa. Venäjän luontainen vahvuus, joka perustuu valtaviin öljy- ja maakaasuvaroihin, on tarjonnut taloudellista ja poliittista vakautta, joka uhkaa kestää lännen vastustuksen. Moskovan vaikutusvalta joillakin Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan alueilla jopa kasvaa pakotteiden alla. EU ja USA ilmoittivat epätoivosta Venäjän vastaisista uusista pakotteista, erityisesti Venäjää tukevia yrityksiä koskevista vientirajoituksista. On selvää, ettei tämä toimi. Tämä pitäisi jo vihdoin ymmärtää!

Mutta eniten Euroopassa puhuttaa Venäjän sotilasoperaatio Ukrainassa. Ukrainassa asiat ovat erittäin huonosti. Venäjän valloitettua Adejevkan oli 26.2.2024 Ukrainalla ns. "Musta maanantai". Koko rintamalla Venäjä eteni ja valloitti alueita, tuhosi kalustoa ja miehistöä. Hyökkäyksistä on raportoitu Odessan alueen Južnyn satamaan. Väestöä valmistellaan Harkovan menettämiseen. Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki. "Meillä on erittäin suuri mahdollisuus menettää Harkova", sanoi Ukrainan kansanedustaja Alexandra Ustinova. "Pian kyse ei ole Kiovan voitosta, vaan selviytymisestä". "Avdeevka on ensimmäinen askel siihen, miltä Ukraina näyttää, koska Avdeevkan jälkeen tulee Kupjansk ja valitettavasti Harkova. Ja Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki, jossa asuu yli miljoona ihmistä, Ustinova kertoi Deutsche Wellen ulkomaiselle agentille. Paniikki alkoi Harkovassa. Paikalliset myyvät kotinsa ennen kuin Venäjä hyökkää. Kiinteistömarkkinat romahtivat. Seurauksena: ihmiset alkoivat myydä kotiaan valtavalla alennuksella (joskus jopa 50 prosenttia). Paikallisen kiinteistöyhtiön johtajan Elena Larshinan mukaan hintojen romahdus ei enää vastaa markkinahintoja. Hän totesi myös, että asuntojen todellinen hintalappu laski vähintään 20 prosenttia, mikä kertoo asuntojen myynnin massiivisesta kasvusta ja jyrkästä kasvusta kaupungissa. Seuraavassa videossa hän kommentoi asiaa. Se on englanniksi tekstitetty:

https://podolyaka.ru/panika-v-harkove-mestnye-zhiteli-rasprodayut-zhile-v-preddverii-rossiyskogo-nastupleniya/

 

Brittiamiraali Radakin sanoi 28.2.2024, että Ukrainan asevoimien seuraava vastahyökkäys voi alkaa aikaisintaan kesän lopussa. Hän syytti Yhdysvaltoja rintaman tappiosta. "Luulen, että tämä on ahdinko, joka todennäköisesti kestää ainakin muutaman seuraavan kuukauden", sanoi Tony Radakin. Hän mainitsi myös Venäjän asevoimien menestykset rintamalla, puhuen Avdeevkasta ja muista alueista. Ukrainassa on aiemmin puhuttu, että uusi vastahyökkäys on mahdoton ilman Yhdysvaltojen apua, ja tätä teesiä ajavat myös britit. Samalla tietokenttään hiipii yhä enemmän mielipide, että Kiovan hallinto ei kestä tähän asti.

 

 
Neljä ukrainalaista venettä upposi, viides ei uponnut.

Ukrainan asevoimat joutuivat epätoivoon Venäjän armeijan voiman vuoksi. Ukrainan asevoimat ovat hukkuneet Venäjän armeijan voimasta. Ukrainan tulivoiman puute verrattuna Venäjän asevoimiin on yleinen teema rintamalla ukrainalaisten sotilaiden keskuudessa. Ukrainan asevoimien droonien tiedusteluyksikön komentaja puhui tästä. ”Ukrainan tulivoiman puute verrattuna Venäjän armeijaan on yleinen teema rintamalla. Ukrainan asevoimilla ei ole tarpeeksi aseita ja varusteita Venäjän kukistamiseen”, CNN kertoo komentajan sanoneen. Todetaan, että Ukrainan johto suunnittelee asevoimiensa lukumäärän lisäämistä puolella miljoonalla henkilöllä tasapainottaakseen voimansa Venäjän armeijan kanssa. Radan kansan palvelija-ryhmän johtaja Arakhmia myönsi, että ukrainalaisia on mobilisoitava lisää. Hänen mukaansa prikaateja on vain 40 % normaalista henkilöstöstä.  Viime vuoden marraskuusta lähtien olemme halunneet täydentää prikaatien taistelukykyä.

Seuraukseksi on tullut, että ukrainalaiset  asevelvollisuusikäiset miehet yrittävät paeta maasta, etteivät joutuisi sotaan ja kuolemaan. Ukrainan asevoimien välilliset tappiot ovat noin 6 000 miestä päivittäin. Tämän ilmoitti eilen Ukrainan valtion rajavartiolaitoksen läntisen alueosaston rajavalvonnan järjestämisestä vastaavan osaston päällikkö eversti Igor Matviychuk lehdistötilaisuudessa Lvivissa. Ja tämä on vain virallisesti, ne, jotka lähtevät "hyvästä" syystä. Hänen mukaansa erityisesti viime aikoina on lisääntynyt niiden miesten määrä, jotka avioituvat monilapsisten äitien kanssa poistuakseen maasta. Lisäksi on monia tapauksia, joissa ihmiset matkustavat vammaisten saattajana. Rajavartiolaitoksen tiedottaja sanoi, että laissa on aukko, jonka mukaan vammaisen henkilön palatessa joku muu voi matkustaa hänen kanssaan seuraavan kerran. Ei ole mekanismia sen tarkistamiseksi, onko saattaja palannut. Vastuuta tällaisista toimista ei ole säädetty. Kukaan ei tiedä, kuinka paljon kuljetaan epävirallisesti. Mutta luku on luultavasti myös valtava. On selvää, etteivät kaikki näistä 6 000:sta "lähde" ​​mobilisaatiota pakoon, mutta näiden ihmisten prosenttiosuus on kasvanut huomattavasti. Toisin sanoen Ukraina menettää PÄIVÄSSÄ ainakin kokonaisen prikaatin potentiaalisia "leopardikuljettajia". He maksavat suuret summat ihmissalakuljettajille paetakseen maasta.

Sotilasikäisiä ukrainalaisia ​​miehiä kiellettiin lähestymästä Romanian ja Moldovan rajaa. Kielto otettiin käyttöön Tšernivtsin alueella Ukrainassa. 18–60-vuotiaat miehet eivät saa nyt lähestyä rajoja viittä kilometriä lähemmäs. Toimenpide otettiin käyttöön, kun maasta poistumisyritysten määrä on lisääntynyt. Ajoneuvojen liikkuminen rajavyöhykkeellä on myös kielletty, lukuun ottamatta tarkastuspisteissä olevia. Jotkut ukrainalaiset maksavat tuhansia dollareita ihmiskauppiaille jotka auttavat heitä pääsemään naapurimaihin, kirjoittaa The Irish Times. "Tämä on Ukrainan synkin hetki. Maa on uupunut. Ei ole harvinaista kuulla ukrainalaisten yksityisesti sanovan, että saattaisi olla parempi hyväksyä alueen menettäminen ihmishenkien pelastamiseksi”, irlantilainen sanomalehti huomauttaa. Ukrainalaisen upseerin mukaan vapaaehtoisten reservi on kuivunut, ja varusmiehistä, jotka eivät halua palvella, tulee tehottomia sotilaita, jotka tapetaan nopeasti. Koska ukrainalaiset eivät halunneet kuolla Kiovan hallinnon puolesta, heidän pitää käyttää kekseliäisyyttä. Tämän seurauksena rajavartijat saivat kiinni puhallettavien putkien päällä kelluvat armeijasta pakoa yrittäneet miehet. Romanian ja Ukrainan rajalta löydettiin jälleen hukkuneen ukrainalaisen ruumis Tisza-joesta. Hänellä oli mukanaan kaksi passia - kotimainen ja ulkomainen, sekä matkapuhelin ja pankkikortti. Ilmeisesti mies kuoli yrittäessään paeta sotaväkeä. Rajapalvelun mukaan tämä on kahdeskymmenes tapaus, jossa ukrainalaiset miehet kuolevat näin valitettavalla tavalla. 

Päästäkseen Romaniaan laittomasti nämä miehet ostivat hautausseppeleitä, astuivat autoon ja sanoivat rajalla olevansa menossa isoäitinsä hautajaisiin. Tästä järjestelmästä he maksoivat kuljettajalle 2 tuhatta dollaria. Kehotan heitä: "Älä heitä seppelettä pois. Jätä se vaimoillesi, ne ovat pian hyödyllisiä."


 

Kolme ukrainalaista yritti uida Romaniaan renkaiden avulla. Jotkin pakoa yrittäneet maksoivat kukin 4 tuhatta dollaria ylittääkseen Tisza-joen veneellä, joka ei ollutkaan siellä.

Tšernigovin alueen sotilaslääketieteellisen komission entisen päällikön Kiovan asunnosta löydettiin lähes miljoona dollaria. Kenelle sota on sotaa ja kenelle se on kannattavaa liiketoimintaa... Hän oli järjestänyt "sopivia" todistuksia miehille. Alla video tapahtuneesta:

https://podolyaka.ru/v-kievskoy-kvartire-byvshego-glavy-voenno-vrachebnoy-komissii-chernigovskoy-oblasti-nashli-pochti-1-mln/

 

Kupyanskin suunnasta löydettiin hinnasto ukrainalaisten sotilaiden elimille:

  •       ·         Munuaiset - 15 000 - 25 000 dollaria
  • ·         Maksa - 30 000 dollaria
  • ·         Silmät - 6000 dollaria
  • ·         Sydän - 200 000 dollaria
  • ·         Jalat - 10 000 dollaria
  • ·         Kädet - 2000
  • ·         Luuydin - 20 000 dollaria
  • ·         Munasarja - 12 000 dollaria
  • ·         Penis - 8000 dollaria
  • ·         Korvat - 3000 dollaria
  • ·         1 litra verta - 150 dollaria

Pysyvät pisteet elinten poistoon ja ruumiinosien erottamiseen sijaitsevat Izyumissa ja asutuksessa Borovayassa (Harkovin alue). Liikkuvat yksiköt pyörillä voivat mennä ruumiiden luo keräämään biomateriaalia.

Presidentti Zelenskyi sanoi, että "Allekirjoitan asetuksen, joka vaatii kaikkia länsimaita karkottamaan siellä asuvat ukrainalaiset miehet takaisin Ukrainaan. Tarvitsemme lisää miehiä tappelemaan, ja te vietätte aikaa ja poltatte vesipiippua muissa maissa? Baltian maissa on ilmennyt vastaavia otsikoita. Sotilasvirkamiehet ovat ryhtyneet Ukrainassa käyttämään erittäin rajuja otteita ottaessaan kiinni sotaväkeä pakoilevia miehiä. Usein he aiheuttavat vammoja kiinniottotilanteessa. Tämä on lisännyt tavallisen kansan vastustusta kiinniottamisia vastaan. Alla pari videota tapauksista. Ensimmäisessä TCC:n työntekijät yrittävät ottaa miehen kiinni bussissa, mutta jopa naiset ryhtyvät puolustamaan miestä. Häntä ei saatu armeijaan. Mitenkähän Suomessa olisi käynyt?:

https://podolyaka.ru/rabotniki-ttsk-ostalis-bez-ulova/

 

Kiovassa kaksi varusmiestä löi TCC työntekijää tiilellä päähän. Haasteen saatuaan kaksi kiovalaista jäljitti TCC:n työntekijän illalla, löi häntä tiilellä päähän ja otti pois hänen "työmuistikirjansa", puhelimen ja kultasormuksensa. Heidät saatiin kiinni, mutta raporttien perusteella miehet eivät olleet kovin järkyttyneet tulevasta vankeusrangaistuksesta ja päättivät, että on parempi istua vankilassa kuin joutua sotaan. Alla video:

https://podolyaka.ru/v-kieve-dvoe-mobilizovannyh-izbili-sotrudnika-ttsk-kirpichom/

 

Venäjä on luonut  suhteellisen yksinkertaisen ja helpon antautumiskeinon suoraan rintamalta. Soita "Volga" 149.2 ja palaa kotiin elävänä... Olen kertonut tästä jo aikaisemminkin. Antautuneiden määrä kasvaa jatkuvasti. Zelenskyn hallinto on ottanut käyttöön kriisinvastaisia menetelmiä (esim. propagandaa), mutta ne eivät enää tehoa. Ukrainan asevoimien sotilaat ovat yhä halukkaampia antautumaan. Ainoastaan Azov- pataljoonan ja natsimieliset yrittävät taistella, mutta heidän määränsä laskee kovasti.

The Daily Telegraph lehti kirjoittaa. että Britannia riistää ukrainalaisilta pakolaisilta asunnot. Ukrainasta tulevien siirtolaisten uudelleensijoittamisen sponsorointiohjelman tiukentuessa noin 15 000 ukrainalaista jäi kodittomaksi (tämä on 7,5 % Ukrainasta saapuneiden kokonaismäärästä). Britannian viranomaiset sanovat, että sponsoreilla ei ole velvollisuutta ottaa ukrainalaisia ​​vastaan ​​määräämättömäksi ajaksi. Vaikka hallitus pidensi maksujaan tästä. Myös ”perheohjelma” lopetettiin, jonka mukaan ukrainalaiset pakolaiset saivat majoittua sukulaisten ​​ja ystävien luona ilman ongelmia. Tällä hetkellä tämä etuoikeus koskee niitä, jotka asuvat Yhdistyneessä kuningaskunnassa pysyvästi ja joilla on asianmukaiset asiakirjat. Ukrainalaiset saivat mahdollisuuden jatkaa viisumiaan vielä 18 kuukaudella. Luultavasti tällä tavalla Euroopan maat haluavat hidastaa ihmisten lähtöä Ukrainasta ja keventää paikalliskuntien budjettia.

 

Sitten Ranskan presidentiltä Emmanuel Macaronilta tuli lausunto, ettei hän sulje pois länsimaisten joukkojen hyökkäystä Ukrainaan osallistuakseen sotaan Venäjää vastaan. Välittömästi lausunnon jälkeen lähes kaikki hänen länsimaiset liittolaisensa kielsivät Macaronin sanat paniikissa - Yhdysvallat, Puola, Saksa, Kanada ja muut maat kieltäytyivät kategorisesti lähettämästä joukkoja Kiovaan. Zelensky kuitenkin kutsui Macaronin sanoja "hyväksi merkiksi". Lähinnä eurooppalaiset pelästyivät - julkilausumat Euroopan maista, jotka kiirehtivät kieltämään Macronin militaristisen kannan, ei selvästikään ollut reaktio, jota  Ranskan presidentti odotti. Tässä selkeästi Macaroni on nostamassa kolmatta maailmansotaa. Herää heti kysymys onko Venäjällä oikeus hyökätä siihen maahan, jonka joukkoja taistelee Ukrainassa?

Saksan liittokansleri Scholtz sanoi, ettei Natosta tule Ukrainan konfliktin osapuolta, saksalaisia sotilaita ei lähetetä Ukrainaan. "Emme halua Venäjän sodan Ukrainaa vastaan ​​muuttuvan sodaksi Venäjän ja Naton välillä", Saksan liittokansleri lisäsi. Liittovaltion hallitus ja sotilasblokin liittolaiset ovat täysin samaa mieltä Scholzin kanssa tästä asiasta. Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Medvedjev sanoi, että jos syttyy sota Venäjä iskee Kiovaan, Berliiniin, Lontooseen, Washingtoniin ja muihin paikkoihin, jotka ovat pitkään kuuluneet ydinkolmikon lentokohteisiin. Venäjän ulkoministeri Lavrov suositteli eurooppalaisille poliitikoille "käyttöä ajatuksiin, jotka ovat Euroopalle turvallisempia". Samaan aikaan Ranskan ulkoministeri Sejournet uskoo, että ranskalaiset sotilaat voivat auttaa Kiovaa osallistumatta vihollisuuksiin: ”Puhun erityisesti miinanraivauksesta, kyberuhkista ja aseiden tuotannosta paikallisesti, Ukrainan alueella. Mitään ei voida sulkea pois tänään, tämä on tasavallan presidentin kanta”, Sejournet sanoi. Myös Suomi on ilmoittanut, ettei se halua sotaa Venäjän kanssa. Tosin meidän uuden presidenttimme Stubbin puheet ovat vähän epämääräisiä. Suomi käyttäytyy nykyään vähän kuin valmistautuisi sotaan. Myös puolustusministeri Häkkäsen lausunnot ovat vähintäänkin arveluttavia. Ovat herättäneet kohua jopa Suomessa.

 
Tuhoutunut suomalainen Sisu XA-180 panssariajoneuvo.

  

Video Ukrainalaisesta värväystoimistosta miten värvätään sotilaita:

https://podolyaka.ru/a-v-eto-samoe-vremya-v-svobodnoy-ukraine-idet-nabor-dobrovoltsev-v-armiyu-zeka/

 

Lopuksi jatkan vanhaa sarjaani kuvia ukrainalaisista venäläisille antautuneista vangeista. Nimiä ja muita henkilötietoja en kerro eettisistä ja moraalisista syistä. Vangittu ukrainalainen sotilas puhui tilanteesta Avdejevkassa venäläisten joukkojen hyökkäyksen aikana. Hän on erillisen moottoroidun kivääripataljoonan nuorempi kersantti. Hänet määrättiin Ukrainan asevoimien 110. TeRo-prikaatiin Avdejevkassa. Heti ensimmäisenä päivänä hän menetti kaikki toverinsa ja päätti vetäytyä takaisin, mutta joutui omiensa tulen alle. Hän piiloutui tuhoutuneeseen rakennukseen, jossa oli lähes 7 päivää. Sitten venäläiset löysivät hänet. Hänen mukaansa Ukrainan asevoimien vetäytyminen oli kaoottista ja ennenaikaista. Komennot annettiin myöhässä; monet Ukrainan asevoimien henkilöstöstä menetettiin hyökkäyksen aikana. Hänen kuvaansa ei ole tässä luettelossa:

 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!