lauantai 19. elokuuta 2023

 

EN HALUA KUOLLA!

 

Harkovin Lyubotinin kaupungissa Ukrainassa asuu vain 20 000 ihmistä. Silti sinne ilmestyi valtava ukrainan asevoimien hautausmaa. Paikalliset ihmettelevät nyt uhrien todellista määrää. Varovaistenkin arvioiden mukaan hautausmaalla on 500 - 1 000 hautaa. Kuitenkin kaupungin mobilisointipotentiaali on enintään 4 000 ihmistä. Ohessa on videon osoite, jossa hautausmaa näkyy:

https://podolyaka.ru/v-harkovskom-gorode-lyubotin-v-kotorom-prozhivayut-vsego-20-tysyach-chelovek-poyavilos-ogromnoe-kladbische-pogibshih-vsu/

 

Nykyisin lienee jo käynyt kaikille selväksi, että Ukrainan vastahyökkäys ei ole juuri edennyt. Pikemminkin näyttää siltä, että Venäjä on monin paikoin mennyt eteenpäin, vaikka tuskin kysymyksessä on vielä mikään venäjän vastahyökkäys. Lännessäkin monin paikoin into on laimennut melko tavalla. Kukaan täällä ei tiedä lähteekö Venäjä vastahyökkäykseen vai mitkä ovat sen suunnitelmat. Tosin nyt tai syksymmällä voisi olla aika edulliset ajat Venäjän vastahyökkäykselle. Mitä pitempi aika kuluu sen kuluttavampi se on ukrainalisille joukoille. Samalla myös lännen into laimenee yhä voimakkaammin.

Ukrainassa on syntynyt hyvin yleinen ilmiö yrittää välttää armeijaan menoa.  Sotimisessa aina hyökkääjällä on suuret tappiot. Ihmiset eivät halua kuolla tässä sodassa varsinkaan nuoret miehet. Ukrainan mobilisaatioikä on tällä hetkellä 16 - 70 -vuotiaat miehet. On syntynyt erilaisia liikkeitä yrittää olla joutumatta armeijaan. Miehet piileskelevä eri paikoissa, lahjovat henkilöstöä hyvin kalliilla hinnoilla tai yrittävät paeta salaa eri tavoin rajan yli pois Ukrainasta. Miehet piiloutuvat autoihin eri tavoin, joissa heitä salakuljetetaan rajojen yli pois ukrainasta. He sanovat, etteivät halua joutua tykinruuaksi.

 

Tästä syystä on Ukrainaan perustettu eräänlaisia pakkomobilisaatioryhmiä. Ne ovat eräänlaisia poliisipartioita, jotka kiertävät kaupungeissa kaduilla tai tulevat kotiosoitteisiin ja yrittävät saada kiinni pakoilijoita. Ukrainassa toteutetaan joukkomobilisaatiota miesten totaalisella pidätyksellä kadulla. "Et voi vain kävellä kadulla etenkään päivällä". Sitten he vievät väkivalloin uhrit  mobilisaatiokeskuksiin. Sieltä heidät viedään sotapalvelukseen rintamalle. Yleisesti ei välitetä siitä onko mies palveluskelpoinen vai ei. Yleensä kaikki kiinnisaadut viedään. Aluksi partiot olivat kahden hengen kokoisia, mutta nyt niitä on lisätty viiden hengen kokoisiksi koska he ovat saaneet kokea väkivaltaista vastarintaa. Päättäjät ovat paljon puhuneet jopa naisten mobilisoimisesta. Tämänkertaisessa jutussani kuvituksena on pääasiassa eri videoilta poimittuja kuvia pakkokiinniotoista. Seuraavassa videossa ryhmä miehiä vastustaa sotilaspoliisin pakkokiinnittoja:

https://podolyaka.ru/ukrovoenkomov-otpinali-v-hmelnitskom-pri-popytke-mobilizovat-dobrovoltsa/

 

 

Jopa The Guardian lehti on kiinnittänyt asiaan huomiota. Se kirjoittaa: "ukrainalaiset miehet yrittävät välttää asevelvollisuutta. Vapaaehtoista mobilisaatiota ei ole. Jotkut käyttävät säästöjään välttääkseen osallistumisen sotilaalliseen konfliktiin. 39-vuotias Odessan asukas myönsi maksaneensa 5 000 dollarin lahjuksen välttääkseen joutumasta palvelukseen", artikkelissa sanotaan. Kansalliset partiot vaeltavat kaduilla ja joskus ovelta ovelle jakaakseen haasteita. Erilaiset videot näyttävät upseerien laittavan miehiä pakolla pakettiautoihin."On olemassa kaksi luokkaa ihmisiä - jotkut ovat jo armeijassa, ja toiset ovat liian peloissaan mennäkseen edes ulos, jotta heitä ei kutsuttaisi, eikä mikään palkka saa heidät lähtemään ulos kodistaan", sanoi Itä-Ukrainassa sijaitsevan tehtaan omistaja. Seuraava mies pakeni rajan yli Moldovaan. Hän kertoo, ettei halua joutua sotaan:

https://podolyaka.ru/delayte-kak-ya-ukrainets-peresek-granitsu-cherez-les-chtoby-ne-popast-v-lapy-mogilizatorov/

 

 

Useat ukrainalaiset sotilaat puhuvat: "Meillä on tasan kaksi vaihtoehtoa - joko kuolla tai antautua venäläisille ja säilyttää henkemme." Toinen kertoo: "Vangitut vietiin sotilasrekisteri- ja värväystoimistoon suoraan kadulta ja heidät pakotettiin vankeusrangaistuksen uhalla allekirjoittamaan palvelusopimus. Samanaikaisesti sotilaskomissaari repi asiakirjat, jotka olisivat vapauttaneet osan palveluksesta terveydellisistä syistä." Yksi vangeista kertoi, että harjoituskentällä harjoittelu oli järjestetty kauheasti - ensimmäisen kuukauden aikana puolet hänen seurastaan ​​päätyi sairaalaan keuhkokuumeeseen. Useita ukrainalaisten varusmiesten ruumiita oli asemissa – tämän värvätyt näkivät saapuessaan rintamalle. Ensimmäinen tehtävä on poistaa ruumiit, jotta "ei nukkuisi niiden kanssa samoissa haudoissa". "Ammattilaiset" antautuivat heti venäläisille ensimmäisessä taistelussa. "Ne, jotka yrittivät ampua takaisin, haavoittuivat välittömästi". Venäjän armeijan voimakkaan tulen alla Ukrainan armeija kääntyi upseerien puoleen, mutta komentajat eivät vastanneet avun ja evakuoinnin pyyntöihin. Ainoa vaihtoehto oli joko antautua tai kuolla. Hyvin monen tapa on antautua venäläisille heti ensimmäisen tilaisuuden tullen ampumatta laukaustakaan. Seuraavassa videossa on ukrainalaisten ruumiita rintamalla. Video on englannin kielinen:

https://podolyaka.ru/cnn-pokazyvaet-tela-pogibshih-ukraintsev-kak-rezultat-kontrnastupleniya-vsu/

 

 
He yrittivät paeta autolla piiloutuen valeseinän taakse.

Ukrainan rajaviranomaisen mukaan 13 600 ihmistä on jäänyt kiinni yrittäessään ylittää rajaa tarkastuspisteen ulkopuolella ja lisäksi 6 100 ihmistä pidätettiin väärennettyjen asiakirjojen käyttämisestä rajanylityspaikassa. Viimeaikaiset korruptioskandaalit osoittavat, että jotkut maksavat tuhansia dollareita armeijan vapautuspapereista. Osa ongelmasta näyttää olevan se, että Ukrainan armeijan rekrytointijärjestelmää ei ole uudistettu ja jotkut upseerit yrittävät edelleen täyttää kiintiöitä saadakseen ylennyksen. Ukrainasta "onnistuneesti paenneiden" määrää ei julkisteta tai sitten tiedetä. Ukrainan rajavartijat himoitsivat 100 miljoonan dollarin lahjuksia. Kuvittele kuinka monta miljoonaa dollaria (jos "lipun" keskihinta oli 5 000 dollaria) päätyi rajavartioiden taskuihin? Seuraava ukrainalainen nuorimies on ilmeisen rikas. Hän pääsi rahan avulla tyttöystävänsä kanssa ulkomaille. Hän kertoo antaneensa 5 000 dollaria rajavartioille välttääkseen sotaa:

https://podolyaka.ru/yuriy-podolyaka-vstrecha-dvuh-patriotov-ukrainy-v-chehii/

 

Ukrainalla ei näytä siis menevän hyvin. Länsiaseet palavat taisteluareenalla paljon helpommin ja paremmin kuin venäläiset aseet. Tämä oli yllätys venäläisille. Nyt heillä on kilpailu kuka tuhoaa enemmän länsipanssareita. Venäläiset eivät ole arabeja. Heidän kanssaan on ihan toista taistella kuin afganistanilaisten, irakilaisten tai syyrialaisten. Englantilaisille, amerikkalaisille ja saksalaisille kouluttajille tämä on ollut raskas pala. Lisäksi ukrainalaiset reservit ovat loppumassa, venäläiset reservit kasvavat. Rintaman takana venäjällä on ainakin 150 000 reserviläistä, jotka eivät vielä ole edes osallistuneet sotatoimiin. Ukrainalaiset yrittävät välttää palvelukseen joutumista, venäläiset tulevat vapaaehtoisesti. Tätä sotaoperaatiota on verrattu kunniakkaaseen "Suureen isänmaaliseen sotaan" toisen maailmansodan aikana joten venäläisten suhtautuminen on aivan toisenlainen kuin ukrainalaisten

Lännessä ja Natossa puhutaan yhä useammin, että emme ole diplomaattista ratkaisua vastaan. Kaikkialta tulee paineita ukrainalaisia kohtaan, amerikkalaisilta, eurooppalaisilta Natolta. Kyselyjen mukaan suurin osa Yhdysvaltojen kansasta ei halua jatkaa Ukrainan avustamista tässä konfliktissa. Amerikkalaisista tuntuu, että tämä Ukrainan sotaoperaatio lähentää Venäjää ja Kiinaa toisiinsa ja sitä amerikkalaiset eivät halua. Biden ja muut läntiset johtajat ovat havainneet, että Ukrainan huono menestys tässä sotaoperaatiossa antaa huonon ja heikon maineen Yhdysvalloista ja Natosta ja varsinkin heidän aseistaan. Ukrainalaiset päättäjät varsin hyvin tietävät tilanteen, mutta yrittävät pelastaa nahkansa ja poistaa syyllisyytensä. Varsin usein sanotaan, ett Ukrainan hallitus tarvitsee sodan. He ottivat rahaa lännestä, ja näin he yrittävät selvittää sitä. Kuuluisa venäläinen kommentaattori Yuri Podolyak sanoo : "Ukrainan valtio on jo tuomittu, mutta se yrittää raahata mahdollisimman monta ukrainalaista hautaan." Ehdotetaan yleisesti, että Naton jäsenyys vaihdetaan menetettyihin ukrainalaisiin alueisiin. Putinia emme voi vaihtaa, Zelenskyin voimme vaihtaa. Mutta tällöin unohdetaan, että Venäjähän aloitti operaation siksi, että Ukrainasta ei tulisi Naton jäsen.

Venäjällä Moskovan lähistöllä vuosittaisella kansainvälisellä sotilasteknisellä Army-2023-foorumilla Venäjä on tähän mennessä myynyt sotilastekniikkaa yli 3.5 miljardin euron edestä. Tapahtumaan osallistui yli 60 maata. Ukrainan sota on ollut hyvää mainosta Venäjän sotatekniikalle. Se on osoittanut, että se on monin tavoin jopa parempaa kuin helposti palava länsimainen tekniikka. Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui tapahtuman osanottajille. Hän sanoi Venäjän olevan avoin sotilaalliseen yhteistyöhön muiden maiden kanssa. Yhteistyötä voitaisiin tehdä muun muassa sotilaallisessa koulutuksessa, sotaharjoituksissa ja sotateknologian kehittämisessä.

Suomalaisissa lehdissä on ollut varsin suurilla kirjoitettu, että Helsingin kansalaistorille tuodaan Ukrainassa tuhoutunut venäläinen tankki. Kyseessä on T-72B3-mallin panssarivaunu, jonka Ukrainan asevoimat tuhosivat. Vaunu tuodaan Virosta, jossa se on ollut näytteillä. Mutta Venäjä pistää paremmaksi. Venäjä on pistänyt näytteille ainakin seitsemän länsimaista panssaria, jotka se on valloittanut Ukrainassa. Joukossa on yksi suomalainenkin. Vaunut ovat näytteillä tässä Army-2023-foorumilla. Seuraavana kuvat näistä vaunuista. Esillä on ranskalainen AMX-10RC, ruotsalainen jalkaväen taisteluajoneuvo CV9040C, suomalainen panssariajoneuvo XA-180, Australian Bushmaster panssaroitu auto sekä brittiläiset Husky TSV, Saxon AT105 ja Mastiff PPV.


 

 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!