lauantai 5. elokuuta 2023

 

ÄLÄ PELÄSTY!

 

 

Usein on vaikeaa rajata aihe, josta kirjoittaa. Aiheita on niin suunnattomasti ja aikaa on niin vähän. On myös valinnan vaikeus, mistä kannattaisi kulloinkin kirjoittaa. Usein ajankohta määrittää aika paljon mistä kirjoittaa milloinkin. Niin tälläkin kertaa. Yhdysvallat tarjoaa yksipolaarista maailmaa, Venäjä ja Kiina tarjoavat monipolaarista maailmaa. On selvää mihin suuntaan maailma on kehittymässä. Kolme neljäsosaa maailmasta katsoo kiinnostuneena mihin suuntaan ollaan etenemässä. Yhdysvallat tietenkin voisi olla yksi polaari, Eurooppa toinen, Venäjä kolmas, Kiina neljäs, Afrikka, Aasia, Latinalainen Amerikka jne. kukin omansa. Nykyään Euroopalla ei ole omaa tahtoa. Se ei ole itsenäinen. Se toteuttaa Yhdysvaltojen määräyksiä. Tämä on suuri etu Yhdysvalloille mutta ei Euroopalle. Euroopan pitäisi olla itsenäinen ja päättää itsenäisesti asioista. Silloin siitä olisi etua myös Euroopalle. Nyt se noudattaa orjallisesti mitä Yhdysvallat haluaa.

Usein määritellään, että Venäjän sotaoperaatio Ukrainassa  aiheuttaa maailman tämän hetken  taloudellisen taantuman. Tämä määritelmä on tarkoituksellista harhaanjohtamista. Todellisuudessa tämän taantuman aiheuttavat Yhdysvaltojen ja lännen määräämät sanktiot Venäjälle. Jos ei olisi näitä sanktioita ei olisi mitään taantumaa. Vain 12 prosenttia maailman kansoista osallistuu näihin sanktioihin. Silti taantuma on maailmanlaajuinen. Siitä kärsivät eniten maailman köyhimmät ihmiset. Mutta hämmästyttävästi Venäjä on kyennyt käyttämään sanktioita hyväkseen eikä se niistä juuri kärsi vaan hyötyy. Nyt Yhdysvallat on ryhtynyt yritykseen käännyttää maailman kansoja liittymään näihin sanktioihin. Tosin yritys on tuomittu epäonnistumaan. Joitakin valtioita se voi saada mukaansa, mutta esimerkiksi Kiina, Intia, Valko-Venäjä ja monet liitot esimerkiksi BRICS, Shanghain yhteistyöjärjestö ja muut eivät tule liittymään sanktioihin. Jopa Turkki, joka on Naton jäsen ei ole liittynyt sanktioihin. Ikäväkseni Suomi on mukana näissä sanktioissa ja aiheuttaa itselleen valtavasti haittaa. Sotaoperaatioon Ukrainassa sanktioilla ei ole mitään vaikutusta.

Tosiasia on, että Venäjä on olennainen osa maailmantaloutta ja kaikki Venäjän vastaiset pakotteet osoittautuivat Euroopan vastaisiksi. Venäjältä tuleva halpa kaasu on korvattava kalliimmalla LNG:llä, mikä oli suuri shokki EU:lle. Kauppatase ei ole enää ylijäämäinen. Saksa, enemmän kuin muut, jatkaa ukrainalaisten Nord Streamin räjähdyksen selvittämistä. Talousministeri Robert Habek sanoi, että maalla on edessään viisi vaikeaa vuotta. Berliinin on lainattava rahaa tukeakseen energiaa yrityksille. Muutoin maa uhkaa menettää teollisuutensa. Lainaammeko rahaa vai eikö meillä ole enää teollisuutta? Habek sanoi. Öljyn kuljetuskustannukset Druzhba-putken kautta Ukrainan alueella (eteläinen haara) nousevat 23,5 % 1. elokuuta alkaen. Aiemmin Druzhban eteläisen haaran tariffia korotettiin kuluvan vuoden kesäkuussa (25 %) ja tammikuussa (18,3 %). Viime vuonna Ukrainan tullia nostettiin kahdesti. Družban etelähaaralla venäläinen öljy kulkee Ukrainan kautta Slovakiaan, Tšekkiin ja Unkariin. Tässä suunnassa EU teki poikkeuksen Venäjän vastaisista pakotteista ja nämä maat saavat öljyä Venäjältä vuonna 2023 12 miljoonaa tonnia. Venäläistä öljyä ei kuljeteta Družban pohjoishaaraa pitkin Valko-Venäjän alueen läpi Puolan ja Saksan suuntaan. Mutta öljy Kazakstanista menee Eurooppaan Valko-Venäjän kautta ja venäläinen öljy kulkee myös sen kautta Valko-Venäjän jalostamoihin. Valko-Venäjä neuvottelee Venäjän kanssa tullin nostamisesta öljyn kuljettamiselle Družban pohjoishaaraa pitkin, mutta neuvottelut eivät ole toistaiseksi johtaneet tulokseen. Transneft ilmoitti Ukrainan kauttakulun tullin korotuksesta 21. heinäkuuta saatuaan vastaavan ilmoituksen Ukrtransnaftan Ukrainan osuuden operaattorilta.

Bank of American analyytikot antoivat ennusteen, että Brentin syyskuun futuurit nousisivat 2,24 % Lontoon ICE Futures -pörssissä 84,45 dollariin tynnyriltä. "Tähdet ovat vihdoin kohdakkain ja viittaavat öljyn hinnan nousuun tulevina vuosineljänneksinä. Perustekijöiden osalta ennusteemme kysynnän ja tarjonnan tasapainosta viittaavat edelleen siihen, että öljymarkkinat supistuvat vakavasti seuraavan 18 kuukauden aikana ja maailmanlaajuiset öljyvarastot pienenevät voimakkaasti”, BofA:n analyytikot kirjoittivat. Yhdysvaltain keskuspankki osallistui hintatilanteeseen edellisenä päivänä nostaen ohjauskorkoa 25 peruspistettä 5,25-5,5 prosenttiin.

Lisäksi jopa Natomaat kiertävät jatkuvasti sanktioita. Esimerkiksi Britannia toimittaa Venäjälle tärkeitä teollisten komponenttien laitteistoja kiertäen omia pakotteita kertoo The Times. Aineisto viittaa EU:n pakoteluetteloon kuuluvien tärkeiden teollisten komponenttien toimittamiseen. Turkki toimittaa Eurooppaan kaasua ja samoin korotetuin hinnoin myös Bulgaria. Vain pieni osa teollisuudesta lähti Venäjältä sanktioiden alettua. Osa muutti vain nimeä ja ryhtyi jatkamaan toimintaansa. Saksalainen maatalouskonevalmistaja CLAAS jatkaa toimituksia Venäjälle länsimaisista pakotteista huolimatta. Yhtiön päällikkö Jan-Hendrik Mohr perustelee päätöstään sillä, että hän on vastuussa "maailman ruokahuollosta". Esimerkiksi jopa suomalainen Stockmann on palannut takaisin Venäjälle ja ryhtynyt perustamaan liikkeitä sinne. Pian lännessä ei ole enää ainuttakaan " järkevää"  henkilöä, joka ottaisi hallitustensa päätökset vakavasti.

Sitten toiseen aiheeseen. Jo kesäkuun lopulla läntiset viranomaiset arvioivat CNN:n mukaan, ettei Ukrainan vastahyökkäys ole edennyt odotetusti "millään rintamalla". Valkoinen talo ei tue hyökkäyksiä Venäjän alueelle, kertoi Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre toimittajille tiedotustilaisuudessa uutistoimisto Reutersin mukaan. Jean-Pierreltä kysyttiin Ukrainan lennokeista, jotka vaurioittivat rakennuksia Moskovassa. Venäjä on kutsunut iskuja terroriteoiksi ja sanonut ryhtyvänsä kostotoimiin. Ukrainan vastahyökkäyksessä on ollut vaikeuksia, koska Venäjä pystyy häiritsemään lennokkeja, kertoi Ukrainan ilmavoimien tiedottaja Juri Inhat televisiossa CNN:n mukaan. Tiedottajan mukaan Venäjällä on suuri etu elektronisessa sodankäynnissä. - Valitettavasti miehittäjät ovat menneet tässä asiassa paljon meitä edelle. Lennokkeja ei tarvitse ampua alas ilmatorjuntaohjuksilla tai ilmatorjuntatykillä. Sen voi yksinkertaisesti pakottaa laskeutumaan, siepata sen elektronisella sodankäynnillä, CNN sanoo. Venäjällä on tehokkaita järjestelmiä, jotka häiritsevät puolustusvoimiemme työtä. Sillä on tarpeeksi näitä järjestelmiä. Ukraina ei ole läheskään niin pitkällä.

 
Kaapattu amerikkalainen drone

Venäjällä on myös uusi elektroninen sodankäynnin väline, drone nimeltään "Sapphire", jota on testattu sodankäynnin alueilla. Sapphire on elektronisen sodankäynnin laite, jota käytetään suojelemaan vihollisen droneilta. Kun se havaitsee kohteen se tunnistaa sen, luokittelee sen automaattisesti sen laadun mukaan, antaa hälytyksen ja vaikuttaa miehittämättömän laitteen elektronisiin järjestelmiin. Sapphire näkee kohteita jopa 30 kilometrin etäisyydeltä ja suorittaa  elektronisia vastatoimia jopa viiden kilometrin etäisyydeltä. Laite voi myös tukahduttaa maanpäälliset drone-ohjausasemat. Laitetta käytetään myös hävittäjien kanssa. Laitteen sarjatuotanto on jo aloitettu.

 
Ihmelaite "Sapphire" kokeiluvaiheessa.

Lännessä puhutaan paljon varsinkin epävirallisella taholla Ukrainan vastahyökkäyksen epäonnistumisesta. Siksi se yrittää ajaa Ukrainan armeijaa hyökkäämään saattaakseen tämän sotatoimen päätökseen ainakin jollakin tavalla voidakseen aloittaa neuvottelut. He haluavat jotenkin tarttua osaan Ukrainan maata, jotta he voivat myöhemmin vetää sen Natoon. Länsi ei usko Ukrainan asevoimien voittoon ja haluaa parantaa asemaansa ennen neuvotteluja niin paljon kuin mahdollista. Tarkoitus on maksimaalisesti työntää rintamaa ja sitten päästä neuvottelemaan paremmista asemista käsin. Tämä ei tule onnistumaan. Venäjä ei tule hyväksymään tätä. Zelensky ja ukrainalainen kenraaliesikunta eivät myöskään näytä tietävän, miten tilannetta voitaisiin muuttaa. Ukrainan asevoimien joukot ovat kuivumassa. Voidaan nähdä, että Venäjän armeija osaa hyökätä paremmin kuin Ukrainan armeija. Se merkitsee runsaasti lisää verta ja ruumiita. Venäjän puolustusministeriön raportin mukaan ukrainalaisten sotilaiden keskimääräiset päivittäiset menetykset olivat yhteensä 725 henkilöä. Ukrainalaiset on ajettu nurkkaan. Asovanmeri jäi näin Venäjän sisämereksi.

Seuraavassa videossa ukrainalainen sotilas kertoo, kuinka koko hänen ryhmänsä tuhottiin, hän jäi ainoaksi. "Kaikki muut tapettiin. Hän itse kuoli myös:

https://podolyaka.ru/vseh-ostalnyh-ubili-bk-zakonchilsya-podderzhki-ne-bylo-predsmertnye-slova-boevika/

Suomalaisen tekemä video Ilta-Sanomissa. Kannattaa katsoa ja harkita kannattaako lähteä Ukrainaan sotimaan:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009714113.html

 

Lännessä aletaan ymmärtää, että Ukrainan vastahyökkäys on epäonnistunut - on yritettävä poliittisia neuvotteluja. Jos ne päättyvät epäonnistumiseen, on yritettävä puolustaa Ukrainaa tai noudattaa afganistanilaista skenaariota, eli minimoida kustannukset. Puolalla on oma skenaario. Se on kerännyt armeijaa Ukrainan rajalle. Ajatuksena on siepata läntisimmän osan Ukrainasta, joka siltä vietiin toisen maailmansodan jälkeen. Tätä pidetään ikään kuin korvauksena Ukrainan auttamisesta tässä sotimisessa. Tätähän Venäjä ei tule hyväksymään missään nimessä Entinen Pentagonin neuvonantaja Douglas McGregor sanoi Mysl Polska-lehden haastattelussa. Puolan viranomaisten on neuvoteltava Venäjän kanssa, ettei tule konflikteja, muuten se voi johtaa Puolan tuhoutumiseen. Jos Puola sitoo pitkän aikavälinstrategisen intressinsä Venäjän tuhoamiseen se ei selviä siitä, asiantuntija totesi. Jos Vilna ja Varsova todella haluavat saada jotain Länsi-Ukrainasta, niiden on aika jättää Nato. On karkotettava kaikki ulkomaiset joukot Puolasta ja lähetettävä diplomaattinsa Moskovaan McGregor sanoi.

Venäjällä ja Ukrainalla on täysin erilainen tapa mobilisoida väkeä tähän sotaoperaatioon. Venäjällä on palkka-armeija, johon väkeä palkataan täysin vapaaehtoisesti. Palkka on huikea verrattuna tavalliseen venäläiseen palkkaan. Lisäksi sotaoperaatiota verrataan toisen maailmansodan "Suureen isänmaalliseen sotaan", joka on saanut sankarillisen maineen. Lisäksi ukrainalaisista puhutaan natseina. Joten on selvää, että Isänmaata miehet rientävät vapaaehtoisesti sankarillisesti puolustamaan. Vapaaehtoisia tulee jatkuvasti lisää. Heti rintaman takana on ainakin150 000 miehen reservi, jota ollaan parhaillaan kasvattamassa. Lisäksi on ilmoittautunut valtava määrä vapaaehtoisia, jotka odottavat vain kutsumista palvelukseen ja koulutukseen. Vakinaista armeijaa ei olla juuri käytetty tähän sotaoperaatioon.

Ukrainalla on taas pakkomobilisaatio, joka koskee kaikkia miehiä 17 - 60 ikävuoden välillä. Tämä on herättänyt suuria vastareaktioita. Kolmasosa Ukrainan kansasta puhuu kotikielenään venäjää. Mutta tämä on Ukrainassa varsinkin armeijassa kiellettyä. Jos armeijassa puhuu vahingossa venäjää joutuu hakattavaksi. Huomattava osa ihmisistä ei halua liittyä armeijaan "tykin ruuaksi", kuten sanotaan. He yrittävät pakoilla kaikin mahdollisin keinoin. On syntynyt ilmiö, jossa sotilaspartiot liikkuvat kaikkialla ja ottavat miehiä väkivaltaa käyttäen kiinni ja pakottavat armeijaan ja sotimaan vaikka nämä eivät halua. Rikkaiden ja eliitin lapset eivät tarvitse liittyä armeijaan. Olen kirjoittanut näistä ilmiöistä jo aikaisemminkin ja esittänyt lukuisia kuvia väkivaltaisista kiinniotoista eripuolilla Ukrainaa. 

Ukrainan entisen presidentin Leonid Kutsman entinen neuvonantaja, politologi Oleg Soskin kirjoittaa: "jatkuva mobilisaatio johtaa sosiaaliseen räjähdykseen Ukrainassa. Vastarinta Kiovan hallintoa vastaan ​​kasvaa, ihmiset alkavat kapinoida ja tulevat vaaraksi sotilaskomissaareille. Vastarinta sotilaskomissaareja vastaan, jotka ottavat heidät kiinni, kasvaa. Kaikki menee siihen, että heidät yksinkertaisesti ammutaan. Ukrainan armeija ei pysty murtautumaan Venäjän armeijan voimakkaiden linnoitusten läpi". Soskin varoitti myös, että Ukraina voi kohdata sisällissodan, jos nykyinen hallitus päättää jatkaa sotatilaa uudelleen eikä järjestä presidentinvaaleja vuonna 2024. Sellaiset toimenpiteet olisivat "suoraa kapinaa ja vallan anastamista". Politologi korosti, että jos sotatilaa ei pureta ja vaaleja ei järjestetä, hallitus tunnustetaan laittomaksi.  Koska se on laitonta, he ovat lain ulkopuolella, ja jokainen ukrainalainen voi perustuslain viidennen artiklan puitteissa tuhota kapinalliset. Ukraina jatkoi 27. heinäkuuta sotatilaa, jonka yhteydessä alun perin 29. lokakuuta tänä vuonna suunniteltuja Verhovna Radan vaaleja ei järjestetä.

Venäjä kehitti uuden työkalun, jolla luotiin mekanismi, joka helpottaa vihollisen antautumista. Tämän seurauksena ilmestyi taajuus 149 200 ja kutsumerkki "Volga": nyt jokainen Ukrainan asevoimien jäsen, joka haluaa laskea aseensa, voi mennä ja saada ohjeet turvalliseen siirtymiseen toiselle puolelle. He tekivät visuaalisen kampanjan, ja tallensivat vetoomuksen, joka leviää etulinjaan. Tuhannet Telegram-käyttäjät liittyivät prosessiin ja alkoivat levittää tietoa taajuudesta 149 200 ukrainalaisissa chateissa. Ja heti tuli tulosta: Ukrainan asevoimien kahden ryhmän jäänteet antautuivat - yhteensä 18 miestä. Kahden kuukauden iskuissa Venäjän puolustusta vastaan ​​vihollinen kärsi raskaita työvoiman menetyksiä, ja materiaali levisi Internetiin. Edessä olevat venäläiset viestintäkeskukset saavat hälytyksen tästä taajuudesta ja vastaavasta kutsumerkistä. Kuka tietää, ehkä tämä kokemus laajenee ja heijastuu psyykkisen taistelun organisointiin koko rintamalla. Yksi tällainen antautuja oli ukrainalainen sotilas oli M. S. Tishenko ja tapahtumasta tässä osoitteessa on kaksi videota, joissa hän kertoo kuinka se tapahtui. Hän suosittelee tätä Ukrainan puolelle jääville kaikille kollegoilleen:

https://podolyaka.ru/na-storonu-vs-rf-pereshel-voennosluzhaschiy-54-ombr-vsu-m-s-tischenko/

 

Mutta palaanpa jälleen sarjani pariin. Näytän kuvia ukrainalaisista sotilaista, jotka ovat antautuneet venäläisille. Nimiä ja muita henkilötietoja en kerro eettisistä ja moraalisista syistä. Yleistä tietoa voin kertoa. Yksi pidätetty kertoo: "Kävin töissä, minut otettiin, kuten sanotaan, kainaloon", vanki kertoo. Hänet lähetettiin Ternopilin alueelle koulutukseen, mutta kuten hän itse sanoo, tätä ei voida kutsua koulutukseksi: He miehittivät kerrokset entisen sairaalan tiloissa. Kotitekoiset sängyt, ei suihkua, ei kylpyhuonetta - se oli jonkinlainen painajainen." Toinen ukrainalainen, joka joutui pakkomobilisaation uhriksi kertoo " Koko valmistelun aikana ei käytännössä ollut yhtään sotilastuntia ja mobilisoidut käyttivät väärin alkoholia. "Niin kerättiin alle viisikymmenvuotiaita, enimmäkseen joko rakentajia tai itse juovia eläkeläisiä, sellainen joukko. Etulinjassa mobilisoituja, jotka kieltäytyivät toteuttamasta rikollisia määräyksiä, uhattiin rikosoikeudellisella vastuulla ja fyysisellä väkivallalla. Kaksi ihmistä kieltäytyi, heidät sidottiin puihin ja hakattiin, näin heidän olevan käsiraudoissa. Asenne on epäinhimillinen". Taistelun aikana mobilisoidut eivät vastustaneet ja antautuivat venäläisille. "He antoivat vettä juotavaksi ja savukkeita. Kaverit ovat erinomaisia, asenne oli inhimillinen", vanki muistelee. Hän myöntää, ettei hän odottanut tätä, koska Ukrainan televisio puhuu jatkuvasti venäläisten sotilaiden raakuudesta ja julmuudesta. Kaikki tämä osoittautui kuitenkin vain yhdeksi huijaukseksi ja propagandaksi. "Kuinka he voivat olla julmia, jos kolme ihmistä, joilla on kovat konekiväärit antoivat minulle vain vettä juotavaksi ja siinä kaikki" hän ihmettelee.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!