torstai 10. lokakuuta 2019





PIENI VIHAINEN TYTTÖ





Viimeaikoina on paljon puhuttu ja kirjoitettu nuoresta pienestä ruotsalaisesta 16-vuotiaasta  tytöstä nimeltään Greta Thunberg. Suomessakin hän on saanut laajalti huomiota. Hän on saanut aikaan eräänlaisen kansainvälisen ilmastoliikkeen, johon Suomessakin on lähdetty liikkeelle mukaan varsin aktiivisesti. Varsinaisesti hän nousi julkisuuteen 2018 osoittamalla mieltä Ruotsin valtiopäivätalon edustalla ilmastonmuutosta vastaan. Oli perjantai ja hän oli pois koulusta ja sai aikaan kansainvälisen koululakkoaallon. Hänen äitinsä on oopperalaulajatar Malena Ernman ja isä kirjailija Svante Thunberg. Gretalla on diagnosoitu Aspergerin oireyhtymä. 

Suurimman huomion Greta sai saadessaan pitää puheen 23.9.2019 YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa. Puhe kesti neljä minuuttia. Puhe herätti laajalti huomiota varsinkin joidenkin saamiensa kommenttien tähden. Puhe oli aika voimakas ja dramaattinen, ehkäpä aggressiivinenkin.  Minun on turha lähteä tässä käymään sitä läpi, koska se on nähtävissä ja kuultavissa netissä kokonaan. Puheen voisi kiteyttää hänen sanoihinsa:  "- Minun ei pitäisi seistä täällä. Minun pitäisi olla koulussa toisella puolella valtamerta. Silti te kaikki tulette hakemaan minulta toivoa? Kuinka kehtaatte! Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoillanne. "kuinka te kehtaatte, how dare you" toistuu useita kertoja puheessa. Selkeästi vaikutti siltä, ettei hän itse ollut kirjoittanut puhetta. Siitä tulee epäaito vaikutelma ja, että puhe on laskelmoitu. Tai ainakin häntä on autettu puheen kirjoittamisessa.

Gretan ilme on näkemisen arvoinen, kun presidentti Trump ohitti hänet kiinnittämättä häneen mitään huomiota.

Varsinaista huomiota herättivät jälkiseuraukset ja kommentit. Yhdysvaltain presidentti Trump käveli tilaisuudessa Gretan ohi kiinnittämättä mitään huomiota Gretaan. Tämä näyttää ainakin videoilta katseltuna herättävän Gretassa raivoa. Katsokaapa hänen ilmeensä muuttumista, kun Trump kävelee ohi kiinnittämättä mitään huomiota häneen. Myöhemmin Trump kommentoi Twitterissään: "She seems like a very happy yong girl looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see! - Siinäpä oikein iloisen näköinen nuori tyttö, joka katsoo kohti loistavaa ja mahtavaa tulevaisuutta. Onpas kivaa katsella." Trumpin twiittaus on herättänyt netissä varsin laajaa keskustelua sekä puolesta että vastaan. Muutenkin Gretan esiintyminen ja puhe tilaisuudessa on saanut varsin vaihtelevaa kommentointia.

Greta on päässyt myös Time lehden kanteen.

Myös toinen aikamme suurmies Venäjän presidentti Vladimir Putin joutui kommentoimaan Gretan toimintaa. Keskiviikkona Moskovassa Venäjän energiafoorumissa häneltä kysyttiin mielipidettä Gretan toimista. Putin vastasi suurin piirtein näin "Thunberg on tietämätön nuori teini. Kukaan ei ole selittänyt Gretalle, että moderni maailma on monimutkainen ja toisenlainen. Ihmiset Afrikassa ja monissa Aasian maissa haluavat elää samalla vaurauden tasolla kuin ruotsalaiset. Ympäristöasioista huolta kantavia nuoria on tuettava. Lapsia ja nuoria ei kuitenkaan saa käyttää hyväksi omien etujen ajamisessa. Olen varma, että Greta on ystävällinen ja hyvin vilpitön tyttö. Mutta aikuisten pitää tehdä kaikkensa, jotta teinit ja lapset eivät joutuisi äärimmäisiin tilanteisiin." Juuri tässä on minusta pointti. Putin oli täsmälleen oikeassa. Kirjoitanpa mistä syystä.


Kanadalainen 12-vuotias Severn Cullis-Suzuki puhui 1992 YK:n ilmastokokouksessa

Greta Thunberg ei ole ensimmäinen lapsipuhuja suurissa julkisissa tilaisuuksissa. Hyvänä esimerkkinä nuori kanadalainen 12-vuotias tyttö Severn Cullis-Suzuki puhui vuonna 1992 ilmaston puolesta YK:n ilmastokokouksessa Rio de Janeirossa. Hän puhui melkein täsmällisesti samoin kuin nyt Greta tai oikeammin Greta puhui täsmällisesti samoin sanoin kuin tuolloin Severn Cullis-Suzuki. Alla on osoite videoon, jossa hän puhuu. Kuunnelkaa ja katsokaa:


Seuraukset vain eivät olleet kovin hienoja. En tiedä Severn Cullis-Suzukin taustatekijöitä, mutta tämä aiheutti sen, että teollisuuspohatat käyttivät tätä puhetta hyväkseen ja valmistivat kylmälaitteita, jotka tekivät heistä miljonäärejä tai sanoisinko miljardöörejä. Puhe tuotti puhdasta bisnestä, mutta maailmaa se ei muuttanut. Se teki myös Severn Culli-Suzukin ja hänen perheensä rikkaaksi. Se aiheutti myös toisilla aloilla suurta työttömyyttä. Maailmaa se ei muuttanut paremmaksi. Häntä vain käytettiin hyväksi.


Yhdysvaltojen kongressissa 1990 puhui 15-vuotias Nayrah al-Sabah. Seuraukset olivat hirveät.

On myös toinen nuori tyttö. Hän puhui Yhdysvaltojen Kongressin ihmisoikeuskokoukselle 10. lokakuuta 1990. Hän oli 15-vuotias Nayrah al-Sabah. Hän kertoi olleensa Kuwaitissa lasten sairaalassa silloin kun Irak hyökkäsi sinne. Hän kertoi itkien omin silmin nähneensä kuinka irakilaiset sotilaat olivat ottaneet pikku lapsia keskoskaapeista ja heittäneet heidät "kylmälle" lattialle kuolemaan. Seuraukset kertomuksesta olivat hirveät. Tuolloinen Yhdysvaltojen presidentti George HW Busch hyökkäsi Irakiin ensimmäisen kerran.. Myöhemmin selvisi, että Nayrah ei ikinä ollut edes käynyt Kuwaitissa. Kaikki mitä hän kertoi oli valetta, etukäteen suunniteltua propagandaa. Olen kirjoittanut asiasta jo vuosia sitten. Video puheesta:


Nämä eivät ole lähellekään ainoita tapauksia. Nuoria ja lapsia on käytetty ja käytetään jatkuvasti hyväksi erilaisiin tarkoituksiin, niin poliittisiin kuin taloudellisiin.  Esimerkin vuoksi otan esille Syyrian. Monien mielestä tämä voi olla aika kaukaa haettu juttu, mutta minun mielestäni antaa selkeän, ehkä vähän voimakkaan kuvan lasten hyväksikäytöstä. Aihe on vaikuttava. Viime vuosina Syyriaa näyttämönä on käytetty hyväksi. Mm. pikkutytöt ovat kirjoittaneet nettiin erilaisia päiväkirjoja Syyriasta ja Assadin armeijan pommituksista. Myöhemmin kävikin selville, että esimerkiksi eräs näistä asui Britanniassa ja hänen oli käsketty kirjoittamaan näitä viestejä. Mukaan oli liitetty sotakuvia Syyriasta. Kuuluisimpia tapauksia oli pikkutyttö, joka seisoi verisessä valkoisessa leningissä rauniokasojen keskellä. Myöhemmin kävi selville, että kuvan olivat tehneet terroristijärjestö Valkoiset kypärät ja se oli kuvattu Egyptissä ja tyttö oli egyptiläinen pikkutyttö, jolle maksettiin kuvauksista rahaa. Hän ei ollut ikinä käynytkään Syyriassa.

Pikkutyttö, jonka terroristijärjestö Valkoiset kypärät lavastivat Syyrialaiseksi uhriksi, mutta todellisuudessa oli egyptiläinen ja kuvat kuvattiin Egyptissä Kairossa.

Terroristijärjestö Valkoiset kypärät "White Helmets" on käyttänyt varsin runsaasti hyväkseen lapsia, nuoria ja naisia valheellisessa toiminnassaan. Tällä on onnistuttu vaikuttamaan länsimaissa mielipiteisiin tunteiden kautta. Toiminta on ollut suurin piirtein seuraavaa. Lavastettiin johonkin Syyrialaiseen rauniokaupunkiin sodan keskellä kemiallinen hyökkäys. Tai valmistettiin todella kemiallisia aseita, joita käytettiin oikeasti ampumalla niitä tai viemällä paikalle. Seurauksia kuvattiin huolellisesti joka puolelta. Tämän jälkeen kuvat levitettiin kansainväliseen levitykseen. Tästä syytettiin presidentti Assadia ja syyrialaisia tai venäläisiä joukkoja.  Näin saatiin ihmiset länsimaissa uskomaan syyrialaisten ja Syyrian presidentti Assadin käyttävän kemiallisia aseita hyökkäyksiinsä. Valkoiset kypärät toimi terroristijärjestö Isisin mukana. Onneksi Valkoisten kypärien toiminta on muun terrorismin ohella häviämässä. Olen kirjoittanut Valkoisten kypärien toiminnasta varsin runsaasti aikaisemminkin.

Lavastettu tilanne.


Valkoisten kypärien lavastama tilanne Syyriassa

Poika kertoo miten kaikki tapahtui. Minut otettiin kiinni kadulta ja vietiin väkisin sairaalaan. Tällä vesiletkulla minut kasteltiin. Mitään hyökkäystä ei ollut tapahtunut.


Se, että käytetään lapsia tai nuoria hyväksi erilaisiin tarkoitusperiin vetoaa varsinkin naisiin. Esimerkiksi Trumpin tytär Ivanka Trump sai aikaan sen, että Trump hyökkäsi ohjuksin Syyriaan 7.4.2017 juuri Valkoisten kypärien levittämän materiaalin takia. Samoin tapahtui seuraavana vuonna kun Yhdysvallat , Britannia ja Ranska hyökkäsivät ohjuksin Syyriaan jälleen Valkoisten kypärien valheellisen materiaalin perusteella.

 Samaa lapsimallia on käytetty varsin runsaasti hyväksi.




Julkaistu kuva ja todellisuus.

Valkoiset kypärät toiminnassa. Laskekaapa kuinka monta kameraa on kuvassa.

Nuorisoon vetoaa se, jos samanikäinen nuori käyttäytyy huomiota herättävästi jonkin hyvältä ja hienolta, moraalisesti korkeatasoiselta  vaikuttavan asian puolesta. Syntyy joukkoliike (sanoisinko psykoosi tai hysteria) asian puolesta. Vika on siinä, että ei tiedetä kaikkia todellisia taustatekijöitä. Voi olla, että niitä on tai sitten ei, mutta kypsymättömien keskenkasvuisten joukkoliike ei ole paras tapa vaikuttaa asioihin. Selkeästi voi olla kysymys heidän hyväksikäytöstään. En suinkaan kiellä, että nämä nuoret voivat olla tosissaan asioiden takana koko sydämestään. Mutta on aivan selvää, että he eivät ole kypsiä käsittelemään näitä asioita. Ei pitäisi ottaa liian vakavasti näitä mielenosoituksia.

Onko hän kyllin kypsä ymmärtämään, mitä hän tekee?

En osaa sanoa, mitä on Greta Thunbergin takana ja kuinka paljon vaikuttavat hänen vanhempansa asioihin, mutta selkeästi näin on, koska siitä on heille monenlaista etua. En myöskään osaa sanoa käytetäänkö Gretaa hyväksi esimerkiksi johonkin taloudelliseen tai poliittiseen tarkoitukseen, mutta on selvää, että poliittisesti tästä hyötyvät monet tahot. En myöskään tiedä kuka tai ketkä rahoittavat hänen toimintaansa vai rahoitetaanko sitä joltain taholta? Mutta ilmiselvää on, että hänen sairautensa Aspergerin oireyhtymä vaikuttaa hänen  toimintaansa. Sen verran kuin olen lukenut hänestä luulen, että jos hänellä ei olisi tätä sairautta koko tapahtumaketjua ei ikinä olisi lähtenyt liikkeelle.

 En osaa sanoa kuka on Gretan takana, mutta kuvassa hän on George Soros monimiljonääri, sijoittaja ja poliittinen aktivisti. Kuva otettu netistä.

On ilman muuta selvää, että monet käyttävät näitä ilmiöitä hyväkseen. Kaikkia näitä ilmiöitä käytetään hyväksi. Pikku tyttönen Greta Thunberg on myös uhri. Maailma on monimutkainen eikä ilmastonmuutos ole ainoa ratkaistava ongelma. Maailmassa on köyhyyttä, nälänhätää, erilaisia tauteja, väkivaltaa, sotia, korruptiota ja nämä kaikki kaipaisivat ratkaisuja. Monet näistä ovat ristiriidassa ilmastonmuutoksen kanssa. Onko oikein kieltää ihmisiä raivaamasta uusia peltoja, jos nälkä uhkaa? Onko oikein kieltää rakentamasta uusia voimalaitoksia jos alueelta puuttuu energiaa? Hiilestä ja öljystä luopuminen maksaa paljon ja tämä raha on pois ruoan tuottamisesta, terveydenhoidosta, vanhustenhoidosta, koulutuksesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta. Pienen lapsen haave yhden asian ratkaisemisesta eivät ole realistisia. Se ei ratkaise maailman kaikkia ongelmia. On ilman muuta selvää, että Gretaa käytetään hyväksi. Taustalla toimii maailmanlaajuinen vihreä ideologia. Tällä tehdään bisnestä, jolla markkinatalous ja valtiot käyttävät ihmisten rahastamisessa aivan kuten lähes kolmekymmentä vuotta sitten kun 12-vuotias Severn Cullis-Suzuki puhui 1992 YK:n ilmastokokouksessa. Ns. päästökauppa on eräs maailmaa saastuttavimmista tekijöistä, jolla tehdään suurta bisnestä. Maailmalla lapsilla ja nuorilla on paljon vaikeampia ongelmia, kuin ilmastonmuutos. Greta ei edusta koko maailman nuorisoa. Tulen jatkamaan todennäköisesti kirjoittelua asian tiimoilta.

Greta on pien hemmoteltu tyttö, jota junan ikkunasta katselevat maailmassa kurjuudessa elävät ja nälkää näkevät lapset. Kuva on netistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!