perjantai 31. toukokuuta 2019





MAAILMAN SELKÄRANKA osa 2






Kuten kirjoitin jo ensimmäisessä osassa maailman selkäranka on kiero ja läpeensä mätä. Britannian viranomaiset vangitsivat Julian Assangen 11.4.2019. Hänen virheensä oli siinä, että hän yritti julkistaa totuutta, jota meiltä tavallisilta ihmisiltä salataan ja peitetään. Hän ei suinkaan kuitenkaan ole ainoa, joka yrittää paljastaa, mitä selkämme takana tapahtuu tarkoituksellisesti meiltä salaten. On muitakin ihmisiä, jotka yrittävät paljastaa totuutta, mutta heidän on yritettävä pysyä piilossa ja salata  henkilöllisyytensä. Muuten heille käy huonosti. Tänä päivänä totuuden kertominen on rikos, valehteleminen ja valheen kertominen on länsimaista sananvapautta. Kun Assange vangittiin 11.4.2019 ainoat kuvaajat, jotka olivat paikalla olivat venäläisen televisiokanavan RT:n (Russian Today) kuvaajat. Oliko tämä sattumaa vai tarkoituksellista on hämärän peitossa? Yritän jatkaa siitä mihin viimekerralla jäin.


Yhdysvaltojen hyökättyä Irakiin ja arabimaailmaan syntyessä niin sanottu "Arabikevät" tekivät yhdessä Lähi-idässä tyhjiön, johon islamilaiset terroristin pääsivät helposti käsiksi. Irakiin ja Syyriaan ryhdyttiin muodostamaan 2014 uutta islamilaiseen saria-lakiin pohjautuvaa kalifaattia. Terroristeja tuli Afganistanista, Tsetseniasta, Saudi-Arabiasta ja kaikkialta islamilaisesta maailmasta. Muodostui terroristiliikkeet Isis ja Daesh joiden tarkoituksena oli käydä pyhää sotaa kalifaatin laajentamiseksi. Monet valtiot pyrkivät kukistamaan Isisin, koska sitä pidettiin maailmanlaajuisena uhkana. Näin teki myös Syyrian presidentti Basar al-Assad. Hän ryhtyi epätoivoiseen taisteluun terroristeja vastaan. Mutta länsimaissa pidettiin Assadia vihollisena, joten brittiläinen salainen palvelu MI6 perusti terroristijärjestön "Valkoiset kypärät", jonka tarkoituksena oli järjestää Syyriassa kemiallisia iskuja lähinnä siviilejä kohtaan ja lavastaa näitä ja syyttää näistä Assadia. Assad oli kuitenkin luopunut kaikista kemiallisista aseistaan jo vuonna 2013.

Valkoiset kypärät menestyi niin hyvin, että sille ehdotettiin jopa Nobelin rauhanpalkintoa. Syytteet Assadin kemiallisista iskuista saivat aikaan sen, että Yhdysvallat liittolaisineen on suorittanut jopa kaksi ohjusiskua Syyriaan vuosina 2017 ja 2018. Näissä iskuissa kuoli syyttömiä siviilejä. Kansainväliset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneen, että useimmat "kemialliset hyökkäykset" olivat Valkoisten kypärien lavastuksia ja mitään myrkkyjä ei oltu käytetty. Tai sitten terroristit itse olivat valmistaneet nämä kemialliset aseet. Mutta yhä tänä päivänä monissa länsimaissa uskotaan Assadin käyttäneen kemiallisia aseita. Netissä on paljon lisää todisteita. Olen kirjoittanut asiasta mm. osoitteessa:

http://uuuusi.blogspot.com/2018/09/valkoiset-kyparat-natsi-saksassa-1930.html


 Valkoiset kypärät toimessa. Tämä on näytelmää jossa...

Mies näyttelee uhria. Kaikki kuvataan tarkkaan ja sitten levitetään ympäri maailmaa.

 Todellinen tilanne. Laskepa kuinka monta kameraa on kuvassa.


Venäjä koki itselleen vaaraksi sen, että läheisessä Syyriassa on terroristeja. Tästä syystä Venäjä päätti ryhtyä 2015 Syyrian sotaan terroristeja vastaan. Sota on ollut varsin menestyksekästä Venäjälle. Käytännöllisesti katsoen Syyrian sota on jo voitettu ja terroristit hävitetty tuolta alueelta. Näin ei voida sanoa Afganistanin tai Irakin kohdalla. Oikeastaan Yhdysvallat ei ole voittanut yhtään todellista sotaa toisen maailmansodan jälkeen. Venäjä on näyttänyt kykynsä Tsetsenian sodassa, Georgian sodassa ja Syyrian sodassa, jotka se on kaikki suvereenisesti voittanut. Presidentti Barack Obama on käynyt sotia ehkä eniten Yhdysvaltojen presidenteistä, mutta yhtään hän ei ole voittanut. Hän sai aikoinaan Nobelin rauhapalkinnon, jota hän ei missään tapauksessa toimillaan ole ansainnut. Yhdysvallat ei ole vieläkään päässyt irti Afganistanista eikä Irakista. Sotilaat kehuvat, että Irakin kaupunkeihin on pudotettu pommeja enemmän, kuin koko Vietnamin sodan aikana. Sitä paitsi Yhdysvallat on käyttänyt myös kiellettyjä aseita kuten fosforipommeja. Tällä hetkellä Yhdysvallat neuvottelee irrottautumista Afganistanista Talebanin kanssa, mutta ei Afganistanin hallituksen kanssa. Afganistan ja Taleban saa suurimmat tulonsa huumeista ja vielä koskaan huumeitten tuotanto ei ole ollut niin suurta kuin tällä hetkellä.

Yhdysvallat käytti kiellettyjä fosforipommeja siviilejä vastaan Irakissa ja Syyriassa.


Sitten otan esimerkin aivan muulta suunnalta. Tapaus on Edward Joseph Snowden. Hän tuli kuuluisaksi paljastettuaan, että Yhdysvallat vakoilee meitä kaikkia maailman kansalaisia niin paljon koin kykenee ilman meidän lupaa tai suostumusta. Tässä on turha kertoa Snowdenin kaikkia tietoja, koska ne löytyvät netistä. Hän työskenteli Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n palveluksessa ja päätti luovuttaa tietojaan kesäkuussa 2013 useille kansainvälisille tiedotusvälineille. Hän luovutti useita tuhansia huippusalaisia asiakirjoja, jotka hän oli saanut haltuunsa NSA:n palveluksessa. Näitä tietovuotoja on kutsuttu merkittävimmiksi Yhdysvaltain historiassa.

 Edward Snowden.

USA:n NSA vakoilu kattaa maailman kaikki maat ja käytännössä kaikkien ihmisten netti- , puhelin- ja signaalitoiminnat. Lisäksi vakoillaan kansainvälisiä organisaatioita kuten Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF, Maailmanpankkia, Eurooppan unionia (EU), Euroopan keskuspankkia, Kansainvälinen atomienergiajärjestöä IAEA ja monia muita. Vakoillaan myös hallituksia ja erilaisia järjestöjä, tutkijoita ja toimittajia. Tähän tietojen keräämiseen osallistuvat myös Britanniana tiedustelupalvelu GCHQ, Kanadan, Australian, Uuden Seelannin  ja meitä lähinnä Ruotsin tiedustelupalvelut. Melkein kaikki Suomen tiedot kulkevat Ruotsin salaisen poliisin valvonnan kautta. Nämä toimittavat kaikki tiedot edelleen Yhdysvaltoihin NSA:lle. NSA vakoilee salaa myös valtioiden päämiehiä, joista ilmi tulleet kuuluisimmat ovat olleet Saksan Angela Merkel ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. Snowdenin Ensimmäisissä julkistuksissa käsiteltiin erityisesti maailmanlaajuisesti toimivaa PRISM-phjelmaa, joka kerää salaa mm. ihmisten puhelutietoja. Vakoilutoimintaan NSA käyttää ohjelmaa, josta käytetään nimitystä XKeyscore. Ohjelmaa päivitetään jatkuvasti tehokkaammaksi uusia ominaisuuksia lisäten. Tiedot varastoidaan NSA:n tietojen mukaan 5 vuodeksi, mutta en usko, että tuo on takaraja. Myös Suomi kuuluu vakoiluohjelmaan, joten meitä jokaista myös vakoillaan.


Miksi Snowden paljasti tämän maailman vakoilun? Haastatteluissa mm. Time-lehdelle hän on sanonut, että eettisistä syistä. Hän piti vakoiluohjelman käytön laajuutta ja valvonnan vaaroja liian suurina. Hän toivoi, että paljastukset johtaisivat hallitusten toimien suurempaan läpinäkyvyyteen. Kuten olemme saaneet havaita näin ei ole käynyt. Snowden sai turvapaikan Venäjältä. Tämä johti aikoinaan siihen, että presidentti Obaman ja Putinin tapaaminen peruttiin.  He eivät tavanneet koskaan kahden kesken. Mutta Snowden ei ainakaan ole joutunut vankilaan loppuiäkseen. 


Mutta palataanpa alkuperäiseen aiheeseen eli Julian Assangeen ja WikiLeaksiin. Vuonna 2007 marraskuussa WikiLeaks julkaisi Kuubassa sijaitsevan vankileirin Guantanamo Bayn toimintaohjeiston. Kävi ilmi, että vankileirillä CIA kidutti vankeja heitä kuulusteltaessa ja vankeja pidettiin epäinhimillisissä oloissa. Pääosa vangeista tuotiin Afganistanista, Irakista ja Syyriasta. Vankeja lennätettiin eri puolilta maailmaa ja usein välileirien kautta. Tällaisia CIA:n välileirejä oli todennäköisesti Virossa, Latviassa, Liettuassa, Romaniassa ja Puolassa. Näissä leireissä vankeja myös kidutettiin. On todettu, että vankien  kuljetuskoneita teki välilaskuja myös Suomeen. Näissä salaisissa kuulustelukeskuksissa esimerkiksi al-Qaidan jäseniksi epäiltyjä pidettiin paljon pahemmissa olosuhteissa kuin CIA on myöntänyt.

Näin vankeja kuljetettiin lentokoneissa. Lennot saattoivat kestää tuntikausia jopa vuorokausia. Katsokaapa oikealla vartijaa, joka vaikuttaa lopen uupuneelta!

Pääasialliset pakkokeinot kuulustelussa vangitsemisen jälkeen olivat aistiärsykkeiden riistäminen eristykseen sulkemalla, uhkailut, pelottelu, hypnoosi, narkoosi ja taantumisen aiheuttaminen. Vankeja mm. estettiin nukkumasta jopa viikkojen ajan ja heitä uhattiin jatkuvasti kuolemalla. Vesikidutusta saatettiin käyttää toistuvasti päivien tai viikkojen ajan. Ainakin yksi vanki kuoli hypotermiaan, kun häntä oli pidetty vähissä vaatteissa kahlittuna betonilattiaan. Alastomia vankeja raahattiin huppu päässä pitkin käytäviä ja hakattiin ja lyötiin. Vankeja lyötiin kasvoihin, lyötiin vatsaan, hakattiin vasten seinää, ja piestiin rullatuilla pyyhkeillä. Vankeja saatettiin pitää hereillä jopa yli viikon ajan piinaavissa asennoissa kädet kattoon kahlittuina. Toisinaan vankeja pidettiin hereillä jatkuvilla kuulusteluilla. Osa suljettiin pitkiksi ajoiksi arkkumaiseen laatikkoon. Usein alastomia kahlittuja vankeja pidettiin pitkiä aikoja täydellisessä pimeydessä. Osaa vangeista piinattiin kovalla musiikilla sekä jääkylmillä kylvyillä. Vankeja uhkailtiin säännöllisesti. Heille kerrottiin, ettei vankilasta pääse pois kuin arkussa. Uhattiin väkivallalla perheitä ja lapsia kohtaan. Vankien äitejä uhattiin seksuaalisella väkivallalla. Vankeja riiputettiin ylösalaisin kuukausitolkulla tai seisotettiin ahtaissa laatikoissa viikkojen ajan. Monet saivat ruhjeita ympäri kehoa ja ainakin yksi menetti silmänsä. Tämä ei ole lähellekään täydellinen luettelo, mutta tuntuu jopa pahemmalta, kuin terroristien kurkunleikkaaminen. Vangit kärsivät hallusinaatioista, vainoharhaisuudesta ja unettomuudesta ja yrittivät jopa vahingoittaa itseään. Lukuisia vankeja vesikidutettiin. Sidottujen vankien kasvoille asetettiin kangas, johon kaadettiin vettä. Tämä aiheutti hukkumisrefleksin ja vanki saattoi pyörtyä. Tällöin odotettiin, että vanki toipuu ja vesikidutusta jatkettiin. Seuraavana on kuvakaappauksia videolta, jossa suoritetaan Guantanamo Bayn vankileirillä vesikidutusta.

 Vanki makaa maassa ja vartijat pitelevät hänet paikoillaan.

Vangin kasvojen päälle on laitettu liina, jolle kaadetaan vettä.

Uhri tuntee tukehtuvansa ja lopulta pyörtyy. Toimitusta jatketaan kun hän virkoaa.

Tietenkään pelkästään kuvista ei saa todellista tuntumaa siitä millaista vesikidutus on. Vesikidutus, sähkökidutus ja kaikenlainen muu kidutus Guantanamo Bayn vankileirillä on laillista yhä tänä päivänä. Tosin on tutkittu, että tällä tavalla saatu tunnustus tai todistus ei ole luotettavaa vaan uhri sanoo lopulta ihan mitä tahansa kiduttajat haluavat oli se totta tai ei. Lisäksi huomattiin, että suuri osa vangeista on täysin viattomia ihmisiä, jotka tavalla tai toisella ovat joutuneet vankileirille. He eivät olleetkaan terroristeja tai muita rikoksiin osallistuneita.  Mutta millainen on valtio, joka sallii tämmöisen? Millainen on valtio, joka yrittää salata näin hirveitä asioita?

Epäilemättä Julian Assange teki virheen mennessään Ruotsiin vuonna 2010. Siellä järjestettiin hänelle tyypillinen ruotsalainen ansa raiskaussyytteet. Tarkoitus oli vangita hänet ja toimittaa Yhdysvaltoihin. Hän ehti kuitenkin paeta, mutta väärään valtioon. Britannia on valtio, joka tekee yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Hänen olisi pitänyt tehdä samoin kuin Edward Snowden ja paeta Venäjälle ja anoa turvapaikkaa sieltä. Se olisi ollut hänen ainoa mahdollisuutensa. Oli ilman muuta selvää, että pakeneminen Ecuadorin suurlähetystöön oli vain väliaikainen ratkaisu. 23.5.2019 Yhdysvallat määräsi 175 vuoden vankilatuomion Assangelle. Mietin vain sitä minkähän näköinen hän on sitten 175 vuoden kuluttua, kun hän muuttui jo tuon näköiseksi 7 vuodessa Ecuadorin suurlähetystössä?

 Ulkonäön muutos 7 vuodessa Ecuadorin suurlähetystössä. Minkähän näköinen hän on 175 vuoden kuluttua kun vapautuu amerikkalaisista vankiloista?

Itse asiassa Assange ei ole vuotanut yhtään asiakirjaa. Hän on ainoastaan julkaissut vuodettuja asiakirjoja WikiLeaks sivustoilla. Nämä asiakirjat on tarkistettu totuudenmukaisiksi ennen julkaisemista. Tämä on oikean journalismin periaate. Assange ei ole saanut mitään rahallista korvausta WikiLeaksissa julkaistuista tiedoista. Assange ei ole Yhdysvaltain kansalainen, joten häntä ei voi syyttää valtiopetoksesta. Syytteiden nostaminen merkitsee sitä, että kuka tahansa ihminen maailmassa voi joutua USA:n oikeuden eteen millä tahansa syytteillä. Yhdysvaltain oikeusministeriö ja CIA ovat ottaneet WikiLeaksin tuhoamisen avoimesti prioriteetikseen. Se koetaan valtiolliseksi viholliseksi. WikiLeaks ja yleisesti ottaen kaikkien toimittajien työ koetaan uhaksi Yhdysvalloille. Ulkoministeri Mike Pompeo julisti että " - Meidän täytyy tunnustaa, ettemme voi antaa Assangen ja kollegoidensa käyttää sananvapauden liikkumavaraa meitä vastaan. Se, että annamme heille tilaa murskata meidät kavalletuilla salaisuuksilla on perversio siitä, mitä meidän mahtava perustuslaki edustaa. Se päättyy nyt."

Myös Suomessa on esitetty vastaavia kommentteja. Mm. Entinen ulkoministerimme Alexander Stubb pitää WikiLeaksia "vastenmielisenä ilmiönä ja diplomaattisten dokumenttien julkaisemista varkautena." Erkki Tuomiojan mielestä "diplomaattisten asiakirjojen vuoto oli tietovarkaus ja WikiLeaksin toiminta yleisesti arveluttavaa." Toisaalta Suomen kirjastoseura puolusti WikiLeaksia. Seura korosti, että tiedon avoimuus on yhteiskunnassa tärkeää erityisesti hallitusten tai suuryritysten kohdalla ja ilmaisuvapautta on syytä puolustaa.

On todettu, että Yhdysvaltain oikeusministeriön oli pakko nostaa kädet ilmaan WikiLeaksi kohdalla ja todeta ainakin virallisesti, ettei voinut tehdä asialle mitään. Jos se lähtisi WikiLeaksin perään, sen olisi pakko toimia samoin New York Timesin, Washington Postin ja minkä tahansa lehden kanssa, joka julkaisee salassa pidettäviä asiakirjoja. Tällöin lehdistönvapaus olisi kuollut. Jos Yhdysvallat onnistuu tuomitsemaan jopa ulkomaalaisen sivuston johdon sen tekemien paljastusten johdosta on vaikea nähdä miten toimittajat voivat aidosti tehdä työtä, joka uhkaa maailman vaikutusvaltaisimpia ihmisiä ja instituutioita. Missä on sananvapaus ja lehdistön sananvapaus? Tässä kohtaa viittaan äskeiseen Suomessa tapahtuneeseen Helsingin Sanomien juttuun Viestikeskuksen toiminnasta joulukuulta 2017, jossa lehtiartikkeli perustui puolustusvoimien salaisiksi leimattuihin asiakirjoihin. Tästä nousi oikeusjuttu, joten Suomessakaan lehdistönvapaus ei toimi, vaikka se perustuisi totuuteen.

Britanniassa Assangelle langetettiin 50 viikon vankeustuomio. Luovutus Ruotsiin on ilman muuta ansa. Karkotus Yhdysvaltoihin voisi olla Assangelle hengenvaarallinen. Hänelle voi seurata kuolemantuomio. Sinänsä 175 vuoden tuomiolla uhkaaminen on naurettavaa, mutta on Yhdysvalloissa langetettu yli 300 vuoden tuomioitakin. Olen monesti miettinyt minkä näköisiä ihmiset sitten ovat kun pääsevät vapauteen kärsittyään 300 vuoden vankeusrangaistuksen? Se, ettei missään enää ole turvassa, edes toisten valtioiden suurlähetysöissä, mikäli julkaisee jotain sellaista, joka ei ole lännen viranomaisvaltaa pitävien etujen mukaista, antaa pelottavan kuvan maailmasta jossa elämme. Kuuluuko tiedon julkaisemisen oikeudet vain poliisivaltaa pitäville, mutta ei muille? Eikö edes kansainvälisellä lailla ole merkitystä kun totuuden puhujia hiljennetään? Amerikkalaiset haluavat, että maailmassa vallitsisi ainoastaan amerikkalainen demokratia. Jopa Amnesty Internationalin mukaan nämä vangitut Manning ja Assange eivät ole heidän "omallatunnollaan", eikä näin ollen kansalaisoikeusjärjestö ole halukas puolustamaan heidän oikeuksiaan. Assangen luovutus Yhdysvaltoihin sisältää riskin vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin. Syytteeseenpano aiheuttaa vakavan vaaran kaikille toimittajille, jotka haluavat ilmoittaa yleisölle Yhdysvaltain hallituksen toimista. Assangen asianajan mukaan hänen asiakastaan vastaan nostetut syytteet merkitsevät uhkaa kaikille journalisteille, jotka yrittävät tehdä työtään. WikiLeaks julkaisi Twitterissä postin, missä se totesi, että kansallista turvallisuutta koskeva journalismi, kuten myös Yhdysvaltain perustuslain ensimmäinen lisäys, ovat tulleet tiensä päähän. " This is madness. It is the end of national security journalism and the first amendment."


Viime talvena Venäjällä määrättiin laki, jossa valheellisen uutisen levittäminen on rikos. Jos tietää jonkun uutisen olevan epätosi tai valetta sen tietoinen levittäminen määritellään rikokseksi ja siitä voidaan rangaista. Nämä tiedot ovat usein poliittisia. Jo pari rangaistusta on annettu.  Lännessä tätä on sanottu sananvapauden riistoksi. Siis lännen logiikan mukaan valheellista uutista saa levittää, mutta totuutta ei saa kertoa. Jotenkin tuntuu, että asiat ovat menneet päälaelleen. Tämä on tätä lännen demokratiaa ja sananvapautta. Totuutta ei saa levittää, se on rangaistava teko. Valhetta saa levittää, se on sananvapautta!


Valkoiset kypärät tappaa lapsia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!