tiistai 14. toukokuuta 2019





GROTESKIVAALIT





Jälleen meillä on vaalit. Ensin oli presidentinvaalit, sitten oli eduskuntavaalit ja nyt on eurovaalit. Vaaleja riittää, mutta kysymys kuuluu onko syytä äänestää, jos sopivaa ehdokasta ei ole? Minulla ei ollut sopivaa mieleistä ehdokasta presidentin vaaleissa, ei eduskuntavaaleissa ja kaikkein vähiten nyt eurovaaleissa. Kukaan ehdokkaista ei aja niitä asioita, joita pidän tärkeänä. Miten siis voi äänestää, jos ei ole ehdokasta? Onko parasta olla menemättä äänestämään? Sekin on protesti, jos ääniprosentti jää matalaksi. Toinen mahdollisuus on tehdä protestiäänestys. Äänestää sellaista henkilöä, jonka tietää, ettei tule varmasti valituksi. Näitähän on monia. Esimerkiksi Aku Ankka on paljon käytetty tai piirtää kirkkovene. Itse olen käyttänyt varmaa ehdokasta Vladimir Putinia. Hänen sanansa on painava, mutta hänestä ei tule europarlamentaarikkoa. Vaikka joskus toivoisi.

Europarlamentaarikot ovat henkilöitä, jotka ajavat vain omia itsekkäitä tarkoitusperiään. Työ on helppoa ja palkkiot suorastaan huimaavia. Ainoa heidän taitonsa on poliittinen kieroilu. Joskus voisi olla ideana, että eurovaaleissa ehdokkaaksi voisi asettua vain henkilö, joka on ollut kauan työttömänä, asunnottomana ja käynyt vuosikausia leipäjonossa hakemassa itselleen ja mahdolliselle perheelleen jotain syötävää. Nämä olisivat perusehdot ehdokkaaksi pääsemiselle. Tällaista ehdokasta voisin äänestääkin. Hän voisi tietää jotain elämästä, hänestä voisi löytyä empatiaakin.

Kun katsoo ehdokasluetteloa olen kauhuissani. Jonkun tuollaisenko haluan edustamaan itseäni Euroopassa. Ei, ei, ei, ei, ei, ei, luetteloa voisi jatkaa koko ehdokaslistan. En pidä siitä, miten he kohtelevat suomalaisia, Suomea, Eurooppaa, koko maailmaa. En pidä siitä miten EU kohtelee Suomea, Eurooppaa, koko maailmaa. Tuollaisiako asioita pitäisi ajaa maailmassa eteenpäin? Ovatko nämä ne eettiset ja moraaliset kriteerit, joiden mukaan meidät määrätään elämään, miten meidät määrätään kohtelemaan muita ihmisiä, missä ympyröissä meidän pitää toimia? Tilanne kauhistuttaa minua. En ihmettele yhtään, että Suomen väkiluku laskee, Euroopan väkiluku laskee, miksi elämme kansainvälisesti jännittyneissä tilanteissa.

Jos joku kysyy, mitä sitten pitäisi tehdä, mikä olisi oikea rehellinen menetelmä EU nimiselle yhteisölle vastaus ei ole enää helppo. EU on nykyään siinä tilassa, että ehkä ainoa oikea tapa olisi hajottaa se ja kehittää uusi yhteisö, jonka periaate ei olisi raha ja poliittinen kieroilu, valtataistelu. Suomelle moraalisesti ja eettisesti oikeana pitäisin eroa EU:sta ja ryhtyä vihdoinkin itsenäiseksi valtioksi, ryhtyä ajamaan omia asioitaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!