maanantai 8. huhtikuuta 2019





KÄVIN ÄÄNESTÄMÄSSÄ




Kävin ennakkoäänestämässä. En  äänestänyt henkilöä, joka varsinaisesti ajaa ilmastonmuutosasiaa. Tilastojen mukaan Suomessa ollaan tällä hetkellä eniten huolissaan ilmastonmuutoksesta. Tätä käytetään näissä vaaleissa tietoisesti hyväksi. Eräiden puolueiden ja ehdokkaiden ensimmäiseksi prioriteetiksi on laitettu ilmastonmuutoksen vastustaminen. Tämä on selvästi tietoista ihmisten manipulointia. Osittain se on suoranaista tietoista huijaamista. Suomessa on tarkoituksellisesti nostettu esiin ilmastonmuutosta vastustava hysteria juuri nyt vaalien alla. Jopa alaikäisiä koululaisparkoja käytetään tässä hyväksi.  Kirjoitan oman mielipiteeni miksi mielestäni näin on.

Jos ollaan vakavasti huolissaan ilmastonmuutoksesta voitaisiin aloittaa esimerkiksi sieltä, mistä ilmastoa pilataan täysin tarpeettomasti. Ensimmäiseksi tulee mieleeni moottoriurheilu. Moottoriurheilu ei ole millään tavalla välttämätöntä ihmisen elinehdoille. Kaikenlaiset ralliajot, F1-kilpailut ja muut auto-, moottoripyörä- tai venekilpailut eivät ole mitenkään välttämättömiä ihmisen toimeentulolle. Ihminen elää ilman niitäkin aivan loistavasti. Ne voisi hyvinkin muuttaa polkuauto- tai mäkiautokilpailuiksi ja yhtä jännää olisi. Toinen seikka, joka vaikuttaa aika tarpeettomalta, mutta josta ei olla juuri puhuttu on risteilymatkailu Tallinnaan ja Ruotsiin Tukholmaan tai minne tahansa maailmassa. Laivat ja lautat saastuttavat melkein yhtä paljon kuin lentokoneet tai osa jopa enemmänkin. Silti näitä risteilyjä ei olla vastustettu juuri missään piireissä. Etelänmatkoista suurin osa on huvimatkailuja ja täysin tarpeettomia. Suurin osa niistä tehdään lentäen. Kukaan ehdokas ei ole ottanut näitä seikkoja esille. Pelätään äänten menetystä. Turkistarhaus on Suomessa eräs suuri saastuttaja. Helsingin sanomat kuitenkin julkaisi valheellisen  Suomen turkiskasvattajien yhdistyksen mainoksen, jossa väitettiin päinvastaista. Kaikki todelliset tutkimukset osoittavat, että turkistarhaus saastuttaa ja suuresti. Lämpimiä ja kauniita vaatteita voidaan valmistaa muista materiaaleista, kuin eläinten turkeista. Monia muitakin vastaavia seikkoja on. Juuri siksi pidän näiden vaalien eräiden ehdokkaiden ääntenkalastelua tietoisena manipulointina ja huijaamisena varsinkin kun he itse esimerkiksi matkustelevat varsin paljon.

Tietenkin on selvää, että moottoriurheilun kieltäminen, turhat risteilymatkat ja etelänmatkat ovat varsin pieni saastutusten lähde, mutta pointti onkin siinä, että ne ovat turhia tai suurimmalta osaltaan täysin turhia. Ilman niitä ihminen voisi elää ihan hyvin. Näiden kieltäminen voisi olla hyvä alku muulle toiminnalle. Kukaan ehdokas ei ole ottanut näitä seikkoja esille. KIELLETÄÄN MOOTTORIURHEILU! ei toimi vaalimainoksena. Esimerkiksi progressiivinen ulkomaanmatkailun verottaminen matkojen määrän ja pituuden mukaan suhteutettuna henkilön tuloihin voisi olla yksi keino niiden vähentämisessä. Mitä useammin ja pitemmälle matkustat sitä enemmän maksat. Turkistarhaus voisi yksinkertaisesti kieltää kokonaan ja lopullisesti Suomessa.



6.4.2019 pidettiin Helsingissä jo toinen mielenilmaus ilmastonmuutosta vastaan. Alkujaan nämä mielenilmaukset lähtivät ruotsalaisen 15-vuotiaan Gretan istumalakosta. Se, että kypsymättömän ja naiivin pikkutytön, joka ei ymmärrä maailman realistisuuksista yhtään mitään käyttämää mielenilmausta käytetään poliittisesti hyväksi on maailmalla aika tyypillistä, mutta mielestäni halpamaista.  Yksinkertaista ja tyhmää ideaa käytetään omiin mitä erilaisimpiin tarkoituksiin ja varsinkin poliittisesti. Ihmiset astuvat helposti tällaiseen liikuttavan tarinan ansaan.  Jos osallistuit mielenilmaukseen ja kuitenkin hyväksyt moottoriurheilun, käyt risteilyllä Tallinnassa tai Tukholmassa, teet lomamatkoja etelään tai käytät eläimistä tehtyjä turkiksia olet kaksinaismoralisti. Joku sanoisi tekopyhä. Et aidosti ole huolestunut ilmastonmuutoksesta! Osallistut vain näyttääksesi itseäsi.




Tehokkaampiakin ja realistisia keinoja ilmastonmuutoksiin toki on. Suomessa soiden kuivaaminen ja turpeen polttaminen on suomalaiskasallinen ominaisilmiö. Tämä saastuttaa enemmän kuin kivihiili. Olen kirjoittanut tästä jo aikaisemminkin. Suot ovat erinomaisia hiilinieluja eikä niitä pitäisi avata ja kuivata. Myös aurinkoenergia ja tuulivoima eivät ole Suomen oloissa hyviä energialähteitä. Ne ovat kalliita ja niiden valmistaminen saastuttaa enemmän, kuin ne pystyvät tuottamaan energiasäästöjä koko toimintansa aikana. Aurinkoa ei Suomessa riitä tarpeeksi ja tuulivoimalapuistot ovat kamala näky Suomen maisemassa meluhaittoineen.



Mitä sitten Suomessa pitäisi tehdä? Vesivoima on Suomessa käytännössä loppuun rakennettu. Paras energianlähde on ilman muuta luonnonkaasu. Se on käytännössä saasteeton ja halpa. Sitä on saatavissa rajattomasti suoraan naapurista. Liuskekaasu ei ole vastaus tähän kysymykseen, koska se saastuttaa ainakin sadoiksi vuosiksi maaperän, josta sitä puristetaan ulos. Suomeen voitaisiin myös rakentaa useita pienikokoisia ydinvoimaloita eri puolelle Suomea. Tämä hyödyttäisi varsinkin jos siirryttäisiin sähköautoiluun.


Mutta Suomihan on pieni tekijä ilmastonsaastuttamisessa. Suurimmat saastuttajat ovat Yhdysvallat, Kiina ja Intia. Tosin ne ovat myös maailman suurimmat talousmahdit. Lisäksi Yhdysvallat on irtisanoutunut kaikista ilmastosopimuksista. Periaatteessa se voisi saastuttaa niin paljon kuin haluaa välittämättä muun maailman mielipiteistä tuon taivaallista. Toisaalta ilmastonlämpenemisen estämistä tutkitaan myös tieteellisesti. Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat on eturivin maita tällä alueella. Hyvin paljon erilaisia tutkimustuloksia ja ratkaisumalleja on esitetty. On hyvin todennäköistä, että lopulta löydetään tutkimusten ja kokeilujen kautta pätevä malli estämään ilmastonlämpeneminen tai jopa laskemaan sitä. Tällaisia malleja on esitetty mm. ilmakehään laskettavilla turvallisilla aineilla, jotka muodostavat erilaisia kerroksia ilmakehään tai heijastavat auringon valoa takaisin avaruuteen esimerkiksi erilaisten valkoisten pilvien muodossa. Myös meriin on suunniteltu erilaisia ratkaisumalleja planktoneista heijastaviin pintoihin saakka jäähdyttämään meriä. Myös kasvillisuuden lisäämistä esimerkiksi Saharan autiomaan kaltaisiin paikkoihin. Saharan alla sijaitsee itse asiassa valtava maanalainen makean veden meri, josta Libya pumppasi vettä ennen tuhoutumistaan. Vettä riittäisi kuulema sadoiksi vuosiksi koko Saharan autiomaan muuttamiseksi vihreäksi metsäksi. Jo Moammar Gaddafi käytti tätä menetelmää viljelyksiinsä ja juomaveden tuomiseksi kaupunkeihin. Projekti piti ulottaa paitsi Libyaan myös Egyptiin, Sudaniin ja Tsadiin. Hanketta pidettiin maailman kahdeksantena ihmeenä ja kirjattiin Guinnes Records -kirjoihin nimellä "Great Man-Made River" (netistä löytyy tällä nimellä paljon tietoa asiasta, suosittelen asiaan tutustumista). Sahara viheriöi,  mutta Naton hyökkäys Libyaan vuonna 2011 tuhosi koko hankkeen. Myös avaruuteen on suunniteltu sijoitettavaksi kaikenlaista, mutta en paneudu niihin nyt tarkemmin. Näillä keinoilla tarkoituksena on alentaa ilmaston lämpötilaa 0,5 astetta nykyisestä.

 Muammar Gaddafin suunnittelema Saharan kastelujärjestelmä toiminnassa. Sahara kasteltuna ja viljeltynä. Naton hyökkäys Libyaan 2011 tuhosi koko suunnitelman.

Henkilökohtaisesti en ole niin kovin huolestunut ilmastonmuutoksesta. Uskon tieteen ennen pitkään ratkaisevan ongelman. Minusta Suomen kaltaisessa maassa huomattavasti tärkeämpää tällä hetkellä on eriarvoisuuden, köyhyyden, huonovointisuuden poistaminen. Ne olisi mahdollista tehdä juuri nyt ja tällä hetkellä. Tällä ilmastonmuutosvaaleilla halutaan häivyttää nämä huomattavasti helpommin hoidettavat asiat pois ihmisten mielestä. Inhimillisyys ja empatia puuttuu näistä vaaleista, kuten aina. Raha astuu etusijalle.

Hän on Anna

Venäjän television uutisissa oli 6.4.2019 uutinen Annasta. Olen kirjoittanut hänestä jo vuonna 2017. Hänen oikea nimensä on Anna Tuv. Hän asui Itäukrainassa Donbassissa. Toukokuussa 2015 Ukraina ampui kolme tykistön kranaattia Annan taloon vaikka oli sovittu tulitauosta ja voimassa oli Minskin 2 sopimus. Hänen 11-vuotias vanhin tyttärensä ja aviomiehensä kuolivat. Hänen kaksi muuta pientä lastaan vammautuivat pysyvästi. Hän itse menetti vasemman kätensä ja sai muita pienempiä vaurioita. Hän pääsi sairaalaan ja sai myöhemmin turvapaikan lapsineen Venäjältä. Siitä lähtien hän on ryhtynyt aktiivisesti luennoimaan rauhan puolesta. Itäukrainassa on kuollut jo yli 10 000 ihmistä pääosin siviilejä.  Anna on kiertänyt ympäri Eurooppaa ja häntä on haastateltu televisioissa ja lehdissä ympäri Eurooppaa. Marraskuussa 2017 Anna puhui Genevessä pidetyssä YK:n ihmisoikeusistunnossa. Sittemmin hän puhui Strasbourgin tuomioistuimessa. Nyt Italialainen järjestö "Help Save the Children" on ehdottanut  Annaa Nobelin rauhapalkinnon ehdokkaaksi. Kannatan ajatusta!

Annan koti.


Ohessa osoitteet minun kirjoittamaan juttuun ja muihin netistä löytyviin videoihin. Netistä löytyy sadoittain Annasta kertovia videoita kaikille mahdollisille kielille käännettyinä tai tulkattuina, mutta ei yhtään suomenkielistä. Mistähän syystä?

Minun kirjoittamani:



Netistä poimittua, katso!
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!