perjantai 10. elokuuta 2018



VÄHÄSEN VIIPURISTA



Kuten varsin hyvin tiedetään suomalainen televisio-ohjelmisto on varsin kehnoa ja  ala-arvoista. Siksi en juuri katso Suomen televisiota. Katson netin kautta yleensä muiden maiden ohjelmia. Osaan venäjän kieltä ja siksi katson paljon myös venäläisiä televisiokanavia. Otan tässä ihan huvin vuoksi muutamia ohjelmia, joita olen viime aikoina katsonut sieltä. Ensimmäiseksi otan sarjan "Inkvisitor" (Инквизитор). Sarja on kuvattu Viipurissa ja siksi kiinnostava näin suomalaiselle. Olen käynyt Viipurissa muutamia kertoja ja kaupungin tekee mielenkiintoiseksi se, että siellä on säilynyt paljon vanhaa rakennuskantaa, mikä muualta Suomesta on paljolti purettu pois. Tosin  se on osin huonokuntoista, mutta Viipurille on myönnetty nyt suuret määrärahat talojen ja miljöön restauroimiseen ja kunnostamiseen.


Inkvisitor on rikossarja, jossa tapahtuu sarja salaperäisiä murhia, joita lähdetään tutkimaan. Sarjassa Viipurin kaupungille on annettu toinen nimi, mutta kuvaukset suoritettiin Viipurissa. Nämä kuvat ovat kaikki suoraan sarjasta. Sarjan päähenkilönä on naisetsivä, joka saa tehtäväkseen tutkia näitä murhia. Roolia näyttelee Viktoria Isakova ja muita päärooleja Konstantin Lavronenko ja Aleksander Likov. Nimi "Inkvisitor" (Inkvisiittori) tulee historiasta: dominikaanit perustivat kaupunkiin aikoinaan luostarin ja sarjan murhaaja ryhtyy käyttämään dominikaanimunkkien symboliikkaa murhiensa yhteydessä. Murhaaja pitää siis itseään tavallaan inkvisiittorina. Sinänsä en pidä sarjaa kovin erikoisena, mutta on todella mielenkiintoista katsoa, miten sarjassa näkyy Viipuri ja miten sarja liittyy Viipurin historiaan.



Yleensä en katso fiktiivisiä murha-  ja väkivaltaohjelmia. Tämä oli poikkeus ja vain sen takia, että siinä näytettiin Viipuria. En usko, että sarjaa kannattaa tuoda Suomeen. Enkä oikein usko, että suomalaiset katsojat kauheasti innostuisivat sarjasta. Suomalainen ja venäläinen mentaliteetti ovat niin erilaisia. Lisäksi suomalainen ennakkoasenne kaikkeen venäläiseen on suurimmaksi osaksi hyvin ennakkoluuloista. Kirjoittanen muista sarjoista lisää kunhan ehdin. Kaikki kuvat ovat sarjasta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!