lauantai 21. huhtikuuta 2018


KAASUA, KOMISARIO... OSA 2







Kuten ensimmäisessä osassa kerroin venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian myrkyttäminen oli todisteiden mukaan Britannian ja Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden groteski provokaatio, jota Euroopan valtiot uskoivat sokeasti perehtymättä tapahtumiin tarkemmin. Tällä kertaa jatkan siitä mihin viimekerralla jäin. Vaikka välillä tuntuisikin, että tämänkertaisilla asioilla ei olisi mitään yhteyttä edellisen kerran tapahtumiin mielestäni näillä asioilla on hyvin tiivis yhteys ja sama asia taustalla. 


Venäjän ja sen liittolaisten hieno menestys Syyriassa on ollut Yhdysvalloille ja sen liittolaisille, myös Britannialle vaikea pala. Venäjä on noussut voimakkaasti yhdeksi päävaikuttajaksi maailman politiikassa ja nyt siitä on tullut vaikutusvaltaisin osapuoli myös Lähi-idän alueella. Skripalien murhamysteerin tarkoitus oli heikentää Venäjän vaikutusta Euroopassa ja nyt pitäisi heikentää Venäjän vaikutusta Lähi-idässä. Tuntuu, kuin Itä-Ghoutan nopea valloitus oli viimeisin pala Yhdysvaltojen kurkussa. Piti keksiä jotain, ja vanha ja tehokkaaksi osoittautunut keino oli kemialliset aseet eli myrkkykaasut. Mutta tässäkin alettiin olla jo myöhässä. Otettiin avuksi Syrian Civil Defence-järjestö eli Valkoiset kypärät eli the White Helmets. Tämä järjestö on tosin todistettu jo monta kertaa terroristien puolella toimivaksi järjestöksi, jota Yhdysvallat ja Britannia käyttävät hyväkseen omiin tarkoituksiin varsinkin politiikassa Syyrian presidentti Assadia vastaan. Ryhmä on Brittien ja Yhdysvaltojen rahoittama, jonka tehtävänä on tehdä propagandaa ja lavastaa iskuja.  Tarpeen vaatiessa he itse tappavat kuvaamansa uhrit ja siis myös lapset. Lännessä on yhä paljon päättäjiä ja kansalaisia, jotka luottavat Valkoisten kypärien sanaan ja toimintaan varsinkin sen jälkeen kun se sai Nobelin rauhanpalkinnon. Minulla ei ole aikaa lähteä itse selostamaan Valkoistan kypärien toimintatapaa, mutta googlettamalla "white helmets southfront" saa jonkinlaisen käsityksen järjestön toiminnasta. Kuuluisin tämän asian tutkija on epäilemättä journalisti ja kirjailija Vanessa Beeley. Laittamalla hakusanaksi myös hänen nimensä löytää myös paljon materiaalia Valkoisten kypärien toimintatavoista.

Valkoiset kypärät lavasti kemiallisen kaasuiskun Douman kaupunkiin.


Saadakseen tekosyyn hyökätä Syyriaan ohjuksin annettiin the White Helmets järjestölle tehtäväksi tehdä "tehoisku" Douman kaupunkiin Itä-Ghoutan alueella. Järjestö syöksyi 7.4. silminnäkijöiden mukaan sairaalaan ja väitti, että pommituksessa oli käytetty kaasua, mahdollisesti kloorikaasua. Paikallaolijoiden mukaan mitään tällaista ei ollut tapahtunut. Myös kaikki paikalla olleet lääkärit sanoivat, ettei mitään kaasuiskua ollut tapahtunut. Siitä huolimatta järjestö lavasti ja kuvasi mm. lapsia olevinaan kaasuiskun uhreina. Video laitettiin heti levitykseen ja uhreja väitettiin olevan satoja jopa yli 500 ja enimmäkseen naisia ja lapsia. Video levisi maailmalle ja vaikutus oli Yhdysvaltojen toivon mukainen. Presidentti Assadia ryhdyttiin syyttämään jälleen kemiallisten aseiden käytöstä. Trump ilmoitti ryhtyvänsä ohjusiskuihin Syyriaa vastaan. Tämä oli toisinto vuotta aikaisemmasta operaatiosta, jolloin Yhdysvallat syytti myös Assadia kemiallisten aseiden käytöstä, vaikka tällaista ei ollut tapahtunut, vaan tämäkin oli Valkoisten kypärien lavastama provokaatio.



Douman sairaalan lääkäri Halil Aziz kertoo miten tilanne lavastettiin.

Toinen Douman sairaalan lääkäri vahvistaa tapahtuman


He kertovat videolta, miten kaikki tapahtui. Molemmat näkyvät videolla. Valkoiset kypärät syöksyivät paikalle ja kaikki lavastettiin! On otettava huomioon, että Douman kaupunki ei vielä silloin oltu täysin vapautettu eikä ollut Syyrian joukkojen hallussa vaan terroristit hallitsivat aluetta. Syyrian joukot kuitenkin lähestyivät kaupunkia nopeasti joka puolelta. Tuli kiire toimia. Valkoiset kypärät ottivat väkisin kiinni ihmisiä etupäässä lapsia ja pakottivat heidät sairaalaan. Siellä he rupesivat huutamaan, että oli tapahtunut kemiallinen isku ja uhreja olisi paljon. He lavastivat koko jutun, kastelivat ihmisiä kylmällä vedellä ja rupesivat antamaan "hoitoa". Kaikki kuvattiin videolle. Saatua tarpeeksi materiaalia he pakenivat paikalta. Valkoiset kypärät pakenivat tehtyään provokaation terroristien mukana kaupungista.



Kuvassa Hasan Diab, poika, jonka suuhun ruiskutettiin videolla ainetta kertoo 18.4 , miten kaikki tapahtui. Hänelle oli ilmoitettu, että heille annetaan ruokaa. Mutta mitään ruokaa ei annettu vaan kiskottiin väkisin sairaalaan. Sitten hänet kastettiin kylmällä vedellä suoraan letkusta vaatteet päällä, hänen suuhunsa työnnettiin väkisin laite, josta sumutettiin ainetta. Samalla joku kuvasi koko ajan tapahtumaa. Oli hirveä meteli ja sekaannus, mutta mitään myrkytystä hänellä ei ollut. Eikä kenelläkään muullakaan. Koko aikana hänellä ei ollut mitään huonoa vointia. Kaikki tapahtui väkisin. Kun kuvaukset oli suoritettu tuntematon porukka hävisi nopeasti paikalta.



Hasan Diab Valkoisten kypärien käsittelyssä oikealla.

Pojan isä kertoo, että hän oli tuohon aikaan töissä, mutta kuultuaan tapauksesta hän riensi sairaalaan hakemaan poikaansa. Minkäänlaista kemiallista hyökkäystä ei ollut tapahtunut.


Douman kaupungin asukas Mohammad Omar-Asman vahvistaa, ettei mitään kaasuiskua ollut tapahtunut. Ei yhtään ruumista missään.


Vuotta aikaisemmin 4.4.2017 oli suoritettu vastaava operaatio Khan Sheikhounin kaupunkiin Idlibin maakunnassa. Tällöinkin Valkoiset kypärät lavastivat operaation kaasuhyökkäykseksi. Myöhemmät tutkimukset osoittivat, että tapahtuma oli pelkkää lavastusta, mutta video- ja kuvamateriaali levisi ympäri maailmaa ja aiheutti sen, että Trump 7.4.2017 yöllä ampui kohti Syyriaa 59 ohjusta. Olen kirjoittanut tästä 12.4.2017 ja löytyy tuolta päivältä blogistanikirjoituksestani  "Mihin katosivat 36 ohjusta?" osoitteesta:



Ehkä kuuluisin video Idlibin kaasuhyökkäyksestä oli tästä pojasta. Tämä levisi myös kuvina maailmalle.


Sama poika nyt isänsä sylissä. Isä kertoo, mitä tuolloin 2017 todellisuudessa tapahtui. Oli tapahtunut pommitus ja hän oli saanut sirpaleen päähänsä. Isän veri valui myös pojan päälle. Valkoiset kypärät syöksyivät paikalle, riistivät pojan väkivalloin isän sylistä vastoin isän tahtoa ja veivät ambulanssiin. Istuttivat pojan tuolille ja ryhtyivät kuvaamaan ilman mitään lupia. Kuvia otettiin eri puolilta mahdollisimman vaikuttavan kuvion saamiseksi. Videota ja kuvia levitettiin sitten ympäri maailmaa. Minkäänlaista kemiallista iskua ei ollut tapahtunut. Kemiallisesta iskusta syytettiin kuitenkin Assadia ja Venäjää. Pommitetaan ja tapetaan lapsia ja käytetään kemiallisia aseita.





Saman tytön käyttöä eri tavoin. Huom. auton takana oleva videokuvaaja!



Poika kuvattuna veren keskellä ja kuvausten jälkeen. Verta saatiin kanoista. Valkoisten kypärien toiminta oli järjestelmällistä. Kuvausten jälkeen Valkoiset kypärät eivät jääneet auttamaan "uhreja" vaan kiireen vilkkaan katosivat yleensä paikalta. Yhteistyö terroristien varsinkin Isisin kanssa oli saumatonta. Tästä on olemassa lukuisia todisteita. Rahoitus tuli siis brittiläisiltä ja amerikkalaisilta ja on vuosi vuodelta kasvanut.


Valkoiset kypärät juhlii terroristien kanssa taisteluvoittoa. Huomaa nuolen kohdalla terroristien lippu! Netti on täynnä näitä kuvia, jos osaa etsiä.


Mutta palataanpa nykypäivään. Trump ja Britannia ryhtyivät siis syyttämään presidentti Assadia kemiallisten aseiden käytöstä Douman alueella Itä-Ghoutassa. Kaikkialla maailmassa näytettiin Valkoisten kypärien tekemää lavastettua videota. Euroopassa ja Yhdysvalloissa tämä herätti suurta suuttumusta Assadia kohtaan, vaikka hänellä ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Edes järkevä ajatus ei levinnyt ihmisten päihin. Miksi ihmeessä Assad olisi tehnyt kemiallisen hyökkäyksen, vaikka oli valloittanut venäläisten kanssa käytännöllisesti katsoen jo koko Syyrian? Tässähän hän vaarantaisi kaiken saavuttamansa. Kaikkein eniten asiasta hyötyisi Yhdysvallat. Trump twiittasi "ohjuksia tulossa". Trump ottikin asian puheeksi ja uhkasi tehdä ohjusiskun Syyriaan kuten oli jo vuotta aikaisemminkin tehnyt. Hän kehui, "Valmistaudu Venäjä! Hänellä on nyt hienoja, viisaita ja uusia ohjuksia", joita hän käyttäisi.

Trump uusine hienoine ohjuksineen.

YK:n yleiskokous ei hyväksynyt iskua Syyriaan. Olisi pitänyt ensin tutkia asiaa. Päätettiin, että Kansainvälinen kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW lähettää ryhmän tutkimaan onko käytetty kemiallisia aseita. Nyt tuli Trumpille kiire. Välimerelle lähetettiin laivastoa mm. kuuluisa USS Donald Cook. Britannian Theresa May ja Ranskan Makaroni päättivät liittyä taistoon. Tapahtui jälleen sama toisinto, kuin aikaisemmin hyökkäyksissä Jugoslaviaan, Irakiin ja Libyaan. Ilman YK:n mandaattia ja mitään todisteita päätettiin tehdä ohjusisku Syyriaan. He rikkoivat myös toista sääntöä. Trump ei ollut saanut lupaa Senaatilta, Theresa May ei ollut saanut lupaa parlamentilta ja samoin Makaroni ei ollut saanut lupaa Ranskan parlamentilta tehdä tätä hyökkäystä. Lisäksi he rikkoivat kaikkia kansainvälisiä sopimuksia ja säädöksiä ryhtymällä sotimaan valtiota vastaan, joka ei sotinut heitä vastaan.  Mutta piti toimia nopeasti, ennen kuin OPCW:n tutkijat ehtivät Doumaan. He olivat jo Libanonissa päivän matkan päässä kohteesta.

Yöllä 14. huhtikuuta hyökättiin. Risteilyohjuksia lähetettiin Välimereltä, Kyprokselta brittiläisissä lentokoneissa, Punaiseltamereltä ja Irakin suunnalta. Kaikkiaan risteilyohjuksia ammuttiin 103 kappaletta. Kohteita oli kolme. Tärkeintä oli pitää huolta, että venäläisiin kohteisiin ei osuttaisi, sillä seuraukset voisivat olla katastrofaalisia. Syyrialainen torjunta toimi tehokkaasti. He ampuivat alas 71 ohjusta, siis yli kaksi kolmasosaa. Toiminta oli sitäkin hämmästyttävämpää sillä Syyrialla torjuntavälineet olivat yli 40 vuotta vanhoja Neuvostoliiton aikaista kalustoa S-125, S-200, BUK, Kvadrad, Osa, Strela-10 ja Panzir torjuntakalustoa. Kaikki Brittiläisten ampumat ohjukset ammuttiin alas. Välimerellä oleva brittiläinen sukellusvene, jonka nimeä en viitsi mainita kohteliaisuussyistä sisälsi 20 risteilyohjusta, mutta se ei uskaltanut ampua niistä yhtäkään, koska sen molemmilla puolilla sitä seurasivat lähietäisyydellä kaksi venäläistä sukellusvenettä. Pelko oli suuri.

 Aikaisemmin helmikuussa Israel oli tehnyt Libanonin puolelta ohjusiskun Syyriaan ja ampunut 8 risteilyohjusta, joista Syyria tuhosi 5 ja kohteisiin lensi vain 3 ohjusta. Viimevuoden puolella, siis 2017 Israel lensi Syyrian ilmatilassa, jolloin syyrialaiset ampuivat alas yhden F-16 koneen ja vaurioittivat hämmästyttävästi uusinta mallia olevan häivehävittäjän F-35 ja kaikki tapahtui tuolla vanhalla kalustolla. Täytyy myöntää, että syyrialaisten ilmatorjunta on varsin tehokasta. Venäjä on ilmoittanut harkitsevansa S-300 järjestelmien toimittamista Syyrialle. Israel on esittänyt vastalauseen asiasta.




Taulukko esittää eri kohteisiin ammuttuja ohjuksia ja niiden torjuntoja. Ensimmäinen pystysarake ilmoittaa kohteet, toinen sarake ammuttujen ohjusten määrän ja kolmas sarake tuhottuja ohjuksia. Näyttää olevan niin, että Barzaan ja Djamaliin on päässyt eniten ohjuksia torjunnan läpi, siis 25 kappaletta. 103 ohjuksesta ammuttiin alas 71 ohjusta. Siis kaikkiaan ohjuksia pääsi läpi 32 kappaletta. Yhtään ihmishenkeä ei kuitenkaan menetetty. Nämä ohjukset olivat siis Trumpin kehumia "hienoja, viisaita ja uusia ohjuksia". Osumatarkkuus oli sanoisinko varsin vaihtelevaa. Amerikkalaisten tutkimusten mukaan osumatarkkuus maaleihin oli 18 - 20 prosentin luokkaa.

Sitten tapahtui sensaatio. Saman päivänä 17.4. kun OPWC piti astua näyttämölle löydettiin Douman kaupungista terroristien kemiallisten aseiden tehdas ja raaka-ainevarasto. Terroristit olivat valmistaneet kemiallisia aseita, joita ilmeisesti olivat käyttäneet varsin runsaasti. Tämä on melko yleistä, että terroristien jäljiltä löydetään yleensä kemiallisten aseiden tehtaita. Tarkoituksena on käyttää näitä presidentti Assadin syyttämiseen. Mutta vielä hämmästyttävämpää oli löytää vierestä Valkoisten kypärien juliste. He olivat siis ilman muuta tienneet, että tehtaassa valmistetaan kemiallisia aseita ja osallisena siinä.

Terroristien jäljiltä löydettiin kemiallisten aseiden tehdas.


Terroristien kemiallisten myrkkyjen varasto. Keltainen jättisäiliö sisältää klooria.

Mutta mitä yhteistä on Skripalien jutulla ja tällä Syyrian ohjushyökkäyksellä? Mikä pisti minut yhdistämään nämä kaksi tapahtumaa? Ensimmäinen yhteinen seikka on kemialliset aseet. Toinen yhteinen seikka on, että ensin toimitaan ja sitten vasta tutkitaan. Molemmissa tapauksissa sanottiin  "Highli likely".  Kaikki on selvää, mitään todisteita ei tarvita. Näinkö se menee länsimaisten normien mukaan? Yhteistä on myös se, että tapahtumilla ei ollut sotilaallista merkitystä vaan nimenomaan poliittinen merkitys.  Sitten on vielä ajallinen tekijä. Mutta voitaisiin esittää muutamia johtopäätöksiä. Mikä logiikka Assadilla olisi käyttää kemiallisia aseita, kun hän on jo voittamassa sodan. Douma oli täysin piiritetty ja kysymys oli enää parista päivästä? Ohjushyökkäyksellä piti ehtiä ennen OPWC:n tutkijoita ja mahdollisesti estää heitä pääsemästä koskaan perille. Myös jokaisen Yhdysvaltalaisen presidentin on osoitettava kyvykkyytensä hyökätä jonnekin. Tämä oli Trumpin osoitus miehekkyydestään Amerikan kansalle. Tämä oli lähinnä sisäpolitiikkaa. Mutta tärkein tekijä tällä kaikella on Venäjä. Venäjä on kasvanut liian voimakkaaksi tekijäksi maailmalla. Tätä ei haluta hyväksyä. Mitä olisi tapahtunut, jos Venäjä olisi liittynyt mukaan ja käyttänyt aseitaan? Tämä myös osoitti, että propaganda on journalismin uusi normi.




Tässä lopuksi en malta kuitenkaan olla kirjoittamatta erään amerikkalaisen merisotilaan kirjoituksen, jonka löysin aikoinaan netistä. Minulla oli kopio siitä koneellani pitkän aikaa, mutta joku aika sitten tuhosin sen. Joudun siis kääntämään ja kirjoittamaan sen omin sanoin muistista. En tietenkään voi sanoa onko kaikki totta, mitä hän oli kirjoittanut. Netissä on paljon ristiriitaista materiaalia tapahtuneesta. Merisotilas palveli aikoinaan USS Donald Coocilla, joka oli ensimmäisiä amerikkalaisia sota-aluksia Välimerellä, kun Trump julisti hyökkäävänsä Syyriaan. Kertomus on kuitenkin muistaakseni vuodelta 2014. Ja se alkaa näin: "Olimme tuolloin Mustallamerellä ja lähestyimme Venäjän merialuetta. Tarkoituksemme oli tutkia Venäjän reaktioita ja elektronista toimintaa lähestyessämme sen merialuetta. Olin tuolloin laivan kannella ja puhuin vaimoni kanssa puhelimessa. Äkkiä taivaanrannalle ilmestyi musta piste. Se lähestyi kovaa vauhtia hyvin matalalla. Se oli venäläinen Suhoi hävittäjä ja lensi laivamme yli niin matalalla, että tuntui, kuin se repisi irti laivamme kaikki antennit. Ohi mennessään se lensi niin läheltä, että näimme ohjaajan kasvot, sen jokaisen piirteen. Hän hymyili ja näytti meille keskisormeaan. Sitten se kääntyi ja alkoi lähestyä uudelleen laivaamme kohti. Äkkiä tapahtui kummallista. Puhelimeni rupesi rätisemään ja sitten se sammui kokonaan. En kuullut enää vaimoni ääntä. Samoihin aikoihin tapahtui muutakin kummallista. Laivamme kaikki elektroniset laitteet alkoivat mennä epäkuntoon ja sammuivat toinen toisensa jälkeen. Emme nähneet tutkilla enää mitään. Samalla sammuivat myös kaikki sähköiset laitteet ja kaikki miestemme puhelimet. Ne eivät enää toimineet. Yritin soittaa vaimolleni, mutta en saanut puhelintani toimimaan. Kaikki sähköt sammuivat laivallamme. Kaikki puolustusjärjestelmät lopettivat toimintansa, joten olimme puolustuskyvyttömiä ja sokeita. Kone lensi vielä muutaman kerran laivamme yli ja häipyi sitten taivaanrantaan. Laivamme moottoreiden elektroniset laitteet lopettivat toimintansa, jolloin ensimmäinen moottori sammui, sitten toinen. Tuli kammottavan hiljaista. Ainoa ääni oli enää meren kohina ja aaltojen loiskinta laivamme kylkiä vasten. Laivan vauhti hidastui ja pysähtyi sitten vähitellen kokonaan. Ajelehdimme. Kaikkialla oli kammottavan hiljaista. Olimme liikunta- ja ohjauskyvyttömiä. Olimme meren armoilla. Äkkiä laivamme oikealle puolelle noin sadan metrin päähän kohosi merestä hitaasti musta möhkäle. Se paljastui vähitellen kookkaaksi sukellusveneeksi. Se oli venäläinen sukellusvene. Se pysähtyi sinne ja sen kannelle alkoi virrata mustiin pukeutuneita miehiä. He olivat sukellusveneen miehistöä. He alkoivat tähyillä meitä. Monella oli kiikarit, toisilla kamerat tai videokamerat käsissään. Meillä vallitsi pakokauhu. Yksi miehistämme putosi polvilleen ja alkoi rukoilla jumalaa. Jotkut juoksentelivat ympäriinsä yrittäen saada laitteitamme toimintaan, mutta suurin osa miehistämme seisoi laivan kannella lamaantuneina ja katsoi sukellusvenettä kauhuissaan. Puolen tunnin kuluttua sukellusveneen miehistö poistui kannelta ja sukellusvene sukelsi juhlallisesti meren aaltoihin. Olimme täysin meren armoilla. Yksikään radiolaite ei toiminut.  Yksikään puhelin ei toiminut. Pitkän ahertamisen jälkeen saimme joitakin laitteita toimimaan. Vähitellen myös laivamme koneet saatiin mitenkuten toimimaan. Käänsimme kurssin kohti Romaniaa, jossa oli lähin amerikkalainen laivastotukikohta. Perille päästyämme suurin osa miehistämme pyysi eroa. Niin tein minäkin, enkä sen jälkeen ole jalallani astunut mihinkään laivaan." (Joidenkin tietojen mukaan laiva jouduttiin hinaamaan Romaniaan).

EMP on elektromagneettinen pulssi, joka on elektroniikkaa ja sähkölaitteita vaurioittava sähkömagneettisen säteilyn purkaus. Pulssi kytkee valtavasti virtaa kaikkiin sähköjohteisiin ja teleliikennejärjestelmiin ja tuhoaa niistä valtaosa.


Sitten muutama osoite. jotka käsittelevät Valkoisten kypärien toimintaa. Netistä löytyy lisää vaikka kuinka paljon:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!