sunnuntai 8. huhtikuuta 2018




ENTISTÄ VAARALLISEMPI PAIKKA 


Viime aikoina olen saanut lukea lehdistä, että maailmasta on tullut entistä vaarallisempi paikaksi elää. Ajattelin pohtia asiaa erilaisten viimeaikaisten tapahtumien pohjalta. En tietenkään väitä, että kirjoitukseni tulisi olemaan objektiivinen, enkä siihen oikeastaan pyrikään, koska teidän, että se olisi turha yritys. Mikään kirjoitus ei koskaan voi olla objektiivinen, vaan se on aina subjektiivinen. Kirjoitukseni on siis oma näkökantani joistakin asioista. Edukseni voin laskea, että suomen kielen lisäksi osaan englantia ja venäjää ja vähän muitakin kieliä. Seuraan paitsi suomeksi myös aika aktiivisesti englanniksi ja venäjäksi eri tiedotusvälineitä sekä lehdistöä sekä myös muuta mediaa.

Suurin tapahtuma maailmassa viimeajoilta oli epäilemättä presidentin Vladimir Vladimirovits Putinin valinta Venäjän presidentiksi. Tutkimusten mukaan vaaleihin pyrittiin vaikuttamaan suuresti eri puolilta maailmaa. Näin ainakin USA kehui ennen vaaleja. Tässä käytettiin paitsi mediaa, propagandaa myös erilaisia sähköisiä välineitä. Mutta venäläisten tutkimusten mukaan kaikki vaaleihin vaikuttaminen epäonnistui täydellisesti. Niillä ei ollut mitään vaikutusta vaalien lopputulokseen. Ainoa vaikutus oli se, että vaaliehdokas Ksenia Sobchakin saama äänimäärä ulkomailla äänestäneiltä oli joidenkin prosenttiyksikkökymmenysten  vaikutus hänen saamaansa lopulliseen äänimäärään. Ksenia oli ainoana ehdokkaana tehnyt vaalikiertueita USA:ssa, Kanadassa, Britanniassa ja Euroopassa. Ksenia sai vaalirahoitusta USA:sta. Hän lähetti kirjeen Ukrainan presidentti Poroshenkolle, jotta saisi luvan vaalikiertueeseen Krimillä, mutta Poroshenko ei koskaan vastannut kirjeeseen. Sitten tiedotusvälineisiin ilmestyi yllättävä tieto. Trump oli onnitellessaan Putinia vaalivoitosta kutsunut hänet vierailulle Valkoiseen taloon. Tieto on vahvistettu sekä Valkoisesta talosta että Moskovasta. Putin ei ole vielä vastannut kutsuun.


Turvallisuuden seitsemäs kansainvälinen konferenssi Moskovassa, osallistui 95 valtiota.


Kiinan uusi puolustusministeri Wei Fenhe vieraili Moskovan konferensissa.

Mielenkiintoinen oli Kiinan puolustusministerin Wei Fenghan johtaman delegaation vierailu Venäjälle ja Valko-Venäjälle 1. - 8. huhtikuuta. Tämä oli uuden puolustusministerin ensimmäinen ulkomaanvierailu. Delegaatio osallistui Moskovassa järjestettävään Turvallisuuden seitsemänteen kansainväliseen konferenssiin. Wei keskusteli Venäjän kanssa kahdenvälisten suhteiden syventämisestä, käytännön yhteistyöstä sotilaallisella alalla sekä alueellisista kysymyksistä raja-alueilla. Kuten tiedetään Kiinalla on maailman suurin armeija ja yhteistyö Venäjän kanssa varsin laajaa. Mm. kiinalaisten suihkukoneiden moottorit ovat venäläistä käsialaa. Mutta kummallakin valtiolla on myös omaa kehitystoimintaa. Venäjällä on vissiin maailman kehittynein aseistus, mutta Kiina kehittää myös voimakkaasti uutta aseistusta. Mm. viidennen polven suihkukoneiden kehittelyssä Kiina taitaa olla ensimmäisellä sijalla maailmassa. Puhutaan jopa kuudennen polven koneista, joita kehiteltäisiin sekä Kiinassa, että Venäjällä. Maiden välinen yhteistoiminta rauhoittaisi maailmaa. Maailman suurin armeija yhdistettynä kehittyneeseen aseistukseen lisäisi rauhaa. Puheessaan Wei mainitsi mm. että on hyvä näyttää amerikkalaisille uutisia Venäjän ja Kiinan sotavoimien tiiviistä yhteistyöstä ja ystävyydestä. Konferenssiin osallistui yli 800 osanottajaa 95 eri valtiosta.

Ankarassa kokoontuivat 3. - 4. huhtikuuta Iranin presidentti Hasan Ruhani, Turkin presidentti Recep Taiyyip Erdogan ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Turkissa Ankarassa kokoontuivat 3. - 4.4 Venäjän presidentti Putin, Turkin presidentti Recep Taiyyip Erdogan ja Iranin presidentti Hasan Ruhani. Todettiin Syyrian sodan edenneen hyvin. Itä-Ghouta on vallattu Syyrian ja Venäjän joukkojen avulla ja terroristit joko karkotettu alueelta tai tuhottu. Alueelta löydettiin terroristien jäljiltä ainakin neljä kemiallisten aseiden varastoa, joita oli tarkoitus käyttää siviilien myrkyttämiseen ja syyttää siitä presidentti Assadia. Siviilit ovat alkaneet palata alueelle ja ryhtyä jälleenrakentamaan sitä. Erdogan ilmoitti, että Turkki muodostaa neutraalin alueen Turkin ja Syyrian rajalle. Putin ehdotti, että Syyriassa asuvat kurdit voisivat olla osa Syyrian kansaa. Amerikkalaiset on saatava pois Syyrian alueelta. Aikaisemmin presidentti Trump oli ilmoittanut, että kaikki amerikkalaiset poistuvat koko Syyrian alueelta, mutta myöhemmin amerikkalaiset kenraalit ilmoittivat, että amerikkalaiset eivät poistu Syyriasta. Amerikkalaisilla on tukikohtia Syyrian alueella, mutta he ovat laittomasti siellä. Hasan Ruhani kertoi, että terroristit olivat aikaisemmin myyneet Syyrian öljyä, räjäytelleet ja tuhonneet ikivanhoja historiallisia muistomerkkejä ja myyneet historiallisia taideaarteita ja nyt amerikkalaiset tuovat suuret määrät uusia aseita, joita luovuttavat näille terroristeille. Kokous pyysi koko maailmalta humanitaarista apua Syyrialle. Myös Moskovassa kokoontunut rauhankonferenssi pyysi koko maailmalta humanitaarista apua Syyrialle.


Kiinan ulkoministeri Wang Yi vieraili Venäjällä ja tapasin Putinin 5.4.2018.

Wang Yi:n puheessa ja vierailussa lienee heijastuu myös Trumpin asettamat tullit Kiinan alumiinille ja teräkselle ja Kiinan asettamat vastatullit 125 amerikkalaiselle tuotteelle. Valtaosa korvautunee venäläisillä tuotteilla ja Kiinan ja Venäjän välisellä kaupalla. On todennäköistä, että USA:n ja Kiinan tullisota jatkuu ja laajenee. Tällä voinee olla vahvistava vaikutus Venäjän ja Kiinan suhteisiin. Yi sanoi puheessaan, että yksinapainen maailma on mennyttä aikaa. Putin kertoi, että hänellä on tänä vuonna useita tapaamisia Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. Yksi kokouksen pääaiheista oli tietenkin Syyria.


 Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vieraili 28.3.2018 Kiinassa tapaamassa presidentti XI Jinpingiä.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vieraili yllättäen 28.3. 2018 Kiinassa tapaamassa Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä. Keskusteltiin Kiinan ja Pohjois-Korean suhteiden kehittämisestä. Ilmeisesti myös kaupankäyntiä nykytilanteessa lisätään. Myös Japanin pääministeri Shinzo Abe ilmoitti halustaan tavata Pohjois-Korean johtaja ja tehdä tapaamisesta huippukokous. 1.4.2018 etelä-korealainen 120-henkinen huippuartistien ryhmä vieraili Pjongjangissa Pohjois-Koreassa. Kim Jong-un vaimonsa kanssa kävi katsomassa esitystä. Kim Jong-un ehdotti presidentti Trumpille tapaamista ja Trump on ilmoittanut hyväksyvänsä tapaamisen Se tapahtunee toukokuussa. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tapaamista ei kannattaisi tehdä. Mitä Yhdysvallat tekee alueella? Toisaalta 1.4.2018 Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittivat sotaharjoitukset, mutta kuukauden myöhässä. Kiina on ilmoittanut, että ajatus ja ajoitus ei ollut hyvä.




Nadjeshda Savshenkon sisar Vera lähetti kirjeen presidentti Trumpille

Ukrainassa Ukrainan sankarin arvonimen saanut Nadja Savshenko, joka ensin istui venäläisessä vankilassa parisen vuotta istuu nyt ukrainalaisessa vankilassa pidätettynä. Hänen siskonsa Vera Savshenko kirjoitti 3.4. USA:n presidentti Trumpille kirjeen, jotta tämä toimisi Nadjan vapauttamiseksi, mutta tuskin saanee vastausta.


 Krimiläinen kalastaja-alus Nord kaapattuna Berdjanskin satamassa.

26.3.2018 ukrainalaiset rajavartija-alukset kaappasivat krimiläisen kalastusaluksen nimeltään Норд (Nord) kansainvälisiltä vesillä  Asovanmerellä ja veivät Ukrainan Berdjanskin satamaan. He vangitsivat koko 10-henkisen miehistön ja syyttävät heitä ilman Ukrainan passeja liikkuviksi. Heidän mielestään Krim kuuluu Ukrainaan ja siksi eivät hyväksy venäläisiä passeja, joita kaikilla miehistön jäsenillä on. Heitä uhataan vankeudella ja aluksen kapteenia uhkaa jopa yli 10 vuoden vankeustuomio. Tästä syntyy mielenkiintoinen teoreema. Tässä teoriassa Ukraina voi yrittää pidättää kaikki Krimiltä tulevat laivat ja rangaista jokaista laivalla olevaa henkilöä, jolla on Venäjän passi, mutta ei Ukrainan passia. Tämä on kaikkien kansainvälisten säännösten vastaista toimintaa. Aluksen kaappaamista sanotaan merirosvoukseksi. Venäjä on ilmoittanut, että tästä lähtien sen krimiläiset kalastaja-alukset ovat Mustanmeren laivaston ja ilmavoimien suojeluksessa. Viimeksi on kerrottu, että ukrainalaiset kalastaja-alukset eivät enää uskalla liikkua Asovanmerellä. Siellä on aika tyhjää. Venäjä yrittää käydä neuvotteluja miehistön vapauttamiseksi. Asovanmeri on sisämeri, jota hallitsee tasan kaksi valtiota Ukraina ja Venäjä. Tähän asti kalastajilla ei ole ollut kummallakaan osapuolella mitään hankaluuksia keskenään, vaan ovat liikkuneet täysin ystävällisissä merkeissä. Onko tämä jokin uusi provokaation muoto ja mikä on sen päämäärä?

Toista tapaa on ehdotettu, että Venäjällä on oikeus tehostaa teknisen kunnon tarkistusta kaikille ukrainalaisille laivoille, jotka kulkevat Kertsinsalmen kautta, koska Kertsinsalmi on Venäjän aluetta. Kansainvälisten sääntöjen mukaan voidaan tarkistaa alusten, lastin ja laivojen tekninen kunto. Tämä tarkastus voi kestää niin kauan kuin on tarpeen, vaikkapa kuukauden. Jos laivoissa havaitaan jotain vikaa, voidaan niiden liikkuminen kieltää. Tietäen Ukrainan laivojen kunnon tiedän, että tulos olisi aika katastrofaalinen Ukrainalle.


 "Aktivisti" Ivan Bubentsik tappoi kaksi poliisia eikä saanut minkäänlaista tuomiota.

Toisaalta Ukrainan oikeuslaitos Kiovassa vapautti 5.4.2018 "aktivisti" Ivan Bubentsikan, joka oli tappanut kaksi poliisia ampumalla heitä takaapäin niskaan Maidanin mielenosoitusten aikana 2014. Tapauksella on lukuisia todistajia. Hänestä on tehty jopa dokumenttivideo, joka on näytetty Ukrainan televisiossa. Videolla hän itse kertoo, kuinka tappoi poliisit. Hänen henkilökohtaisena tarkoituksenaan oli provosoida väkivaltaa mielenosoitukseen. Ivan Bubentsik on itse koko ajan kehunut ihan julkisesti asiasta ja häntä pidetään jonkinlaisena sankarina. On huomattava, että Maidanissa poliisit olivat aseettomia. Heitä nimenomaan oli kielletty käyttämästä aseita. Tässäpä Ukrainan oikeuslaitoksen tapa toimia. Missä on Eurooppa? Miksi se ei reagoi mitenkään?



 Palataanpa sitten jälleen suureen murhayritysmysteeriin Britanniassa On kulunut jo yli kuukausi siitä kun Salisburyssä yritettiin tehdä kummallinen kaksoismurha. Venäläinen entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia yritettiin ilmeisesti murhata. Heti ensimmäisenä ilman minkäänlaista todistetta Britannian pääministeri Theresa May ja Britannian kaheli ulkoministeri Boris Johnson laukoivat, että Venäjä on murhien takana. Tämä tapahtui ilman mitään tutkimuksia tai todisteita asiasta. Näistä laukomisista seurasi suuri hysteria Amerikoissa ja Euroopassa ja ryhdyttiin karkottamaan venäläisiä diplomaatteja. Vastatoimena Venäjä toimi täsmälleen samoin ja karkotti diplomaatteja tasan saman määrän. Kaikki tämä ilman minkäänlaisia todisteita asiasta. Jopa Suomi oli mukana hysteriassa karkottamassa yhden venäläisen diplomaatin. Tässä on nyt selkeästi "hutkittu ennen kuin on tutkittu". Eikös ennen tuomiota pitäisi olla todisteet? Minkäänlaisia todisteita ei ole vieläkään esitetty. Kaikkeen on riittänyt sanonta "hyvin todennäköisesti". Ei näin toimi mikään oikeusvaltio.

Todisteina on käytetty uskomaton määrä kirjallisuutta Dostojevskista ja Jules Vernestä kirjaan "Liisan seikkailut ihmemaassa". Mitään todellisia todisteita ei ole esitetty. Pikemminkin päinvastoin. Scotland Yardista ja Gary Aitkenhead Porton Downista, jossa on valmistettu kemiallisia aseita ja valmistetaan ilmeisesti edelleen on ilmoitettu, että mitään todisteita ei ole. Alun perin esitettiin, että on käytetty Neuvostoliitossa 1970-luvulla kehitettyä kemiallista asetta nimeltään Novitchok. Tämä on kuitenkin sitä luokkaa, että pelkkä ihokosketus tai pieni määrä sitä hengitettynä riittää tappamaan. Jos siitä toipuu tulee ihmisestä elävä ruumis, joka ilman apua ei pysty elämään. Nyt kuitenkin sekä Julia Skripaljova että Sergei Skripal ova hyvää vauhtia toipumassa. On herännyt kysymys oliko aine edes Novitchok? Voi olla ilmeistä, että kyseessä on jokin sen rinnakkaistuote tai kokonaan muu aine. Novitchok-myrkkyä tai sen johdannaisia pystytään valmistamaan yli 20 valtiossa mukaan lukien USA ja Britannia. Ensin esitettiin, että myrkky on valmistettu Moskovan lähistöllä, sitten vaihdettiin Shihanin kaupunkiin Saratovissa. Ei vain tiedetty, että Shihanin kemiallinen tehdas kehittää ja valmistaa nykyään vain maatalouteen liittyviä kemikaaleja. Siellä ei pystytä valmistamaan Novitchokin kaltaista myrkkyä.

Ensimmäisenä pitäisi todistaa mistä Skripalit saivat myrkytyksen. Tätä ei ole pystytty todistamaan. On esitetty lukuisa määrä erilaisia versioita oluesta, ruuasta, ovien kädensijoista jopa ilmasta droonin pudottamana saadusta myrkystä, mutta mitään todisteita ei ole löydetty. Sitten pitäisi todistaa kuka tai ketkä toimittivat myrkyn tai myrkyttivät Skripalit. Tätäkään ei ole pystytty todistamaan. On vain sanottu "hyvin todennäköisesti venäläiset". Tämä ei ole mikään todiste. Tutkimukset jatkuvat yhä. Tai sitten todelliset todisteet halutaankin hävittää. Todellisia todisteita ei halutakaan näyttää. Ne voisivat osoittaa täysin päinvastaiseen suuntaan ja ne halutaankin peittää. Kyseessä onkin peitto-operaatio. Siksi kaikki halutaan salata. Peitto-operaatioilla on tapana kestää. Jälkien hävittäminen ja uusien keksiminen ja esittäminen ei ole helppo tehtävä.  Elokuvien ja kirjojen "Lupa tappaa" osoittaa merkityksensä.

Tärkeä tekijä on myös motiivi, kenellä on suurin motiivi suorittaa tällainen murha. Ilmeistä on, että kaikkein vähiten venäläisillä, kun ottaa huomioon ajankohdan. Murhayritys tapahtui juuri ennen Venäjän presidentin vaaleja ja ennen jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja, jotka järjestetään tänä vuonna Venäjällä. Molempiin tällaisella operaatiolla olisi negatiivinen vaikutus. Jos ajatellaan rehellisesti, suurin motiivi on Yhdysvalloilla ja sen apurilla Britannialla. Yhdysvallat on menettämässä asemansa maailman vallitsijana. Tässä sen suurimmat vastustajat ovat Venäjä ja Kiina. Aivan ilmeisen selvästi Yhdysvallat on aloittanut taistelun molempia vastaan. Pääkohde tässä vaiheessa on selvästi Venäjä. Aloitettiin yrittämällä provosoida väkivaltaa ensin Georgiassa ja sitten Ukrainassa. Molemmissa on USA toistaiseksi hävinnyt eivätkä ne toimineet. Jatkettiin lukemattomilla erilaisilla sanktioilla, joista sanktioihin osallistuneet kuitenkin kärsivät eniten. Jatkettiin Olympiakisoilla ensin kesäolympialaisilla, sitten talviolympialaisilla, joihin Venäjän osallistuminen kiellettiin.  Ja nyt jatketaan ihmisten murhaamisella ja työntämällä syyt Venäjän niskoille, ja yritetään saada maailma mukaan. Minun pääepäiltyni on CIA ja Britannian tiedustelupalvelu. He ovat vain unohtaneet yhden asian. He eivät tunne venäläistä sielua. Kun venäläisiä uhataan he yhdistyvät ja ryhtyvät vastataisteluun. Näin on ollut koko Venäjän historian ajan. He eivät lannistu!

Mistä epäilyni saa vahvistusta? Ensinnäkin vahvin motiivi murhiin on Yhdysvalloilla. Venäjää yritetään heikentää kaikin mahdollisin tavoin. Epäilemättä sanktiot tulevat hidastamaan talouskasvua, mutta eivät lopeta sitä. Lisäksi ne yhdistävät Venäjää ja Kiinaa. Toiseksi Yhdysvallat koko historiansa ajan on käyttänyt murhia asioidensa hoitamiseksi eri puolilla maailmaa alkaen Latinalaisesta Amerikasta. Esimerkiksi CIA yritti murhata Kuuban presidentin Fidel Castron todistetusti kokonaista 638 kertaa, joista huomattava osa myrkyttämällä. Kuinka monta kertaa he onnistuivat myrkyttämisessä muualla ei ole tietoa, mutta varmasti usein eri puolilla maailmaa. Onnistunut myrkyttäminen oli entisen KGB-agentin Alexander Litvinenkon murhaaminen Lontoossa 2006 poloniumilla ja syyn vierittäminen venäläisten niskoille. Yhä tänä päivänä osa maailmasta uskoo tähän versioon, vaikka vahvoja todisteita esiintyikin CIA:n olleen asialla. Lisäksi sotimista on käytetty varsin usein, mutta nyt onkin vastassa niin vahva vastustaja, että ei edes kannata yrittää. Georgian sota, Ukrainan konflikti ja varsinkin Syyrian pelastaminen osoittavat, ettei asioilla kannata leikkiä.

Skripalinien tapaus on aiheuttanut Britanniassa mielenkiintoisia seuraamuksia. Mitättömän ja merkityksettömän vanhan 66 vuotiaan kaksoisagentin murhayritys on saanut joitakin miettimään uudelleen asioita. Venäläiset entiset vakoojat, rikkaat venäläiset veropakolaiset ja oligarkit ovat alkaneet vaivihkaa lähteä maasta. Koskaan ei tiedä kuka voisi olla seuraava. Jo ainakin 14 entistä Venäjän kansalaista tai "agenttia" on kuollut tai saanut surmansa salaperäisissä olosuhteissa Britanniassa. Lisäksi venäläiset, jotka aikovat muuttaa Venäjältä, harkitsevat nyt ainakin kaksi kertaa muuttaako Britanniaan



Viktoria Skripaljova, Sergei Skripalin veljen tytär, on halunnut mennä katsomaan sukulaisiaan sairaalaan, mutta hänelle ei ole myönnetty viisumia Britanniaan. Nyt hän on lähettänyt kirjeen suoraan Theresa Maylle. Saa nähdä mikä on tulos? Julia Skripaljova on Venäjän kansalainen, Sergei Skripal on kaksoiskansalainen. Hän on sekä Venäjän että Britannian kansalainen. Käytännössä Venäjän konsulin olisi pitänyt päästä sairaalaan vierailemaan Skripalien luona, mutta brittiviranomaiset ovat estäneet sen.


Tämä on ilmiselvää epätoivoista taistelua maailman vallasta. Tämän Yhdysvallat tulee häviämään. Ennen pitkää Kiina ohittaa Yhdysvallat kaikilla aloilla niin taloudellisesti, tieteellisesti kuin sotilaallisestikin. Venäjä on toinen kasvava maailmanvalta, jolla on valtavalla alueellaan maailman suurimmat varannot ja resurssit. Yhteistyössä Kiinan kanssa maailma muuttuu tasapainoisemmaksi ja rauhallisemmaksi elää. Myös muita valtioita on nousemassa esiin. Yksinvaltius ei enää ole mahdollista. Maailman rauhalle olisi hyväksi jos Yhdysvallat ajoissa ymmärtäisi siirtyä omille sijoilleen ja lopettaa aggressiivisten provosointien loputon jatkumo ympäri maailmaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!