perjantai 26. huhtikuuta 2024

 

ALEXANTERI IV SUURI,

Suomen hallitsija

 

 

Aleksanteri I hallitsi Suomea vuosina 1809 - 1825. Aleksanteri II hallitsi Suomea 1855 - 1881. Aleksanteri III hallitsi Suomea 1881 - 1894. Alexanteri IV aloitti Suomen hallitsemisen tänä vuonna. Venäjän televisiossa on sarja nimeltään  Куклы наследника Тутти, jota olen seurannut aika usein. Ohjelma käsittelee aikamme äänekkäimpiä politiikkoja.  26.3. ohjelma käsitteli Cai-Göran Alexander Stubb nimistä henkilöä, joka on suomalainen kokoomustaustainen poliitikko ja Suomen tasavallan 13. presidentti. Hän aloitti tehtävässään 1. maaliskuuta 2024. Aluksi en aikonut kirjoittaa  tästä ohjelmasta ollenkaan ja siksi tässä tämä pitkä aikaväli, mutta lopulta kuitenkin päätin tässä käydä vähän läpi tätä ohjelmaa.  Ohjelmassa on hyvä kuvitus. Kaikki tässä olevat  kuvat ovat pelkästään kuvakaappauksia tästä ohjelmasta. Muita kuvia en ole käyttänyt.


Hänen vanhempansa ovat jääkiekkovaikuttaja Göran Stubb (s. 1935) ja äiti Chistel Stubb (o.s. Setälä). Isä oli jääkiekkovaikuttaja ja äiti oli loppujen lopuksi kotiäiti. Itse ohjelma alkaa saunasta kun  Aleksanteri marssii parin vieraan kanssa saunaan. Todetaan, että sana "sauna" on suomalainen sana. Saunasta marssitaan avantoon. Todetaan, että Alexanteri on kova jätkä. Todetaan, että Suomi on mennyt Natoon. Käydään kevyesti läpi Alexanterin poliittista elämää Suomessa.

Sitten siirrytään Alexanterin lapsuuteen.  Todetaan, että hänen isänsä Göran Stubb oli jääkiekkovaikuttaja ja äiti Christel oli sukua kuuluisalle suomalaiselle poliitikolle ja tutkijalle E. N. Setälälle. Samalla todetaan myös, että on ilmeistä, että hänestä Alexanteri on saanut vaikutteita.

 
Alexanterin isä nuorena ja  alla isä poika olkapäillä.
 
Alexanterin äiti Christel poikansa kanssa.

Lapsena Alexanteri halusi innokkaasti ryhtyä pelaamaan jääkiekkoa, mutta valitettavasti siitä ei tullut mitään. 12 -vuotiaana hän ryhtyi pelaamaan golfia ja halusi ryhtyä ammattilaiseksi, mutta vähitellen tajusi, ettei hänestä ole siihenkään.

Sen sijaan hän ryhtyi opiskelemaan. Hän kävi parhaimpia opiskelulaitoksia Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Ohjelmassa käydään läpi niitä ja todetaan, että siellä hän kohtasi tulevan vaimonsa Suzanne Innes-Stubbin (s. 1970). Suzanne toteaa videolla, että hän teki aloitteen tähän suhteeseen. Häneen kiinnitti erityisesti huomiota se, että Alexanteri käytti solmion sijaan rusettia. Itseäni kiinnitti erityisen paljon huomiota se, että Suzanne muistuttaa hämmästyttävän paljon Alexanterin äitiä Christeliä.

Suomi pyrki näihin aikoihin EU:hun. Alexanteri esiintyi noihin aikoihin hyvin paljon Suomen televisiossa ajamassa asiaa ja pohtimassa EU:n ja Neuvostoliiton/Venäjän välisiä suhteita. Seuraavat kuvat ovat ohjelmasta, jota ei mainita, mutta ovat mielestäni niin hauskoja, että laitan niitä tähän. 

Suomi liittyi EU:hun 1995. Pohdittiin paljon suhdetta Venäjään ja Alexanteri joutui urallaan jopa neuvotteluihin venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Alexanteri totesi, että Suomi ja Venäjä ovat ystäviä toistensa kanssa. Tosin hän muistaa asiasta, että hän sai ilmaiseksi salakuljetettua votkaa Suomeen.

Ohjelma etenee omassa järjestyksessään. Äkkiä Alexanteri kääntää kelkkansa ja ilmoittaa, että Venäjä on imperialistinen valtio eikä koskaan voi liittyä läntiseen järjestelmään. Päästyään presidentiksi niukalla äänienemmistöllä hän ilmoitta, että Suomen täytyy auttaa Ukrainaa mitä tahansa se tuleekaan maksamaan. Ohjelmassa todetaan, että hänestä tulee russofobinen henkilö. Suomen ja Ruotsin liityttyä Natoon Baltian merta ruvetaan kutsuman Naton sisämereksi. Suomeen perustetaan 15 yhdysvalloille pyhitettyä sotilasaluetta, joille suomalaisilla ei juuri ole astumista. Suomeen pohjoiseen Alexanteri haluaa valtavan Yhdysvaltojen asevaraston. Kukaan ei takaa etteikö niissä  kaikissa säilytettäisi myös ydinaseita.

Alexanteri kirjoittaa muutaman kirjan. Hän kutsuu myös "ystäviä" saunaan. Heidän joukossaan on myös poliitikkoja. Alexanteri kertoo miten hän toimii heidän kanssaan. Hän käyttää löylyä apuna. Hän ei laske heitä pois löylystä ennen kuin he ovat samaa ts. yhtä mieltä asioista hänen kanssaan. Sanoisin, että tämä on poliittista saunomista. Suomen historiassa on myös toinen kuuluisa johtaja, joka kävi saunassa. Hänen nimensä on Urho Kaleva Kekkonen. Yrittääkö Alexanteri käyttää Kekkosen menetelmää? Ero vain on siinä, että Urho Kaleva ei käyttänyt "pakkosaunaa" vaan saunasta sai poistua koska halusi.

Tässä välissä todetaan myös Suomen presidentin vaalien tulos. Suomi valitsi kaikkein eniten Venäjää vihaavan henkilön äärilaidalta eli Alexanterin presidentiksi. Tosin tulos oli äärimmäisen niukka, vain parin prosentin luokkaa. Todetaan kuitenkin , että hän on naimissa naisen kanssa kun taas hänen vastustajansa oli gay, jolla on miespuoliso. Tässä välissä todetaan tarkemmin hänen koulutuksensa Yhdysvalloissa, taas Yhdysvalloissa, Ranskassa, Belgiassa ja Lontoossa, jossa tutustui vaimoonsa. En katso tarpeelliseksi käydä sitä läpi, koska sitä on käsitelty meidän tiedotusvälineissämme ihan runsaasti.

Sitten todetaan, että Suomi hautasi hyvän tulevaisuutensa kieltämällä kaupan Venäjän kanssa ja katkaisemalla kaikki yhteydet Venäjään. Teollisuus menetti paljon mm. halvan energian, edullisen puun tuonnin, venäläisen turismin jne. Jopa liikenneyhteydet katkaistiin. Tähän Alexanteri osallistui suuntaamalla nenänsä aina siihen suuntaan mikä poliittisesti tuntui hänelle edullisimmalta. Aikoinaan hänen nenänsä oli suuntautunut Venäjän suuntaan mutta sitten kääntyi Naton suuntaan. Tämä koski myös Baltian maita ja pohjoismaita.  Hän ei ollut kiinnostunut kansallisista intresseistä vaan hänelle  itselleen edullisista poliittisista intresseistä. Hän suuntautui Natoon, koska se on hänelle poliittisesti edullista. Katsokaa miten eloisat hänen silmänsä olivat nuoruudessa, miten kylmät ne nykyään ovat. Näytetään video eduskunnasta, jossa puhutaan siitä, että rikkaat voivat ostaa etuja  rahalla, mutta köyhillä ei ole tätä mahdollisuutta. Alexanterin ilme muuttuu vähitellen vihamieliseksi ja lopulta hän poistuu kesken puheen paikalta.

 
Silmät, silmät

Todetaan Alexanterin suhteista ulkomaille esimerkiksi Hillary Clintoniin, ja muihin Yhdysvaltalaisiin poliitikkoihin, miten huonot suhteet ovat Venäjään, mutta miten hienot suhteet Yhdysvaltoihin. Tarja Halosen aikaan Alexanteri oli suuri Venäjän ystävä. Hänen mielestään Venäjän ulkoministeri Lavrov oli suuri ihminen ja hän itse oli suuri Venäjän ystävä. Vuonna 2014 hän totesi Angela Merkelille Saksassa, että Suomi ja Venäjä ovat kuin sukulaisia, sukukansoja. Valokuvista usein näkyy, millainen ihminen on. Sisäisesti Alexanteri on amerikkamyönteinen. Hän ei ole suomalainen. Hän puhui itsestään, että hän on suomalainen ruotsalaisine sukujuurineen. Todellisuudessa sukujuuret voivatkin olla karjalaisia, koska ne johtavat Käkisalmeen. Isän puolen isovanhemmat  Volmar Stubb ja Marita Breitenstein syntyivät Viipurissa. Myös isä Göran Stubb syntyi Viipurissa. Ilmeisesti tämän osan hän haluaisi jättää taakseen.

Puhutaan jääkiekosta ja lähinnä Suomen ja Neuvostoliiton/Venäjän välisistä tunnelmista. Isä Göran oli jääkiekkovaikuttaja ja tämä myös vaikutti Alexanteriin suuresti. Hän ei onnistunut jääkiekossa, ei onnistunut golfissa. Hän päätti jättää myös politiikan. Aleksanteri oli poissa politiikasta seitsemisen vuotta. Sitten hän yllättäen alkoi pyrkiä presidenttiehdokkaaksi. Kun kysytään syytä tähän Alexanteri sanoo Venäjän sotaoperaation Ukrainassa. Ohjelmassa todetaan, että todellisuudessa hän haluaa näyttää itselleen, että pystyy johonkin.

Presidentiksi päästyään Alexanteri ryhtyy voimakkaasti ajamaan Naton asiaa. Hän sanoo, että hyväksyy jopa ydinaseet Suomessa. Aikaisemmin Suomi on kieltänyt ydinaseet tai jopa niiden kuljettamisen Suomen alueen kautta. Alexanterista tulee täysin Yhdysvaltojen marionetti. Häntä ohjataan nyt Yhdysvalloista käsin. Alexanteria verrataan muihin vastaaviin eurooppalaisiin marionetteihin, mutta hänestä sanotaan, että hän on vaarallisempi, koska Suomi on Venäjän rajanaapuri. Yhdysvallat työntää tällaisia eurooppalaisia valtioita ja henkilöitä Venäjää vastaan. Suomalaiset ovat kokonaan menettäneet itsenäisyytensä. Yhdysvallat voi täysin vapaasti käyttää Suomen maaperää omiin tarkoituksiinsa. Näistä esimerkkinä 15 tukikohtaa maaperällämme. Myös kaikki suomalaiset sotilastukikohdat ovat amerikkalaisten käytössä niin halutessaan. Mutta ydinasetta suomalaiset eivät saa käyttöönsä. Ne ovat täysin vain amerikkalaisten hallussa vaikka olisivat Suomen maaperällä.

Todetaan, että Aleksanteri on jopa vaarallisempi kuin Ranskan presidentti Macaroni, koska Alexanterin lankoja on amerikkalaisten helpompi käyttää. Suomalaiset allekirjoittivat sopimukset amerikkalaisten kanssa. Suomen hallitus ja eduskunta eivät voi vaikuttaa amerikkalaisten käytökseen Suomen maaperällä. Amerikkalaiset eivät edes tule kysymään mitään lupia Suomelta. He tulevat kasvattamaan russofobiaa Suomessa ja sen kansassa eli meissä suomalaisissa.  Tilanne muistuttaa hämmästyttävällä tavalla tilannetta Suomessa ennen toista maailmansotaa, jolloin suomalaiset kannattivat kolmatta valtakuntaa. Tämän olen itsekin huomannut ja kirjoittanut siitä jo aikaisemminkin.

Ohjelmassa puhutaan myös Suomen historiasta kun Suomi oli Ruotsin vallan alla. Ruotsi käytti suomalaisia sotiinsa lähinnä "tykinruokana" ja tältä ajalta on peräisin suomalaisten alemmuudentunne muita kansoja kohtaan. Tässä tulee esiin suhtautuminen Venäjään. Me suomalaiset olemme sentään eurooppalaisia, mutta venäläiset eivät ole edes sitä. Kuulumme EU:hun ja teemme kaikki, mitä EU sanoo. Tämänkin olen kirkasotsaisena itse huomannut jo ajat sitten. Tästä syntyy russofobiaa.

Amerikkalaiset eivät ole varsinaisesti kiinnostuneita Suomen armeijasta vaan Suomen asemasta. Suomen sijainti Venäjän suhteen on tapauksessa tärkeä. Alexanteri itse toteaa, että olemme auttaneet rahallisesti Ukrainaa ja tulemme edelleen auttamaan vaikka meillä itsellämme on huono taloudellinen tilanne.  Meidän suhteemme Venäjää kohtaan on hyvässä muistissa edellisten maailmansotien jäljiltä Neuvostoliittoa vastaan ja juuri siksi Suomi kannattaa Ukrainaa. Tämä on suomalaista ideologiaa. Puhutaan "suursuomen ideologiasta" 1940 -luvulla, josta vaietaan nyky-Suomessa. Suomessa puhutaan vain sodasta 1939  - 1944. Ohjelmassa käsitellään myös toisia suomalaisia poliitikkoja, joista voin mainita kansanedustajan Antti Lindtmannin. Hänestä näytetään myös kuva, jossa hän tekee alastomana natsitervehdyksen. Puhutaan myös Riikka Purrasta jne. Puhutaan myös putoavasta Suomen taloudesta. Myös Mannerheimista ja Lotta Svärd järjestöstä puhutaan ja kuinka näyttää siltä, että myös Suomessa alkaa neonatsismi nostaa päätään kuten Ukrainassa.

 
Antti Lindtmannin natsikuva.

Loppua kohti puhutaan Alexanterin vaimosta Suzanne Innes-Stubbista. Vastoin odotuksia hän ei ole Britti vaan ainakin puolet skottilaista sukujuurta. Ohjelman mukaan ainakin hänen isänsä on syntyjään skotlantilaisia. Suzanne puhuu heikosti suomea. On myös huomattava, että Suomen hallitsijan ja Suomen presidentin Alexanterin lapset Oliver Johan Stubb ja Emilie Stubb  eivät puhu ollenkaan suomea. Siis Suomen presidentti ei ole katsonut mitenkään tarpeelliseksi  opettaa lapsilleen Suomen kieltä. Tämähän on selvästi arvostuskysymys. Alla vaimon Suzannen vanhempien kuva.

 
Suzannen vanhempien kuva. Myös suvun skottihameen kuvio.

Todetaan, että Alexanterilta puuttuu itseluottamusta. Hän ei suhtaudu asioihin suomalaisena vaan on 100 prosenttinen kosmopoliitti. Hänen lapsensahan eivät puhu suomea. Kun hän puhuu turvallisuudesta hän puhuu yleensä Euroopan turvallisuudesta tai Naton turvallisuudesta, mutta ei juuri koskaan Suomen turvallisuudesta. Tämä johtaa ajatuksena siihen, että Suomi on hänelle vain yksi astinlauta, siis vain väline. Hän on marionetti jota johdetaan Washingtonista käsin. Tulee vaikutelma, että Suomi  on valmistautumassa suureen sotaan.

 

On selvää, ettei tunnin ohjelma voi olla kovin yksityiskohtainen. Ohjelman hyvä puoli on sen kommentoinnissa ja kuvituksessa. Ohjelmassa ei tarkastella asioita pelkästään ylistävään sävyyn, kuten suomalaisissa tiedotusvälineissä vaan myös kriittisesti ja ottaen asioita esille myös toisilta näkökannoilta. Kun edellinen presidentti Niinistö oli helvetin tyhmä, niin tästä uudesta Alexanterista olemme saaneet amerikkalaisen marionetin. Tämä on mielenkiintoista. En kuitenkaan ole ottanut kaikkea tähän mukaan paljolti itsesuojelun kannalta. Toivotaan, että Alexander Stubb on riittävän huumorintajuinen, ettei loukkaannu ja rupea haastamaan minua oikeuteen. Tarkoitukseni ei missään nimessä ole mitenkään loukata Hänen Ylhäisyyttään. Haluan vain näyttää, että asioita voidaan tarkastella myös monelta kannalta. Myös hieno kuvitus on kiinnostanut minua. Jos on uteliaisuutta katsoa ohjelma se löytyy alla olevasta osoitteesta, mutta on huomattava, että ohjelma on venäjän kielinen eikä sitä ole mitenkään tulkattu tai käännetty:

https://rutube.ru/video/4bc63ab56e015348849c42dd89ac1216/

 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!