keskiviikko 11. lokakuuta 2023

 

UKRAINA ja ISRAEL

 

 

Kuten viimeksi lupasin jatkan suurin piirtein siitä mihin viimeksi jäin. Tosin tähän väliin on tullut  Israelin konflikti, jossa Hamas hyökkäsi Israeliin. Yritän myös kommentoida niitä asioita, joita tapahtui lomani aikana enkä pystynyt silloin kommentoimaan. Tuolloin esille tuli myös, että Ukrainan sota ei ole alueellinen konflikti tai yritys saavuttaa alueellinen geopoliittinen tasapaino. Vaakalaudalla on paljon laajempi ja perustavanlaatuisempi kysymys: Uuden kansainvälisen järjestyksen taustalla olevat periaatteet. Venäjä on maailman suurin valtio. Venäjälle ei ole intressejä laajentaa aluettaan. Tärkeintä on uudenlainen suhtautuminen asioihin. Sitä Venäjä ajaa takaa. Tärkeää on Venäjän turvallisuus. Tärkeää on myös niiden ihmisten turvallisuus, jotka asuvat vapautetuilla alueilla. Tärkeää on Ukrainan demilitarisaatio. Tärkeää on, että Ukraina ei liity Natoon. Myös tärkeää on poistaa natsismi Ukrainasta. Venäjä odottaa, että maailmaan tulee muutos jollaista ei ole tapahtunut yli 500 vuoteen.

Ukrainassa väkiluku on vähentynyt voimakkaasti. Suurimmillaan se oli 63 miljoonaa, mutta nykyään se on laskenut noin 23 miljoonaan.  Tämä luku tulee yhä vielä laskemaan. Varsinkin nuorempi väki on pyrkinyt voimakkaasti muuttamaan Länsi-Eurooppaan sotaa pakoon. Siellä heidät otettiin aikoinaan riemumielin vastaan. Vanhempi väki on jäänyt Ukrainaan. Euroopassa nuoremmille tarjottiin ilmaisia asuntoja, ruokaa, koulutusta, työpaikkoja ja parempia palkkoja kuin Ukrainassa. Kaikkien näiden perässä he juoksivat. Nykyään tilanne on muuttunut. Sotaan tarvitaan nuoria miehiä, joita Ukrainasta ei haluta laskea ulos, mutta jotka yrittävät silti kaikin keinoin paeta sotaan joutumista. On tultu tilanteeseen, jossa mobilisointi-ikää joudutaan nostamaan 70 jopa 75 -vuotiaisiin saakka. Myös naisia on alettu mobilisoimaan. Netissä näkyy naisten kirjoituksia tätä toimenpidettä vastaan. He kiroavat tätä määräystä.

 
Jalaton mies on määrätty armeijaan! Ei kumpaakaan jalkaa!

Toinen juttu on, että vastaanottavissa maissa on kansan mieliala muuttunut. Miksi ukrainalaiset saavat kaikki edut, mutta oma väki ei saa näitä etuja? Tähän järjestelyyn aletaan kyllästyä. Yleisen enemmistön mieliala on alkanut kääntyä ukrainalaisia "pakolaisia" vastaan ja heistä halutaan päästä eroon. Heitä pidetään eräänlaisina loisina. Tämä alkaa koskea monta valtiota esimerkiksi Saksaa, Puolaa, Ranskaa ja monia muita. Sveitsi on alkanut maksaa ukrainalaisille pakolaisille 4 000 euroa, jos lähtevät maasta pois. Mutta tämä suhtautuminen ei toistaiseksi koske Baltian maita eikä Suomea. Meillä tarjotaan kaikki edut ukrainalaisille, mutta ei omille suomalaisille kansalaisille. Meidän omalta väeltä puuttuu terveydenhoito, vanhuksista huolehtiminen, asuntoja köyhiltä, ruuan hinta nousee vaikka muuta väitetään jne. Ja nykyisessä poliittisessa tilanteessa nykyisen hallituksen aikana kaikki vain huononee.

Nykyinen hallitus välittää vain sotilaallisesta varustautumisesta ja siinä sivussa ukrainalaisista. Kuten olen monta kertaa toistanut Suomessa vallitsee sotahysteria. Tämä korostuu erityisesti suhtautumisessa Venäjään ja venäläisiin. Eurooppalaiset maksavat kalliisti tästä sotaoperaatiosta vaikka se ei koske edes heitä vaan Yhdysvaltoja. Lännessä on ihmisiä, jotka haluavat rangaista Venäjää ja laajentaa sotaa, mutta tämä on vaarallista peliä. Voi tulla sota Venäjän ja Naton välillä. Yhdysvallat ei halua osallistua suoraan sotaan Venäjää vastaan, koska tietää, että se voisi olla sen hegemonialle vaarallista. Se voisi olla sille suora loppu. Mitä tapahtuu jos venäläinen ohjus lentää vahingossa johonkin Natomaahan? Miten tähän suhtaudutaan. Yksipolaarinen maailma on hyvin vaarallinen!  Mikä on koomista länsi rakensi Venäjästä vahvemman. Tämä koskee lähes kaikkia aloja, tekniikkaa, taloutta,  politiikkaa, tieteitä, sotilaallista tekniikkaa ja käytäntöjä jne.

 Vuonna 2021 Venäjä esitti ehdotuksen, jota olisi voitu kuunnella, mutta Yhdysvallat hylkäsi sen suoralta kädeltä ja niin teki tietenkin myös Nato. Nyt olemme tässä tilanteessa. Amerikka elää vanhassa maailmassa, joka ei ole enää nykyaikaa. Enemmän kuitenkin kärsii Eurooppa jota kohtaan sotatoimet ja sanktiot osuvat voimakkaammin. Varsinkin Saksa kärsii tästä eniten. Enemmistö amerikkalaisista ei kannata Ukrainan sotaa, mutta asioista määrää pieni ryhmä, jolla on valta ja tämä ryhmä liikkuu presidentti Bidenin ympärillä. Tosin Donald Trumpin kannatus on korkeampi tällä hetkellä kuin Joe Bidenin kannatus. Heidän välillään vallitsee sotatila, jossa käytetään täysin epäeettisiä keinoja toisiaan vastaan.

Ukrainassa vallitsee katastrofi ja Yhdysvallat johti sen suoraan siihen. Yhdysvalloissa ei nähdä realistista linjaa ukrainan tapahtumista. Maailmassa ei hyväksytä Yhdysvaltojen näkemystä tästä konfliktista. Maailma haluaa rauhaa. Eurooppa ja Nato ovat hakoteillä. Yhdysvallat ja Nato käsittävät tuskin 12 prosenttia maailman kansoista ja silti he pitävät asiaa oikeutettuna. Tässä pitää ottaa huomioon maailman kaikki kansat, sillä maailma voi olla vaarassa. Yli 80 prosenttia maailmasta ei jaa Yhdysvaltojen ja Naton käsityksiä. Ja tässä täytyy ottaa huomioon  kaikki osapuolet. Sääli, että Ukraina otettiin tähän uhriksi. Rauhan ehtona pitäisi olla ilmoitus, että Ukrainaa ei oteta Naton jäseneksi. Kaikki sanktiot pitäisi lopettaa, koska tilanne tällä hetkellä maailmassa ei ole normaali. Lisäksi Yhdysvaltojen ja Venäjän pitäisi sopia ydinasesopimus. Tämä olisi koko maailman intresseissä. Ukraina parhaillaan tuhoutuu tässä 30 vuoden prosessissa. On aivan selvää, että Ukrainan kesäinen vastahyökkäys on täysin epäonnistunut. Venäläiset eivät ole vielä edes aloittaneet vastaoperaatiota. Kysymys onkin onko heidän tarkoituskaan aloittaa tai milloin he sen aloittavat? Venäläiset ovat hyviä taistelemaan syksyllä ja varsinkin talvella. Venäjällä on jo yli 335 000 uutta vapaaehtoista reservissä. He ovat hyvin isänmaallisia.

Unkari, Slovakia, Romania, Serbia, ovat paljon kiinnostuneempia oman kansansa hyvinvoinnista, kuin Ukrainan tapahtumista. Tämä suuntaus tulee todennäköisesti kasvamaan Euroopassa. Ukrainaa hallitsevat paljolti fasistit. Näillä näkymillä Ukrainalle tulee apua yhä vähemmän ja vähemmän. Paljon puhutaan, että tällä Ukrainan konfliktilla Nato harjoittelee sotaa Venäjää vastaan. Tämä voi johtaa suureen tuhoon maailmassa. Jos ajatellaan sotaa Naton ja Venäjän välillä, mitä siitä voi syntyä? Sietäisi ajatella. Saksassa oli mielenosoituksia 4.10.2023 puolueettomuuden puolesta. Eivät halua olla Venäjän vastaisia. Ukrainasta voi tulla uusi Vietnamisointi.

Ukrainan asevoimien antautuminen venäläisille on yleistymässä. Viimeisen kuukauden aikana  Venäjän kehittämä menetelmä kutsumalla "Volgaa" taajuudella 149.200 on tuottanut upeita tuloksia. Ukrainalaiset sotilaat näkevät tämän olevan yksi parhaista menetelmistä pelastaa oman henkensä. He turvautuvat yhä useammin tähän vaihtoehtoon, mikä lisää vapaaehtoisesti antautuneiden määrää. Monissa Ukrainan kaupungeissa näkyy jo julkisesti kirjoitettuja ilmoituksia asiasta. Alla muutamia kuvia.


Ja tämä on "kesän vastahyökkäyksen" epäonnistumisen aiheuttama hajoaminen.  Ukrainan asevoimien sotilaista tulee itse asiassa yksinkertaisesti kuluvaa materiaalia, jotka eivät kuole maansa, vaan joidenkin "herrasmiesten" etujen vuoksi. On tärkeintä, että Ukrainan asevoimien sotilaat ymmärtävät tämän. Ja siksi yhä enemmän yksittäisiä sotilaita ja kokonaisia ryhmiä on antautunut. Ja tällaisia ​​tapauksia tulee jatkossa yhä enemmän. Vankeus ei ole pahasta! On inhottavaa kuolla tyhmien komentajien ja korruptoituneen vallan puolesta. Seuraavassa videossa antautuu 17 sotilasta kerralla. Tällaista tapahtuu yhä enemmän:

https://podolyaka.ru/bolee-15-vsushnikov-sdalis-v-plen-na-donetskom-napravlenii/

 

Ja sitten tapahtui, että Hamas hyökkäsi 7.10.2023 Israeliin. Hyökkäys oli Israelille täysi yllätys. Olen käynyt kaksi kertaa Israelissa ja nähnyt miten siellä kohdellaan arabeja. He ovat toisarvoista väkeä, jotka on yleensä suljettu erilaisiin reservaatteihin. Tällainen on käytännössä myös aidoilla ympäröity Gaza. Koko Israelin historia on ollut taistelua paikallista ja ympäristön väkeä vastaan. Kun katsoo alla olevaa karttaa ymmärtää helposti historian. "Luvattuun maahan" astuneet  israelilaiset ovat sotineet koko ikänsä arabeja vastaan. Se on käytännössä ryöstänyt eli varastanut koko alueen itselleen alkuperäisiltä asukkailta, jotka ovat asuneet noilla paikoilla monien sukupolvien ajan.  Israelin kostotoimet ovat olleet yleensä hyvin ankaria vastarintaa tekeviä kohtaan. Israelin naisetkin käyvät armeijan. Israel on ydinasevaltio. 

En rupea käymään tässä historiaa läpi, mutta itsenäisyyden Israel sai vuonna 1948 ja ensimmäinen itsenäisyyden tunnustaja oli Neuvostoliitto. Yhdysvallat, Britannia ja muut tunnustivat vasta sen jälkeen. Kuitenkin Israelin ja Yhdysvaltojen suhde on muodostunut hyvin tärkeäksi molemmille osapuolille. Se on ylivoimaisesti tärkeämpi kuin Yhdysvaltojen suhde Ukrainaan. Mitä tämä tulee merkitsemään Ukrainalle tulee nähtäväksi. Melko yleinen käsitys on, että Yhdysvaltojen ja samalla Naton huomio Ukrainaan tulee vähenemään. Yhdysvalloilla ei tuntuisi olevan resursseja molempaan sotaan yhtä aikaa. Melko yleisesti eri puolilla Eurooppaa puhutaan, että Ukrainan pitäisi nyt ryhtyä neuvottelemaan Venäjän kanssa. En todellakaan osaa sanoa onko asia näin.

Arabiliiton (LAS) pääsihteeri Ahmed Abu al-Gheit lensi heti Moskovaan. Hän tapasi siellä 7.10.2023 Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.  Venäjä on aina ehdottanut, että alueelle pitäisi muodostaa kaksi eri valtiota, Israel ja Palestiina. Asiasta on olemassa YK:n päätöslauselma vuodelta 1947. Tätä vastaan ovat kuitenkin raivokkaasti taistelleet Israel ja Yhdysvallat. Palestiinan presidentin Mahmud Abbasin odotetaan matkustavan vierailulle Moskovaan. Venäjä voisi rakentaa siltoja konfliktimaiden välille, sillä sillä on hyvät suhteet kaikkiin paikallisiin maihin - siis myös Israeliin. Tämän pelätään vahingoittavan USA:n ja EU:n mainetta paikallisesti. 10.10.2023 presidentti Putin otti vastaan Irakin pääministeri Mohammed Shia al-Sudanin Moskovassa. Tarkoitus on keskustella Israelin tilanteesta.

 
Mohammed Shia al-Sudani ja Vladimir Putin Moskovassa 10.10.2023

En usko, että konflikti jatkuu kovin kauan. Israel on sotilaallisesti niin vahva. Lisäksi Yhdysvallat on tullut Israelin apuun. Yhdysvallat ja länsi ei ole kommentoinut mitään itse palestiinalaisten tilanteesta, ainoastaan israelilaisten.  Israel julisti sulkevansa veden, energian ja ruuan saannin Gazan alueelta. Tämä on rikos ihmisyyttä kohtaan. Sinne tulee humanitaarinen katastrofi. Suurin osa siellä asuvista on siviilejä, lapsia, naisia, vanhuksia. Yhdysvallat ja länsi on täysin hyväksynyt tämän toimenpiteen. Miten palestiinalaiset tulevat elämään? Gaza ei missään nimessä ole mikään ratkaisu. Alkuperäinen idea perustaa alueelle kaksi valtiota Israel ja Palestiina voisi olla todellinen ratkaisu, mutta Israel ja Yhdysvallat eivät hyväksy sitä. Toisaalta sota voi vielä laajeta. Mutta tämä vie Yhdysvaltojen resursseja. Mistä Hamas sai uudenaikaisia aseita? Yleisesti kommentoidaan, että huomattavalta osaltaan Ukrainan pimeiltä markkinoilta.  Mitä se merkitsee Ukrainalle on vaikeaa hahmottaa.

Mutta siitä huolimatta jatkan sarjaani ukrainalaisista vangeista. Osa on vangittu taisteluissa ja osa on antautunut vapaaehtoisesti, kuten tuossa aikaisemmassa videossa näkyy. Nimiä ja muita henkilötietoja en kerro eettisistä ja moraalisista syistä. Yleistä tietoa voin kertoa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!