maanantai 10. huhtikuuta 2023

 

SOTAHYSTERIA

 

Euroopassa vallitsee sotahysteria. Kaikki pyörii Venäjän Ukrainassa aloittaman sotilasoperaation ympärillä. Kaikki alkoi jo vuonna 1991, jolloin Neuvostoliitto hajosi. Muodostuneelle uudelle Venäjälle Yhdysvallat lupasi, että sotilasliitto Nato ei lähene Venäjän uusia rajoja milliäkään tai oikeammin kyse oli tuumista. Kuten nähdään lupaus ei ole pitänyt paikkaansa. Syntynyt Venäjä oli alkujaan hyvin heikko eikä pystynyt mitenkään vastaamaan Naton laajenemiseen sen rajoille saakka. Venäjän silloinen johto ja sotilaallinen voima olivat hyvin heikoissa kantimissa eikä asialle voitu eikä ymmärretty tehdä mitään. Vasta vuosien varrella on alettu ymmärtää tapahtumien seuraukset. Venäjä sai uuden vahvan johtajan Vladimir Putinin, joka ymmärsi vahvistaa Venäjän armeijaa ja osasi vahvistaa Venäjän taloutta nykyisen kaltaiseksi. Venäjästä on kasvanut yksi vahva tekijä ja vaikuttaja maailmassa. Jos Yhdysvallat olisi pysynyt lupauksessaan vuodelta  1991 olla laajentamatta Natoa kohti Venäjää Eurooppa olisi tämän näköinen. Naton ja Venäjän välillä olisi valkoinen turvavyöhyke ja minkäänlaista uhkaa mistään sotimisesta ei olisi. Eurooppa ei kärsisi sodista eikä taloudellisesta taantumasta. Ei olisi sotahysteriaa.

Venäjän ainoat rajanaapurit lännessä, jotka silloin eivät kuuluneet sotilasliitto Natoon olivat Valko-Venäjä, Ukraina ja Suomi. Valko-Venäjällä on ollut aina läheiset suhteet Venäjään, mutta Ukrainassa tapahtui väkivaltainen vallankaappaus 2014. Sekä Venäjällä, Valko-Venäjällä että Ukrainassa asuvat kansat ovat suurimmalta osaltaan samaa slaavilaista sukujuurta jopa geneettisesti. Oli selvää, että osa Ukrainan kansasta ei hyväksynyt laitonta vallankaappausta Kiovassa eikä halunnut alistua uuden laittomasti valitun hallituksen alaisuuteen. Suurin osa heistä asui Itäukrainassa lähinnä Krimillä, Donetskissa ja Luhanskissa. Krim teki selvän valinnan ja liittyi Venäjään. Donetsk ja Luhansk eivät onnistuneet siinä vaan rupesivat vastustamaan heidän mielestään natsimielistä hallitusta. Ne halusivat itsenäistyä. Yhdysvalloilla oli aikomuksena tehdä Krimille Sevastopoliin suurimman sotilastukikohtansa. Siksi se oli niin tärkeä Yhdysvalloille ja Venäjälle siksi, etteivät amerikkalaiset pääsisi tekemään sitä tukikohtaa.

Kiovan hallitus ei halunnut hyväksyä Itäukrainan itsenäisyyttä vaan kokosi 2014 sotajoukon ja lähti taistelemaan itää vastaan. Kuitenkin idän Donetskin ja Luhanskin joukot voittivat taistelun ja pelastaakseen edes jotain Kiova suostui neuvottelemaan rauhasta. Neuvottelut tapahtuivat Minskissä Valko-Venäjällä ja siellä suostuttiin rauhaan ja sen ehtoihin. Takaajiksi tulivat Kiovan puolesta Saksa ja Ranska ja Donbassin eli Itäukrainan  puolesta Venäjä. Sopimus ei kuitenkaan pitänyt vaan Kiova kokosi uuden sotajoukon ja lähti 2015 jälleen kohti itää. Tämänkin taistelun voittivat Donetskin ja Luhanskin joukot ja tämä Ukrainan armeija joutui piiritystilaan Debaltsevassa ja pelastaakseen edes jotain Kiova suostui uudelleen rauhanneuvotteluihin Minskissä. Solmittiin toinen rauhansopimus ns. Minsk II. Tässäkin takaajina olivat Saksa ja Ranska Kiovan puolesta ja Venäjä Donetskin ja Luhanskin puolesta.

 
 
Debalsevan piiritys, johon jäi pääosa Kiovan joukoista.
 
Minskissä neuvotteluihin 11. helmikuuta 2015 osallistui Venäjän presidentti Vladimir Putin, Ukrainan presidentti Petro Poroshenko,  Saksasta Angela Merkel (liittokanslerina 2005 - 2021), Ranskasta silloinen Ranskan presidentti Francois Hollande (pres. 2012 - 2017), Donetskin johtaja Aleksandr Zahartsenko ja Luhanskinn johtaja Igor Plotnitsky. 12.helmikuuta julkistettiin, että sopimukseen päästiin ja osapuolet olivat suostuneet uusiin toimenpiteisiin. Näitä olivat mm. tulirauha, raskaan aseistuksen vetäminen etulinjasta, sotavankien vapauttaminen ja Ukrainan perustuslaillinen reformi. Näistä mitään todellisuudessa Ukraina ei toteuttanut. Kiova ei edes koskaan ottanut yhteyttä Donetskiin ja Luhanskiin.  
 
 
Minskin neuvottelut, jossa Venäjä petettiin.

Nykyään on paljastunut, että näitä sopimuksia Kiova ei koskaan tarkoittanutkaan noudatettaviksi. Näin ajattelivat myös Saksa ja Ranska. Saksan puolesta sen on paljastanut sopimuksen allekirjoittaja liittokansleri Angela Merkel    ja Ranskan puolesta silloinen Ranskan presidentti Francois Hollande. Tarkoitus oli kerätä aseita ja varustaa mahdollisimman suuri armeija Itäukrainaa vastaan. Tästä Venäjä ei tiennyt mitään, vaan luotti, että sopimukset pidetään, mutta toisaalta se näki, ettei niin tehty. Sopimukseen kuului mm. ehto, että itään tule rauha ja Donetsk ja Luhansk saavat neuvottelujen kautta erityisehdot liittyessään Ukrainaan.
 
Sen sijaan Kiova ryhtyi keräämään aseita lännestä ja kokosi uuden armeijan josta siirsi Donetskin ja Luhanskin rajalle 120 000 miestä. Samalla ryhdyttiin puhumaan Natoon liittymisestä. Tällainen ei missään nimessä kuulunut Minskin sopimukseen ja Venäjä lähetti kirjallisen neuvottelupyynnön 2021 syksyllä Yhdysvalloille ja Natolle sekä tiedotteen Kiovaan. Pyyntö tuli bumerangina takaisin jyrkästi kielteisenä. Nyt Venäjä oli havainnut, että sitä oli petetty ainakin kolme kertaa ja suoraan nokan edessä. Lisäksi Itäukrainaa uhkasi 120 000 miehen Kiovan armeija heti rajan takana. Venäjä oli ollut liian hyväuskoinen ja luottanut liiaksi kaikenlaisiin sopimuksiin, jotka oli tarkoitettu vain huijauksiksi. Mutta nykyään Venäjä on vahva sekä taloudellisesti että sotilaallisesti.

 Venäjällä ymmärrettiin, että Yhdysvaltoihin ja Natoon ei voinut luottaa. Seurauksena se päätti toteuttaa sotilasoperaation, joka alkoi 24. helmikuuta 2022. Tarkoituksena ainakin vapauttaa Itäukraina Donetskin, Luhanskin, Zaporizzja ja Hersonin alueet ennen kuin Ukraina hyökkäisi alueille. Nämä liitettiin Venäjään alueiden asukkaiden toiveen mukaan. Operaatio jatkuu yhä. Alueiden asukkaat saavat Venäjän kansalaisuuden ja passit. Tätä länsi siis lähinnä Yhdysvallat ja Nato pitävät laittomana tekona. Lisäetuna saatiin maayhteys Krimille ja Azovin merestä muodostui Venäläinen sisämeri. Sinne vihollisilla  ei ole enää asiaa.

  Jo ennen näitä toimenpiteitä Venäjälle iskettiin lähinnä Yhdysvaltojen puolesta ja toiveesta sanktioita, mutta nyt niitä lisättiin huomattavasti. Seurauksena länteen ja vähitellen koko maailmaan levisi lama, joka tuntuu syvenevän yhä. Tästä lamasta syytetään Venäjän sotilasoperaatiota Ukrainassa, mutta niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Lamaan on syyllinen pelkästään Venäjälle isketyt sanktioit. Yksi merkittävä tekijä on Yhdysvaltojen räjäyttämät kaasuputket Nord Stream 1 ja 2, joista Saksa sai halpaa kaasua teollisuudelleen. Tätä räjäytystä on valheellisesti yritetty väittää milloin kenenkin tekemäksi, mutta nyt on todistettu sen Yhdysvaltojen tekemäksi. Saksaahan pidetään Euroopan talousveturina. Todellisuudessa Venäjä ei juuri kärsi lamasta. Se on löytänyt kaupalleen ja toiminnalleen uudet ilmansuunnat.
 
Pulitzer-palkittu toimittaja Seymour Hersh on pitävästi todistanut Yhdysvaltojen räjäyttäneen Nord Stream kaasuputket Itämerellä.

Venäjän uudet suurimmat kauppakumppanit ovat Kiina ja Intia, jotka ostavat kaiken öljyn, kaasun ja hiilen, mitä Venäjällä suinkin riittää. Lisäksi Venäjä on liitännäisjäsenenä OPEC järjestössä, joka määrittelee maailman öljytuotannon ja näin säätelee yleensä sen hintoja. Yhdysvaltojen määräämät sanktiot, joita Eurooppa ja Natomaat yleensä noudattelevat nostivat voimakkaasti energian hintoja ja näin myös öljyn hintoja. Venäjä sai runsaasti lisätuloja ja hyötyi suuresti näistä sanktioista. Kävi siis juuri päinvastoin kuin Yhdysvalloissa oli suunniteltu. Länsi Yhdysvallat ja Eurooppa kärsii sanktioista ja Venäjä päinvastoin hyötyy niistä suuresti. Lisäksi Venäjän irrottautuminen lännen rahataloudesta hyödytti sitä voimakkaasti. Venäjä kuuluu BRICS-liittoon, jonka yhtenä tarkoituksena on päästä irti dollarin käyttämisestä maailmanvaluuttana. Yhtenä tarkoituksena on irrottaa dollari öljyn hinnan määrittelemisestä. Yhdysvalloissa pelätään, että jos tähän päästään dollarin romahtaa ja dollari menettää merkityksensä maailman rahataloudessa. Tämä voisi merkitä romahdusta yhdysvaltojen merkitykselle maailman kaupassa ja politiikassa. 
 
Yksi Natomaa ei noudata Yhdysvaltojen määräämiä sanktioita Venäjälle. Turkki on pitänyt kohtalaisen hyvät välit Venäjään. Venäjä toimittaa Turkille kaasua kahta putkea pitkin Mustanmeren halki. Lisäksi se rakentaa jo kuutta ydinvoimalaa Turkkiin. Jopa Venäjän turismi toimii Turkkiin ihan vapaasti. Myös Kiinaan ja Intiaan Venäjä on rakentamassa kuutta ydinvoimalaa. Näin Venäjä on maailman suurin ydinvoimaloiden tuottaja. Lisäksi voimakkaasti kasvaneet kauppasuhteet Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Arabivaltioihin kasvattavat Venäjän taloutta. Myös Lähi-itä kuuluu Venäjän vapaan kaupan suhteisiin. Näin ollen Venäjän talous voi suhteellisen hyvin. Työttömyys Venäjällä ei vielä koskaan ole ollut näin pientä eli 3 % luokkaa. Siellä ei koeta minkäänlaista taantumaa.  
 

Myös Suomessa vallitsee sotahysteria. Tästä Suomi ja suomalaiset  joutuvat kärsimään. Liittyminen sotilasliitto Natoon oli Suomelle selkeästi virheellinen päätös. Suomi meni Natoansaan.  Tämä merkitsee runsaita lisämenoja sotilasmenoissa. Suomi menetti itsenäisyyttään. Suomalaiset ovat orjuuteen taipuvainen kansa joten Suomi on varmasti ainoa valtio, joka orjantarkasti noudattaa Naton sääntöjä ja päätöksiä. Näinhän muut Naton jäsenet eivät yleensä tee. Oma päätösvalta sotilaallisiin toimiin loppuu. Suomi tulee tarkasti noudattamaan sotilasmenoissa 2 % sääntöä. Lisäksi vallitsevan sotahysterian takia kaikki sotilasmenot Suomessa hyväksytään harkitsematta asioita ollenkaan. Tämä merkitsee sitä, että muista menoista joudutaan tinkimään. Näin vanhukset, sairaat, työttömät ja köyhät ihmiset eivät tule saamaan tarvitsemaansa apua vaan joutuvat taistelemaan oman elämisen tasosta ja jokaisesta eurosta saadakseen apua. Silti se tulee olemaan heikkoa. Tuleva hallitus on jo nyt osoittanut suuntansa tähän vaikka sitä ei ole vielä edes valittu. Lisäksi Suomessa vallitsee ainoalaatuinen sotaväkipakko, joka on kaikkien inhimillisten ja eettisten lakien vastaista. Kansainvälisesti tämä on jo monta kertaa tuomittu. Suunnitellaan jopa naisten sotaväen pakollista käymistä. Missään muussa Natomaassa ei ole tällaista. Edes Venäjällä ei ole tällaista. Siellä on suhteellisen helppoa päästä käymästä sotaväkeä. Tämä on tätä suomalaista sotahysteriaa.

Toinen seikka liittyessämme Natoon paitsi että menetimme itsenäisyytemme saimme vihollisen heti rajan taakse. Yhdysvallat  ja Nato pitävät Venäjää pahimpana vihollisenaan. Nyt se on meidän rajanaapurimme. Suomessa ei olla ymmärretty Venäjän tilannetta. Suomen raja Venäjän kanssa on yli 1 300 km ja näin ollen pitempi kuin koko muu raja Venäjän ja Naton välillä. Todellisuudessa menetimme turvallisuutta enemmän kuin kukaan muu Natomaa. Samalla menetimme puolueettomuutemme. Suomi ei ole enää puolueeton valtio emmekä voi toimia asioiden hyväksi jos haluamme rauhaa maailmaan. Edistämme sotaa. Suomi tulee nyt osalliseksi Venäjän viholliskuvaa. Lisäksi saimme muitakin uusia vihollisia. Esimerkiksi Yhdysvallat patistaa Natomaita Kiinan vastaisiin toimiin. Tässä on osittain onnistunutkin. Eurooppa on tärkeä Kiinan kauppakumppani. On myös muita kohteita, joihin joudumme kiinnittämään huomiota. Emme voi enää toimia lännen ja idän välittäjänä kiistoissa. Ajatus Suomesta kokouspaikkana ei enää toimi. Emme voi enää toimia kuten vuonna 1975 Helsingin ETYK rauhankonferenssissa, jossa 35 osallistujavaltiota allekirjoittivat päätösasiakirjan parantaakseen idän ja lännen välisiä suhteita. Osallistujamaita oli mm. Neuvostoliitto ja Yhdysvallat ja tämä merkitsi maailman tulevaisuudelle silloin hyvin paljon. Emme enää ajattele itsenäisesti. Olemme orjavaltio.

ETYK rauhankonferenssi Helsingissä 1975
 

Muutama päivä sitten Venäjä sai vakoilutietoa Viisikulmiosta eli Pentagonista Washingtonista, että sieltä olisi valmisteilla hyökkäys Ukrainassa kohti venäläisiä joukkoja. Operaatiota johtaisi Pentagon, sen aseistaisi Yhdysvallat ja Natomaat ja taistelijoina toimisivat ukrainalaiset joukot. Tiedot ovat varsin yksityiskohtaisia ja tarkoituksena olisi katkaista aluksi Itäukraina kahtia Azovan merelle saakka ja näin katkaista maayhteys Krimille. Tämä tietäisi suuria menetyksiä ukrainalaisille joukoille molemmilla puolilla, mutta hehän ovat slaavilaisia, joten sillä ei ole mitään merkitystä. Slaavilaisethan eivät ole oikeita ihmisiä vaan alempiarvoisia olentoja, joita voi surutta käyttää kaikissa sotilasoperaatioissa. Heidän henkensä ei ole minkään arvoista. Näin on toimittu koko tämän sotilasoperaation ajan. Toisaalta ongelmana on onko tämä saatu tieto oikea vai tarkoituksella annettu väärä "vakoilutieto", jonka tarkoituksena on johtaa Venäläisiä harhaan? Tätä Venäjä pohtii nyt. Kaikki on otettava huomioon.

Venäjä toimitti Valko-Venäjälle taktisia ydinaseita. Tämä huolestuttaa varsinkin Eurooppaa suuresti. Mutta ei oteta ollenkaan huomioon sitä, että Yhdysvaltojen taktisia ydinaseita on ollut Euroopassa jo 1950-luvulta lähtien viidessä valtiossa kuudessa eri tukikohdassa. Niitä on yhteensä yli 100 kappaletta Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Italiassa ja Turkissa. Hämmentävää on se, että Saksa lopettaa ydinvoimalansa, mutta ei vaadi Yhdysvaltoja poistamaan ydinaseitaan maaperältään. Saksa oli toisen maailmansodan jälkeen täysin aseettomaksi riisuttu. Nyt vuosien varrella siitä on tullut eräs aseellisimmista maista. Nyt sama näyttää tapahtuvan myös Japanin kanssa. USA:n ansiota. Se toimii määrätietoisesti Kiinaa vastaan niin. Toisaalta Euroopassa kansa alkaa yhä enemmän jo kyllästyä tähän Ukrainan sotaan ja vaatii hallituksiaan lopettamaan aseiden lähettämisen Ukrainaan ja rahallisen tuen. Näin tapahtuu mm. Saksassa ja Puolassa. Ei Ukraina taistele Venäjää vastaan vaan Nato ja Yhdysvallat taistelee Venäjää vastaan käyttäen Ukrainaa hyväkseen. Ukrainalaisia käytetään vain tykinruokana. Vähitellen osa ihmisistä alkaa ymmärtää tämän.

 
Mielenosoitukset Saksassa.
 

Loppujen lopuksi tässä sotahysteriassa on kysymys maailman vallasta eli hegemoniasta. Yhdysvallat haluaa epätoivoisesti säilyttää maailmanvaltansa, joka sillä on ollut jo 30 vuotta. Venäjä ja monet muut valtiot haluavat jakaa valtaa ympäri maapallon. Kysymys on uudesta elämäntavasta. Jokainen hegemonia maailmassa on loppujen lopuksi hävinnyt. Näin kävi mm. Rooman valtakunnan. Näin tulee käymään myös tämän Yhdysvaltojen johtaman maailmanhegemonian. Kysymys on uudesta elämäntavasta maailmassa. Tarkoituksena on saada maailmaan useita erilaisia keskuksia, joissa voi elää eri tavoilla. Ns. länsimainen demokratia on jo vanhanaikainen ja aikansa elänyt. Se ei oikeastaan koskaan ollut tasa-arvoinen, vaan jakoi ihmisiä eri luokkiin ja sitä perusteltiin erilaisilla argumenteilla kuten esimerkiksi sananvapaus, tasa-arvo ja kansanvalta. Koskaan ne eivät ole toteutuneet missään valtiossa maailmassa. On aika ryhtyä ajattelemaan uudella tavalla.

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!