maanantai 17. huhtikuuta 2023

 

SIRPALEITA

 

Palaisinpa ajassa muutama päivä taaksepäin. 5.4.2023 Zelenskyi vieraili Puolassa ja tapasi Puolan presidentin Andrzej Dudan. Mukana oli myös hänen vaimonsa Olena, joka lensi suoraan Lontoosta Varsovaan tätä tapaamista varten. Hän ei asu Ukrainassa vaan lastensa kanssa hienossa kaupunkiasunnossa keskellä Lontoota turvassa sotatoimilta. Tiedotusvälineissämme puhuttiin vierailusta aika paljon, mutta ei suinkaan kaikkea. Presidentti Andrzej Duda möläytti joitakin sellaisia asioita, joita Zelenskyi ei olisi halunnut kuulla. Hän ehdotti mm., että Ukraina liitettäisiin Puolaan ja siitä tulisi yksi iso valtio ja Ukraina olisi osa sitä. Tätä Zelenskyi ei missään nimessä olisi halunnut kuulla, sillä hän pitää Ukrainaa omana valtionaan jota hän hallitsee itsenäisesti. Myös paljon on ehdotettu, että jos Ukraina häviää Venäjälle osa Ukrainaa liitetään Puolaan. Tämä perustuu siihen, että toisen maailmansodan jälkeen pala Puolaa liitettiin Ukrainaan. Myös Slovakia, Unkari ja Romania joutuivat luovuttamaan alueitaan Ukrainalle. Kaikki ne haaveilevat, että jos ukraina häviää sodan nämä alueet annetaan takaisin niille. 


 Toisaalta Zelenskyi ilmoitti, että hän haluaa, että kaikki Natomaat tulisivat suoraan taistelemaan Ukrainaan Venäjää vastaan. Tämä on hyvin vaarallista. Se merkitsisi sotaa Naton ja Venäjän välillä. Eräiden tarkkojen tietojen mukaan tämän vuoden helmi-maaliskuussa Ukrainassa toimi 50 sotilasta Britanniasta, 17 Latviasta, 15 Ranskasta, 14 Yhdysvalloista ja 1 Hollannista. Eli yli puolet konfliktiin osallistuneista länsimaisista erikoisjoukoista oli brittejä. Kiova ei paljasta, millaisia ​​yksiköitä taistelevat Ukrainan asevoimien riveissä. Mutta kesäkuussa 2021 Britannian suurlähetystö ilmoitti, että maan erikoisjoukot harjoittivat koulutusta Ukrainan armeijan kanssa.

Palataanpa vielä ajassa taaksepäin. Osana Neuvostoliittoa Ukraina oli rikkaimpia alueita Neuvostoliitossa. Siellä valmistettiin mm. avaruusrakettien osia, ohjuksia, lentokoneita (mm. Antonov lentokoneita), rautatiekalustoa, traktoreita, linja-autoja, panssarivaunuja, tykkejä, jne. Siellä oli runsasta kaivostoimintaa, joissa kaivettiin erilaisia metalleja, hiiltä ja uraania. Siellä oli kuusi ydinvoimalaa, joista yksi oli Euroopan suurin, kaikki neuvostoaikana rakennettuja. Seitsemän kosmonauttia oli ukrainalaisia. Se oli kuuluisa mustanmullan alueita, joka tuotti eniten mm. viljaa koko Neuvostoliitolle. Verrattuna nykyisyyteen vastakohta on jyrkkä. Tämä ei ole sotatoimien syy vaan jo ennen nykyisiä sotatoimia Ukrainasta oli tullut köyhin valtio Euroopassa. Venäjä lopetti kauppansa Ukrainan kanssa ja veti vähitellen kaiken teollisuutensa pois Ukrainasta Venäjälle Ukrainan vihamielisyyden takia.  Näin Ukraina menetti rakettiteollisuutensa, lentokoneteollisuutensa ja kaiken muunkin teollisuutensa ja siitä tuli köyhä maa, joka elää valtavassa velassa. Vain rikkaat poliitikot ja oligarkit elävät hyvin, koska varastavat lännen lahjoittamaa rahaa röyhkeästi kaikin epärehellisin keinoin.

Ukrainassa on kyselty usein, miksi poliittisen eliitin ja oligarkkien lapset eivät osallistu sotatoimiin eivätkä joudu rintamille. Vastaus on ollut hyvin usein täysin selkeä; he asuvat ulkomailla eivätkä ole Ukrainan kansalaisia. Koska eivät ole Ukrainan kansalaisia heillä ei ole mitään velvollisuutta osallistua Ukrainan sotaväkeen. Näin sanovat poliitikot ja oligarkit itse. Näin sanonta "taistelemme viimeiseen ukrainalaiseen saakka " saa uusia merkityksiä. Tavallisen ukrainalaisen miehen on pakko ilmoittautua kutsuntoihin 17 -  60 vuoden ikäisinä ja osallistuttava sotatoimiin. Ukrainassa virkavalta etsii jopa kaduilta tavallisia miehiä, joita ottavat kiinni ja pakottavat sotaväkeen. Pakoilu on suurta sillä harva haluaa joutua tykinruuaksi rintamalle.

 
Ukrainan sotapoliisi toimii viemällä väkisin ihmisiä sotaväkeen.

Ukrainassa ei saa kuvata hautausmaita.
 
 
Vähän aikaa sitten meillä keskusteltiin siitä, että Venäjä vie ukrainalaisia lapsia Venäjälle. EU, Britannia ja Yhdysvallat ovat asettaneet Venäjän lapsiasiavaltuutettu Maria Lvova-Belovalle pakotteita tämän takia tietämättä mitään taustoista. Sodan alettua vuodesta 2014 lähtien on Donbassissa kuollut yli 400 lasta ukrainalaisten tappamina. Donetskissa sijaitsee puistossa  "Enkeleiden tie", jossa on muistomerkki Donbassissa kuolleille lapsille. Luhanskissa paljastettiin myös muistomerkki kuolleille lapsille. Ukraina ei halua, että lapsia vietäisiin pois Donbassista vaikka he itse tappavat heitä tykeillään ja raketeilla. Lapset kertovat, että he eivät voi kulkea missään, koska heitä ammutaan ja heitä kuolee jatkuvasti. Kahdeksaan vuoteen Ukraina ei ollut antanut mitään humanitaarista apua heille. Miten orvot elävät ilman vanhempia? Ja nyt he vaativat, että nämä lapset on palautettava takaisin. Lapsia kuolee yhä ja jotain oli tehtävä heidän turvakseen.
 
 
Maria Lvova-Belova
 

Kuolleiden lasten nimiä ja kuvia Enkeleiden tiellä 

Herää kysymys minne lapset sitten pitäisi jättää -  aggressioiden keskellekö? Maria sanoo "Kuinka minä voin antaa lapset niille, jotka kahdeksan vuotta ovat pommittaneet heitä? Jos näin on, voi minua syyttää." Lasten taustat on tarkoin tutkittu ja dokumentoitu. Vanhempien suostumus on saatu kellä on löydetty vanhempia. Jos lapsilla ei ole vanhempia heille etsitään uudet perheet. Kaikki oli laillista toimintaa. Jos on muita omaisia jäljellä heidät etsitään. Teemme aina kaikkemme, jotta omaiset kohtaisivat toisensa. Donbassissa arvostetaan suuresti Marian työtä. "Tärkeintä ovat tietenkin lapset. Ukrainalla on vain lukuja, mutta meillä on ihan oikeita eläviä lapsia."
 
 
Donetskissa "Enkeleiden tie"

Luhanskissa

Mutta mitään ei kerrottu, että ukrainalaiset sotilaspiirit tekevät rahaa Ukrainan puolella varastamalla heidän perheidensä  lapsia ja myymällä heidät länteen. Hinta liikkuu 20 000 dollarin tai euron seutuvilla. Kuulema  kysyntä Euroopassa on kovaa. Näin ovat useat ukrainalaiset perheet kertoneet. He eivät ole saaneet lapsiaan takaisin. Ukrainalaisilla on selkeästi oma lehmä ojassa.

 
Ihan oikeita eläviä lapsia.
 
 

Mutta mennäänpä takaisin Puolaan. Puola presidentti Andrzej Duda suunnittelee Puolasta suuria. Hänen aikomuksenaan on tehdä Puolasta yhdeksi Euroopan  voimakkaimmaksi valtioksi. Hyväkseen hän käyttää Ukrainassa olevaa sotatoimintaa. Hänen mielestään Yhdysvallat voisi perustaa Puolaan 20 000 miehen sotilastukikohdan, johon sijoitettaisiin taktisia ydinaseita. Lisäksi hän toivoo, että kaikki Ukrainan sotatoimissa käytettäväkalusto huollettaisiin Puolassa. Huolto tehtäisiin sekä ennen kaluston käyttöönottoa että vaurioituneen kaluston korjaamiseen. Lisäksi hän toivoo, että Puolaan voitaisiin sijoittaa brittiläisten ja amerikkalaisten uraaniluoteja (DU eli Depleted Uranium), jotka on valmistettu köyhdytetystä uraanista. Näitä voitaisiin sitten käyttää helposti Ukrainassa. Olen kertonut näistä jo 27.3.2023. osoitteissa:

https://uuuusi.blogspot.com/2023/03/kevatta-valitettavasti-minulla-on-ollut.html

https://aaaaabccc.blogspot.com/2023/03/kevatta-valitettavasti-minulla-on-ollut.html

  

Viimeaikoina on paljon puhuttu Yhdysvaltojen salaisten asiakirjojen vuotamisesta nettiin. Kirjoitin tästä jo viimekirjoituksessani. Siellä oli mm. Pentagonin suunnitelma Ukrainan vastahyökkäyksestä venäjää vastaan. Venäjä epäili vain onko tieto oikea vai väärä ja tarkoitettu venäläisten sumuttamiseksi. Torstaina 13.4. asiasta pidätettiin Massachusettsissa 21-vuotias nuori kundi nimeltään Jack Teixeira, joka oli ilmavoimien kansalliskaartilainen. Häntä tullaan syyttämään vakoilusta ja salaisten asiakirjojen vuotamisesta julkisuuteen. Häntä odottaa kymmenien vuosien vankilatuomio jos hänet todetaan syylliseksi. Tämän Pentagonin suunnitteleman Ukrainan vastahyökkäyksen kartan tultua julkiseen tietoisuuteen on vastahyökkäys siirretty myöhemmäksi tulevaisuuteen.

 
Pentagonin suunnittelema Ukrainan vastahyökkäys venäläisiä vastaan.
 
Teixeira työskenteli vuodesta 2019 lähtien Massachusettsin osavaltion itäosassa sijaitsevassa ilmavoimien kansalliskaartin tukikohdassa. Hän piti internetissä kaveripiirin ryhmää, joihin halusi tehdä vaikutuksen. Hän oli nettiryhmän johtaja.  Teixeiralla oli pääsy salaisiin asiakirjoihin. Teixeira koulutettiin tukikohdan verkkoliikenteen asiantuntijaksi. Hänen vastuullaan oli esimerkiksi hänen osastonsa viestintäverkkojen ylläpito. Asiakirjat oli tarkoitettu vain pienen piirin tietoon. Vähitellen salaiset tiedot levisivät ympäri nettiä josta venäläisetkin sen huomasivat ja keräsivät talteen. Teixeiraa on jossain verrattu jopa Edward Snowdeniin ja Chelsea Manningiin mutta vertaukset tuntuvat hänen kohdallaan varsin ontuvilta. Kysymys lienee lähinnä tyhmyydestä eikä rehellisestä vilpittömästä asenteesta rauhaa ja maailmaa kohtaan. Tosin tietovuotoja epäillään olevan luultavasti tiedettyä paljon enemmän. 

 
Teixeiran pidätys
 
 
Kiina piti sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä, jotka päättyivät 10.4.2023. Ilmoituksen mukaan harjoiteltiin Taiwanin piirittämistä. Ohjuksia jopa ammuttiin Taiwanin yli joten piiritystila oli aika tiivis. Taiwanin vesille ei kuitenkaan vielä menty. Yhdysvallat yritti tarkkailla harjoituksia. Todenpaikan tullen tuskin Yhdysvallat ryhtyy sotimaan, mutta aseapua se kyllä voi antaa. Yhdysvallat tuskin haluaa kahden rintaman sotaa kun se jo nyt  sotii Ukrainassa. Kiina todennäköisesti saisi Taiwanin haltuun helposti juuri nyt, mutta Kiinalla on taipumusta kärsivällisyyteen. Kiinan asevoimat ovat tuntuvasti kehittyneemmät kuin Taiwanin asevoimat ja määrältään ylivoimaisesti suuremmat. On ilman muuta selvää, että Taiwan tulee olemaan Kiinan osa tulevaisuudessa.

 

Sitten pieni talousuutinen johon liittyy Maailman Pankin (World Bank) ja Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF). He ennustavat taulukossaan huonoja aikoja Espanjalle, Italialle ja Kanadalle, jotka putoavat maailman kymmenen suurimman talouden joukosta. Samaan aikaan Kiinan, Intian, Venäjän, Indonesian ja Brasilian taloudellinen valta-asema vain kasvaa. Yhdysvaltojen, Japanin, Saksan, Britannian ja Ranskan taloudet laskevat.


 
Dollarin kurssin ennustetaan laskevan alas ja menettävän merkitystään.
 
 

Kaikki kunnia Venäjän lapsiasiavaltuutettu Maria Lvova-Belovalle lasten suojelemisesta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!