maanantai 19. joulukuuta 2022

 

LASTUJA


Tietenkin aluksi on sanottava, että on selvää, että tänä aikana on kiireitä ja siksi en voi kirjoittaa paljoa. Lastut ovat siitä mielenkiintoisia, että ne lentelevät. Tietysti lastuja voi tehdä monella tapaa, kirveellä tai vaikkapa puukolla. Itse olen kiinnostunut nyt kirveillä tehdyistä lastuista, kuinka ne lentelevä. Mielenkiintoinen oli tapaus Saksassa, jossa meinattiin tehdä äärioikeistolainen vallankaappaus. Juttu jäi vähän epäselväksi, mutta monia ihmisiä pidätettiin 7.12.2022 Saksassa. Myös muualla pidätettiin ihmisiä. Heidän aikomuksenaan oli kuulema rynnätä Saksan parlamenttiin ja vangita kaikki sillä hetkellä siellä olevat ja ottaa vallan käsiinsä. Minulle jäi jossain määrin epämääräiseksi miten käytännössä asiat olisi hoidettu. Suurimmaksi uutiseksi taisi kuitenkin jäädä se, että Venäjäkin yritettiin sekoittaa tähän toimenpiteeseen. Kaappaajien joukossa oli yksi, jolla oli vanhat venäläiset aristokraattiset sukujuuret taustallaan, mutta minkäänlaista yhteyttä Putiniin ei kuitenkaan löydetty.

 

Toinen mielenkiintoinen lastu oli kun gynekologi Euroopan  komission nykyinen puheenjohtaja Ursula Gertrud von der Leyen lipsautti julkisessa puheessaan, että Ukraina on jo menettänyt sodassaan yli 100 000 miestä ja yli 30 000 siviiliä. Samalla hän lipsautti, että venäläiset ovat menettäneet vain alle 10 000 miestä. Tosin nämä lipsaukset poistettiin kiireesti hänen julkisesta puheestaan, sillä tämän piti olla salaista tietoa. Ukrainassa tämä tieto herätti kauhua, koska presidentti Zelenskyi oli jatkuvasti tiedottanut, että ukrainalaisia kuolleita oli vain 10 000 vaikka hän tiesi oikean luvun koko ajan kasvavan ja olevan jo yli 100 000. Ukrainalaiset viranomaiset eivät halua, että edes oma kansa tietää heidän tappioistaan tähän mennessä. Ukrainan koko armeijan on laskentatavasta riippuen 300 000 - 400 000 miestä. Tässä sotilasoperaatiossa Venäjällä on 300 000 miestä, joista 75 000 on rintamalla, 75 000 rintaman takana tukena ja 150 000 reservissä. Silti heillä menee suhteellisen hyvin. Ursula on saanut uuden nimen " Ursula fon der Lügen".

 

Sitten Angela Merkel iski lastut lentelemään kun enää ei ollut kansleri ja sai vapaasti kertoa, mitä aikoinaan Ukrainan kanssa oli suunniteltu. Vuosina 2014 ja 2015 allekirjoitettiin Minskissä rauhansopimukset  I ja II. Sopimuksia ei kuulema koskaan oltukaan tarkoitettu  pidettäviksi. Ukrainan tarkoitus oli vain kerätä joukkoja ja aseita tänä aikana ja hyökätä sitten Donetskin ja Luhanskin kimppuun ja tuhota ne. Saksa ja Ranska tiesivät suunnitelmasta, mutta olivat juonessa mukana vaikka olivat allekirjoittaneet sopimukset takaajina. Heidän tarkoituksensa oli vain huijata Venäjää ja Putinia. Siis heidän allekirjoituksensa olivat huijauksia eikä niihin voi luottaa. Venäjä uskoi sopimukseen. Venäjä, Donetsk ja Luhanski  yrittivät pitää suunnitelmasta kiinni, mutta he olivat ainoat jotka pitivät sopimuksen. Tänä vuonna sitten Ukraina oli kerännyt tarpeeksi joukkoja ja aseita ja tarkoitus oli aloittaa hyökkäys 125 000 miehen voimin ja valloittaa Donetsk ja Luhansk, mutta Venäjä ennätti ensin. Tällaista on läntinen politiikka.

 

Mistäs ottaisin sitten seuraavan lastun? Olkoon se Krimin silta. Silta on saatu vihdoin korjattua. Venäjällä on tapana joka kerta kun astutaan rajojen yli kuten yritys räjäyttää  Krimin silta, pistää tuulemaan. Tehtiin ennennäkemätön pommituskampanja Ukrainaan. Se kohdistui infrastruktuuriin, kuten energialaitoksiin, energiansiirtoihin ja muihin vastaaviin. Ukraina pimeni. Se näkyy selvästi alla olevasta satelliittikuvasta, joka on kuvattu yöllä. Ukraina on kuin mustareikä keskellä muuta valoa. Toisen kerran asia toistettiin, kun ukrainalaiset ja brittiläiset hyökkäsivät drooneilla Sevastopoliin. Jälleen kerran Venäjä pimensi Ukrainan. Viimeksi pimeni Odessa ja samalla meni juomavesi asukkailta. Odessan asukkaita kehotettiin muuttamaan pois. Tätä tullee jatkumaan joka kerta, kun ukraina astuu määrättyjen rajojen yli Venäjän puolelle.

 
Satelliittikuvassa Ukraina on yhtä musta kuin Mustameri.

Tästä johtuen Ukrainasta vähenee väki. Väkiluku laskee kuin jyrkkä mäki. Aikoinaan Ukrainan väkiluku oli yli 50 miljoonaa. Nykyisin joidenkin laskentatapojen mukaan väkiluku alkaa olla jopa vain 24 miljoonaa. Väheneminen johtuu monesta syystä. 3 miljoonaa meni Krimin mukana, noin 8  miljoonaa meni Donetskin, Luhanskin, Zaporizhzhjan ja Hersonin alueiden liittämisen yhteydessä. Joidenkin tietojen mukaan paljon enemmän. Jo aikaisemmin Venäjälle oli muuttanut noin 5 miljoonaa ukrainalaista. Sitten loputon määrä on paennut nähtävästi ympäri Eurooppaa. Nuoret miehet yrittävät paeta armeijaa. Nyt lehdistössä on ennustettu pakolaisaaltoa Eurooppaan, jonka määräksi on arviolta ainakin  miljoona ihmistä. Tämä johtuu pääasiassa energian, sähkön ja lämmityksen puuttumisesta. Suomeen on ennustettu saapuvan noin 35 000 pakolaista.

 
Ukrainan väkiluvun kehitysnäkymät. 

EU päätti pidättää venäläistä rahaa 300 miljoonaa ja antaa sen Ukrainalle. Tämä oli kaikkien kansainvälisten sääntöjen vastainen toimenpide. Mutta hämmästykseksi huomattiin, ettei venäläistä rahaa olekaan 100 miljoonaa enempää ja sekin on niin kiinnitetty, ettei sitä voida irrottaa ja käyttää mihinkään. Toisaalta Venäjällä on oma vararahasto 630 miljardia pelkästään kullassa. Venäjän keskuspankin rahasto kasvoi 120 miljardia dollaria korkeammaksi kuin vuosi sitten. Tämä kaikki johtuu sanktioista, joita Eurooppa ja Yhdysvallat ovat antaneet. Sanktiot ovat nostaneet Raaka-aineiden hinnat pilviin. Tällöin Euroopassa päätettiin asettaa venäläiselle öljylle hintakatto 60 dollariin barrellilta, mutta Venäjä päätti, että se ei myy öljyä enää kellekään valtiolle, joka on liittynyt näihin sanktioihin. Tämä on kasvattanut huomattavasti Venäjän tuloja, koska hinnat ovat edelleen korkeammalla. Kuten kuvasta näkyy painopiste on siirtynyt Aasiaan ja Pohjois-Euroopan myynti on muuttunut minimaaliseksi.

Taloussota ei eroa siitä, jota länsi käy Venäjää vastaan ​​ukrainalaisten valtakuntien kautta, ja Yhdysvallat ja sen ystävät eivät selvästikään aio lopettaa - heillä ei yksinkertaisesti ole varaa missata maukkaita eurooppalaisia ​​energiamarkkinoita. Varsinkin kun joko hullut russofobit tai heikkotahtoiset nuket istuvat eurooppalaisten hallitsijoiden tuoleissa. Kiinan Xi Jinping kävi vierailulla 7.12.2022 Saudi-Arabiassa. Heillä on tarkoitus siirtyä käyttämään kaupassaan kiinalaista valuuttaa. Tämä olisi isku dollarille. Samana päivänä myös Putin keskusteli Saudi-Arabian kuninkaan Salman bin Abdul-Aziz Al Saudin kanssa. Epäilemättä kyse on samasta neuvotteluasiasta. Tämän vuoden puolella Putin ja Xi Jinping tulevat vielä tapaamaan ja neuvottelemaan asioista.

 

Monet spekuloivat, että Putin teki sotilasoperaation Ukrainaan, koska halusi estää Natoa laajentumasta koko Venäjän rajalle. On ilmeistä, että tämä ei kuitenkaan ollut ainoa syy tällaiselle sotilasoperaatiolle. Selkeästi Ukrainan uusi natsihallitus, joka muodostettiin vuoden 2014 presidentti Obaman tukeman vallankaappauksen alla oli suuri uhka. Muita syitä voisi olla inflaatio ja dollarin vallan purkaminen. Tärkein syy on kuitenkin Yhdysvaltojen vallan rajoittaminen. On ilman muuta selvää, että Putin teki sotilasoperaation Kiinan Xi Jinpingin hyväksymänä. Tavoitteet ovat selkeät. Oli tietenkin selvää, että Yhdysvallat ja Euroopan Unioni eivät liittyisi sotaan maailman suurinta ydinvoimaa vastaan. Siksi he ovat rajoittaneet toimintansa sotilaallisen avun lähettämiseen, taloudellisten pakotteiden määräämiseen, joista heille itselleen on eniten vahinkoa. Venäjä voidaan määrätä SWIFT-rahoitusjärjestelmän ulkopuolelle. Kuitenkin omien talouksien velkaantuminen on ollut ennätyksellisen suuri, inflaatio on korkein 40 vuoteen ja toimitusketjun puute, jota lietsovat covid-19:n johdosta toteutetut rajoituspolitiikanmenetelmät ovat suuri haittatekijä.

Venäjän ja Kiinan tavoitteena on syrjäyttää Yhdysvallat globaalin pyramidin huipulta ja lopettaa dollarin rooli maailman kaupan valuuttana. Venäjä ja Kiina ovat vuosikymmenen ajan pyrkineet vähentämään dollarin käyttöä suojelemalla talouksiaan vähentämällä dollarilla käytävää kauppaansa. Vaikka Venäjän poistaminen SWIFT-järjestelmästä vahingoittaisi Venäjän taloutta lyhyellä aikavälillä, se  kiihdyttää merkittävästi maailmanlaajuista dollarin purkamisprosessia. Vuonna 2014 Venäjä toi markkinoille SPFS-järjestelmän, joka on venäläinen vaihtoehto SWIFT:lle. Vuonna 2015 Kiina toi markkinoille  rajat ylittävän pankkien välisen CIPS maksujärjestelmän, joka on kiinalainen vaihtoehto SWIFT:lle. CIPS:llä on toimintaa 103 valtiolla maailmassa, jotka on liitetty tähän järjestelmään. Jos Venäjän SPFS yhdistetään Kiinan CIPS:iin se ohittaa SWIFT:n ja nopeuttaa dollarin purkamista. Bloombergin mukaan Venäjän käynnistämä järjestelmä nostaa inflaatiota, työntää Venäjää lähemmäksi Kiinaa ja estää rahoitusreaktiot lännen valvonnalta. Lisäksi se rohkaisee sellaisen SWIFT vaihtoehdon kehittämistä, joka lopulta vahingoittaa Yhdysvaltain dollarin ylivaltaa. Lisäksi BRICS kasvaa maailmaa hallitsevaksi järjestöksi.

 

Ukraina vallitsee uskonsota. Ukrainan ortodoksinen kirkko on jakaantunut kahtia. Ennestään kirkko kuului Moskovan ortodoksiseen patriarkaattiin, mutta edellinen presidentti Petro Poroshenko loi uuden, Kiovan ortodoksisen patriarkaatin. Tarkoituksena oli siirtää kaikki ukrainalaiset ortodoksit tähän patriarkaattiin, mutta koko kansa ei halunnut siirtyä. Kiova patriarkaattiin kuuluu noin 40 prosenttia uskontoa tunnustavista ja Moskovan patriarkaattiin yhä 29 prosenttia. Tämä on nostanut varsinkin natsipiireissä väkivaltaisuuksia heitä kohtaan. He ovat käyneet väkivaltaisesti Moskovan kirkkokuntien jäsenten ja pappien kimppuun ja tuhonneet ja polttaneet heidän kirkkojaan. Nyt asia on nostettu uudelleen pöydälle. Ukrainan turvallisuuspalvelu lähti tutkimaan 15.12.2022 Venäläiseen patriarkaattiin kuuluvia kirkkoja ja heidän jäseniään. Paljon löydettiin Venäjään liittyvää materiaaleja. Jotkut SBU:n jäsenet käyttäytyivät erittäin aggressiivisesti. Erityisesti heitä seuranneet natsit tekivät tuhojaan. He hakkasivat ihmisiä, pappeja ja polttivat heidän ikonejaan ja tuhosivat jopa kirkkoja.

 
Natsit polttavat ihmisiltä ryöstettyjä ikoneja

 

Fox News ja The Washington Post päättivät tehdä erittäin mielenkiintoisen kokeen. He lähettivät salaa toimittajan Moskovalaiseen supermarkettiin ottamaan selvää miten vähän tuotteita siellä on myytävänä. Yllätys olikin melkoinen kun siellä olikin tuotteita enemmän kuin missään tyypillisessä amerikkalaisessa supermarketissa. Lisäksi tuotteiden hinnat olivat paljon, paljon halvempia kuin amerikkalaisissa supermarketeissa. Kauppakassin hinnaksi tuli monta kertaa halvemmaksi kuin Amerikassa ostettu vastaava kauppakassi. Nyt he pelkäävät, että heitä vastaan nostetaan syytteitä venäläisen propagandan levittämisestä. Ainakin Fox News:n uutisissa sanottiin, että he eivät valehtele. Se mitä lännessä oli puhuttu puutteista ja nälästä ei lainkaan pitänyt paikkaansa. Venäjällä ei ole mistään pulaa. Siellä riittää energiaa, sähköä, bensa on halpaa ja asunnot lämpimiä kun Eurooppa ja Amerikka palelevat . Kaasua riittää ruuan lämmittämiseen. Sanktiot eivät ole vaikuttaneet tavallisen venäläisen elämänmenoon. Olen katsonut lähetyksen useita kertoja enkä voi moittia toimittajien huumoria.





Tämä sotaoperaatio on opettanut Venäjälle, että länteen ei kannata luottaa. Sen sopimukset eivät ole pitäviä. Ei kannata enää tehdä sopimuksia, joita ei ole tarkoituskaan pitää. Ensimmäinen oli se kun vuonna 1991 luvattiin, että Nato ei lähene milliäkään kohti Venäjää. Nyt nähdään, että Venäjän koko läntinen raja kuuluu Natolle poikkeuksena vain Ukraina ja sekin vain Venäjän sotilasoperaation takia. Minskin sopimuksia I ja II ei koskaan ollut tarkoituskaan pitää. Tämän tiesivät muut osapuolet paitsi Donbass ja Venäjä. Venäjä luotti täysin sopimukseen ja piti siitä kiinni. Sopimusta käytettiin tarkoituksella Ukrainan varustamiseen sotaan. Tätä Ukrainan nykyistä sotaa käydään siis Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä tavoilla, jossa käytetään hyväksi Länsi-Eurooppaa, sen varoja, aseita ja sotilaita ja uhrataan Ukraina, jonka kansa on uhrialttarilla uhrattavana . Mutta tämä on hyvin vaarallista peliä. Teoriani mukaan Venäjän taktiikka on seuraavan suuntainen. Koehyökkäysten jälkeen nähtiin, miten Ukraina ja länsi toimivat. Sitten perustettiin Itä-Ukrainaan yhtenäinen alue, joka on helppo pitää ja jota on helppo ruokkia sekä tuottaa sille  energiaa ja lämpöä. Sitten annetaan lopun Ukrainaa kärsiä vilua ja nälkää, kypsyttää sitä tulevaa varten. Ilman energiaa, lämpöä, ruokaa ja vettä kohde kypsyy. Mielestäni ainoat virheet Venäjä teki sallimalla Odessan sataman toiminnan ja Donetskin jatkuvan pommittamisen.

 
Pariisissa katumaalari on sitä mieltä, että Zelenskyi haluaa vain yhä enemmän rahaa ja kultaa. 

Jos Eurooppa sekaantuu operaatioon liikaa on selvää, että Venäjän puolustusvoimat eivät ole riittävät eivätkä pysty vastaamaan Euroopan ja Naton voimille. Venäjä on ilmoittanut jo aikoja sitten, että jos sen kansa joutuu vaaraan sillä on oikeus käyttää ydinaseita. Aluksi tietenkin taktillisia ydinaseita, mutta sodan laajetessa myös mannerten välisiä. Tärkein kohde on ilman muuta Yhdysvallat. Venäjän takuut ovat siis maailman suurimmat ydinvoimat. Euroopan nykyinen osallistuminen Venäjän ja Yhdysvaltojen väliseen valtataisteluun on hyvin vaarallista peliä. Tämän olisi hyvä meilläkin muistaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!