sunnuntai 4. joulukuuta 2022

 

KAKSI NAISTA osa 1

 

Hyvät ystävät! Tällä kertaa aiheeni on poikkeava. Kerronpa jotain kahdesta naisesta, joita molempia olen ihaillut suunnattomasti jo jonkin aikaa. He ovat aivan poikkeavia. Ennen kaikkea ihailen heidän rohkeuttaan, rehellisyyttään, suoruuttaan, ennakkoluulottomuuttaan ja Inhimillisiä tunteitaan. Vaikka heillä on paljon yhteistä, he ovat kuitenkin aivan erilaisia. Toinen on kotoisin Saksasta ja toinen Venäjältä. Molemmat ovat toimittajia ja heidän tarkoituksensa on ollut välittää totuudenmukaista kuvaa ihmisille tapahtumista Venäjän operaation aikana tai ennen sitä Itä-Ukrainan entiseltä alueelta. Heidän iällään ei ole merkitystä minulle. Ensimmäinen toimittaja, josta kirjoitan on kotoisin Venäjältä ja hänen nimensä on Marjana Naumova. Toinen toimittaja on kotoisin Saksasta ja hänen nimensä on Alina Lipp. Ongelma tässä on se, että heistä molemmista on niin paljon materiaalia, että siitä on hyvin vaikea käsitellä ja valita se oleellisin. Joten minun on pakko oikaista monessa kohdin.


 
Marjana Naumova ja Arnold Schwarzenegger
 
Marjana Naumova on mielenkiintoinen ilmiö. Monet varmastikin tuntevat hänen nimensä. Maryana Aleksandrovna Naumova ( venäjäksi : Марьяна Алекса́ндровна Нау́мова) on penkkipunnerruksen moninkertainen maailmanmestari joka on saavuttanut yli 15 maailmanennätystä. Hän oli ensimmäinen alle 18-vuotias nainen, joka sai osallistua ammattivoimanostoturnauksiin. Vuosina 2013 ja 2015 hän osallistui Arnold Schwarzeneggerin järjestämiin  Arnold Classik -turnauksiin ja teki naisten ennätyksen Arnold BenchBach -tapahtumassa ja tuli mestariksi molemmilla kerroilla. Täällä hän tutustui Arnold Schwarzeneggeriin jota hän pyysi osallistumaan Yhdysvaltojen presidenttivaaleihin ja normalisoimaan Venäjän ja Yhdysvaltojen väliset suhteet. Sinänsä aika yksinkertainen ja lapsellinen ajatus, mutta nykyiseen tilanteeseen verrattuna voisi olla vaikka kuinka paljon parempi. Syyrian sisällissodan aikana Marjana kävi Damaskoksessa presidentin vaimon Asma al-Assadin kutsusta.
 


Marjana on opiskellut Venäjän valtion humanistisessa yliopistossa kansainvälisten suhteiden ja ulkomaan alueellisten tutkimusten tiedekunnassa. Marjana on sosiaalisesti hyvin aktiivinen. Hän on hyvin empaattinen ja ihmiset huomaavat sen helposti. Hän haluaa auttaa hädässä olevia ja se näkyy hänen toiminnassaan. Erityisesti lapset, nuoret, vanhukset, eläimet ja sotilaat ovat hänelle hyvin merkityksellisiä. Hän on erittäin rohkea ja siksi hän toimittaa raportteja Donbassin sota-alueelta jopa keskeltä sotaa. Yksi ohjelma, johon hän toimittaa säännöllisesti raporttejaan on Venäjän television kanavan 1:n ohjelma "Vrjema pokazhit (ven. Время покажет)"  eli "Aika näyttää". Välillä tuntuu aika uskomattomalta katsoa hänen raporttejaan. Ne ovat hyvin poikkeavia empaattisuudeltaan. Välillä pelkään hänen henkensä puolesta.

 
Sota ja eläimet


 

Poliittisilta näkemyksiltään Marjana on kommunisti ja kuuluu Venäjän federaation kommunistiseen puolueeseen. Aikoinaan Marjana sai  UCP-CPSU:n liiton jäsenyyden. Tämä tunnetaan myös nimellä "Kansojen ystävyys" ja tunnetaan humanitaarisesta avustustyöstään kaikkialla maailmassa. Tähän samaan liittoon kuuluu mm. myös Yhdysvalloissa Minnesotassa syntyisin oleva Jeff Monson.

 
Marjana ja Lenin


 

Vuonna 2022 - siis tänä vuonna - Marjana julkaisi Arnold Ashwarzeneggerille videon, jossa hän kutsui Arnoldin lupauksensa mukaisesti vierailemaan Donbassin alueella nähdäkseen Ukrainan joukkojen tulessa olevien siviilien ahdingon. Näin Arnold oli aikoinaan luvannut hänelle, mutta toistaiseksi ei ollut toteuttanut lupaustaan. Alla tämän videon osoite. Kannattaa katsoa. Videolla on englannin kielinen tekstitys. Minulla on myös suomennettu teksti tuosta videosta, mutta tilanpuutteen vuoksi en ole laittanut sitä tähän:

https://www.youtube.com/watch?v=sTGLP1CjJhQ

Marjana on vieraillut Pohjois-Koreassa saatuaan siihen kutsun Kim Jong-Unilta. Hän on vieraillut toistuvasti tunnustamattomissa  tasavalloissa humanitaaristen tehtävien johdosta. Hän on vieraillut mm. Moldovassa Igor Dodonin kutsusta. Marjana kääntyi jopa Nadezhda Savtsenkon puoleen, joka on Ukrainan parlamentin jäsen, pyytääkseen muuttamaan Ukrainan miehitettyjä alueita koskevan lain. Jos joku ei muista kuka Nadjezhda oli, hän oli  sotilasohjaaja, joka tappoi kaksi venäläistä televisiotoimittajaa kesäkuussa 2014 tykistötulella. Hän joutui venäläisten vangiksi, mutta Putin armahti hänet  toukokuussa 2016 ja hän pääsi palaamaan Ukrainaan oltuaan vain kaksi vuotta vankilassa. Nadjezhda ei koskaan vastannut  Marjanan pyyntöön.  Tämän vuoden huhtikuussa Marjana sai sotilaallisen akkreditoinnin Donbassiin. Hänen tehtävänsä on selvittää tilannetta ja auttaa ihmisiä siellä. Ukrainan tiedotusvälineet ovat tuominneet hänet sosiaalisesta toiminnastaan. Seuraa kuvakavalkadi Marjanan toiminnasta Donetskin alueella.





 
Piti kokeilla tarkkuusammuntaa tauluun.
 
 


Näinhän siinä kävi. Kuten arvelinkin jo alusta asti joudun jakamaan jutun kahteen osaan. Materiaalia, tekstiä mutta varsinkin kuvamateriaalia on niin paljon, että kaikkea jota haluaisi on aivan mahdotonta saada sopimaan yhteen juttuun. Jo tässä osassa jäi paljon asioita käsittelemättä Marjana Naumovin elämästä ja teoista Itä-Ukrainan sodan jaloissa olevien lasten ja vanhusten parissa. Tästä olen aika harmissani. Seuraavassa osassa käsittelen saksalaista naista nimeltään Alina Lipp.

Mutta lopuksi vielä yksi Marjanan toimittama haastatteluraportti:

https://www.youtube.com/watch?v=u1ruoKxZm64

 


 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!