keskiviikko 7. joulukuuta 2022

 

KAKSI NAISTA osa 2

 

Hyvät ystävät! Kuten viimekerralla kirjoitin jouduin jakamaan tämän jutun kahtia. Tässä seuraa jälkimmäinen osa. Tarkoitukseni oli kertoa jotain kahdesta naisesta, joita molempia olen ihaillut suunnattomasti jo jonkin aikaa. He ovat aivan poikkeavia. Ennen kaikkea ihailen heidän rohkeuttaan, rehellisyyttään, suoruuttaan, ennakkoluulottomuuttaan ja Inhimillisiä tunteitaan. Vaikka heillä on paljon yhteistä, he ovat kuitenkin aivan erilaisia. Toinen on kotoisin Saksasta ja toinen Venäjältä. Molemmat ovat toimittajia ja heidän tarkoituksensa on ollut välittää totuudenmukaista kuvaa ihmisille tapahtumista Venäjän operaation aikana tai ennen sitä Itä-Ukrainan entiseltä alueelta. Heidän iällään ei ole merkitystä minulle. Ensimmäisessä osassa kirjoitin venäläisestä toimittajasta nimeltään Marjana Naumova. Tällä kertaa kirjoitan saksalaisesta toimittajasta nimeltään Alina Lipp. Ongelma tässä on se, että heistä molemmista on niin paljon materiaalia, että sitä on hyvin vaikea käsitellä ja valita se oleellisin. Joten minun on pakko oikaista monessa kohdin.

Alina Lipp on kotoisin siis Saksasta syntyisin Hampurista. Hänen isänsä on taustaltaan venäläinen ja äitinsä saksalainen. Hän on suorittanut kandidaatin tutkinnon "Ympäristöturvallisuudesta" ja maisterin tutkinnon "Kestävyystieteestä" Hampurin yliopistossa.  Vuonna 2019 hän aloitti YouTube-kanavansa "Happy in Crimea" (Onnellinen Krimillä), jota seurasi 2020 kanava "DruschbaFM" (YstävyysFM). Sen jälkeen hänellä on ollut lukemattomia eri kanavia, joilla hän on julkaissut juttujaan. Alinan toimittamia juttuja on seurannut miljoonia ihmisiä maailmalla. Juuri tämä on aiheuttanut hänelle suuria vaikeuksia. Hänen kielitaitonsa on saksa, englanti ja venäjä. Alina Lipp asuu nykyään Donetskissa ja raportoi sieltä mm. saksaksi monien eri välineiden kautta tavallisten ihmisten elämästä, sotilaallisista tapahtumista ja Venäjän ja Ukrainan taisteluista sekä sotaoperaatiosta alueella. Tärkeimpiä välineitä on ollut hänen sähkekanavansa "Uutisia Venäjältä". Sotaoperaation alusta lähtien Alina on käynyt rintamalinjojen kylissä, jotka Donetskin ja Venäjän joukot ovat juuri ottaneet haltuunsa. Tyypillisimmillään hän näyttää sota-aluetta, sotatekniikkaa, kävelee kylien läpi ja kyselee asukkailta heidän mielipiteitään ajankohtaisista tapahtumista mm. "oletko tyytyväinen Venäjän valtaukseen?"

Seuraukset ovat olleet vakavia. Häntä syytetään terrorismista ja häntä vastaan on Saksassa nostettu syyte ja häntä odottaa kolmen vuoden vankilatuomio ilman oikeudenkäyntiä. Häntä itseään ei lasketa kuultavaksi tai puolustamaan itseään millään tavalla. Hän ei pääse edes mihinkään Euromaahan, koska hänet vangittaisiin heti. Syyksi on yksinkertaisesti sanottu, että yhteistoiminta Venäjän kanssa on rikos. Ei oteta ollenkaan huomioon, että hän on vain toimittaja ja tehnyt työtään avoimesti ja rehellisesti. Tässä selkeästi sananvapaus ei toimi edes Saksassa tai lännessä. Hän on ainoa saksalainen, joka tekee tätä työtä. Siksi hän aikoo jatkaa sitä. Hänellä ei ole aikomusta lopettaa tätä työtään. Hänen kohtaloaan seuraten tulee mieleen vähän Julian Assangen kohtalo tai Edward Snowdenin kohtalo. Länsimainen sananvapaus on näköjään juuri tätä. Alina Lipp kertoo seuraavassa videossaan omasta tapauksestaan:

https://www.youtube.com/watch?v=GxFQABrxzw4


Saksassa suljettiin hänen pankkitilinsä ja samoin tehtiin Itävallassa. Sen jälkeen hän yritti avata tilin monessa Euroopan maassa, mutta yksikään EU-maa ei ole antanut avata tiliä. Hänen rahansa vietiin tililtä ja hänen pankkilokeronsa avattiin lupaa kysymättä. Hänen isänsä ja äitinsä ovat joutuneet pakenemaan Saksasta viranomaisten ahdistelujen takia, turvallisuussyistä ja nyt koko perhe asuu Venäjällä. Myös vanhempien tilit on jäädytetty. Transatlanttiset valtiot ja suuret tiedotusvälineet käyvät kohdennettua kunnianloukkauskampanjaa Alina Lippiä vastaan hänen totuudenmukaisesta ja asiallisesta kuvauksestaan Donbassin sisällissodasta ja Venäjän sotilasoperaatiosta Ukrainassa. Lüneburgin yleinen syyttäjä tutkii nyt Alina Lippin tapausta asiaa koskevalla kirjeellä syyttäen häntä hyökkäyssodan hyväksymisestä ja on ilmoittanut tällä kirjeellä, että häntä vastaan aloitetun menettelyn väitetään horjuttaneen luottamusta Saksan tiedotusvälineiden totuudenmukaisuuteen ja kohdennetun vihan lietsomiseen ja on näin ollen perusteltua. Lippin mukaan tutkinta on selvästi laitonta monilta asianajajilta saatujen asiantuntijatietojen perusteella. Hänelle itselle ei ole annettu mitään mahdollisuutta puolustautua verukkeella, että Venäjä on terroristivaltio tai terrorismia tukeva valtio.

Ukraina aloitti joukkojensa sijoittamisen Donbassin rajalle jo 24. maaliskuuta 2021 kun presidentti Volodymys Zelenskyi antoi asetuksen Krimin takaisinvaltaamisesta ja alkoi sijoittaa joukkojaan maan eteläosaan. On selvää, ettei Zelenskyi tekisi niin aggressiivista asetusta ilman Yhdysvaltojen ja Naton hyväksyntää. Huhtikuussa 2021 Ukrainan hallitus ilmoitti julkisesti hakevansa itselleen ydinaseita, jos heille ei anneta Naton jäsenyyttä. Tämä oli selkeästi sen rajalinja ylittämistä, jonka Vladimir Putin oli ilmoittanut aikaisemmin. Siihen oli kaksi syytä, liittyminen Natoon ja ydinaseiden tuominen Venäjän rajoille. Samassa kuussa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu syytti Yhdysvaltoja ja Natoa joukkojen siirtämistä kohti Venäjän rajoja. Puolassa ja Baltian maissa Yhdysvaltojen joukkoja vahvistettiin, ilmatiedustelua kaksinkertaistettiin ja meritiedustelua kasvatettiin puolitoistakertaiseksi. Samalla Naton asevoimat aloittivat viimeisten 30 vuodensuurimmat sotaharjoitukset nimeltään Defender Europe 2021.

 

Olisi hyvä muistaa, että Itä-Ukrainan aseellinen konflikti alkoi jo vuonna 2014, kun Obaman hallinto ja Yhdysvaltain kongressin jäsenet asettivat Ukrainaan uuden hallituksen, jota CIA:n Stratforin johtaja kutsui "historian räikeimmäksi vallankaappaukseksi". Tärkeimpiä tekijöitä oli ukrainalainen miljardööri Ihor Kolomoiski, joka oli varapresidentti Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin esimies ukrainalaisessa kaasuyhtiössä Burisma Holdingissa. Hän oli rahoittanut myös Volodymyr Zelenskin presidenttikampanjaa ja Azov-natsipataljoonia, jotka ampuivat raketteja Donbassiin tappaen siviilejä, lapsia ja vanhuksia. Tästä seurauksena Luhanskin ja Donetskin asukkaat järjestivät kansanäänestyksen Ukrainasta irtautumisesta, jossa 96% Luhanskista ja 89% Donetskista äänestivät kahden uuden tasavallan perustamisesta. Euroopan unioni kutsui vaaleja laittomiksi. Tämä muutti tilanteen väkivaltaiseksi Ukrainan armeijan ja Venäjän tukemien separatistien välillä. Näissä sodissa kuoli arviolta noin 14 000 ihmistä. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöllä (ETYJ) on ollut tarkkailijoita alueilla vuodesta 2014 lähtien. ETYJ on ollut ainoa kansainvälinen siviilitarkkailuoperaatio, joka on saanut kerätä tietoja linjojen molemmilta puolilta. Tiedot ovat puutteellisia, mutta kuitenkin Etyjin raportit paljastavat selvästi, että Ukraina aloitti Donbassin pommittamisen jo yhdeksän päivää ennen Venäjän aloittamaa sotilasoperaatiota. Tämä tapahtui jo 16. helmikuuta 2022. Ukrainalla oli jo tuolloin paikalla  125 000 miehen armeija. Seuraavassa Etyjin raportti kronologisessa järjestyksessä:

14. helmikuuta : 174 tulitauon rikkomista, 41 räjähdystä

15. helmikuuta : 153 tulitauon rikkomista, 76 räjähdystä

16. helmikuuta : 509 tulitauon rikkomista, 316 räjähdystä

17. helmikuuta : 870 tulitauon rikkomista, 654 räjähdystä

18. helmikuuta : 1 566 tulitauon rikkomista, 1 413 räjähdystä

19.-20. helmikuuta : 3 231 tulitauon rikkomista, 2 026 räjähdystä

21. helmikuuta : 1 927 tulitauon rikkomista, 1 481 räjähdystä

21. helmikuuta : Venäjä tunnustaa Donetskin ja Luhanskin itsenäisyyden

22. helmikuuta : 1 710 tulitauon rikkomista, 1 420 räjähdystä

24. helmikuuta: Venäjä aloittaa "erityisen sotilasoperaation"

 

Länsimaiset tiedotusvälineet raportoivat viime vuoden Venäjän joukkojen kasvattamisesta Ukrainan rajalle, mutta he eivät kertoneet ihmisille Ukrainan kokoamasta armeijasta, ​​ 125 000 sotilaasta Donbassin konfliktialueelle samana ajanjaksona. Mutta kaikkihan alkoi jo vuonna 2014, jolloin natsit kaappasivat vallan Ukrainassa Yhdysvaltojen tuella.

Tästä kertoo myös seuraava englanninkielinen Alinan haastattelu. Kannattaa katsoa alusta loppuun:

https://12160.info/video/full-interview-alina-lipp-on-the-real-war-in-the-donbass-ukraine


Olen hämmästyttävän paljon Alinan kanssa samaa mieltä asioista. Se, mitä hän puhuu saksalaisista voisi sopia melkein täydellisesti myös suomalaisiin ihmisiin. Saksalaiset on aivopesty. Näin on myös suomalaisten kanssa, suomalaiset on aivopesty. Nykyään natsit istuvat Ukrainan hallinnossa. Tämä laiton hallitus kieltää jopa puhumasta venäjää Ukrainassa. Tämä kaikki on vain pahentunut viimeisen kahdeksan vuoden aikana. Näin Alina kertoo videolla. Obama ja Biden asettivat uusnatseja Ukrainaan. Nykyistä sotimista ei voi ymmärtää ilman, että ensin ymmärretään Yhdysvaltojen hallituksen rooli Ukrainan Maidanin vallankaappauksessa 2014 jolloin Obama ja Biden auttoivat uusnatsiryhmiä kaatamaan Ukrainan laillisesti valitun silloisen hallituksen.

Saksa on nyt leimannut Alina Lippin rikolliseksi, sulkivat hänen YouTube- kanavansa ja pankkitilinsä ja tuomitsi hänet kolmeksi vuodeksi vankeuteen ilman oikeudenkäyntiä pelkästään siitä syystä, että hän haastatteli Donbassin kansalaisia, julkaisi haastattelut kolmella kielellä saksaksi, englanniksi ja venäjäksi sekä raportoi kaikista havainnoistaan. Lipp selittää, että hän tekee vain sitä, mitä kuka tahansa toimittaja tekee. "Minä yksinkertaisesti kuvaan kaikkea, mitä näen ympärilläni. Mikä siinä on laitonta tai vaarallista?" hän sanoo. Yksi hänen videoistaan, joka selittää sodan historiaa ja kontekstia levisi virukseksi ilman hänen vaikutustaan. Ukraina ei koskaan ole noudattanut sopimuksiaan, esimerkiksi Minskin sopimuksia I ja II. Nyt Donbassilaiset ovat hyvin kiitollisia siitä, että Venäjä vihdoinkin teki jotain. Ihmiset on vapautettu terrorista, jota he ovat kokeneet viimeisten kahdeksan vuoden ajan. Nyt Saksan hallitus on julistanut Alinan rikolliseksi eikä hän saa puolustautua oikeudessa. He eivät laske minua edes kuulemiseen, koska se "häiritsisi tutkimuksia".

Myös saksalainen lehdistö kävi Alina Lippiä vastaan. Kuuluisimmat niistä ovat Der Spiegel ja Berliner Kurier. Niissä julistetaan Alina "Kremlin agentiksi" joka taistelee puolueetonta ja vapaata Saksaa vastaan. Saksan kansalaisena häntä vastaan käytetään kaikkia välineitä. Länsimaailma on suoraan julistanut sodan Venäjälle. Jopa tiedustelupalvelu osallistuu tähän. Alinan mielenterveyttä epäillään näkyvästi. Toimittaja julkaisee "sekavaa tarinaa", jota ei ole sensuroitu mitenkään mediakanavilla YouTube, Telegram, Facebook, Vkontakte ja niin edelleen. Kaikki tämä on epäammattimaista. Ja tämä on suodattamatonta "venäläistä propagandaa". Kaikki on kohdennettu "epäammattimaiselle" yleisölle. Tosin sitä ei kerrota, että yleisö, joka lukee tätä on moni miljoonapäinen koko maailmassa. Sivuhuomautuksena huomautan, että tämän kirjoittaja lukee häntä myös suurella mielenkiinnolla! Samaan aikaan Saksassa annettiin jälleen lupa julkaista Hitlerin teos, "fasismin raamattu", eli Hitlerin kirjoittama Mein Kampf, jonka painos myytiin heti loppuun. Samalla kumottiin natsisymbolin kielto ja sallittiin näyttää elokuvia ja videopelejä, joissa on hakaristi. Tämä johti maan tulviin tuotteilla, joissa Saksan rikollinen menneisyys kyseenalaistetaan ja normalisoidaan aivan kuten Ukrainassa on käynyt. Kysymys kuuluu, voisiko oikea järkevä maan johtaja sallia tämän?! Tämä jos mikä on oivallinen esimerkki "mielipiteen vapaudesta" ja todistus ammattijournalismin kuolemasta Saksassa. Lännen mielestä demokratian taso Venäjällä on alhaisempi kuin "vapaassa Euroopassa, mutta Saksassa sananvapauden periaate ainakaan ei ilmeisesti enää toimi.

Alina Lipp on leimattu virallisesti  terroristiksi. Saksassa jokainen, jonka mielipide poikkeaa julkisesta tavanomaisesta ja ilmaisee sen myös julkisesti, voi odottaa yhä enemmän Saksan viranomaisten rikosoikeudellisia syytteitä. Liittovaltion sisäministeri Nancy Faeser (SPD) kuvailee perustuslain suojelemisen kannalta merkityksellisen valtion delegitimointia vaaralliseksi.  Saksan sisäinen salainen palvelu on kerännyt tietoja jo jonkin aikaa ihmisistä, joiden näkemykset sisäpoliittisissa kysymyksissä eroavat liittohallituksen kysymyksistä. Syytettyä ei kuulla, koska se vaarantaisi tutkinnan tarkoituksen sanoo StPO 33§:n 4 momentin 1 virke. Jos syyttäjät katsovat sen aiheelliseksi, he voivat hakea tuomioistuimelta varojen takavarikointia ilman, että syytettyä kuullaan tai siitä ilmoitetaan. En ymmärrä, miten tämä voidaan selittää oikeusvaltioperiaatteen avulla? Lakimiehillä on siihen varmaan selitys. Alinaa tutkitaan rikoslain 140 §:n nojalla "rikosten palkitsemisesta ja hyväksymisestä". Rikos, johon hänen väitetään syyllistyneen, on säännelty VStGB:n 13 § n: 1 momentissa, joka koskee aggressiivisten sotien käymistä tai mitä muuta tahansa aggressiivista toimintaa, joka luonteeltaan, vakavuutensa ja laajuutensa vuoksi rikkoo ilmeisesti Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan sääntöjä.

Lipp sanoo, että hän tekee vain sitä, mitä kuka tahansa toimittaja tekee. "Minä yksinkertaisesti kuvaan kaikkea mitä näen ympärilläni". Samalla haastattelen ihmisiä ja käännän haastattelut saksaksi tai englanniksi. "Mikä siinä on laitonta tai vaarallista"? Yksi hänen videoistaan levisi ympäri maailmaa ja miljoonat ihmiset näkivät sen. Videolla näkyi, että Ukraina ei ole noudattanut sopimuksiaan. Donbassin kansalaiset ovat olleet kiitollisia siitä, että vihdoinkin Venäjä teki jotain. Lopultakin ihmiset vapautettiin terrorista, jota he ovat kokeneet kahdeksan vuoden ajan. Ja tästä Ukrainan hallitus leimaa hänet terroristiksi. Tätä taustaa vasten Alina Lipp riippumattomana toimittajana paljasti lännen propagandan, kansallissosialistisen politiikan ja demagogian. Onneksi on muitakin, jotka levittävät oikeaa tietoa. Sellaisia ovat mm. viimeksi kirjoittamani Marjana Naumova, Kanadalainen Eva Bartlett, joka on asetettu hallituksensa tappolistalle, amerikkalainen Tim Kirby joka latasi Lippin videohaastattelun YouTubeen ja asuu nykyään Venäjällä sekä italialainen Andrea Rocchelli, jonka ukrainalaiset sotilaat kuitenkin ampuivat maan itäosissa. Näyttää siltä, että Länsimaailma on julistanut tosiaan sodan Venäjälle.

 

 
Alina ja hänen äitinsä Petra Lipp

"Saksassa inflaatio on voimakasta. Kaikesta on tullut kallista kuten esimerkiksi tavallisesta ruuasta. Polttoaineiden hinnat nousevat pilviin. Ihmisistä on tullut yhä ahdistuneempia ja vähemmän tyytyväisiä. Mielialaa ei pahenna pelkästään kohonneet elinkustannukset. Jokaisella on jotenkin sellainen tunne, että jotain pahaa voi tapahtua pian.  Kaikki puhuvat kaasu- tai energiakriisistä tai elintarvikeketjujen romahtamisesta. Asiantuntijat varoittavat sähkökatkoista. Jos jotain tapahtuu, en tiedä mitä tapahtuu? Saksassa on meneillään eräänlainen propagandasota. Saksan yhteiskunta jakautuu monissa asioissa ja tämä jakautuminen näkyy myös perheissä, ystävien ja tuttujen keskuudessa ja myös työssä. Hallitus työskentelee omaa kansaansa vastaan. Saksa ei ole enää itsenäinen. Ei ole keskustelua ollenkaan. Missä on oppositio? Tuleeko mellakoita? Hintojen nousun lisäksi on nälkää ja kylmyyttä. Omien lausuntojensa mukaan hallitus odottaa lähikuukausina kansalaislevottomuuksia. Jos hänen tyttärensä kaltaisia toimittajia sorretaan vielä enemmän, hän odottaa suurta mullistusta."  Nämä ovat Petra Lippin, Alinan äidin sanat, kun hän pääsi pakenemaan Venäjälle. Venäjällä hän toivoo saavansa vihdoin levätä.

 

Aivan tavalliset ihmiset kommentoivat: "Sydämeni särkee, että maailma oli pyörinyt tähän syvään valeuutisten, propagandan ja valheiden kuoppaan… korruptoituneesta ympäristöstä toiseen lääketieteen, sodan, politiikan, ihmiskunnan alalla, ei meitä opeteta uskomaan mitään, luottamaan mihinkään. He toivovat, että he eivät ole sidoksissa uskoon, perheeseen ja omaan todellisuuteen, ja he toivovat, että olemme helppoja valita heidän uuteen "liberaaliin maailmanjärjestykseensä". Valitettavasti monet meistä ovat päässeet junasta. Kiitos tästä artikkelista. Valeuutiset ovat maailmanlaajuisia! " Toinen kirjoittaa  "Sinun pitäisi aloittaa rikosjuttu heitä vastaan, koska he varastivat sinun ja isäsi rahat. Hienoa, että kerroit totuuden etkä ollut nukke, kuten monet kollegasi lehdistössä." Kolmas kirjoittaa "erittäin rohkea nainen, kiitos tämän julkaisemisesta. Toivon, että hän saa tarvitsemansa tuen ja etsii muilta kollegoilta/toimittajilta" Neljäs "Hän on mahtava. Ennen kuin he uhkasivat häntä, kuulin tuskin hänen nimeään, ja nyt hän julkaisee paljon videoita. Seuraavassa Italian televisio haastattelee Alinaa. Videossa on englanninkielinen käännös:

https://visionetv.it/alina-lipp-rischio-la-prigione-perche-racconto-le-atrocita-commesse-dagli-ucraini-in-donbass/ 

 
 

Hän ymmärtää, mistä on kysymys ja mikä on oikein." Seuraava "Teet oikein, kun raportoit totuuden. Ne, jotka yrittävät vaimentaa sinut, pelkäävät ihmisten voimaa. Rohkeutesi ja päättäväisyytesi saavat jatkossakin sinua ja muita rehellisiä toimittajia pitämään meidät muut ajan tasalla. Pysykää turvassa!" Seuraava "Vau tämä on pelottavaa. Toivottavasti tämä totuuden tukahduttaminen vahvistaa Alina Lippin ääntä. Parhaat onnittelut ja kiitos hänelle!" Seuraava "Kuinka rohkea nuori nainen olet. Tänään Saksan hallitus vainoaa ja tuomitsee sinua, mutta huomenna juhlitaan rehellisyyttäsi, itsenäisyyttäsi ja rohkeuttasi. Tulevat sukupolvet kunnioittavat jonain päivänä nimeäsi. Toimittajan tehtävänä on aina puhua totuus valtaan - riippumatta siitä, millainen henkilökohtainen hinta on, muuten ei voi olla demokratiaa." Seuraava "Jatka taistelua neiti Lipp...tee se oikeuden puolesta..olet loistava journalisti...älä anna periksi, me tuemme sinua...hyvää työtä ja älä pelkää mitään muuta...Jumala siunatkoon sinua!! !" Seuraava "Rohkea toimittaja, jatka hyvää työtä, ihmiset ansaitsevat totuuden eikä sitä, mitä länsimedia haluaa meidän uskovan" Seuraava "Mahtavaa on, että ihmiset ovat saaneet tarpeekseen siitä, että heidät on vaiennettu ja kerrottu valheita! Seisomme, ja meidän tulee nousta näinä aikoina yhdessä ja nousta konetta vastaan! Kuten tämä rohkea nainen tekee." Seuraava "Jatka hyvää raportointia, jotkut meistä kykenevät itsenäiseen ajatteluun." Ja näin loputtomiin.

Alinan haastatteluja eri tiedotusvälineissä. 
 
 
Hän ei ole vain otettu hyvin vastaan ​​Venäjän mediassa, vaan myös Venäjän politiikassa. Hän on tavannut Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zakharovan jo ainakin kahdesti – kerran syyskuussa 2021 ja toisen kerran 16.3.2022. Toinen tilaisuus oli lehdistötilaisuus, jossa esiteltiin ulkoministeriön Krimiä käsittelevä kirja – Venäjän armeija Zakharova ja Venäjän edustaja Krimillä Georgi Muradov olivat läsnä. Vladimir Putinia hän ei ole tavannut 

Alina kertoo, että ei aio muuttaa takaisin Saksaan ainakaan nykyisen tapaisen hallinnon aikana. Hän on avannut tilit Venäjän pankeissa ja on tyytyväinen nykyiseen elämäänsä Donbassissa. Hänen aikomuksenaan on jatkaa nykyistä työtään totuuden kertomisessa niillä keinoin, mitä hänellä on. Hän on saanut lukuisia ystäviä ja erinomaisia suhteita ympäri maailmaa tähän työhönsä joiden kanssa  tekee yhteistyötä näiden asioiden kanssa. 

 

On sanottava, että paljon jäi kertomatta. Onneksi minulla oli sentään itsenäisyyspäivä aikaa kirjoittaa tämä juttu sanoo tämän kirjoittaja itse!

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!