keskiviikko 20. marraskuuta 2019





PIKNIK-KERHON JÄLKEEN JÄÄNEET KAVERIT






Ensinnäkin huomauttaisin, että jutun otsakkeella ja kuvituksella ei ole juuri mitään tekemistä toistensa kanssa. Saattaapi olla, että koko jutulla ja otsakkeella ei ole juuri mitään tekemistä toistensa kanssa. Tällä kertaa kirjoitan vähän sekalaisesta joukosta viimeaikaisista tapahtumista. Kirjoitan niistä siksi, että näistä ei juuri ole huomioitu Suomen tiedotusvälineissä tai niistä on tiedotettu vajavaisesti, puutteellisesti tai tietoisesti asenteellisesti. 



Mielenkiintoinen uutinen levisi maanantaiaamuna 11.11.2019 maailmalle. James Le Mesurier löydettiin kuolleena kotinsa edustalla Istanbulissa. Kukako tämä Le Mesurier oli? No, hän oli mm. kuuluisan terroristijärjestön "Valkoiset kypärät" perustaja. Hän oli brittiläinen MI6:n agentti, joka liikuskeli ympäri maailmaa ja teki pahojaan siellä missä kykeni. Hänen ideansa oli perustaa terroristijärjestö, jonka pääasiallisena tarkoituksena oli taistella Syyriassa presidentti Assadia ja venäläisiä vastaan. Valkoiset kypärät perustettiin 2013 ja siirtyi tihutöihin Syyriaan 2014. Peitetarinaksi brittiläinen agenttijärjestelmä keksi, että Valkoiset kypärät tekevät siviilipuolustusta opposition hallussa olevilla alueilla. Todellisuudessa he taistelivat Syyrian hallitusta vastaan joko asein tai propagandan avulla terroristien rinnalla.  He joko järjestivät kemiallisia myrkytysiskuja siviilejä vastaan tai lavastivat niitä. Näistä iskuista he syyttivät presidentti Assadia ja Syyrian joukkoja. Heidän jäljiltään on kuollut tuhansia ihmisiä joko iskuista aiheutuen tai välillisesti. Olen kirjoittanut asiasta lukuisia kertoja.
Agentti James Le Mesurier oli terroristijärjestö Valkoiset kypärät perustaja. Tekikö hän itsemurhan?

Le Maesurier löydettiin asuntonsa edustalla Istanbulissa kuolleena. Hänen sanottiin tehneen itsemurhan hyppäämällä parvekkeeltaan alas. Hän oli 48-vuotias. Maailmalla liikkuu huhuja, että hänet murhattiin, mikä ei ole ollenkaan kummallinen ajatus hänen taustojaan ajatellen. Valkoiset kypärät järjestön johtaja Raed al-Salad sanoi olevansa järkyttynyt. Valkoiset kypärät terroristijärjestöä pidettiin hyvin vaarallisena terroristijärjestönä. Syyriassa presidentti Assadin voittaessa sodan Venäjän avustamana terroristijärjestö Valkoisen kypärät kävi tarpeettomaksi. Ilmeisesti tästä johtuen Le Mesurier haki apua mielenterveysongelmiinsa ja stressiin ja käytti uni- ja masennuslääkkeitä. Valkoiset kypärät toimivat yhteistyössä Isisin ja viimeaikoina Al-Nusran rintaman kanssa, joka on sidoksissa Al-Qaidaan. Le Mesurier operoi myös Balkanilla ja Kosovossa. Hänen sydämellään on kymmenien tuhansien ihmisten henki.

Terroristijärjestö Valkoiset kypärät jäseniä. Onko terroristijärjestö käynyt tarpeettomaksi?

Mayday Rescue järjestö organisoi ja koulutti Valkokypäriä. Rahoitusta terroristit saivat Britanniasta ja Yhdysvalloista. Menetelmiin kuului valmistaa ja käyttää kemiallisia aseita lähinnä siviilikohteisiin Syyriassa. Tai sitten he vain lavastivat kemiallisten aseiden iskun, vaikka mitään kemiallisia aseita ei oltu käytetty. Tämä kaikki kuvattiin hyvin huolellisesti ja levitettiin tiedotusvälineille ympäri maailmaa. Tästä kaikesta syytettiin Presidentti Assadia. Tiedotusvälineiden käyttäminen ja väärän tiedon levittäminen varsinkin lännessä oli hyvin tehokasta, jopa niin, että YK:ssa pohdittiin asioita monta kertaa. Lännessä heidän manipuloinnin tuloksiaan pidettiin totena. Tämä aiheutti ainakin kaksi kertaa ohjusiskuja Syyriaan vuosina 2017 ja 2018. Valkoiset kypärät käytti myös tavallisia aseita. Nyt Syyrian ja Assadin voitettua sodan Venäläisten avulla Valkoiset kypärät järjestö on käynyt ilmeisen tarpeettomaksi. On sanottu, että he siirtynevät Irakin puolelle. Tämä jää nähtäväksi.



Suomi on ostanut Israelista Gabriel merimaaliohjuksia 162 miljoonalla eurolla.

Sitten vielä pieni uutinen, joka ei liity mitenkään tähän, mutta tapahtui Syyriassa. Venäjä on saanut haltuunsa ainakin kolme israelilaista uudenaikaisinta ohjusta. Yhden he sieppasivat suoraan lennosta Israelin ammuttua sen kohti Syyriaa. Toisen syyrialaiset antoivat venäläisille sen pudottua Syyriaan räjähtämättä. Kolmannen venäläiset olivat siepanneet jo aikaisemmin. Sikäli asia on mielenkiintoinen, että nämä ohjukset sisältävät kaikkein uudenaikaisinta teknologiaa, tietoa ja taitoa, mitä Israelilla on. Näin venäläiset pääsevät tutkimaan näitä ohjuksia. Tosin Venäjän ja Israelin välillä vallitsee erinomaiset suhteet. Millä keinoilla venäläiset ovat ohjukset siepanneet ei kerrota. Heillä sanotaan olevan uudenlaisia salaisia keinoja siepata ohjuksia. Täytynee mainita, että Suomi on ostanut Israelista Gabriel merimaaliohjuksia 162 miljoonalla eurolla, mutta kyse ei ole näistä ohjuksista.



Erdogan vieraili Yhdysvaltain presidentin Trumpin luona. Huomaa synkät ilmeet!

Turkin presidentti Erdogan vieraili Trumpin vieraana Yhdysvalloissa 14.11.2019. Trump ilmoitti olevansa Erdoganin suuri fani. Trump sanoi, että Turkki on loistava Nato-liittolainen ja Yhdysvaltojen strateginen kumppani. Todellisuudessa maiden väliset suhteet ovat historiallisen huonot. Välejä hiertää Turkin hyökkäys Syyriaan kurdialueille ja Venäjältä ostetut S-400 ohjuspuolustusjärjestelmät. Trump yrittää painostaa Erdogania pakotteiden avulla. Hän yritti ehdottaa, että Erdogan ei ottaisi käyttöönsä S-400 ohjuksia. Nyt Erdogan on ilmoittanut ostavansa uuden erän S-400 ohjuksia. Trump on ilmoittanut jo aikaisemmin, että Yhdysvallat ei myy enää F-35 hävittäjiä Turkille. Erdogan ilmoitti, että siinä tapauksessa hän ostaakin venäläisiä hävittäjiä. Jo aikaisemmin Trump oli tarjonnut Erdoganille rahaa ja aseita ja uhannut erilaisilla sanktioilla, mutta näillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Trump oli lähettänyt Erdoganille kirjeitä, joissa hän uhkailee: "Don`t  be a tough guy. Don`t be a fool!". Seuraavan kirjeen Erdogan palautti henkilökohtaisesti Trumpille. Oli kuin hän olisi heittänyt tämän kirjeen vasten Trumpin naamaa.

Kirje, jonka Erdogan palautti Trumpille. Huomaa kaksi viimeistä lausetta: "Don`t  be a tough guy. Don`t be a fool!".

Vierailu sekoitti entisestään Yhdysvaltojen sisäistä tilannetta. Vierailu ei ilahduttanut kaikkia Yhdysvaltain kongressin jäseniä. "-On täysin häpeällistä, että presidentti Trump on kutsunut presidentti Erdoganin Valkoiseen taloon!" Republikaanisenaattori Lindsay Graham sanoi toivovansa, että yhdysvallat antaa Turkille oppitunnin "amerikkalaisesta sivilisaatiosta". Turkki on Naton toiseksi suurin jäsen Yhdysvaltojen jälkeen.

Tällä hetkellä Trumpilla on suuria vaikeuksia sisäpolitiikassaan. Häntä aiotaan syyttää virkarikoksista. Aiemmin virkarikoksista on saanut syytteet vain kolme virassa ollutta presidenttiä. Andrew Johnson sai syytteen 1868, Richard Nixon sai syytteen 1974 ja Bill Clinton 1998. Tällä kertaa juttuun on vahvasti sekaannutettu Ukraina ja mukaan vedetty Ukrainan presidentti Vladimir Zelenski. Tässä Trump teki vakavan etikettivirheen. Hän julkaisi kaikki mitä oli puhunut puhelimessa Zelenskin kanssa kysymättä mitenkään Zelenskin lupaa tai edes mielipidettä asiasta. Zelenski parka! Ukraina on vedetty mukaan tuleviin presidentinvaaleihin. Kuten on todistettu Ukrainahan oli sekaantunut vuoden 2016 vaaleihin rahoittamalla Hillary Clintonin vaalikampanjaa. Ukraina on instrumentti Yhdysvaltain välineistössä, jota käytetään monipuolisesti ja röyhkeästi hyväksi. Tosin Venäjää syytettiin vuoden 2016 vaaleihin sekaantumisesta, mutta tästä ei ole mitään todisteita. Paitsi että Yhdysvallat käyttää Ukrainaa välineenään on se tehnyt Venäjästä osaksi sisäpolitiikkaansa! Onko nyt tullut selväksi Venäjän ja Ukrainan ero Yhdysvaltain sisäpolitiikassa? Toinen on hyväksikäytön väline, toista vain syytetään. Amerikkalainen politiikka on Marsista, eurooppalainen politiikka on Venuksesta, kuten amerikkalaiset sanovat. Ymmärsivätkö kaikki?

 Tässä kohden otan esille kolme lehden kansikuvaa, jotka jo koristavat juttuni alkua. Jälleen kerran Venäjän presidentti Vladimir Putin on päässyt lehden kanteen. Muutama päivä sitten ilmestyi brittiläisen The New European lehden kanteen kuva, jossa Matrjoshka- eli Maatuska-nuken tapaan sisäkkäin ovat Boris Johnson, Donald Trump ja kaiken takana Venäjän Vladimir Putin. Idea ei ollut suinkaan mikään uusi. Vuonna 2018 ilmestyi Time lehden kanteen vastaava kuva Donald Trumpista. Nykyään maailmassa ei voi tapahtua mitään ilman Venäjää. Kuten viimekerralla kirjoitin Venäjä on jakanut Yhdysvallat kahtia, jakanut Britannian kahtia, aiheuttanut mellakointia Ranskassa ja Espanjassa, jakanut Ukrainan kahtia ja tehnyt Euroopasta sekavan ja heikon.. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Monet maailman päämiehet ovat todenneet, että mitään todellisia päätöksiä maailmassa ei voi tehdä ilman Venäjää. Paitsi Donald Trumpia näin ovat todenneet mm. Saksan Angela Merkel ja Ranskan Emmanuel Macron.

Trump lupasi vetää amerikkalaiset joukot pois Syyriasta. Trumpin ilmoitus lopettaa "amerikkalaisten osallistuminen loputtomiin sotiin" yllätti Yhdysvaltojen sekä ulko- että puolustusministeriön. Nämä olivat asiasta täysin eri mieltä. Yhdysvaltain puolustusministerin Mark Esperin mukaan Yhdysvallat jättää Syyriaan noin 600 sotilasta huolimatta Trumpin lokakuisesta ilmoituksesta vetää kaikki sotilaat pois. Tässä on ilmeinen ristiriita, jonka Trump on joutunut hyväksymään. Joukot aiotaan pitää Syyrian koillisosassa, jossa sijaitsevat suurin osa Syyrian öljykentistä. Nyt on todettu, että amerikkalaiset ryöstävät tätä öljyä, joka itse asiassa kuuluisi Syyrian kansalle. Amerikkalaiset väittävät, että he suojelevat öljykenttiä ja antavat tulot kurdeille, mutta nyt on todettu, että tämä ei pidä paikkaansa. Yksinkertaisesti Yhdysvallat varastaa tätä öljyä, koska se vielä voi tehdä sen. Amerikkalaiset ovat luvatta alueella ja yhteentörmäyksen vaara on suuri.


Suomen tiedotusvälineissä jäi lähes kokonaan huomiotta BRICS-maiden huippukokous Brasiliassa 13 - 14.11.2019. BRICS-yhteisö on sentään huomattava tekijä maailmassa. Siihen kuuluvat Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka. BRICS-maat kattavat yli neljänneksen maailman pinta-alasta, 42 % maailman väestöstä eli noin 2,8 miljardia ihmistä ja 31 % maailman bruttokansantuotannosta. Yhteisön taloudellinen vaikutusvalta tulee tulevaisuudessa kasvamaan huomattavasti väestön, sekä suuren talouskasvun takia. BRICS-maat pitävät kokouksia kerran vuodessa ja tänä vuonna siis Brasiliassa. Kokous onnistui erinomaisesti ja saatiin yhteinen julkilausuma maailman tilasta. Yhtenä tarkoituksena on päästä pois dollarin vahingollisesta ylivallasta ja siirtyä käyttämään omia kansallisia valuuttoja maailman kaupassa. Tässä on edistytty hyvin oman pankkijärjestelmän ansiosta. Seuraava kokous pidetään Venäjällä 2020.
BRICS-maat.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!