maanantai 5. elokuuta 2019





KADONNUT MIES






Hän on kadonnut mies. Kukaan ei tunnu tietävän missä hän on tällä hetkellä. Hän on rikas, hyvin rikas meidän mittapuillamme mitattuna. Omaisuutensa hän on hankkinut "likaisilla" keinoilla epärehellisesti. Hän oli aikanaan suhteellisen korkeassa asemassa ja monet osoittivat kunnioitustaan häntä kohtaan. Hän on surmauttanut tuhansittain ihmisiä, joten voinen sanoa häntä murhaajaksi. Hänen henkensä voi olla vaarassa. Kuka on tämä salaperäinen henkilö ja missä hän piileskelee tällä hetkellä?

Vaikka suomalaiset eivät ole kiinnostuneita Ukrainasta ja sen tapahtumista palaan jälleen ikävä kyllä Ukrainaan. Pyydän anteeksi lukijoiltani! Kadonnut henkilö on Ukrainan entinen presidentti Petro Oleksijovits Poroshenko. Lehtimiehet kysyivät häneltä äskettäin missä hän näkee itsensä kymmenen vuoden kuluttua. Hän vastasi "Toivottavasti olen vielä hengissä." Hän on kadonnut Ukrainasta ja kukaan ei tunnu tietävän minne. Hän lähti yksityiskoneellaan. Häntä syytettiin ainakin 13 rikoksesta Ukrainassa ja häntä odottavat oikeudenkäynnit. Uusi Ukrainan presidentti Vladimir Zelenski vaalilupauksissaan lupasi pistää hänet vankilaan. Paitsi, että Petro on itse kadonnut myös hänen perheensä on kadonnut. Hänen vaimonsa Marina, kaksi tytärtä ja kaksi poikaa katosivat jo pari päivää ennen Petroa. Ennen katoamistaan hän siirsi omaisuuttaan ja kavallettua (esimerkiksi yli 30 miljoonaa dollaria) ja muuta varallisuutta ulkomaisille tileille lähinnä veroparatiiseihin.

 Poroshenko perhekuvassa

Poroshenkoa syytetään mm. korruptiosta, maanpetoksesta, virkamiesaseman väärinkäytöstä, rahanpesusta, veropetoksista, maan oikeuslaitoksen kähmimisestä jne. Mutta Poroshenko on tehnyt myös rikoksia, joista häntä ei todennäköisesti syytetä. Jo astuessaan virkaansa Ukrainan presidentiksi 2014 hän rikkoi Ukrainan lakia. Entinen presidentti Viktor Janukovits oli vielä virkaa tekevä Ukrainan presidentti ja hän oli elossa eikä ollut eronnut virastaan, joten uuden presidentin valitseminen hänen tilalleen oli laiton teko ihan Ukrainan lain mukaan. Janukovits oli maanpaossa Venäjällä, koska hänen henkeään uhattiin. Näin ollen uuden presidentin valitseminen oli laitonta. Heti aluksi presidenttinä hän kokosi sotavoimat ja hyökkäsi Itäukrainaan Donetskiin ja Luhanskiin. Sotatoimien sytyttäminen on mielestäni rikollista toimintaa. Sotatoimet hän hävisi ja peräti kaksi kertaa (joidenkin mielestä kolme kertaa).

Ensimmäinen tapahtui vuonna 2014, jolloin Ukrainan sotavoimat kärsivät totaalisen tappion Itäukrainan joukoille. Seurasi ensimmäinen Minskin kokous 14.11.2014, jolla yritettiin tehdä rauhaa. Mutta tämähän ei lannistanut Poroshenkoa, vaan hän kokosi uudet joukot ja yritti uudelleen 2015. Ilmeinen tarkoitus oli katkaista Itäukraina kahtia Debaltsevan kohdalta, mutta joukot jäivätkin saarroksiin. Seurasi kuuluisa Debaltsevan piiritys 12. - 17. helmikuuta, jossa eliittinen pääosa Ukrainan sotajoukoista n. 8 000 miestä oli piiritetty Debaltsevan alueelle. Näistä noin 3 000 sai surmansa ja loput päästettiin piirityksestä, jos luovuttivat aseensa. Näin tapahtui. Tämä oli mielestäni virhe. Kyseessä oli Ukrainan armeijan eliittiosasto, jonka tarkoituksena oli katkaista Donbass kahteen osaan. Nämä joukot olisi pitänyt tuhota kokonaan. Ukrainan armeijan selkäranka olisi katkennut. Yleensä Ukrainan armeijan moraali on heikko ja tämä olisi ratkaissut sodan. Sotiminen ja johtaminen ovat heikkoa ja sotilaat tienaavat mielellään pimeää rahaa myymällä uusinta amerikkalaisilta saatua aseistusta (esim. pimeänäkölaitteita) kelle tahansa, jolta saavat rahaa.

 Debaltsevan piiritys helmikuussa 2015

Seurasi Minskin toinen kokous, jonka päätöstä Poroshenko ei koskaan noudattanut. Mielestäni sota Itäukrainassa on Poroshenkon syytä ja ne yli 13 000 ihmistä, jotka ovat menettäneet henkensä tässä sodassa ovat Poroshenkon syntilistalla. Minskin sopimuksesta huolimatta sotatoimia jatkettiin ja yksi syy on ilmiselvä. Proshenkolla on asetehtaita, mm. panssarivaunutehdas, joten on selvää, että hän tienaa jos soditaan. Pidän myös Poroshenkon syynä sitä, että 108 ihmisen murhaa Maidanilla ja 48 ihmisen elävältä polttamista Odessassa vuonna 2014 ei olla tutkittu. Poroshenko olisi voinut pitää huolta, että asia tutkitaan ja syylliset olisi asetettu vastuuseen. Lisäksi Poroshenko teki ns. Kertsinsalmen provokaation 25.11.2018 kohottaakseen äänimääräänsä presidentin vaaleissa parilla prosenttiyksiköllä. Tämän on vahvistanut ukrainalainen korkea-arvoinen upseeri. Näin hän uhkasi 24 merisotilaan henkeä, jotka ovat nyt vankeina Venäjällä, mutta hengissä. Aivan yhtä hyvin he voisivat maata kuolleina Mustanmeren pohjalla.


Poroshenkon asunto (palatsi) Kiovassa

Sisäänkäynti palatsiin.

Poroshenko on Ukrainan rikkaimpia miehiä. Absurdeinta on, että hän oli Euroopan köyhimmän valtion Euroopan rikkain päämies. Kukaan ei tiedä hänen omaisuutensa kokoa ja arvoa, mutta se lasketaan miljardeissa. Ukrainan presidenttinä ollessaan hän moninkertaisti omaisuutensa. Jotkut sanovat, että hän kasvatti omaisuuttaan  jopa 19-kertaisesti tuona aikana. Suurin osa hänen omaisuudestaan on veroparatiiseissa. Häntä on sanottu suklaaparoniksi, koska hän aloitti Rochen-nimisellä suklaatehtaalla, joka sijaitsee Venäjällä. Venäjä on nyt takavarikoinut tehtaan maksamattomien verojen vuoksi.


Oli asia miten tahansa tämä muistuttaa hämmästyttävällä tavalla yhtä aikaisempaa tapausta. Mikheil Saakashvili niminen  mies pääsi Georgian presidentiksi ns. ruusuvallankumouksen avulla vuonna 2004, Poroshenko verisen Maidanin vallankumouksen avulla 2014. Saakashvili hyökkäsi 7.8.2008 Etelä-Ossetiaan, jota puolustivat venäläiset rauhanturvajoukot. Venäläiset hyökkäsivät takaisin 8.8.2008 ja Saakashvili kärsi murskatappion. Vuonna 2012 häntä ei enää valittu presidentiksi. Häntä vastaan nostettiin lukuisia syytteitä mm. poliittisten vastustajien murhista, valtion varojen kavaltamisesta jne. Häntä odotti monien vuosien, jopa 27 vuoden vankeustuomio. Saakashvili pakeni maasta Yhdysvaltoihin. Georgia antoi hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen, jota yksikään valtio ei ole noudattanut. Jos hän palaa maahan hänet voidaan vangita. Nykyisin hän on Ukrainan kansalainen.

Mikheil Saakashvili parhaimpina päivinään.

Nyt Poroshenko on siis kadonnut. Hän on rikas mies. Kiovassa hän asui palatsimaisessa asunnossa. Espanjassa Esteponassa Costa del Solissa Välimeren rannalla hänellä on upea huvila. Alue on elitistinen. Alueella asuu Hollywoodin filmitähtiä, superurheilijoita ja poliittista eliittiä. Poroshenko ei ole ilmestynyt huvilalleen. Jotkut sanovat, että hän on Malediiveilla, jotkut sanovat, että hän on Dubaissa. Ukrainan kansalaisuuden lisäksi Poroshenkolla on ainakin Sveitsin ja Israelin kansalaisuudet. Poroshenko on hakenut oikeusapua Yhdysvalloista. Kerrotaan, että se, että hän pääsi maasta niin helpolla johtuu siitä, että hänellä on sopimus Ukrainan nykyisen hallinnon kanssa. Jos hän häipyy äkkiä maasta hän ei joudu oikeuteen. Näin nykyinen hallinto ja presidentti Zelenski pääsisivät helpolla hänestä.

 Poroshenkon huvila Espanjassa Costa del Solissa.

On selvää, että jos Poroshenkoa uhkaa vaara tai vankeus Ukrainassa lännestä kyllä löytyy hänelle turvapaikka. Ukrainassa käydään parhaillaan polemiikkia lähtikö hän lomalle niin kuin ilmoitti vai pakeniko hän maasta? Ensimmäinen oikeuden istunto on tämän kuun 19. päivänä. Jää nähtäväksi saapuuko hän sinne.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!