maanantai 28. toukokuuta 2018




MITÄ VITTUA SUOMESSA TAPAHTUU OSA 5




Maailman kaunein armeija!


Kuuluisalta puolustusministeriltämme Jussi Niinistöltä tuli jälleen älynväläys. Hän ehdotti 18.5.2018, että säästetään puolustusmenoissa, jos naisia ei oteta armeijaan. Minusta puolustusmenoista säästetään paaaaaljon enemmän, jos ei osteta uusia hävittäjiä tai laivastoon taistelulaivoja tai pidetä loputtomia sotaharjoituksia Nato sotilasliiton kanssa. Jokainen taisteluharjoitus maksaa miljoonia. Kyllähän nyt tyttösten pitää päästä hyppelemään maastohousuissa pitkin metsiä missä poikienkin. Se lisää tasa-arvoisuutta! Loputtomat sotaharjoitukset Naton kanssa tulevat paljon kalliimmiksi, kuin iloiset nuoret tyttöset hyppelemässä metsissä mättähältä mättähälle maastopuvuissaan. Edes näin yksinkertaiseen laskutehtävään puolustusministerimme Jussi Niinistön päävärkki ei pysty.

Sotahullu Jussi Niinistö


Suomi on niitä harvoja valtioita, joissa asevelvollisuus miehille on pakollista. Naapurimme Venäjä on toinen, mutta siellä on helpompi päästä palvelusvelvollisuudesta, kuin Suomessa. Lisäksi Venäjällä armeijan käyminen on suositumpaa, kuin Suomessa, koska se koetaan isänmaalliseksi velvollisuudeksi. Toisaalta sielläkin ollaan siirtymässä ammattiarmeijaan päin. Kohta olemme ainoa valtio maailmassa, jossa on pakollinen asevelvollisuus.  Suomessa asevelvollisuuden kannatus on vaihdellut 60 - 80 prosentin välillä. Meillä on omituisesti kaksi ryhmää, joita ei koske asevelvollisuus. ahvenanmaalaiset ja Jehovan todistajat. Asevelvollisuudesta kieltäytyjät joutuvat käymään siviilipalveluksen. Totaalikieltäytyjät joutuvat vankilaan. Varusmiespalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytyminen on säädetty meillä lainvastaiseksi teoksi, josta rangaistuksena on ehdoton vankeusrangaistus. Tämä on eettinen ja moraalinen kysymys.


 Venäjän naisarmeijaa


Totaalikieltäytyjien kohtelu on Suomessa todella häpeällistä. Sanotaan, että Suomessa on mielipidevapaus ja Suomessa ei rangaista mielipiteestä. Mutta se, että nuoria miehiä, jotka kieltäytyvät aseista ja siviilipalveluksesta suljetaan vankilaan on nimenomaan rankaisemista mielipiteestä. Tämä merkitsee sitä, että Suomessa ei ole mielipidevapautta ellei tämmöistä lakkauteta. Amnesty international pitää suomalaisia sotilaspalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytyjiä mielipidevankeina ja vaatii heidän vapauttamistaan. YK:n ihmisoikeuskomitea on toistuvasti kritisoinut Suomen toimintaa ja suosittelee, että Suomi takaa Jehovan todistajille annetun erivapauden asevelvollisuudesta myös muille aseistakieltäytyjille. Kieltäytyjillä on usein vakaumus olla tarttumatta aseisiin, joka vastaa täysin Jehovan todistajien vakaumusta. Myös Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu on arvostellut, että mitään edistystä tässä suhteessa Suomessa asiassa ei ole tapahtunut. Tämä voisi olla ensimmäinen julkinen askel Suomessa mielipidevapauden puolesta Olisikohan aika jo ajatella siirtymistä vapaaehtoisuuteen ja tasavertaisesti niin naisten kuin miestenkin osalta.


USA:n naisarmeijaa


Jotain edistystä saattaa olla tapahtumassa. Helsingin hovioikeus hylkäsi 23.2.2018 syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Käräjäoikeus oli tuominnut nuoren vastaajan teossa laissa säädettyyn 173 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hovioikeus katsoi, että tuomitseminen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä on perustuslaissa kiellettyä syrjivää kohtelua Jehovan todistajiin nähden, jotka on lailla vapautettu sekä asepalveluksesta että siviilipalveluksen suorittamisesta. Olisikohan aika nykyaikaistaa perustuslaki ja muuttaa kyseinen ajastaan jäänyt kohta vastaamaan paremmin oikeudenmukaisuutta ja nykyaikaa.


Britannian naisarmeijaa


Vuosittain noin 70 - 80 miestä kieltäytyy asevelvollisuudesta kokonaan. He ovat siis totaalikieltäytyjiä. Naisille asepalvelus on vapaaehtoista. Toisaalta Suomessa on vahva kannatus Suomen armeijaa kohtaan. Olen vakuuttunut, että vapaaehtoisia on aivan riittämiin palvelemaan Suomen armeijassa ilman, että kieltäytyjiä uhkaa rangaistus. Myös se, että naisille helpotetaan pääsyä palvelemaan armeijassa lisäisi armeijan vahvuutta. Eiköhän muodosteta naispataljoonia, joissa naiset voivat riemurinnoin palvella rakasta isäinmaataan! Monissa valtioissa näin on tehty. Mm Venäjällä on viimevuosina muodostettu uusia naispataljoonia. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan viimevuonna valittiin naisia taistelulentäjäkoulutukseen. Suosio oli niin valtava, että vain muutama promille voitiin ottaa. Tämä voisi toimia Suomessakin. Suomessa taistelulentäjäkoulutuksen saaneilla miehillä on taipumusta siirtyä siviililentäjäpuolelle paremman palkan takia.


Israelin naisarmeijaa.


24.5.2018 uutisiin tuli uusi ehdotus, että nykymuotoinen asevelvollisuus korvattaisiin kansalaispalveluksella, johon velvoitettaisiin myös naiset, ahvenanmaalaiset ja Jehovan todistajat. Velvollisuuden voisi suorittaa joko asepalveluksella, varautumispalveluksella tai maksamalla enemmän veroja. Muuten hyvä ehdotus, mutta toiminta pitäisi perustua ehdottomaan vapaaehtoisuuteen. Minkäänlaista pakottamista tai verojen nostamista ei pitäisi hyväksyä. Se on selvä rangaistumuoto ja jos ihmisellä on vakaumus olla käyttämättä asetta tai väkivaltaa on se oikeus, joka on toteutettava ilman minkäänlaisia sanktioita.  Vapaaehtoisuus takaisi sen, että osallistujat olisivat entistä motivoituneempia


Turkin naisarmeijaa


Jussi Niinistö tyrmäsi ajatuksen heti tuoreeltaan. Hän sanoi, että Suomen puolustuksen kivijalka on aseellinen varusmiespalvelus eikä sen suorittamista  saa liudentaa.  - Pienikin vapaaehtoisuuden elementin tuominen aseelliseen varusmiespalvelun suorittamiseen avaisi Pandoran lippaan, jota ei olisi enää mahdollista sulkea. Mutta tämäkään ei ratkaisisi puolustusmenojen säästötavoitteita. Ainoa todellinen keino säästöihin on aseiden oston vähentäminen ja loputtomien taisteluharjoitusten lopettaminen. Tähän on olemassa täysin realistinen ja toteuttamiskelpoinen keino. Vähentämällä sotilaallista jännitystä alueella voitaisiin vähentää paineita sotilaalliseen varustautumiseen ja iänikuisiin sotilaallisiin kalliisiin harjoituksiin. Tämä tapahtuisi luomalla hyvät suhteet kaikkiin läheisiin naapurivaltioihimme. Ehdoton edellytys tälle olisi luoda ehdoton puolueettomuusstatus Suomelle. Kaikki erilaiset liittoutumat olisi sanottava irti. Kaikkinainen osallistuminen erilaisiin sotilaallisiin toimenpiteisiin maailmassa olisi luovuttava. Vain YK:n hyväksymät rauhantoimenpiteet voisivat tulla kysymykseen.


Puolan naisarmeijaa


Voidaan sanoa, että Nato on lähestynyt Venäjää sen rajapintaan saakka suorastaan suoraan iholle joka puolelta vuodesta 1990 saakka. Mm. Puolan liittyminen Natoon 1999 ja Viron, Latvian ja Liettuan liittyminen Natoon vuonna  2004  Venäjä on kokenut hyökkäävänä toimintana. Se on joutunut lisäämään puolustustaan joka puolella ja varsinkin Euroopassa. Voidaan sanoa, että Venäjän ainoa onnistunut puolustuksellinen toimenpide oli Krimin ja Sevastopolin laivastotukikohdan liittäminen Venäjään 2014. Ja siitäkin nostettiin suuri häly. Naton kaavailut Suomen ja Ruotsin liittämisestä tähän hyökkäykseen on hyvin aggressiivista. Olisi hyvä, jos Suomi ei osallistuisi tähän aggressiiviseen toimintaan. Se olisi nimenomaan myös suomalaisten etu.


 Donetskin naissotilaita vangitsemassa ukrainan sotilaita 2014 Donetskissa.


Tämä loisi edellytykset Suomen armeijan vapaaehtoiselle käymiselle. Se loisi edellytyksen myös tasaveroisen asemaan naisen liittymiseen Suomen armeijaan. Mutta ennen kaikkea se toisi valtavia säästöjä, joita voitaisiin käyttää parempiin tarkoituksiin. Ei tarvitsisi ostaa uusia lentokoneita tai laivoja tai ainakin niiden määrä voisi olla pienempi ja hinta alhaisempi. On arvioitu, että uudet asehankinnat tulisivat Suomelle maksamaan noin 10 miljardia euroa. Kokemuksesta tiedän, että todennäköisesti hinta tulisi olemaan ainakin kaksinkertainen ja lähestyisi 20 miljardia euroa. Säästyvät varat loisivat mahdollisuuden mm. köyhyyden ja nälän poistamiselle Suomesta, terveyshuollon ja vanhusten hoidon parantamiselle maassamme ja monien muiden vastaavien seikkojen hoitamiselle.


Venäläinen laskuvarjojääkäri


Olen itse käynyt Suomen armeijan. Vuosi hukkaan heitettyä aikaa, vaikka pääsin seuraamaan sitä näköalapaikalta. Enää en menisi asepalvelukseen vaan olisin totaalikieltäytyjä. Sanoisinko, että moraalini armeijan suhteen on muuttunut totaalisesti. Ei enää asetta käteeni. Suomessa on oltava mielipidevapaus! Tämä koskee myös naisia. Asepalvelus on muodostettava vapaaehtoiseksi ja sukupuolineutraaliksi. Kaikki, jotka haluaisivat voisivat mennä asepalvelukseen ja hyppiä siellä mielin määrin pitkin metsiä kypärä päässä  ja rynnäkkökivääri kädessä kesät talvet raikkaassa ilmassa vaikka eläkeikään asti. Tämä merkitsisi sitä, että ne, joilla on intoa tähän tekisivät sitä ilokseen ja kaikella tarmolla. Taas ne, joilla on muuta tekemistä, esimerkiksi opiskelua tai työn tekemistä, voisivat tehdä sitä rauhassa ilman turhia välivuosia. Suomi hyötyisi siitä monin tavoin. Asepalvelusta suorittavat tekisivät palveluksensa todella innolla, kun taas muut hyödyttäisivät  Suomea muuten. Tämä paitsi tuottaisi Suomelle tuloja, myös säästäisi ja kasvattaisi verovaroja muuhun hyödyllisempään tarkoitukseen.


Kiinalaista naisarmeijaa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!